Chip box,powerbox

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

Koupil jsem si na aukru nějaký chip box pro motory common rail. Mám Opel Vectra C combi 1,9 cdti r.v. 2005, výkon 88kW. Po namontování jsem to šel projet a docela slučnej nárůst výkonu. Prubnul jsem to i u brachy má Lagunu II combi 1,9 DCi a taky říkal, že je to dost znát, k nám do kopce letěl na šestku :). Stálo mě to 3490,-což myslím, že není až tak moc, když projedu net a kouknu na ceny jinde. Myslíte si, že to je dobrá věc a nemůže se mi nic stát s autem? Prodejce píše, že výrobce garantuje to, že se s motorem nic nestane.

Uživatelský avatar
Beaver
Příspěvky: 6521
Registrován: 17 srp 2004 09:01

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Beaver »

Tak až zkusíš tu garanci uplatnit s rozteklýma pístama v ruce, tak napiš, jak jsi pochodil :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

...nejsem teda žádnej profík, ale rozteklý písty to asi nehrozí :?

Uživatelský avatar
gizmi
Příspěvky: 2052
Registrován: 08 kvě 2005 21:50
Bydliště: Plzeň

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od gizmi »

Orel: gratuluji! Koupit si krabicku s par odporama za takovou raketu penize :lol: Ta krabicka jen oblbuje jednotku, takze ti to kurvi motor (neni to odladene na motor, ale klasicke kurvitko).. Za ty penize o vanocich bezela akce u DieselPower na komplet odladeni jednotky na brzde, takze cena to OPRAVDU ani neni pekna .. ten co to prodal ma stesti na dalsi zarez cloveka co se neorientuje.. :D Pockej co ti tu reknou ostatni :lol:

PS: ve fabrice holt jsou zamestnany hňupove kdyz takovou kouzelnou krabicku nedavaji do auta hned :D Tim pouzivanim totalne rozhodis mapu a cpes tam zkratka vice paliva ...tomu rikam za 4t umeni :kladivo: a o vlivu na motor asi sam timto chapes ze to nebude OK

Uživatelský avatar
djchrpa
Příspěvky: 1252
Registrován: 28 bře 2006 20:47
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od djchrpa »

Powerbox :D , instantní tuning :lol: . Pamatuji si, jak si takovou malou mrdku zapojit kdysi kamarád do Fábie HTP :mrgreen: s tím, že má 10 koní navrch :D . Po měsíci mu začala jednotka házet chybu 8) . taky měl POCIT, že najdou má výkon jako prase - ale je to stejná praxe jako u "plnotučných" benzínů a naftiček, člověk má pocit, že do toho sypnul peníze navíc a tak to prostě musí fičet. Více tomu šlape a ono to tím pádem více jede :D . Ne nadarmo jsou zde seriózní firmy, které si za navýšení výkonu vezmou adekvátní peníze - za použití adekvátní techonologie - mnohdy i se zárukou a samozřejmě i s výsledkem, potvrzeným na brzdě :D . Takže šoupni radeji ten kouzelný box zase na Aukro :kladivo:
Nafta & benzín

Uživatelský avatar
xciba
Příspěvky: 1694
Registrován: 30 pro 2010 22:12
Bydliště: Praha

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od xciba »

nejlepsi je vyhodit ty penize a pak se ptat jestli to neco neudela motoru :lol: si nam ty penize mohl rovnou dat :pifko:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Chosse »

pamatuju si na fotku rozdělané krabičky ve Světu motorů - konektor x kabel x krabička (uvnitř krabičky 1 odpor zalepený tavnou pistolí) :lol:
Není třeba...

Uživatelský avatar
Taboo
Příspěvky: 2759
Registrován: 26 lis 2004 18:27
Bydliště: Des Moines, IA, USA

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 21 úno 2012 11:46, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

...vy jste ale všichni pesimisti :)
...pro lepší info posílám obrázek chipu a za sebe můžu říct dobrý,není to žádnej šmejd a výkon se mi zvedl podle diagnostiky o 21 koníků a to podle mě není špatné :)

Obrázek

Uživatelský avatar
Libor12
Moderátor
Příspěvky: 2286
Registrován: 29 čer 2008 15:14
Bydliště: Dobříš

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Libor12 »

muzes mi prosimte říct jaká diagnostika ukáže nárůst 21koní ??
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/


Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

neuspeed
Příspěvky: 452
Registrován: 08 črc 2006 13:41
Bydliště: Ochoz u Brna

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od neuspeed »

Ne třeba komentovat :lol:

Al3x
Příspěvky: 39
Registrován: 28 říj 2006 17:23

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Al3x »

smazáno
Naposledy upravil(a) Al3x dne 15 bře 2012 18:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
xciba
Příspěvky: 1694
Registrován: 30 pro 2010 22:12
Bydliště: Praha

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od xciba »

tjn no coment vyroba jednoho tohohle kramu tak 100kc i s programem:D
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

Al3x: prodejce nejsem akorát mě štve, že to každej haní a víte prd jestli je to nějakej šmejd nebo ne, taky jsem právě viděl to jak se tu píše krabička s odporem za pár kaček, ale tohle mi příjde jiné (třebas je tam víc odporů) :D
...ale ve směs je mi to jedno už to mám a jsem spokojen, koukal jsem i na stránky výrobce a je tam spousta spokojených zákazníků, ale asi taky naletěli jako já, když to říkáte :)

JAYY-JAYY
Příspěvky: 308
Registrován: 12 lis 2010 15:48
Bydliště: Brumovice u Opavy

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od JAYY-JAYY »

hlavně je třeba to brát s humorem :D :D

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

Libor12 píše:muzes mi prosimte říct jaká diagnostika ukáže nárůst 21koní ??

