Zavařene kliky

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

PaJaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaJaS »

SkejTe, ale ještě pořád si nám neodpověděl na to, proč nemůžou říct nic na zavařený kliky u zadních dveří :wink: Když tam bude audio nebo něco takovýho tak bych to pochopil, ale pokud tam budou normálně sedačky? :ja_nic: :?
Škoda Favorit 135 LS - minulost
Ford Focus 2.0i Trend - přítomnost :wink:

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

tom2racekiller píše:Jde o velmi nebezpečnou úpravu.
STK tuto úpravu musí považovat za hrubý zásah do konstrukce vozidla, kvalifikovat jako závadu kategorie "C"!
Velmi nebezpečnou?! Když jsem se vysekal s autem který mělo automatický zamykání dveří, byl jsem v něm po bouračce v půlce pole zavřenej a nemohl ven (zkus si s pomlácenejma rukama vyrazit okno), protože nešla elektrika a tudíž jsem nemohl otevřít dveře. Při zavařených klikách s vyndanýma zámkama bych si v klidu otevřel svoje dveře a vylez ven, nemusel bych vylejzat skrz celý auto až roztřískaným kufrem... Další plus pro kliky: nestane se ti že by ti někdo na křižovatce otevřel dveře a něco ukrad z auta... :wink:
Renault Clio '99 RSi | "Cléopatre" :evil:
Renault Laguna II 1.8i 16V | manželčin rodinný kočár :)

FD-CustomStyle.cz - Elektronický Obchod

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

FD_Ondra píše:
tom2racekiller píše:Jde o velmi nebezpečnou úpravu.
STK tuto úpravu musí považovat za hrubý zásah do konstrukce vozidla, kvalifikovat jako závadu kategorie "C"!
Velmi nebezpečnou?! Když jsem se vysekal s autem který mělo automatický zamykání dveří, byl jsem v něm po bouračce v půlce pole zavřenej a nemohl ven (zkus si s pomlácenejma rukama vyrazit okno), protože nešla elektrika a tudíž jsem nemohl otevřít dveře. Při zavařených klikách s vyndanýma zámkama bych si v klidu otevřel svoje dveře a vylez ven, nemusel bych vylejzat skrz celý auto až roztřískaným kufrem... Další plus pro kliky: nestane se ti že by ti někdo na křižovatce otevřel dveře a něco ukrad z auta... :wink:
Jen pro zajímavost, jaké auto to bylo, ve kterém si byl uvězněný? Docela se divím, že to nešlo otevřít klikama zevnitř a že okamžitě vypadla elektrika. V 95% případů se musí elektrika vypínat odpojením baterky...
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!

BooM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BooM »

jj, to me taky zarazi ze si vypustil takovou cipovinu, ze pridavna svetla sou tuning... sem mel pocit ze vo tom snad neco vis, kdyz tak prudis :lol:

tak panove, honem na pridavna svetla, at z aut vysekate co nejvic koniku !!!!
Looking for some car....

*tom2racekiller*

Příspěvek od *tom2racekiller* »

BooM píše:jj, to me taky zarazi ze si vypustil takovou cipovinu, ze pridavna svetla sou tuning... sem mel pocit ze vo tom snad neco vis, kdyz tak prudis :lol:

Zjevně skutečně nevíš, o co jde.

Samozřejmě, že přídavná světla jsou tuning.

Pokud budu např. jezdit soutěže, nebo budu vozidlo často provozovat za špatné viditelnosti, udělám si úpravu, abych si lépe osvětlil cestu.

Takže udělám úpravu, směřující ke zlepšení určitých vlastností vozidla (vyladění, tuning...) a namontuju si přídavná světla. Samozřejmě pro běžný provoz musí být schváleného typu.

