m1tv píše:NeviM píše:kluci, kde zrepasujou pneumatický tlumiče? potřeboval bych je rozdělat a povyměňovat to tam, měl by tam bejt jakejsi mechanismus na tuhost podvozku a potřeboval bych i vyrobit (popřípadě dopasovat tam z neceho jinýho) a vyměnit měchy na světlou výšku. nový nepřipadaj v úvahu. popřípadě nevíte kdo by udelal samotny mechy?
co sem slyšel tak safran mel klasiku tlumiče pružiny a ta vejška se delala eletricky posouvanim hornich misek ne ?

je, to sem psal ja a ne NevíM...
to jsi slysel asi spatne, neboj mam safrana fakt prozkoumanyho do sroubku a ty tlumice taky (je fakt ze jsem je jeste nerozdelaval). jsou to sice tlumice s pruzinama ale na tlumicich jsou mechy, do kterejch jde vzduch a tim se meni svetla vyska a a vevnitr tlumice je jeste nejakej mechanismus kterej jsem pravda - teda jeste nevidel, ale vedou do nej dva konektory a tam se nejak meni tuhost. celej system vcetne tech tlumicu je pomerne dost slozitej, podrobnejc vcetne jeho funkci a jednotlivejch soucastek a cidel ho mam popsanej na mejch strankach v recenzi o Baccaře. a prave kdyz funguje jak ma tak je perfektni, protoze krome toho ze do toho muzes zasahnout ty, tak si to hlavne samo vsechno vypocitava a podle toho meni tuhost a svetlou vysku. takze kdyz brzdis tak predek nejde dolu, kdyz akcelerujes, predek nejde nahoru, kdyz jedes vic jak 120 tak to sjede k zemi, samo to pozna kdy chces prasit nebo kdy chces jet pohodlne a podobne. renault tim predehl dobu tak o deset let, vdyt az pred nekolika lety se to jako velkej objev zaclo davat do mercedesu a podobne.. jenze ty tlumice na safrana stojej asi 150 a jety uz je dneska nikde nesezenes... znam lidi ktery si je klidne koupili novy, ale to jsou blazni

takze ja shanim levnejsi reseni - repasi protoze dost lidi ten podvozek chce zase rozchodit, skoro vsichni uz tam maj kolasicky tlumice...
edit: ted jsem si to jeste jednou cetl a pochopil jsem jak si o myslel a myslel jsi to v podstate asi spravne, ten mech je mezi hornim ulozenim a tlumicem, je na pistu takze v podstate je to "posun misek" ale ze by byly ty tlumice nejak klasicky to bych teda nerekl.. a ze by se to posouvalo elektricky to taky ne. elektroniky je tam dost, ale o to ovladani mechu je pneumaticky