Lakování 5tých dveří
Lakování 5tých dveří
Teď tu řešíme jak správně nalakovat páté dveře. Obrousil jsem je smirkovým kotoučem a natřel dvěma vrstvama základu. No a pak po jeho zaschnutí začal stříkat černou barvu ze spreje. Dopadlo to tak že na laku jsou znát tahy od štětce jak jsem natíral základovku. Tak by mě zajímalo jestli jsem měl základovku příliš hustou a měl jsem jí víc naředit nebo jí musím pouze stříkat. Navíc nevím jestli se nemá používat plnič a jak se používá, jestli na základovku nebo místo ní. Prostě tohle je moje první lakování dílu kastle a vůbec nevím jak na to. Díky za rady
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Škoda favorit-Červený drak
Fiat 126p-Vilík
Fiat 126p-Vilík
no hlavně podle mě by bylo dobrý stříknout i tu základovku, když je dobrej podklad a máš origo barvu tak ani nepoznáš že je to stříkaný sprejem (pokud stříkáš celej díl)puhla píše: Když pominu, že jsi to nepřebrousil po vodou, tak nechápu jak chceš nastříkat auto sprejem. Toto nech radši v základovce.
Ford Sierra 4x4 DOHC- bejvávalo...
Dodge Caravan V6- bejvávalo...
Opel Calibra 8v- crash, bejvávalo
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný
Už je mi to jasný, chyba byla v tý základovce. Měl jsem použít plnič. Jen mi je divný to broušení pod vodou... To jako když lakujou v lakovně celý auto tak ho potopí do rybníka a tam to brousí potápěčí? Chápu že sprej není nějak dobrý řešení ale stříkáme celý dveře a máme přesně ten odstín co je třeba.
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Fiat 126p-Vilík
Fiat 126p-Vilík
no takhle jsem se dlouho nezasmálvt.tuner píše:DP píše:To jako když lakujou v lakovně celý auto tak ho potopí do rybníka a tam to brousí potápěčí?
Re: Lakování 5tých dveří
DP .. nemuzes zakladovku natrit stetcem, na to striknout sprej a chtit at je to hezky rovne musis jak uz tady bylo psano rozbrousit povrch pod vodou do hladka ..
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
a jak jezdí OHC ? já měl kombi DOHC 4x4 a paráda ale V6 by slušelo víc, do sirky se dávaly 2.3 V6? já myslel že jenom do škopka ?DP píše:hatchback 2.0 OHC, ale chtěl bych 2.3 V6:-)
OHC netáhne tak odspoda jako DOHC a těch 20 koní navíc u DOHC je taky znát. 2.3V6 se do škopka nedával snad nikdy, co vím tak tam byli 2.8 a 2.9 V6. 2.3 V6 byli Sierry jen z let 1982 až 1986. Bral bych ho ale kvůli emisím by to asi přehodit nešlo.
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Fiat 126p-Vilík
Fiat 126p-Vilík
tj DOHC je parádní nezmar, k tomu 2.3 máš pravdu do škopka se dával 2.3 ale R4 tak mě to nějak zmátloDP píše:OHC netáhne tak odspoda jako DOHC a těch 20 koní navíc u DOHC je taky znát. 2.3V6 se do škopka nedával snad nikdy, co vím tak tam byli 2.8 a 2.9 V6. 2.3 V6 byli Sierry jen z let 1982 až 1986. Bral bych ho ale kvůli emisím by to asi přehodit nešlo.
Nevim co presne delas ale postup je priblizne takovy- Obrousit, odmastnit, nakitovat, obrousit do hladka, odmastnit, nastrikat (sprejovym) plnicem nebo zakladem, prebrousit vodnim smirkem, barva, lak..
Kdybys ten zaklad aspon obrousil. necekej ze ti barva zakrije nerovnosti. Po naneseni barvy jsou casto videt i ryhy od smirku ne to jeste od stetce.
Nemusis se potapet staci kdyz si vemes kybl s vodou, houbicku do jedne ruky papir do druhe a je to.
Vybrus to do hladka napr. 320 strikni plnic obrus 600, strikni a mas to..