--

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

Mosťa píše:Moderní "bezpečnostní a samozavírací" systémy se blokují při dosažení rychlosti cca. 30 km/h, při nárazu se pak automaticky odblokují. Na kolik je systém spolehlivý, jak moc je rozšířený a hlavně jestli je i ve vašem autě, nechám na vás.
No já už jim nevěřim, stačí koupit ránu do stromu přímo na baterku... A celej "moderní spolehlivej" systém byl v zadek protože neměl štávu... Docela vopruz co? :roll: No možná to byla moje chyba že jsem neměl auto vybavený záložní baterkou někde na bezpečným místě... :D

Rok na to nás s manželkou narval čelně ožralej, tak že jsem měl přední kolo a dveře na svý straně posunutý o pěknej kousek dozadu a s klidem jsem si otevřel jednou rukou... :wink:

Jinak ať ti jen neodporuju souhlas s tím vykopáváním dveří souhlas, nejde to, takže doporučuju v autě vozit kladívko na rozbíjení okna... 8)

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

[quote="*tom2racekiller*"]Zavařené kliky jsou nepovolená úprava.
Jedná se o změnu čísti karosérie, která samozřejmě podléhá schvalovacím procesům.
To není jako třeba změna barevného odstínu nebo nějakého vzorku potahu na sedačkách.

O nebezpečnosti této úpravy nelze pochybovat - vozidlo zkrátka nelze normálním způsobem otevírat. Jakési argumenty "hasiči mě vysekají", "ochrana proti vykradení" a podobně jsou jednoznačně bezpředmětné.[quote]

Můžu se tě zeptat u kolika nehod jsi byl a pomíhal lidem nebo sobě ven? Vytahoval jsi někdy z vysekanýho auta batole a jeho rodiče nebo něco takovýho? :nono:

BooM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BooM »

*tom2racekiller* píše:
BooM píše:jj, to me taky zarazi ze si vypustil takovou cipovinu, ze pridavna svetla sou tuning... sem mel pocit ze vo tom snad neco vis, kdyz tak prudis :lol:

Pokud budu např. jezdit soutěže, nebo budu vozidlo často provozovat za špatné viditelnosti, udělám si úpravu, abych si lépe osvětlil cestu.

Takže udělám úpravu, směřující ke zlepšení určitých vlastností vozidla (vyladění, tuning...) a namontuju si přídavná světla. Samozřejmě pro běžný provoz musí být schváleného typu.

--
Jenze Tuning je uprava pro zlepseni JIZDNICH vlastnosti- tj. akcelerace, Vmax, brzdy.... svetla kazdopadne tuning nejsou, i kdyby ses mel rozkrajet...

:lol:

a s tim schvalovanim, delas jako by zakony a homologoca a vsechny tydle fičáky byli to nejinteligentnejsi na svete.... pro tvou informaci- auto nejezdi na papíry...
Looking for some car....

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

BooM píše:
*tom2racekiller* píše:

--
Jenze Tuning je uprava pro zlepseni JIZDNICH vlastnosti- tj. akcelerace, Vmax, brzdy.... svetla kazdopadne tuning nejsou, i kdyby ses mel rozkrajet...

:lol:

a s tim schvalovanim, delas jako by zakony a homologoca a vsechny tydle fičáky byli to nejinteligentnejsi na svete.... pro tvou informaci- auto nejezdi na papíry...
:smich: jj tak timhle argumentem budeme vzdycky umlcovat t2r
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

Mosťa píše:Je docela jasné, že zkroucené dveře se těžko budou "normálně" otevírat. Poměrně čato se ale stane, že ty dveře se otevřít dají. Buď jenom tím, že za kliku pořádně zaberu, nebo klikou odjistím zámek a pak zapáčením s dopomocí nohy dveře silou otevřu. Nevím, kolik z vás ránu zažilo, ale u člověka se ve velké míře dostaví něco jako šok. Můžete tam sedět, pod vámi chytá váš vytuněný miláček a kolem pobíhají lidi, co marně hledají cestu dovnitř do vašeho auta. Vy uvnitř sedíte bez rozumového vnímání. Vedle vás, nebo za vámi vaše rodina či přátelé. Hnusná představa. Kde kolemjdoucí ve spěchu uprostřed města najdou šutr nebo jiný vhodný nástroj na vybití skla, je otázkou. Zákon schválnosti takovou věc většinou spolehlivě pojistí. Zkoušeli jste někdy někdo vykopnout sklo na autě? Jestli se vám to podaří v obyčejných botech, gratuluju. Ale vsadím se, že ještě týden budete kulhat.
Že vás Hasiči dostanou ven, s tím můžete počítat. Ovšem spočítejte si to, že asi 2 minuty bude trvat ohlášení, další 2 minuty mají na výjezd (i když zpravidla jsou rychlejší) a dalších minimálně 5 minut na to, než se k vám v provozu dostanou. Za další 3 minuty jste bezpečně venku. Kolik že to dalo? Přes 10 minut? Auto vyduní do 5 minut.
Moderní "bezpečnostní a samozavírací" systémy se blokují při dosažení rychlosti cca. 30 km/h, při nárazu se pak automaticky odblokují. Na kolik je systém spolehlivý, jak moc je rozšířený a hlavně jestli je i ve vašem autě, nechám na vás.
Esteticky je tato úprava moc hezká, ale funkčně bych za ní někdy lámal ruce. Toť můj názor, názor profesionálního hasiče.

