Kola a podvozek dělají auto

Tiskové zprávy, novinky na auto trhu, technika, srazy a nejen to :o)

Moderátor: Eiffel

Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 190
Registrován: 26 říj 2012 13:19

Kola a podvozek dělají auto

Příspěvek od admin »

To, že šaty dělají člověka, je známá věc. Fakt, že kola dělají auto, také. Za autem s velkými alu koly se totiž otočí opravdu každý. Elektrony – jak se alu kola z hliníkových slitin často nazývají – jsou proto ne náhodou velmi oblíbenou úpravou, ke které sahá stále více řidičů. Nejde ale jen o vzhled, kola do jisté míry určují i jízdní a výkonové vlastnosti auta. S čím tedy počítat ve chvíli, kdy se řidič rozhodne pro koupi nové sady alu kol?

Kola dělají auto a podvozek dělá kola. Sportovní podvozek, sportovní pružiny, stavitelný a nebo vzduchový podvozek? Všechny způsoby snížení s naprostou jednoduchostí doladí kola a automobil k sobě. U vzduchového podvozku to není tak jednoduché. Bez příslušenství jako je kompresor na vzduchový podvozek to nepůjde.

Proč jsou alu kola tak oblíbená?
Alu kola jsou vyráběna z lehkých hliníkových slitin a díky nižší hmotnosti i lepšímu rozložení hmotnosti dokážou zlepšit celou řadu parametrů. Akcelerace i brždění jsou v porovnání s koly s klasickými plechovými disky lepší a pozitivní vliv mají i na spotřebu. Je na místě upozornit, že výše uvedené samozřejmě platí pouze pro kola stejné nebo jen o málo větší velikosti, než jsou ty tovární. Pokud by si někdo představoval, že původní 15-ková kola nahradí luxusně vypadajícími koly s průměrem ráfku 19 palců a za odměnu získá lepší akceleraci a nižší spotřebu, bude nemile překvapen. Srovnání platí samozřejmě pouze pro alu a plechová kola odpovídající velikosti.

Pokud k výše uvedeným výhodám připočítáme výrazný a originální vzhled, který po výměně kol auto získá, je jasné, že o koupi alu kol se vyplatí uvažovat.

Vybírejte z pohodlí domova
Výběr alu kol je komplikovaný v tom smyslu, že skutečnou podobu auta po výměně kompletní sady kol uvidí člověk až poté, co si nová kola koupí. Někteří prodejci sice řidičům umožní zkoušku vybraných kol přímo na autě, neplatí to ale pro všechny, a navíc existuje elegantnější způsob výběru alu kol.

Díky online konfigurátoru si můžete nechat na specializovaných portálech prodejců zobrazit podobu svého vozu s vybranými alu koly. Z vlastního nákupu už potom vůbec nemusíte mít strach.
Přílohy
zub.jpg
zub.jpg (120.86 KiB) Zobrazeno 2208 x

Odpovědět

Zpět na „News Room“