Lakování 5tých dveří

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
DP
Kontaktovat uživatele:

Lakování 5tých dveří

Příspěvek od DP »

Teď tu řešíme jak správně nalakovat páté dveře. Obrousil jsem je smirkovým kotoučem a natřel dvěma vrstvama základu. No a pak po jeho zaschnutí začal stříkat černou barvu ze spreje. Dopadlo to tak že na laku jsou znát tahy od štětce jak jsem natíral základovku. Tak by mě zajímalo jestli jsem měl základovku příliš hustou a měl jsem jí víc naředit nebo jí musím pouze stříkat. Navíc nevím jestli se nemá používat plnič a jak se používá, jestli na základovku nebo místo ní. Prostě tohle je moje první lakování dílu kastle a vůbec nevím jak na to. Díky za rady 8)
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Škoda favorit-Červený drak
Fiat 126p-Vilík

puhla

Příspěvek od puhla »

:shock: Když pominu, že jsi to nepřebrousil po vodou, tak nechápu jak chceš nastříkat auto sprejem. Toto nech radši v základovce.

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

puhla píše::shock: Když pominu, že jsi to nepřebrousil po vodou, tak nechápu jak chceš nastříkat auto sprejem. Toto nech radši v základovce.
no hlavně podle mě by bylo dobrý stříknout i tu základovku, když je dobrej podklad a máš origo barvu tak ani nepoznáš že je to stříkaný sprejem (pokud stříkáš celej díl)
Ford Sierra 4x4 DOHC- bejvávalo...
Dodge Caravan V6- bejvávalo...
Opel Calibra 8v- crash, bejvávalo
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný

david 136

Příspěvek od david 136 »

obycejne se to dela tak...stary lak obrousit, vykitovat nerovnosti, striknout plnicem, treba i dvakrat, po zaschnuti plnic brousit pod vodou smirkem 600 az 1000, odmastit a vrchni lak, ne ze spreje ale z pistole
asi tak nejak, dost jednoduse vysvetleno :wink:

DP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DP »

Už je mi to jasný, chyba byla v tý základovce. Měl jsem použít plnič. Jen mi je divný to broušení pod vodou... To jako když lakujou v lakovně celý auto tak ho potopí do rybníka a tam to brousí potápěčí? :? :D Chápu že sprej není nějak dobrý řešení ale stříkáme celý dveře a máme přesně ten odstín co je třeba.
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Fiat 126p-Vilík

puhla

Příspěvek od puhla »

Namáčíš jen to co brousíš ty rybníku.
Do jedný ruky smirek a do druhý rozprašovač na vodu

vt.tuner

Příspěvek od vt.tuner »

DP píše:To jako když lakujou v lakovně celý auto tak ho potopí do rybníka a tam to brousí potápěčí?

:smich2: :smich2: :smich2: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich:

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

vt.tuner píše:
DP píše:To jako když lakujou v lakovně celý auto tak ho potopí do rybníka a tam to brousí potápěčí?

:smich2: :smich2: :smich2: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich:
:lol: :lol: :lol: :smich: no takhle jsem se dlouho nezasmál :lol:
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný

remix

Re: Lakování 5tých dveří

Příspěvek od remix »

DP .. nemuzes zakladovku natrit stetcem, na to striknout sprej a chtit at je to hezky rovne :) musis jak uz tady bylo psano rozbrousit povrch pod vodou do hladka ..
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..

DP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DP »

Ok, tak já se do toho dám, Do toho rybníka to dávat nebudu, nemám skafandr tak to udělám radši tim rozprašovačem 8)
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Fiat 126p-Vilík

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

jenom tak mimo tu sirku máš kombajna nebo hatche ? Jsem na tyhle auta trochu ulítnutej tak se ptám 8)

DP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DP »

hatchback 2.0 OHC, ale chtěl bych 2.3 V6:-)
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Fiat 126p-Vilík

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

DP píše:hatchback 2.0 OHC, ale chtěl bych 2.3 V6:-)
a jak jezdí OHC ? já měl kombi DOHC 4x4 a paráda ale V6 by slušelo víc, do sirky se dávaly 2.3 V6? já myslel že jenom do škopka ?

DP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DP »

OHC netáhne tak odspoda jako DOHC a těch 20 koní navíc u DOHC je taky znát. 2.3V6 se do škopka nedával snad nikdy, co vím tak tam byli 2.8 a 2.9 V6. 2.3 V6 byli Sierry jen z let 1982 až 1986. Bral bych ho ale kvůli emisím by to asi přehodit nešlo.
Ford Sierra 2.0i-2.3V6
Fiat 126p-Vilík

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

DP píše:OHC netáhne tak odspoda jako DOHC a těch 20 koní navíc u DOHC je taky znát. 2.3V6 se do škopka nedával snad nikdy, co vím tak tam byli 2.8 a 2.9 V6. 2.3 V6 byli Sierry jen z let 1982 až 1986. Bral bych ho ale kvůli emisím by to asi přehodit nešlo.
tj DOHC je parádní nezmar, k tomu 2.3 máš pravdu do škopka se dával 2.3 ale R4 tak mě to nějak zmátlo :shock:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

na co rozsprasovac, normalne kybl s vodou a smirgl namacet do vody a povrch vobcas splachnout vod sracek ne? :D
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

TOFRi

Příspěvek od TOFRi »

Nevim co presne delas ale postup je priblizne takovy- Obrousit, odmastnit, nakitovat, obrousit do hladka, odmastnit, nastrikat (sprejovym) plnicem nebo zakladem, prebrousit vodnim smirkem, barva, lak..