Sedět v tom budete vy, ale tahat vás budu já a radost z toho mít nebudu!!!
taky musim potvrdit to vykopnutí skla. Jednou sme potřebovali dát do sběru dveře ze Škoda MB ale to sklo sme nemohli vyšroubovat (bylo tam nějaký zalepený či co) tak sme se rozhodli sklo rozbít. Nejdřív sem do toho tak klepnul a kladívko odskočilo, podruhý sem dal větší ránu, a kladívko se odrazilo tak, že mě málem seklo do xichtu. Rozbil sem to až na 5 pokus. Nikdy sem nevěděl, co sklo v autě vydrží.

Muj názor na kliky? Nechat je a dát do laku auta.
Felda forever

SkejT

Příspěvek od SkejT »

PaJaS píše:SkejTe, ale ještě pořád si nám neodpověděl na to, proč nemůžou říct nic na zavařený kliky u zadních dveří :wink: Když tam bude audio nebo něco takovýho tak bych to pochopil, ale pokud tam budou normálně sedačky? :ja_nic: :?
Nikde ve vyhlasce o provozu na podzemnich komunikacich neni ani zminka k klikach nebo zpusobu nebo funkcnosti dveri.Samozerejme ve skutecnosti je to tak,ze vetsina policistu ti na zavarene zadni kliky nic nerekne.Ale jak uz to byva i kreten se najde,ktery te zacne sikanovat za vec o ktere jsi 100% jisty ze je v poradku,ale on je tak vytrvalej ze pokutu zaplatis.
Nevim co tady porad resite,ze kdyz ma clovek zavareny zadni kliky,musi automaticky to nechat otypovat na 2 mista.Kde jste na tom byli?
To by automaticky kazdy 3 dverovy auto,bylo jen 2 mistne.
To by znamenalo,ze kdyz budu mit zavarene zadni kliky,dam si predni sklapeci sedacky z 3-dveroveho typu a nikdo ti NIC NEMUZE RICT.
Jsou to jen vase spekulace.Je to na stejnem principu se zavarenym kufrem.

PaJaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaJaS »

SkejT píše:Nikde ve vyhlasce o provozu na podzemnich komunikacich neni ani zminka k klikach nebo zpusobu nebo funkcnosti dveri.Samozerejme ve skutecnosti je to tak,ze vetsina policistu ti na zavarene zadni kliky nic nerekne.Ale jak uz to byva i kreten se najde,ktery te zacne sikanovat za vec o ktere jsi 100% jisty ze je v poradku,ale on je tak vytrvalej ze pokutu zaplatis.
Nevim co tady porad resite,ze kdyz ma clovek zavareny zadni kliky,musi automaticky to nechat otypovat na 2 mista.Kde jste na tom byli?
To by znamenalo,ze kdyz budu mit zavarene zadni kliky,dam si predni sklapeci sedacky z 3-dveroveho typu a nikdo ti NIC NEMUZE RICT.
Já o ničem nespekuluju. Zaujalo mě to co si napsal o STK, že na to nemůžou nic říct, protože mam zadní kliky taky zavařený. Jen sem chtěl vědět proč a jestli to auto pustí nebo ne :wink: Mam teď totiž brouka v hlavě jestli tam ty kliky vrátit nebo se na to vyprdnout :ja_nic:

