Lesteni poskrabanych svetel
Lesteni poskrabanych svetel
Mozna se to tu uz resilo, potrebuju poradit cim rozlestit poskrabany a zasli svetla/cirou optiku. Jsou od kaminku, drobny ryhy az do "zamlzena". Co se s tim da provest? Zkousel sem tempo ale to tomu moc nepomohlo.
Re: Lesteni poskrabanych svetel
plast nebo sklo?
Urcite plast, sklo se podle me uz ani tolik nedava ne? Je to na Fiatu Stilo.
Mě to dělá známý, má na to nějaký vytvořený postup co funguje. Pokud seš někde poblíž Litvínova, mohu zařídit 

" www.autowerks.cz "
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
je to sice navod pro toyotu
ale věřím že na fiatu bude fungovat stejně
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.ph ... highlight=" onclick="window.open(this.href);return false; a tady video od 3M http://www.youtube.com/watch?v=_t1RBw0IGXA" onclick="window.open(this.href);return false;

toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
ja to delal xerapolem mrkni na net 

ma nekdo zkusenost s http://www.autolesk.cz/sada-na-renovaci-svetlometu/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Kamoš to dělá v Brně za litr.. jestli chceš, můžu dát kontakt.. 
Moje světla po rozleštění, před fotku nemám, ale byly fakt hnusný

EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
.
Naposledy upravil(a) Stanley dne 24 led 2017 20:41, celkem upraveno 1 x.
Super, ten brnenskej kontakt by se mi hodil. Vypada to fakt pekne.SPEEDY píše:Kamoš to dělá v Brně za litr.. jestli chceš, můžu dát kontakt..
608 771 762 - Petr Zavadil - řekni, že seš od Roberta 

EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
Diky, zkusim nejdriv ten odkaz na toyota forum az bude chvile volna.
- tragicomix
- Kontaktovat uživatele:
zkousel jsem 1000p - 2000p a bilou pastou na finalni dolestovani kterou delam i kola a vysledek taky dobrej 
meguiars dela kit primo na restaurovani svetel a taky jsem na nej slysel jen samou chvalu ..

meguiars dela kit primo na restaurovani svetel a taky jsem na nej slysel jen samou chvalu ..
- Přílohy
-
- IMG_0125.JPG (153.51 KiB) Zobrazeno 8712 x
www.plasti-dip-it.cz / http://www.facebook.com/PlastiDipIt
TEKUTÁ FÓLIE “ aplikování odstranitelné matné barvy “
To mi nerikej kdyz jsi s tim v noci jel ze jsi neco videl 

nechci vám kazit radost, ale jestli je to oloupaný, tak už nepomůže nic
na polykarbonátu je bezbarvý lak, který chrání PC před UV zářením, protože PC je vůči němu náchylný...když se leštěním odře bezbarvý lak, je to zachvilku z5... 

Suzuki Swift Gti
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když by se to po vyleštění přelakovalo nebo potáhlo průhlednou folií, tak to nepomůže?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- tragicomix
- Kontaktovat uživatele:
milosh: nevidel
ale fakt je ze se auto vyuziva od 17 do 19 hodin .. kazdopadne pri rozlestovani jsem zjistil ze obe svetla jsou
praskle a tak se museli poridit nove cca 750,-/ks! jasne je to cina, ale origu 7500,-/ks se mi davat nechtelo ..
m.marty: premejslel jsem nad tim, ale nevim jestli se tim nejak rapidne nezmeni lom svetla a lavne jestli by se tam pri zahrati
toho svetla ta folie udrzela ..

