Výfuky

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
jind005
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jind005 »

Tak to ja se nakonec na to vys.. uplne :) a po rozpadu pred tydnem toho co tam byl(nejaky dopasovavany z 1,3 :D) jsem poridil original na coltika GTI sic stred a konec me vysly dohromady na 9tis ale v originalu ten fuk ma v sobe rezonator a mini koncovky :) neni to tak slyset jak jsem cekal :) jelikoz jeste nemam hribek na sani tak uvazuju ze ho tam mrsknu pro zvyrazneni..?
Přílohy
13032008329.jpg
13032008329.jpg (70.91 KiB) Zobrazeno 3382 x

elviiis

Re: Výfuky

Příspěvek od elviiis »

DarkMan_X píše:zdravim,chci se zeptat jakej koncak by jste mi doporucili na myho civica 1.5 16V , BOSI nebo Remuse? mam tam jen sport filtr jinak vse orig... diky
máš ůplně jedno obojí jsou stejnej shit :lol: spíše jde jen o to aby hned nezrezavěl... těmto vejfukům moc nevěřim páč bych řekl že černý jsou proto že nejsou s nerezu... někde ho škrábneš a za chvilu je po něm jak po obyč vejfuku s polandu... neříkám že otto netami a podobný tady ty levný merdky jsou nějak čupr troper ale venkovní je plášť je nerez takže hned nezhnije...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

me nejde ani tak o rez jako o zvuk :D... co by jsi mi teda v tyhle cenovy kategorii doporucil! Je jasny ze si nebudu kupovat treba Greddy nebo Mugen :D:D:D

elviiis

Příspěvek od elviiis »

začínám bejt na slovo zvuk ve spojení s výfukama alergickej... Když ti jde o zvuk tak kup něco krátkého s velkým vnistřním průměrem a všechno ostatní s výfuku sundej lae upozrňuju tě že kundy na to nezbalíš akorát si všichni budou ťukat na čelo co je to za vola...
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

Takhle jsem to nemyslel :D je mi jasny ze staci treba trubka misto stredaku,ale nechci zadnej uchrchlanej rachot... pozaduju takovej sportovni decentni zvuk,a za par koni navic bych byl taky rad,ne za cely stado :D takze remus nebo bosi? diky

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Podle mně to máš jedno ani jeden ti koně nepřidá a zvuk bude stejnej pokud budou stejně dlouhý a mít stejnej vnitřní průměr...

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

Bosi ma vnitr prumer 44, a remus 50. Vstupni trubka orig je 42. a jestli jsou stejne dlouhy to nevim... Ale ja jsem urcite pro remus :-)

jind005
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jind005 »

elviiis píše:začínám bejt na slovo zvuk ve spojení s výfukama alergickej... Když ti jde o zvuk tak kup něco krátkého s velkým vnistřním průměrem a všechno ostatní s výfuku sundej lae upozrňuju tě že kundy na to nezbalíš akorát si všichni budou ťukat na čelo co je to za vola...
A na konec navar trychtyr :D :D
Dark dej tam co chces stejnak ti to za zimu uhnije a budes to resit znova :)

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

nakou korozi vubec nereste ty vyfuky jsou nove! Takze co? Kdyz ten bosi ma vstalne mensi vnitrni prumer jen 44mm takze by mel mit takovej decentnejsi zvuk,ze? proste bude min slyset, ze? diky za odpoved

AntonioGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntonioGT »

Co si budem nalhávat.......každý chce aby jeho auto nejen dobře vypadalo,ale taky znělo.A bohužel jeden a ten sám tlumič má rozdílný zvuk u různých motorů.Páč jsou tam jiný středový tlumiče a jiný průměry trubek.U tohodle se nedá radit co je pro vaše auto to nejlepší.Je to nekonečný téma dohadování se.Nejlepší je koupit něco a testovat a skoušet.
Já to vyřešil tak,že jsem úplně odstranil kat,místo středovýho tlumiče dal rezonátor a furt se mi to zdálo takový moc utlumený,tak jsem prach sprostě koncový tlumič kuchnul a udělal jeho vnitřek asi napotřetí tak jak jsem chtěl aby výfuk zněl a fungoval. Nemám rád když auto duní,tak jsem se snažil o takovej pískavej zvuk a při vyšších otáčkách aby se zvuk zesiloval.To jde udělat snadno.Doporučuju všem fakt testovat sám co je pro jejich auto,motor a uši nejvíc přijatelný.Uni výfuky nejsou dobrý.Je to prach sprostě jen obal a roura durch která je provrtaná do stran a obalená vatou.Takže to řve jak při nízkých,tak při vysokých otáčkách a když jedete někam dál ,tak vám z toho dunění může prasknout květák.