SkejT

Příspěvek od SkejT »

PaJaS píše:
SkejT píše:Nikde ve vyhlasce o provozu na podzemnich komunikacich neni ani zminka k klikach nebo zpusobu nebo funkcnosti dveri.Samozerejme ve skutecnosti je to tak,ze vetsina policistu ti na zavarene zadni kliky nic nerekne.Ale jak uz to byva i kreten se najde,ktery te zacne sikanovat za vec o ktere jsi 100% jisty ze je v poradku,ale on je tak vytrvalej ze pokutu zaplatis.
Já o ničem nespekuluju. Zaujalo mě to co si napsal o STK, že na to nemůžou nic říct, protože mam zadní kliky taky zavařený. Jen sem chtěl vědět proč a jestli to auto pustí nebo ne :wink: Mam teď totiž brouka v hlavě jestli tam ty kliky vrátit nebo se na to vyprdnout :ja_nic:
vyprdni se na to.Az te zastavi policajt,ktery te bude dupat za zavarene kliky.Vyslechni si jeho argumenty,podle tech sam usoudis jestli muzou nebo nemuzou byt zadni kliky zavarene.Na STK nic nerikali

PaJaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaJaS »

Takže jestli to dobře chápu prošel si technickou a neřekli Ti na to ani fň :D

Komár 1981
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Komár 1981 »

Anonymous píše:nj,ja si taky nechal zavarit kliky na zadnich dverich .. predni jsou normalne ...

mozna nekdo rika ze to je tuzing,ale ja rikam, ze to je POŘÁD O 10000% BEZPECNEJSI NEZ TRIDVEROVE AUTO !!! DYT TO NEJDE VUEBC OTVIRAT, A V PRIPADE BOURACKY A NASLEDNEHO POZARU MAJI LIDE VZADU NA 99% SMULU !! U ZAVARENYCH KLIK NE,NORMALNE SI OTEVROU,PO CESTUJICI SE ZAVARENIM KLIK VUUUUBEC NIC NEMENI ! tot muj nazor.
a ted si vem, ze mas Skodovku, Rapida (tj. coupe) a jeste ho mas na plyn. :lol:

:: STSC :: Styling & Tuning Scene Czakowitze ::
::Stránky Komára 1981 o Škodě GarPid ZDE!
::

Obrázek

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

PaJaS píše:Takže jestli to dobře chápu prošel si technickou a neřekli Ti na to ani fň :D
to je clovek od cloveka, jeden ho pusti, a tri dalsi by ho treba nepustili...
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

*tom2racekiller*

FD_Ondra píše: Můžu se tě zeptat u kolika nehod jsi byl a pomíhal lidem nebo sobě ven? Vytahoval jsi někdy z vysekanýho auta batole a jeho rodiče nebo něco takovýho? :nono:
Byl jsem u několika nehod.

Nevyndaval jsem nikdy batole.

Vyklízeli jsme P-V3S s PHM, otočenou na záda se zdeformovanou kabinou. Uvnitř ti jeden nepřežil (dobře jsme ho znali).

Srážka spec. vozidla s tramvají, několik zraněných, 1 mrtvý.
Odklízel jsem spec. vozidlo.

A jistě bych si vzpomněl na další, i mimo silnici.

Proč?

SkejT

Příspěvek od SkejT »

*tom2racekiller* píše:
FD_Ondra píše: Můžu se tě zeptat u kolika nehod jsi byl a pomíhal lidem nebo sobě ven? Vytahoval jsi někdy z vysekanýho auta batole a jeho rodiče nebo něco takovýho? :nono:

Vyklízeli jsme P-V3S s PHM, otočenou na záda se zdeformovanou kabinou. Uvnitř ti jeden nepřežil (dobře jsme ho znali).

Proč?
urcite se vyboural kvuli tomu,ze mel zavareny zadni kliky :?:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

tom: neděláš u hasičů, na podobný věci jezdil znamej
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

*tom2racekiller*

PJ píše:tom: neděláš u hasičů, na podobný věci jezdil znamej
Ne.