Kdybys ten zaklad aspon obrousil. necekej ze ti barva zakrije nerovnosti. Po naneseni barvy jsou casto videt i ryhy od smirku ne to jeste od stetce.

Nemusis se potapet staci kdyz si vemes kybl s vodou, houbicku do jedne ruky papir do druhe a je to.
Vybrus to do hladka napr. 320 strikni plnic obrus 600, strikni a mas to..
J D M

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

koni píše:Nevim co presne delas ale postup je priblizne takovy- Obrousit, odmastnit, nakitovat, obrousit do hladka, odmastnit, nastrikat (sprejovym) plnicem nebo zakladem, prebrousit vodnim smirkem, barva, lak..

Kdybys ten zaklad aspon obrousil. necekej ze ti barva zakrije nerovnosti. Po naneseni barvy jsou casto videt i ryhy od smirku ne to jeste od stetce.

Nemusis se potapet staci kdyz si vemes kybl s vodou, houbicku do jedne ruky papir do druhe a je to.
Vybrus to do hladka napr. 320 strikni plnic obrus 600, strikni a mas to..
:?

TOFRi

Příspěvek od TOFRi »

bóďa píše: :?
??? :? Takhle nejak sme se to ucili ve skole. Jen je to zjednoduseny pro domaci podminky
:wink:
J D M

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

koni píše:
bóďa píše: :?
??? :? Takhle nejak sme se to ucili ve skole. Jen je to zjednoduseny pro domaci podminky
:wink:
no neboj, to ja fakt jako vim jak se strika :smich2:
ale tak precti si predchozi stranku, protoze nejdriv jsem si myslel z citujes a az ted jsem pochopil, ze to myslis vazne... psalo se tu totiz uz uplne to samy, vis? a to s tim kyblem s vodou sem psal dokonce ja...

koni píše:
bóďa píše:na co rozsprasovac, normalne kybl s vodou a smirgl namacet do vody a povrch vobcas splachnout vod sracek ne? :D
...staci kdyz si vemes kybl s vodou, houbicku do jedne ruky papir do druhe a je to...
koni píše:
david136 píše:obycejne se to dela tak...stary lak obrousit, vykitovat nerovnosti, striknout plnicem, treba i dvakrat, po zaschnuti plnic brousit pod vodou smirkem 600 az 1000, odmastit a vrchni lak, ne ze spreje ale z pistole
asi tak nejak, dost jednoduse vysvetleno :wink:
Nevim co presne delas ale postup je priblizne takovy- Obrousit, odmastnit, nakitovat, obrousit do hladka, odmastnit, nastrikat (sprejovym) plnicem nebo zakladem, prebrousit vodnim smirkem, barva, lak..
jistá podoba tam je, ne? takze asi netreba psat to samy.. :wink:
Naposledy upravil(a) bóďa dne 07 srp 2008 15:46, celkem upraveno 1 x.

TOFRi

Příspěvek od TOFRi »

A ted spadne forum kdyz je to tu podobne 2x? :shock:

Ja te nekopiruju neboj.:wink:
Jen sem psal jak to delam ja a snazil jsem se poradit. Necetl jsem do detailu co si psal.
Ale kdyz ti to moc prekazi tak se omlouvam. Muzete to smazat
J D M

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Malá otázka k tomu lakování. Jak hodně je potřeba obrousit původní lak na dílu? Stačí to jen zdrsnit nebo to musí jít až na plech?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

Ja mam taky takovou malou velkou otazecku. Chtel bych si koupit pistoli a kompresor a naucit se s tim delat. Zrovna mame ve sklepe motorku co potrebuje nalakovat takze myslim ze idealni na nauceni pac jsou to mensi plochy.
No k veci. Potrebuju poradit s vyberem kompresoru a veci okolo. Napr jaky by mel byt tlak, jestli mi staci vybaveni z obi apod. nebo je zapotrebi priplatit. Pokud by byl nekdo tak hodny napsal mi par zakladnich veci kterych by se chytil. Klidne do sz. Byl bych moc vdecny.
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

myslite že by něco takového mohlo na lakování stačit? http://www.domacitechnika.cz/levne-sche ... slusenstvi" onclick="window.open(this.href);return false;
poradí někdo zkušenosti? :help:
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

sice se to netýká lakování jen 5tých dveří, ale měl bych dotaz jestli bude stačit 1l barvy na nástřik těchto ploch
a zdruhé strany to samý mimo zadního blatníku?
Obrázek
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

mm-airbrush
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mm-airbrush »

Akrylát? ano - 1 litr by měl stačit.
http://www.mm-art-airbrush.cz

Subaru Legacy GT Wagon
Suzuki GS1000S ´79
Suzuki GS750 ´76 Cafe-racer
Ducati 900SS

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“