Taboo píše:
Uz jen napriklad ten vizualni vyber prevodovky bez jakehokoliv zvazeni jejich prevodu a konecneho prevodu zadniho diferencialu (nehlede na adaptaci setrvacniku, starteru, vypinaciho loziska, velikost hydraulickeho valce spojky, etc.) je dost zarazejici. V kazdem pripade preji hodne uspechu...

Taboo: V tomhle mi mluvíš z duše, ale zatím je to v tak ranném stadiu že to neřeším. Ja jsem v podstate ještě ani nezačal - proto mne docela mrzí jak se to tu probírá. Zatím je to ve stadiu vlhkého snu jednoho fandy .) ..
All: S LM jsem se videli zatím jednou u mne když byl s coupečkem. V motoru , jeho usazení atd problém nevidím, problém vidím v zadní nápravě.
Docela mne mrzí že mne tu LM probírá takto otevřeně, sám o tom zatím moc nevím. Současná dohoda spočívá v tom, že by měl sehnat klidne vyhořelý ale kompletní nebouraný skelet, kde probehne u nás nějaký vývoj, měření atd a potí se zvolí jakým zpusobem se bude náprava usazovat.
Co se týká legalizace řekl jsem k tomu LM své - podle mne to v našich podmínkách není reálně možné.
K celému projektu - zatím neneí ani na papříře, jelikož nemám absolutně čas a lidí ve forntě je poměrně dost ( hlavne bych se rád konečne dostal k finální podobě Celicosaura, které po včerejšku opět trosku postoupila - ale to sem nepatří.
LM jsem řekl svuj názor a zatím je vše ve stadiu dohod, puvodně ke me LM přišel pouze s tím že bdue potřebovat motor a převodovku, že otomanagement a zadní náravu bude delat nekdo jiný atd..postupne se to celé přesunulo k nám, ale zatím probehlo málo sezení a bylo uděláno málo výkresů na to abych mohl říci jak ( a zda vubec ) se to bude realizovat.
V současné době u nás probíhá swap motoru a nápravy z FTO do eclipse a nás čeká jeden swap do MK3 supry ( 1JZ - víceméně banalita ) a KLZE svap do BA 323F magdy. Jakmile toto skončí ( vidím horizont srpna až září podle toho jak Beaver dodá chybející díly ) bude reálná možnost se do toho pustit, zatím mohu LM venovat maximálně pár hodin svého času týdně, ale upřímně, dokud nebudu mít k dispozici "materiál" ve formě skeletu na dílně, podle kterého zpracuji dokumentaci, nemohu nic říci jak bude finálně, je to proste jen sen o kterém jsem s jedním fandou mluvil a slíbil mu, že pokud to bude v mých silách pomohu.
Nemám rád když se projekty takto probírají, když se o nich zatím nic neví, protože když pak člověk vystřízliví a rozhodne s jít jinou cestou, část stínu padne i na toho kdo to měl dělat, protože at je to jakkoliv stjeně se ten člověk jednou dozví, že to nedokázal a nikoliv že se dotoho z nejakého duvodu vubec nepsutil, nebo od nej proste odstoupil, at už jsou to duvody nesmyslných nároku zákazníka, jeho finanční "nedostatečnost" či prostě něco jiného. Proto dokud si "neplácnem" ( což předpokládá jasnou vizi a plán jak se bude postupovat ) je to i pro mne jen sen o kterém se bavím u grilu s fanouškem ..
Proste lidi, berte to s rezervou, bude, nebude, možná jednou...
Až budu mít auto k dispizici týden abych si ho pořádne prohlédl a obměřil potom budu schopen říci jakou cestou a jak tu udelat ( stejně jako rozpočet, který jsem udal hoooodně orientační, protože od začátku LM říkám že tohle jsem nedělal - myslím Z nápravu, přišel práve LM nadopovaný Liborem s tím že to "nebude žádný problém" - zatím jsem spíše skeptický k tomu že by to šlo bez vyrámování zadku - a tím nemylsím stejný rám jako myslel LM v přízpěvcích dříve ). Rozpočet na 1UZ vč manual tranny a motormanagementu jsem schopen dát s přesností na 10tis, bohužel jak se LM rozhodl s převodovkou mne také zaskočilo, ale zatím s tím proste nic nedělám, mám své práce dost.
Mimochodem o nesmyslných projektech ve kterých je utopena fura penez a kde jít jinou cestou by za stejných finančních podmínek mělo uplne jiný výsledek bych mohl vyprávět. Bohužel realita je taková že je tu zákazník a delá se dle jeho přání, které mohu max trosku usmernit, nebo uplně odmítnout, ale pokud je to zajímavé auto a zajímavá stavba, jsou to pro mne nabyté zkušenosti, byt nevidím duvod se tím nekde extra prezentovat ( to ted nemluvím o LM projektu ).