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

*tom2racekiller* píše:

Proč?
Proč? Protože mluvíš jak mluvíš... To batole ani jeho rodiče se nás neptali jestli jsme jim to okno museli rozbít... Člověku kterej si není schopnej otevřít dveře sám je úplně jedno jestli mu rozflákáš šutrem okno abys mu otevřel dveře, nebo mu ty dveře vystřihnou hasiči kleštěma... To říkám jak z pohledu toho, koho vytahovali, i kdo vytahoval jiného z auta... Pokud si sám otevřít může, bude rád když mu dveře nezablokuje nějakej elektrickej sráč kterýmu dojde štáva... A poslední argument je otázka... K čemu je ti v takovém případě zvenku auta klika, když nefunguje??? :roll: Měj si názor jakej chceš, nemám za potřebí se hádat... Podle mýho nejsou zavařené kliky zásadně nebezpečnější než sériové... Hawg :twisted:

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

*tom2racekiller* píše:

--
yess, tak som tuner!!! uz asi 3 roky dozadu sme dali 2 hmlovky na nas vysokozdvizny vozik. som uz 3 roky tuner, ani som o tom nevedel... :lol:
ZAMETAC INZERCIE Na nevhodne OT/pokec v INZERECII ma upozornite stlacenim modreho tlacidla.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

OndrejGTi: ale jen pokud si s vysokozdvižným vozíkem jezdil soutěže nebo s nim jezdil za špatné viditelnosti
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

FD_Ondra: Pořád jsi mi ještě neřekl, co to bylo za auto, kterému při nárazu odešla baterka a byli jste v něm díky tomu uvěznění. Moc rád bych to věděl.

Kliky mají na autě svůj smysl i při záchraně života a radši otevřu auto pomocí kliky, než abych se dostával do auta skrz rozbité okno, díky kterému můžu ještě víc zranit lidi uvnitř.

I kdyby měli zachránit jenom jeden život, svůj smysl mají. Názor profesionálního hasiče, který o vyprošťovacích pracech něco ví!
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!

Bob

Příspěvek od Bob »

ale toho člověka nemusíš tahat oknem ale i malí děcko ví že si ti dveře otevře zevnitř a pokut nejdou otevřít tak je přece jedno jestli maj kliku nebo né?????? nazor amatéra!!!!!!!

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Bob píše:ale toho člověka nemusíš tahat oknem ale i malí děcko ví že si ti dveře otevře zevnitř a pokut nejdou otevřít tak je přece jedno jestli maj kliku nebo né?????? nazor amatéra!!!!!!!
ale dobry nazor 8)

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

Bob píše:ale toho člověka nemusíš tahat oknem ale i malí děcko ví že si ti dveře otevře zevnitř a pokut nejdou otevřít tak je přece jedno jestli maj kliku nebo né?????? nazor amatéra!!!!!!!
Když se válí na volantu v bezvědomí, tak si toho moc neotevře...
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Bob

Příspěvek od Bob »

ale jestli se bude valet na volantě tak mu určitě nebude vadit že s mu rozbil okno a otevřels mu dveře zevnitř pokut pujdou!!!!!!!!

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

Bob píše:ale jestli se bude valet na volantě tak mu určitě nebude vadit že s mu rozbil okno a otevřels mu dveře zevnitř pokut pujdou!!!!!!!!
...když budeš mít čím to okno rozbít...
doporučuju přečíst si můj první příspěvek v této diskuzi. Jinak se nemá moc cenu dohadovat.
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

Mosťa píše:FD_Ondra: Pořád jsi mi ještě neřekl, co to bylo za auto, kterému při nárazu odešla baterka a byli jste v něm díky tomu uvěznění. Moc rád bych to věděl.
Nové Clio (teda né Clio C bohužel :cry: ), normoš když máš zamčeno a zatahneš za vnitřní kliku, udělá to cvak a jseš venku... jenže bez štávy e eeee... a jseš v zadek ... Měl jsem to štěstí že mi strom sešrotoval předek v místě kde je baterka... :roll: a kliky mi byly na nic zvenčí i zevnitř...

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“