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

aha,co kdyz dam teda na civica 1.5 16V jen rezonator misto stredaku, a ostatni budu mit original... jakej bude zvuk? ma to tady nekdo vyzkousene? diky

BiFF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BiFF »

Neznate nekdo firmu z Moravy ktera dela komplet vyfuky na zakazku ?? Potreboval bych na svou turbinu udelat komplet az po ladak!!
Vsude jsem nasel jen lidi Praha a okoli :(
Peugeot 405 T16 2.0 Turboooo
Peugeot 106 S16

elviiis

Příspěvek od elviiis »

adriankabobika píše:Dobry den,chtel bych se zeptat mam fabii 1.2 htp a chtel bych na ní nějaky vyfuk (sportovní) mohli byste mi nekdo poslůat nejake kontakty nebo přijmo nejake nazory dík za odpoved s pozdravem ondra
Pro 1.2 htp asi není žádný běžně koupitelný výfuk vhodný pro její malej obsah a malej výkon... Takže buď origo s koncovkou a nebo se pokusit najít něco přímo určeného pro 1.2htp... ale myslím že hlučnost má 1.2jka už tak slušnou tak bych to moc nešpelil...

Bzuker

Příspěvek od Bzuker »

sháním výfuck od ATU... nevíte jestli se u nás dá splašit?
http://www.youtube.com/watch?v=OfoGLFJF ... re=related

elviiis

Příspěvek od elviiis »

BiFF píše:Neznate nekdo firmu z Moravy ktera dela komplet vyfuky na zakazku ?? Potreboval bych na svou turbinu udelat komplet az po ladak!!
Roman Augustýn z Jeseníku... nechá ti ho udělat a šoupne ti ho tam... cenovka cca 25tis Kč celonerez...

DP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DP »

Zdrávím tunery,
Koupil jsem si nerezovou navařovací koncovku a chtěl bych jí přivařit na seriový železný tlumič. Stačí na to CO nebo je třeba TIG?
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Škoda favorit-Červený drak
Fiat 126p-Vilík

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

BiFF píše:Neznate nekdo firmu z Moravy ktera dela komplet vyfuky na zakazku ?? Potreboval bych na svou turbinu udelat komplet az po ladak!!
http://www.ronelt.cz

elviiis

Příspěvek od elviiis »

DP píše:Zdrávím tunery,
Koupil jsem si nerezovou navařovací koncovku a chtěl bych jí přivařit na seriový železný tlumič. Stačí na to CO nebo je třeba TIG?
stačí CO... jen pokud máš silněj drát mohlo by to trochu propalovat. Ta koncovka bude určo tenkostěnej nerez...

DP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DP »

elviiis píše:
DP píše:Zdrávím tunery,
stačí CO... jen pokud máš silněj drát mohlo by to trochu propalovat. Ta koncovka bude určo tenkostěnej nerez...
Děkuju za radu, snad se to povede navařit bez problémů :wink:
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Škoda favorit-Červený drak
Fiat 126p-Vilík

renm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od renm »

www.soieta-tech.cz
________

darebashop.cz - s vůní spáleného benzínu
facebook - dareba hadry

Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |

Leito

Vyfuk

Příspěvek od Leito »

Tak mam jeden otazku. Auto mam opel vectra 85 kw. Kupoval som si iny vyfuk na vylepšenie zvuku lenže to nejak moc nepomohlo skoro to iste čo stry. Neviete niečo poradiť ako to prerobiť aby to bolo počuť alebo čo iny vyfuk?