praskle a tak se museli poridit nove cca 750,-/ks! jasne je to cina, ale origu 7500,-/ks se mi davat nechtelo ..
m.marty: premejslel jsem nad tim, ale nevim jestli se tim nejak rapidne nezmeni lom svetla a lavne jestli by se tam pri zahrati
toho svetla ta folie udrzela ..
www.plasti-dip-it.cz / http://www.facebook.com/PlastiDipIt
při výrobě se to tak dělá, ale těžko říct jak by to šlo v praxi... když se PC lakuje je ještě teplý a nehledě na to že vrsta laku musí být naprosto stejná ..... s bezbarvou folii netuším...ale podle mě asi blbost, nevím co by s tím udělala teplota... pokud by to byla např H4
Suzuki Swift Gti
Napriklad moje stary Fiat Coupe to tak melo. Na svetlech byla natazena folie, ktera se bohuzel po case zacla loupat. Takze urcite folie naka jde ..DAWBLACK píše:při výrobě se to tak dělá, ale těžko říct jak by to šlo v praxi... když se PC lakuje je ještě teplý a nehledě na to že vrsta laku musí být naprosto stejná ..... s bezbarvou folii netuším...ale podle mě asi blbost, nevím co by s tím udělala teplota... pokud by to byla např H4
takže bezbarvý lak se vytvrzuje zářením a před nalakováním se PC zdrsňuje ale ne smirkem
....
s tou folii je to možný ale to neznám

s tou folii je to možný ale to neznám

Suzuki Swift Gti
Já dal po vyleštění na světla čirou 3M fólii, co se dává na předek proti kamínkům a není vůbec vidět, že tam je. Po dvou letech každodenního provozu jsou světla stále jako nové. Mám tam H7+H1 a nějakou dobu i HIDky a bez problémů. Doporučuji, protože PC je navíc po vyleštění tak náchylný na poškrábání, že se podře i suchou hadrou.
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle jsem měl na mysli, super že už to někdo vyzkoušelfastr píše:Já dal po vyleštění na světla čirou 3M fólii, co se dává na předek proti kamínkům a není vůbec vidět, že tam je. Po dvou letech každodenního provozu jsou světla stále jako nové. Mám tam H7+H1 a nějakou dobu i HIDky a bez problémů. Doporučuji, protože PC je navíc po vyleštění tak náchylný na poškrábání, že se podře i suchou hadrou.

Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
tak jsem se informoval a určití výrobci světel , světlomety potažené folii vyrábějí i dnes... jinak kdyby někoho zajímalo to lakovaní.. je to nesmysl... lak je speciální, vrstva musí být přesná, když se jen trochu změní, začne se jinak lámat světlo.... a navíc se vytvrzuje UV zářením....
Suzuki Swift Gti
ten lak proti uv se da koupit tady http://tekutesklo.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
a k čemu ti to je když za 1. nemáš čistý polykarbonát tak odmaštěný abys na to chytl lak, za 2. jak naneseš vrstvu s určitým počtem mikronů na celý světlo stejně?
Suzuki Swift Gti
ty mikrony budou mít na lom světla jistě natolik zásadní vliv, že po nanesení bude světlo hned svítit po veverkách
... a určitě jsou pro správnou funkci světla lepší mouchy a mikrony zoxidovaného PC, než mikrony ochranného laku/fólie
řešit mikrony na deklu světla je podle mě už trochu overkill ... ostatně je možnost vyzkoušet si to sám ... stačí baterka, fólie a tmavá místnost
... a určitě jsou pro správnou funkci světla lepší mouchy a mikrony zoxidovaného PC, než mikrony ochranného laku/fólie
řešit mikrony na deklu světla je podle mě už trochu overkill ... ostatně je možnost vyzkoušet si to sám ... stačí baterka, fólie a tmavá místnost

Suzuki Swift Gti
mikron je jedna tisícina milimetru
tudíš jednotka v které se udává tloušťka laku

tudíš jednotka v které se udává tloušťka laku

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
jasně
ale řekl jsem to zjednodušeně pro pána
jen chci říct že je to prostě nesmysl...

Suzuki Swift Gti
jasně, než nějak vyvrátit můj názor, tak se mě raději pokusit shodit
vím co je mikron (očividně narozdíl od tebe, tloušťko laku, ale děkuji za velmi fundované poučení
) a kdybys to věděl ty, tak víš, že i procesu leštění se dosahuje úběrem v řádech mikronů, a jestli se domníváš, že tloušťka v řádu mikronů, ti ovlivní lom světla, pak tu asi není o čem

vím co je mikron (očividně narozdíl od tebe, tloušťko laku, ale děkuji za velmi fundované poučení