...neukáže nárůst, ale měří výkon tak stačí diagnostikovat bez powerboxu a pak s ním

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

JAYY-JAYY píše:hlavně je třeba to brát s humorem :D :D

....konečně moudrá odpověď :)

Uživatelský avatar
djchrpa
Příspěvky: 1252
Registrován: 28 bře 2006 20:47
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od djchrpa »

mrdka je to tak či tak :D . Nepřidá ani 1 koně, za tím si stojím. Max. dokurví motor 8)
Nafta & benzín

Uživatelský avatar
JRD McLAREN
Příspěvky: 4038
Registrován: 16 črc 2006 21:39

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od JRD McLAREN »

viesh sem dat nejaku tu schemu ..?? jak sa to zapaja ..??
lebo asi tazko to pojde pripojit na 1.9CDTi ze DSUB9pin konektor..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Uživatelský avatar
marek.dh
Příspěvky: 115
Registrován: 13 zář 2009 19:56
Bydliště: kousek od UH

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od marek.dh »

tak nám ukaž stránky výrobce, ať se pokocháme pořádnou výkonovou krabičkou.. :)

Uživatelský avatar
xciba
Příspěvky: 1694
Registrován: 30 pro 2010 22:12
Bydliště: Praha

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od xciba »

ja chci tu diagnostiku abych mohl merit lidem vykon misto brzdy 8)
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Uživatelský avatar
Libor12
Moderátor
Příspěvky: 2286
Registrován: 29 čer 2008 15:14
Bydliště: Dobříš

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Libor12 »

xciba píše:ja chci tu diagnostiku abych mohl merit lidem vykon misto brzdy 8)

Ty nevíš že výkon stoupá úměrně investovaným penězům :lol: možná vím co má na mysli. Některé diagnostiky na základě času,rychlosti a dráhy co berou z údajů ecu vypočítáji výkon,něco podobného jako hodně jednoduchý gtech. Samozřejmě to nebere v potaz podmínky trati a jiné. Takže taková diagnostika z 50k HTP udělá z kopce 200k bestii :lol:
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/


Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Uživatelský avatar
xciba
Příspěvky: 1694
Registrován: 30 pro 2010 22:12
Bydliště: Praha

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od xciba »

jasne vim mam radoby G-Tech v iphone a ukazuje plus minus 10koni to celkem jde, ale bacha na tu 1.9 na 6 tku do kopce to lita jak drak :kladivo:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Uživatelský avatar
gizmi
Příspěvky: 2052
Registrován: 08 kvě 2005 21:50
Bydliště: Plzeň

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od gizmi »

Orel: proc se ptas po necem s cim jsi spokojen? Jezdi s tim a uvidis sam, zda bude spokojen i motor :D :) Ale az ti odejde a to nebudes prvni ani posledni, tak brecet budes jen ty.. :?:

Uživatelský avatar
Stanley
Příspěvky: 890
Registrován: 05 bře 2010 17:58

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Stanley »

Si blázen ty vole.. věřit takové krabičce. Zkus trochu logicky přemýšlet, že to je nesmysl.

Uživatelský avatar
SubTera
Příspěvky: 3289
Registrován: 21 čer 2008 00:46
Bydliště: Slaný

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od SubTera »


Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

JRD McLAREN píše:viesh sem dat nejaku tu schemu ..?? jak sa to zapaja ..??
lebo asi tazko to pojde pripojit na 1.9CDTi ze DSUB9pin konektor..

...nechápu přesně tvůj dotaz? :(

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

xciba píše:ja chci tu diagnostiku abych mohl merit lidem vykon misto brzdy 8)

...umí to s příslušným softem hodně diagnostik a kabelů pro diagnostiku, můj bratránek je auto elektrikář a dělá to, dají se dělat zázraky například i přepsat stav kilometrů atd. :)
....každej prudí a mě například taky rozčiluje že za diagnostiku si každej bere 500,- a víc a kabel při tom stojí 500-1000Kč a můžu si to dělat sám
...kolik si účtuješ ty za diagnostiku?

Orel
Příspěvky: 15
Registrován: 16 kvě 2011 09:31

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Orel »

gizmi píše:Orel: proc se ptas po necem s cim jsi spokojen? Jezdi s tim a uvidis sam, zda bude spokojen i motor :D :) Ale az ti odejde a to nebudes prvni ani posledni, tak brecet budes jen ty.. :?:

...i to je možné, ale dá se to říct i o čiptuningu nebo ne?
...při tom je motor taky víc namahán nebo se pletu?

Aladin
Příspěvky: 5079
Registrován: 11 úno 2005 18:52
Bydliště: Havířov

Re: Chip box,powerbox

Příspěvek od Aladin »

kabel sice stojí 500-1000... ale kolik stojí licence a program? je třeba to z něčeho zaplatit
výkon se měří na brzdě, kabel ti udělá nějaký odhad
a jak už zde bylo psáno, při použití tvojí zázračné krabičky jde do motoru paliva tolik, jako při studeném motoru...
to asi není to pravé ořechové. ale vidím, že si to rozmluvit nenecháš... na druhou stranu Tě ale musím pochválit, že chceš dělat generálku na svém motoru...
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“