Píček

Re: Vyfuk

Příspěvek od Píček »

Leito píše:Tak mam jeden otazku. Auto mam opel vectra 85 kw. Kupoval som si iny vyfuk na vylepšenie zvuku lenže to nejak moc nepomohlo skoro to iste čo stry. Neviete niečo poradiť ako to prerobiť aby to bolo počuť alebo čo iny vyfuk?
kup si rezonator a dej ho misto katalizatoru :?:

Leito

vyfuk

Příspěvek od Leito »

Takže vraviš že ked kupim už len ten rezonator namiesto katalizatora tak to bude dobre poznať? bolo by to dobe len ručiš mi to? lebo pokial viem rezonator lepšie vytlača vyfukove plyny :D a prepač za take blbe pripomieny ale som tu novy celkovo

Píček

Re: vyfuk

Příspěvek od Píček »

Leito píše:Takže vraviš že ked kupim už len ten rezonator namiesto katalizatora tak to bude dobre poznať? bolo by to dobe len ručiš mi to? lebo pokial viem rezonator lepšie vytlača vyfukove plyny :D a prepač za take blbe pripomieny ale som tu novy celkovo
ja sem taky celkem novej, ale ten rezonator by mel pomoct, no uvidis co na to reknou ostatni

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Píček píše:
Leito píše:Takže vraviš že ked kupim už len ten rezonator namiesto katalizatora tak to bude dobre poznať? bolo by to dobe len ručiš mi to? lebo pokial viem rezonator lepšie vytlača vyfukove plyny :D a prepač za take blbe pripomieny ale som tu novy celkovo
ja sem taky celkem novej, ale ten rezonator by mel pomoct, no uvidis co na to reknou ostatni
Rezonátor místo katu pomůže akorát k tomu abys neprošel na technické a emisích... Neočekávej že zvuk se zvýrazní... U ecotekových vecter prostě není zvukovej projev nikterak výraznej... Určítě pomůže když ten výfuk celej vykucháš ale to s toho bude hovnotech se spotřebou ecotech 2.5 V6 a výkonem ecotech 1.6... S 85KW raději buď rád že je to tiché jinak se ti budou všichni smát že jdeš široko daleko slyšet a pak dlouho vydět... dej motor s vectry 2000 (2.0 16V) ta se umí projevit a docela i příjemným zvukem (s origo výfukem)...

AntonioGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntonioGT »

elviiis píše: ... dej motor s vectry 2000 (2.0 16V) ta se umí projevit a docela i příjemným zvukem (s origo výfukem)...

jojo Vectra 2000 má zvouček jako pila.Je to fakt nádhera 8)

Leito

vyfuk

Příspěvek od Leito »

ale tak zas ja nejdem menit motor neviem kolo by to ani stalo ale lacne to teda nebude o uz som rozmyslal o inom aute. Ked kupim take BMW 318 to mi bude tiez stacit.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

elviiis píše:
Píček píše:
Rezonátor místo katu pomůže akorát k tomu abys neprošel na technické a emisích... Neočekávej že zvuk se zvýrazní... U ecotekových vecter prostě není zvukovej projev nikterak výraznej... Určítě pomůže když ten výfuk celej vykucháš ale to s toho bude hovnotech se spotřebou ecotech 2.5 V6 a výkonem ecotech 1.6... S 85KW raději buď rád že je to tiché jinak se ti budou všichni smát že jdeš široko daleko slyšet a pak dlouho vydět... dej motor s vectry 2000 (2.0 16V) ta se umí projevit a docela i příjemným zvukem (s origo výfukem)...
Letio: Prejmenuj se z Leito ne Jelito - rezonator nic nevytlacuje, je to kus derovane trubky strcene do dalsi trubky. Plyny se v nem rozpinaji a tim spis rychlost ztraci. Oproti katalyzatoru je ovsem pruchodnejsi, na druhou stranu to nezarucuje zadny pozitivni vysledek.

Píček: Ty ses koukam ten samej odbornik jako Leito v bledemodrym.

Pro upresneni - rezonator se pouziva obvykle jako nahrada katalyzatoru nebo tlumicu a motoru vyzadujicich vysokou pruchodnost vyfukoveho potrubi spolu s alespon nejakym utlumenim hluku. Typicky je proto vhodny do vyfukovych soustav turbomotoru a vysokootackovych NA motoru. Pripadne pro tunery co chteji urvanej lauf a ztratit par koni :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

BiFF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BiFF »

Dik moc chlapi za rady ohledne vyroby vyfuku na zakazku.
Peugeot 405 T16 2.0 Turboooo
Peugeot 106 S16

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC »

já teď použil na výrobu výfuku rezonátor Dynomax z www.sportovniautodoplnky.cz a jako zadní tlumič sem použil průchozí koncový díl od firmy Laser a zvuk je parádně tichý, ozývá se to až ve vyšších otáčkách

pomatujte že cílem sportovního výfuku není zvětšit hlučnost, ale zlepšit výkon
Shark Racing team

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“