elviiis píše:Chrade gtti je taky twin cam a ma jeden dekl. Je to prostě atraktivně nazvaný DOHC. Prostě dvě vačky vhlavě. Jinak nechápu co do toho plete V6? Prostě to říká že auto má dvojitou vačku že je to DOHC. Nic víc nic míň. Pokud by i V6 mělo DOHC a automobilka by to tak nazívala (toyota , nissan a já ještě nevím kdo) tak by to pojmenovali V6 TWIN CAM 24valve to jo pokot dlouhý tak dají jen V6 24valve
víš vůbec co to DOHC znamená?
Nejdřív si to přečti a pak poučuj......
Co je DOHC? Vysvětlíš mi to? abych to jako věděl? Vůbec jsi nepochopil co Twin Cam znamená. Autombilky to píšou jako machrovinu? Chápeš když napíšou na víko DOHC tak je to klasika a nebudou to cpát na vrata od kufru. Ale když to pojmenujou TWIN CAM tak to tam můžou napsat a dobře to zní toď můj názor. Už jsem pár motorů rozebranejch vyděl a nepřipadá mi že by byl TWIN CAM něčím odlišný
MarauderZ28 píše:to je to samý jako bych napsal u svýho dalšího motoru V8 16v a co jako 2 vačky ? hovno 1 ks ...
Nechápu co jsi tim chtěl říct V8 jako osmi válec do V 16V jako dvou ventil tam podle mně ty dvě vačky až zas tak potřebný nejsou tam by mne spíšu udivilo kdyby byli
co to meleš ty za kravinu?
V8 může být 2XOHC 2XDOHC může klidně být i SV i když o tom pochybuju a OHV jakožto nejběžnější....
Nejdřív to chce trochu vědět co jakej pojem znamená než začít plácat nesmysly......
elviiis píše:Chrade gtti je taky twin cam a ma jeden dekl. Je to prostě atraktivně nazvaný DOHC. Prostě dvě vačky vhlavě. Jinak nechápu co do toho plete V6? Prostě to říká že auto má dvojitou vačku že je to DOHC. Nic víc nic míň. Pokud by i V6 mělo DOHC a automobilka by to tak nazívala (toyota , nissan a já ještě nevím kdo) tak by to pojmenovali V6 TWIN CAM 24valve to jo pokot dlouhý tak dají jen V6 24valve
víš vůbec co to DOHC znamená?
Nejdřív si to přečti a pak poučuj......
Co je DOHC? Vysvětlíš mi to? abych to jako věděl? Vůbec jsi nepochopil co Twin Cam znamená. Autombilky to píšou jako machrovinu? Chápeš když napíšou na víko DOHC tak je to klasika a nebudou to cpát na vrata od kufru. Ale když to pojmenujou TWIN CAM tak to tam můžou napsat a dobře to zní toď můj názor. Už jsem pár motorů rozebranejch vyděl a nepřipadá mi že by byl TWIN CAM něčím odlišný
přečet sis vůbec co sem před pár řádkama napsal?????
nikdy si neviděl V motor se dvouma vačkama?kam ti ho mám přiject ukázat????
Kujňa chlape prosimtě nepoučuj mně , to nemám rád. Jen málo lidí (na tomto fóru) mně může (co se teorie týče) poučovat páč toho ví víc jak já. Nechápu co to porád meleš já jsem nikdy nepsal že by nebyli véčka s dvouvačkovím rozvodem. Vím že píšu z hrubkama ale to neznamená že by se text , který vyplodím , nedal přeložit do češtiny Celou dobu se ti znažím vysvětlit že TWIN CAM je jen jináč napsáno DOHC páč to líp zní.
Nikdy jsem nenpsal nic o tom že by Véčka neměli dvě vačky! Pokud jsem napsal něco co nedávalo smysl tak sory ale určo jsem nenapsal že by Včka neměli dvovačkové rozvody.
Twin Cam je krátce a jednoduše typ systému rozvodů u řadovích motorů a je shodný s DOHC.
elviiis píše: Jen málo lidí (na tomto fóru) mně může (co se teorie týče) poučovat páč toho ví víc jak já...
Aspon že to víš ..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
elviiis píše:Kujňa chlape prosimtě nepoučuj mně , to nemám rád. Jen málo lidí (na tomto fóru) mně může (co se teorie týče) poučovat páč toho ví víc jak já. Nechápu co to porád meleš já jsem nikdy nepsal že by nebyli véčka s dvouvačkovím rozvodem. Vím že píšu z hrubkama ale to neznamená že by se text , který vyplodím , nedal přeložit do češtiny Celou dobu se ti znažím vysvětlit že TWIN CAM je jen jináč napsáno DOHC páč to líp zní.
Nikdy jsem nenpsal nic o tom že by Véčka neměli dvě vačky! Pokud jsem napsal něco co nedávalo smysl tak sory ale určo jsem nenapsal že by Včka neměli dvovačkové rozvody.
Twin Cam je krátce a jednoduše typ systému rozvodů u řadovích motorů a je shodný s DOHC.
A basta.
Hm tak chlapče pravdu nemáš Twin Cam je jen marketingoví název kterej je napsanej na rozvodech a to že je zrovna na systému DOHC je jen shoda náhod...Toť vše veškěré debaty neexistují tak to je!!!!!!!!!!!
elviiis píše:Kujňa chlape prosimtě nepoučuj mně , to nemám rád. Jen málo lidí (na tomto fóru) mně může (co se teorie týče) poučovat páč toho ví víc jak já. Nechápu co to porád meleš já jsem nikdy nepsal že by nebyli véčka s dvouvačkovím rozvodem. Vím že píšu z hrubkama ale to neznamená že by se text , který vyplodím , nedal přeložit do češtiny Celou dobu se ti znažím vysvětlit že TWIN CAM je jen jináč napsáno DOHC páč to líp zní.
A basta.
Hm tak chlapče pravdu nemáš Twin Cam je jen marketingoví název kterej je napsanej na rozvodech a to že je zrovna na systému DOHC je jen shoda náhod...Toť vše veškěré debaty neexistují tak to je!!!!!!!!!!!
Tak úplně shoda náhod to není, protože DOHC má dvě vačky vedle sebe, tj. twin cam Ale jinak je TWIN CAM opravdu zamýšlenej asi jako marketingovej tah, protože zkratka DOHC nezasvěcenýmu neřekne nic, zato TWIN CAM hned jednoznačně dává najevo, že (oproti případné konkurenci) tam je něco dvakrát. Prostě tahák
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
elviiis píše:Kujňa a co jsem celou dobu psal. Je to atraktivnější název DOHC
Až někdo najdete nápis TwinCam na jiném motoru než DOHC tak se stavte.
Harley-Davidson Road King
Road King je ztělesněním představy firmy Harley-Davidson o tom, jak má vypadat cestovní motocykl. Pohání ho moderní verze klasického velkého vidlicového dvouválce Twin Cam 88 o zdvihovém objemu 1449 cm3 se čtyřicetimilimetrovým karburátorem CV. Výfukový systém s překříženou dvojicí výfukových rour vydává charakteristický zvuk.
Maximální rychlost: 177 km/h
Motor: 1449 cm3, vzduch, chlazený 4ventil. vidlicový (45°) dvouválec OHV Twin Cam
Výkon: 51 kW
Typ rámu: páteřový z ocelových trubek
Rozměry pneumatik: přední 130/90 16, zadní 130/90 16
Sekundární převod: řemen
Převodovka: pětistupňová
Hmotnost: 332 kg
elviiis píše:Kujňa a co jsem celou dobu psal. Je to atraktivnější název DOHC
Až někdo najdete nápis TwinCam na jiném motoru než DOHC tak se stavte.
Harley-Davidson Road King
Road King je ztělesněním představy firmy Harley-Davidson o tom, jak má vypadat cestovní motocykl. Pohání ho moderní verze klasického velkého vidlicového dvouválce Twin Cam 88 o zdvihovém objemu 1449 cm3 se čtyřicetimilimetrovým karburátorem CV. Výfukový systém s překříženou dvojicí výfukových rour vydává charakteristický zvuk.
Maximální rychlost: 177 km/h
Motor: 1449 cm3, vzduch, chlazený 4ventil. vidlicový (45°) dvouválec OHV Twin Cam
Výkon: 51 kW
Typ rámu: páteřový z ocelových trubek
Rozměry pneumatik: přední 130/90 16, zadní 130/90 16
Sekundární převod: řemen
Převodovka: pětistupňová
Hmotnost: 332 kg