Poslední návštěva: 16 črc 2018 01:59 Právě je 16 črc 2018 01:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 07 bře 2007 20:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2007 20:56
Příspěvky: 603
Bydliště: Pardubice
ale je to zajimava hracka no :) ... zauvazoval sem nad tim... kdyz sou motory s kompresorem a turbem.... tak takovej motor s kompresorem.. turbem a elektro turbem.. jeslti by to fungovalo. .a jelo.. a nebo ne :D

_________________
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 bře 2007 22:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2006 14:55
Příspěvky: 232
Bydliště: Český Krumlov
ja myslim ze to bude znat urcite to nebude jako turbo ale se zachovanim kompresniho pomeru to asi bude slapat dobre

_________________
Renault Clio 2,0 Williams
www.vybagrovat.cz
www.zemni-prace-ck.cz.tl
www.dovoz-aut.info


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 00:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 26 zář 2004 16:55
Příspěvky: 3496
Bydliště: Praha
funguje to naprosto přesně jako turbo (to s těma 3ma startérama) používá se to v USA na sprintech a jestli si někdo myslí že dynamo utáhne 3 startéry tak je blázen :o) stačí si spočítat co to je za hukot když 100 Ah baterku to vycucne za 14 vteřin, navíc je to vhodný pro krátkodobý použití, je jasný, že startér není určenej pro trvalej provoz, ale jen krátkobý použití ...

_________________
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"


Naposledy upravil MarauderZ28 dne 08 bře 2007 00:29, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 00:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 26 zář 2004 16:55
Příspěvky: 3496
Bydliště: Praha
jinak dá se to naprosto vpohodě vyrobit z posranýho turba, stačí jen vyrobit "převodovou skříň" což není nic složitýho - 2x drážkovaná kladka + kevlarovej řemen

_________________
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 00:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 26 zář 2004 16:55
Příspěvky: 3496
Bydliště: Praha
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-MOST ... 3732QQrdZ1

_________________
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 01:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 27 bře 2004 18:16
Příspěvky: 2576
Bydliště: Olomouc-Mohelnice
MarauderZ28 píše:
jinak dá se to naprosto vpohodě vyrobit z posranýho turba, stačí jen vyrobit "převodovou skříň" což není nic složitýho - 2x drážkovaná kladka + kevlarovej řemen


sem teď rušil jeden gril na sele tak něco vykoumáme :lol: :lol: :lol:

Kolik se to tak cenově pohybuje? Pokud se to u nás dá sehnat...

_________________
VW PASSAT B5


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 05:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2006 14:55
Příspěvky: 232
Bydliště: Český Krumlov
jo us jsem o tom premejslel jak to udelat turba tu mam dve akorar nevim jaky púouzit loziska,jinak to ostatni je dosela hracka

_________________
Renault Clio 2,0 Williams
www.vybagrovat.cz
www.zemni-prace-ck.cz.tl
www.dovoz-aut.info


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 08:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2005 12:43
Příspěvky: 733
kdyz uz jsme u tech turb na elektriku, uvazoval sem taky o kompresoru ktery by pohanela plynova turbina na propan, bohuzel nemam dostatek financi, casu etc... muselo by se se to samo udelat s turba funkcniho, protoze by se pouzivala i ta turbinova cast, a jsme zase u oseru s mazanim


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 11:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 26 zář 2004 16:55
Příspěvky: 3496
Bydliště: Praha
for Sinkas: pls nemůžeš mi hodit odkaz kde jsi našel ty obrázky ? Já to zaboha nemůžu najít a to sem to nedávno měl uložený tu adresu sakra. Díky

_________________
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 17:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2006 14:55
Příspěvky: 232
Bydliště: Český Krumlov
bohuzel nemuzu to najit

_________________
Renault Clio 2,0 Williams
www.vybagrovat.cz
www.zemni-prace-ck.cz.tl
www.dovoz-aut.info


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 17:43 
Offline

Registrován: 19 led 2005 17:09
Příspěvky: 1424
tady


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 08 bře 2007 19:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2007 20:56
Příspěvky: 603
Bydliště: Pardubice
no jo.. je to fakt drahy :) ... ale ta nejdrazsi verze.. vypada dobre :)

_________________
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 09 bře 2007 10:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 28 bře 2005 11:18
Příspěvky: 327
Bydliště: Žatec
turbonátor....rofl....
kdyby to fungovalo tak se používá tohle a ne turbo, který je mnohem složitější


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 09 bře 2007 14:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2006 14:55
Příspěvky: 232
Bydliště: Český Krumlov
Šubi píše:
turbonátor....rofl....
kdyby to fungovalo tak se používá tohle a ne turbo, který je mnohem složitější
to se pouziva jenom chvilkove jako napr nos je to hlavne na sprint

_________________
Renault Clio 2,0 Williams
www.vybagrovat.cz
www.zemni-prace-ck.cz.tl
www.dovoz-aut.info


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2007 14:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2006 14:55
Příspěvky: 232
Bydliště: Český Krumlov
turbo to samozrejmne nenahradi velka spotreba energie

_________________
Renault Clio 2,0 Williams
www.vybagrovat.cz
www.zemni-prace-ck.cz.tl
www.dovoz-aut.info


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 00:02 
Offline

Registrován: 03 črc 2018 09:52
Příspěvky: 2
Potvrzuji teorii o turbonátoru.
Pokusím se to schrnout jednoduše
Když přidáte plyn tak se do motoru přez sání žene více vzduchu ale když přeřazujete tak to tam vhání stejně vzduchu jak při přidání plynu díky citlivému ložisku na vrtulce turbonátoru a tím se plyn chytá rychleji a turbo má menší odezvu.
Používají to jezdci WRC (world rally cross) a je to dobré na sprinty ale na bězných silnicích je to na nic leda tak na předjíždění.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 12:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 03 dub 2013 21:23
Příspěvky: 56
:smich2:

_________________
Clio 172 ph1


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 18:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 srp 2011 18:12
Příspěvky: 2953
Bydliště: Havířov
Robin: Když přeřazuju, tak to tam ten vzduch, přes zavřenou klapku, žene jak ?

_________________
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 20:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 pro 2009 23:17
Příspěvky: 688
Ja si asi upravím sanie aby som pre každý valec dal samostatný turbonátor
Akurát neviem kde sa taká kravina dá kúpiť


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: turbonátor
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 21:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2085
Bydliště: Středočeský kraj
No neber to za ty prachy :driver: https://www.aliexpress.com/item/F1-Z-SI ... 22415.html

A když už to zaujme i pufka... :D


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO
Zpracování osobních údajů