Turbo, kompressor - dodatečná montáž (legislativa)

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

blázen
Kontaktovat uživatele:

Re: Turbo, kompressor - dodatečná montáž (legislativa)

Příspěvek od blázen »

Ondras píše:Já na přechodu chodím výhradně na zelenou. Asi nejsem takový krutopřísný gangsta jako ty, který se nebojí nectít panáčka :D
ctím panáčka :P
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Mirek-200sx

Příspěvek od Mirek-200sx »

In progress: Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Project car #1: Nissan Primera P10 GT (SR20VE I in progress)
Project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (SR20DET/VET
Daily car: Škoda Felicia II 1.6i rv.98

mashina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mashina »

.. je pravda ze pri nehode se pojistovny snazi naji neco aby nemusely platit tolik. Snizovani pojistky za sjete pneu je bezna praxe.

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Je jasné, že legální to není. :wink:

Při případné havárii to nikdo nemusí řešit, pokuď se v tom někdo nebude rýpat. Pokuď se ti ale povede někoho při případné havárii zabít a ne i tvou vinou, tak věř, že pozůstalý budou hledat viníka a budou ti chtít pořádně osladit žívot. :wink: Pak dojde i na soudní znalce atd...
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

blázen píše:tady sem si jistej,že po instalaci turba prostě projde..
máš pravdu,buzerace v ČR je na vysoké úrovni. Nejde o štěstí u nehod. Podívej kolik je nehod ročně a kolik procent má na autech jen jiná kola.
Nevím kde je přesná hranice, nejsem pojištovák ale kdyby to nevypláceli všem co maj na autě něco jak tady někdo píše nelegálního, lidi přestanou povinné ručení platit, protože nelegální kola tam máte téměř všichni jako 3/4 republiky
Je vidět, že vůbec nepřemýšlíš nad tím, co tady píšeš. Vše nasvědčuje tomu, že máš jedinou zkušenost s STK, kde jsi prošel bez závad. Na základě toho vykřikuješ, že instalace turba je na stanicích technické kontroly bez problémů. Trošku to generalizuješ, ne?

Za druhé, opravdu si myslíš, že v ČR jezdí 5,5 milionu aut s jinými pneu, než jsou zapsané v TP? Docela by mě zajímalo, z jakých zdrojů vycházíš...

Nevadí mi ani tak obsah Tvých příspěvků, jako spíš forma, s jakou tady vystupuješ...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

asi jsem blázen, ale musim jen rict, ze naprosto souhlasim s bláznem...
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

bóďa píše:asi jsem blázen, ale musim jen rict, ze naprosto souhlasim s bláznem...
Jsi blázen. :lol:
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

polyy

Příspěvek od polyy »

Anděl píše:
bóďa píše:asi jsem blázen, ale musim jen rict, ze naprosto souhlasim s bláznem...
Jsi blázen. :lol:
Ste blázni.. :lol:
"Lidstvo je zfetovaný hermafrodit onanující na dně vany plné vlastní moče"

vrkuboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrkuboy »

Ja bych na tu stk sel pro jistotu s obalkou :lol:
Renó Megan Scényk - 79 kW
Fijat 126p - moc kW

Fifi

Příspěvek od Fifi »

vrkuboy píše:Ja bych na tu stk sel pro jistotu s bláznem :lol:

:lol:
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ivan píše:
máš pravdu,buzerace v ČR je na vysoké úrovni. Nejde o štěstí u nehod. Podívej kolik je nehod ročně a kolik procent má na autech jen jiná kola.
Nevím kde je přesná hranice, nejsem pojištovák ale kdyby to nevypláceli všem co maj na autě něco jak tady někdo píše nelegálního, lidi přestanou povinné ručení platit, protože nelegální kola tam máte téměř všichni jako 3/4 republiky
Je vidět, že vůbec nepřemýšlíš nad tím, co tady píšeš. Vše nasvědčuje tomu, že máš jedinou zkušenost s STK, kde jsi prošel bez závad. Na základě toho vykřikuješ, že instalace turba je na stanicích technické kontroly bez problémů. Trošku to generalizuješ, ne?

Za druhé, opravdu si myslíš, že v ČR jezdí 5,5 milionu aut s jinými pneu, než jsou zapsané v TP? Docela by mě zajímalo, z jakých zdrojů vycházíš...

