profichip.cz
Poslední návštěva: 23 kvě 2018 02:31 Právě je 23 kvě 2018 02:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Logování z přídavných budíků
PříspěvekNapsal: 29 dub 2018 12:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2078
Bydliště: Středočeský kraj
Nemáte někdo zkušenost s logováním dat z přídavných budíků? Mám budíky od AEM a PLX. AEM má vyvedený drát pro sériový konektor a PLX má zase vstup 3,5mm jack. Lze nějak dostat hodnoty z budíků do PC? Stáhl jsem si AEMdata, AEMlog a PLX Logger, ale minimálně PLX mě dál nepustí, pokud nezapojím OBD2 (KKL kopii mi nevezme). Snažil jsem se něco zjistit na internetu, ale moc úspěšný jsem nebyl.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logování z přídavných budíků
PříspěvekNapsal: 29 dub 2018 19:09 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2008 14:14
Příspěvky: 2269
Bydliště: Dobříš
K plx potřebuješ převodník sériové linky na usb a v tom plx loggeru ti to ale zpřístupní jen některé funkce. Pro plnou funkci obd II musíš ten sw zaplatit. K AEM potřebješ hw v podobě AQ-1 a soft.

_________________
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/


Nitrous oxide systémy


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logování z přídavných budíků
PříspěvekNapsal: 29 dub 2018 21:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2078
Bydliště: Středočeský kraj
Převodník mám FTDI https://www.gme.cz/ftdi-prevodnik-s-mini-usb-a-spi Po zapnutí Loggeru (Jack 3,5mm je v díře RX) to chce vybrat auto, jakmile ho vyberu, chce to OBD2 (nemám originální kabel, takže proto se asi ani nespáruje s autem - otázkou je, jestli to vůbec umí, protože MSD Dashhawk přes OBD2 auto nevezme). Já OBD2 nepotřebuju, jde mi jen o log z PLX, ale bohužel v Loggeru 3.1 jsem nezjistil, jestli umí číst jen z PLX bez OBD2, natož najít, kde by se mi měl budík objevit.

Ohledně toho AEM, tak pro AQ-1 je 0-5V kabel, ne? Budík má výstup přímo pro seriový port RS232, v notebooku ho mám. Na nějakém fóru jsem dohledal, že přes RS232 hodnoty nalogoval i bez AQ-1.

Edit: Tak zatím jsem zjistil, že přes RS232 jde logovat UEGO přes EvoScan. Mitsubishi nemám a já potřebuju logovat tlak oleje a turba :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logování z přídavných budíků
PříspěvekNapsal: 30 dub 2018 09:33 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2008 14:14
Příspěvky: 2269
Bydliště: Dobříš
tenhle převodník je Ti k ničemu,potřebuješ ten jejich. Pak klikneš na connect a v té male tabulce se ti objeví nabídka generic obd II a imfd logger.

_________________
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/


Nitrous oxide systémy


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO