Prosim o radu, dusi se ...

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
meerecheck
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu, dusi se ...

Příspěvek od meerecheck »

Po dlouhe dobe jsem malicko nastavil tlak turba z 0,65 na 0,9. Od 5000 rpm auto prestane tolik tahnout a je slyset, ze proste nema co horet, sem tam mini detonace. Kdysi bez problemu, nyni ne. Je to Uno Turbo 1,3 , svicky NGK BPR7ES (?) 3bodove, natural95, turbo IHI VL2, cerpadlo by melo byt ok ( pres 1,5l benzinu za 30 vterin, blby mereni, ale pry to je ok ) a cidlo tlaku v sani odpojeno. Pls o radu, na co bych se mel zamerit, predtim slapalo uplne v pohode :cry:
Fiat Uno Turbo i.e. @ T28 fen :)

sejki
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o radu, dusi se ...

Příspěvek od sejki »

meerecheck píše:Po dlouhe dobe jsem malicko nastavil tlak turba z 0,65 na 0,9. Od 5000 rpm auto prestane tolik tahnout a je slyset, ze proste nema co horet, sem tam mini detonace. Kdysi bez problemu, nyni ne. Je to Uno Turbo 1,3 , svicky NGK BPR7ES (?) 3bodove, natural95, turbo IHI VL2, cerpadlo by melo byt ok ( pres 1,5l benzinu za 30 vterin, blby mereni, ale pry to je ok ) a cidlo tlaku v sani odpojeno. Pls o radu, na co bych se mel zamerit, predtim slapalo uplne v pohode :cry:
Nemas ucpanej pal. filtr? Spatnej benzin? Nemenil si neco od tej doby?
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

pokud to detonuje tak tankuj natural 98,jinak si něco poškodíš, a pokud to za 5tis přestnane táhnout tak je to možná tím, že to turbo je malé a neudrží ten tlak tak dlouho
taky bych kouknul na palivovou trasu, vyměnil filtr a zjistil zda to zvládá palivová pumpa s tímhle tlakem,.. popř. koupil silnější
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

PhoB

Příspěvek od PhoB »

mirek to meril primo u vstrikovaci listy(tzn za obema pal.filtry). Zkusil bych na zkousku vymenit vstrikovace, jine svicky+polohu rozdelovace. Jo i i vyzkouset ten vice oktanovy benzin jestli to s nim nebude lepsi(melo by).
S2 ABY Coupe in ressurection
Delta Integrale 16V
remote Lancer EVO8
ex JDM STI typeR ver3
ex Yellow Punto GT 2.0 16VT & 20VT

meerecheck
Kontaktovat uživatele:

Diky za info. Jeste jsem si vzpomnel, ze jsem mel sundany rozdelovac, menil jsem kabel k indukcni civce. Mel pres 20kOhm, ted tam je s 5kOhm. Svicky maji najeto cca 3000 km, ale kouknu na ne. Jine vstriky zatim nemam, prave ze to jelo, nez mi auto ukradli a nasli, tak jsem to neresil. S jinym turbem uz to resit budu. Prisel celolak a vymenit podvozek, ramena atd a oba pal. filtry. Jinak i kdyz prestane jet, turbo stale tlaci 0,9 ... az do omezovace to drzelo, ted jsem to nepokousel, jak se to zaclo dusit, noha z plynu. Urco zkusim jiny benzin, momentalne tam mam dost 95, tak ji naredim V Power Racing ...

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

No nevim kdyz pise ze mu to na to jezdilo v pohode tak se muselo nekde neco zanest (palivova soustava), nebo musel nekde neco zmenit...
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

meerecheck píše:Diky za info. Jeste jsem si vzpomnel, ze jsem mel sundany rozdelovac, menil jsem kabel k indukcni civce. Mel pres 20kOhm, ted tam je s 5kOhm. Svicky maji najeto cca 3000 km, ale kouknu na ne. Jine vstriky zatim nemam, prave ze to jelo, nez mi auto ukradli a nasli, tak jsem to neresil. S jinym turbem uz to resit budu. Prisel celolak a vymenit podvozek, ramena atd a oba pal. filtry. Jinak i kdyz prestane jet, turbo stale tlaci 0,9 ... az do omezovace to drzelo, ted jsem to nepokousel, jak se to zaclo dusit, noha z plynu. Urco zkusim jiny benzin, momentalne tam mam dost 95, tak ji naredim V Power Racing ...
co je to za blbost že turbo udrží 0,9b do omezovače?
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

meerecheck
Kontaktovat uživatele:

blázen : Divný co, ten ale kecá ...

PhoB

Příspěvek od PhoB »

blazen: no on budicek v unu ukazuje celkem nepresne, obecne cca o +0.1bar oproti skutecnosti,resp. presnejsimu manometru.
S2 ABY Coupe in ressurection
Delta Integrale 16V
remote Lancer EVO8
ex JDM STI typeR ver3
ex Yellow Punto GT 2.0 16VT & 20VT

meerecheck
Kontaktovat uživatele:

BTW probehl update na vstriky ze strasiho modelu a zlepsilo se to, ale porad si to sem tam skytlo. Pak mi chciplo cidlo otacek z kliky, koupil jsem uplne nove a auto bez potizi zvlada i 1 bar ...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

otáz azda jsou to detonace, nevímjak uno ale dost aut má fuel cut osdtřihnutí přívodu paliva při překročení urč. množsvtví nasávaného vzduchu na čidlech ..ale jak říkám neznám uno.. me tohle ddelala supra na hranici 0,9 baru.. ale stačil amalá uprava a mohu plnit k 1,5 :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

meerecheck
Kontaktovat uživatele:

Idaho píše:otáz azda jsou to detonace, nevímjak uno ale dost aut má fuel cut osdtřihnutí přívodu paliva při překročení urč. množsvtví nasávaného vzduchu na čidlech ..ale jak říkám neznám uno.. me tohle ddelala supra na hranici 0,9 baru.. ale stačil amalá uprava a mohu plnit k 1,5 :D
Jasne, to mam zamozrejme poladene :D

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“