Kdybys ten zaklad aspon obrousil. necekej ze ti barva zakrije nerovnosti. Po naneseni barvy jsou casto videt i ryhy od smirku ne to jeste od stetce.
Nemusis se potapet staci kdyz si vemes kybl s vodou, houbicku do jedne ruky papir do druhe a je to.
J D M
koni píše:Nevim co presne delas ale postup je priblizne takovy- Obrousit, odmastnit, nakitovat, obrousit do hladka, odmastnit, nastrikat (sprejovym) plnicem nebo zakladem, prebrousit vodnim smirkem, barva, lak..
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
no neboj, to ja fakt jako vim jak se strikakoni píše:??? Takhle nejak sme se to ucili ve skole. Jen je to zjednoduseny pro domaci podminkybóďa píše:
ale tak precti si predchozi stranku, protoze nejdriv jsem si myslel z citujes a az ted jsem pochopil, ze to myslis vazne... psalo se tu totiz uz uplne to samy, vis? a to s tim kyblem s vodou sem psal dokonce ja...
koni píše:...staci kdyz si vemes kybl s vodou, houbicku do jedne ruky papir do druhe a je to...bóďa píše:na co rozsprasovac, normalne kybl s vodou a smirgl namacet do vody a povrch vobcas splachnout vod sracek ne?
jistá podoba tam je, ne? takze asi netreba psat to samy..koni píše:Nevim co presne delas ale postup je priblizne takovy- Obrousit, odmastnit, nakitovat, obrousit do hladka, odmastnit, nastrikat (sprejovym) plnicem nebo zakladem, prebrousit vodnim smirkem, barva, lak..david136 píše:obycejne se to dela tak...stary lak obrousit, vykitovat nerovnosti, striknout plnicem, treba i dvakrat, po zaschnuti plnic brousit pod vodou smirkem 600 az 1000, odmastit a vrchni lak, ne ze spreje ale z pistole
asi tak nejak, dost jednoduse vysvetleno
Naposledy upravil(a) bóďa dne 07 srp 2008 15:46, celkem upraveno 1 x.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Malá otázka k tomu lakování. Jak hodně je potřeba obrousit původní lak na dílu? Stačí to jen zdrsnit nebo to musí jít až na plech?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Ja mam taky takovou malou velkou otazecku. Chtel bych si koupit pistoli a kompresor a naucit se s tim delat. Zrovna mame ve sklepe motorku co potrebuje nalakovat takze myslim ze idealni na nauceni pac jsou to mensi plochy.
No k veci. Potrebuju poradit s vyberem kompresoru a veci okolo. Napr jaky by mel byt tlak, jestli mi staci vybaveni z obi apod. nebo je zapotrebi priplatit. Pokud by byl nekdo tak hodny napsal mi par zakladnich veci kterych by se chytil. Klidne do sz. Byl bych moc vdecny.
No k veci. Potrebuju poradit s vyberem kompresoru a veci okolo. Napr jaky by mel byt tlak, jestli mi staci vybaveni z obi apod. nebo je zapotrebi priplatit. Pokud by byl nekdo tak hodny napsal mi par zakladnich veci kterych by se chytil. Klidne do sz. Byl bych moc vdecny.
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII
myslite že by něco takového mohlo na lakování stačit? http://www.domacitechnika.cz/levne-sche ... slusenstvi" onclick="window.open(this.href);return false;
poradí někdo zkušenosti?
poradí někdo zkušenosti?
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
sice se to netýká lakování jen 5tých dveří, ale měl bych dotaz jestli bude stačit 1l barvy na nástřik těchto ploch
a zdruhé strany to samý mimo zadního blatníku?
a zdruhé strany to samý mimo zadního blatníku?
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
-
- Kontaktovat uživatele:
Akrylát? ano - 1 litr by měl stačit.
http://www.mm-art-airbrush.cz
Subaru Legacy GT Wagon
Suzuki GS1000S ´79
Suzuki GS750 ´76 Cafe-racer
Ducati 900SS
Subaru Legacy GT Wagon
Suzuki GS1000S ´79
Suzuki GS750 ´76 Cafe-racer