Nevadí mi ani tak obsah Tvých příspěvků, jako spíš forma, s jakou tady vystupuješ...
ježiš marja tys tomu ted dal :roll: :lol:
ted si chudákovi skřížil všecky jeho plány, už měl koupené turbo a pár dalších věcí a ted je bude muset prodat,protože si si jistej že neprojde.. :)

jediná forma jakou tady vystupuji je ,že napíšu co si myslím,vždy sem říkal co si myslím a nikdy sem se za nic neschovával a nechodil okolo horké kaše.. tak si to přeber jak chceš, je to veřejné forum,pokud ti něco vadí, musíš to skousnout

polyy

Příspěvek od polyy »

Fifi píše:
vrkuboy píše:Ja bych na tu stk sel pro jistotu s bláznem :lol:

:lol:
:smich: :smich: :smich:
"Lidstvo je zfetovaný hermafrodit onanující na dně vany plné vlastní moče"

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

blázen píše:
Ivan píše:

ted si chudákovi skřížil všecky jeho plány, už měl koupené turbo a pár dalších věcí a ted je bude muset prodat,protože si si jistej že neprojde.. :)

jediná forma jakou tady vystupuji je ,že napíšu co si myslím,vždy sem říkal co si myslím a nikdy sem se za nic neschovával a nechodil okolo horké kaše.. tak si to přeber jak chceš, je to veřejné forum,pokud ti něco vadí, musíš to skousnout
Koukám, že i nadále argumentuješ velice věcně a svoje argumenty máš řádně podložené :twisted:

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ivan píše:
blázen píše:
Ivan píše: Je vidět, že vůbec nepřemýšlíš nad tím, co tady píšeš. Vše nasvědčuje tomu, že máš jedinou zkušenost s STK, kde jsi prošel bez závad. Na základě toho vykřikuješ, že instalace turba je na stanicích technické kontroly bez problémů. Trošku to generalizuješ, ne?

Koukám, že i nadále argumentuješ velice věcně a svoje argumenty máš řádně podložené :twisted:
a jaké argumenty by sis přál? Povídej.. dodal sem ti 2 události ve kterých se řešila škoda z povinného ručení..tys naopak nedodal žáden argument ani příklad,kterým bys podložil svoje tvrzení. Takže argumenty bys sem měl dát ty.. takového charakteru,které přesvědčí ty co chcou přeplnovat, že v žádném případě STK neprojdou.

Zkusím zavolat na STK a zjistit jak se věci mají.

elviiis

Příspěvek od elviiis »

iwane rozhodně lepší jen turbo než o 500 větší objem a turbo :lol:
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

tak sem to zjistil.. legální to není,ale údajně si toho nevšimnou,protože jim tam každý den nejezdí auta s doinstalovaným přeplnováním, jedině bys tam na STK narazil na koníčkáře. Nezávislý závěr je že v TP to není (ikdyž je to součást označení motoru si myslím já) ,že projdeš,..je to závěr pracovníka jedné STK. Takže klidně přeplnuj..prostě projdeš.. a pokud narazíš na koníčkáře a neprojdeš..projdeš na jiné STK..

spíš řeš emise

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

blázen píše:tak sem to zjistil.. legální to není,ale údajně si toho nevšimnou,protože jim tam každý den nejezdí auta s doinstalovaným přeplnováním, jedině bys tam na STK narazil na koníčkáře. Nezávislý závěr je že v TP to není (ikdyž je to součást označení motoru si myslím já) ,že projdeš,..je to závěr pracovníka jedné STK. Takže klidně přeplnuj..prostě projdeš.. a pokud narazíš na koníčkáře a neprojdeš..projdeš na jiné STK..

spíš řeš emise
Díky za potvrzení, o tom jsem celou dobu mluvil.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mohu jen potvrdit že pojistovny se snaží neplatit a heldají jakoukoliv výmluvu - kamarád jel rychleji, sice po hlavní ale rychleji, vejl mu tam maník, on deobrzdil a jak mu křížil cestu chytl mu prdel auta a roztočili se oba. Nebyla brzdná dráha, policajti jednoznačne určili viníka. Přišel chlápek od pojistovny se podívat na zpusobenou skodu a když vide na felde 16"kola tak nic neřekl nafotil, vse si zapsal ( vč rozmeru pneu ) a za mesíc mu přislo vyrozumnění že kvuli tem kolum zamítají plnění jelikož vuz byljednoznačne nezpusobilý k provozu jelikož kola zmenili jeho brzdné a jiné jízdní charakteristiky ( byl vul a nedoslo mu když s eho ten pojistovák nekolikrát opakovane ptal zda je auto přesne v tmstavu jako při bouračce tak řekl ano :(

Neproplatili mu ubec nic, řekli mu at se klidne odvolá, taks eodvolal a třímesíční martýtrum skončilo tím že mu znaleckej posudek doslova omlátili o hlavu a mel smulu.
Druhej kamarád mel smulu v tom si vzadu a aute dal svetl az jiného vozu , začal předjíždet a blb co jel za ním to nedobrzdil..
stačilo že policajtum řekl že nevidel jeho brzdová svetla, policajti řekli ž emá jiné lampy , on to odkýval chteli videt atest a byl v prdeli...

vím sou to stylingové blbiny ale bavil sjem se s pojistovákem práve o tomhel a on říkal že je o dost nespravedlivé že už zažil chlapa co šel sedet za brzdovej kit - vbehl mu ožrala do cesty, on ho zabil a při expertýze zjistili že má D2 racing kit brzd a i když podle experta ten kit snížil brzdnou dráhu vozu tak finální vyjádření soudu bylo že vuz nesplnoval podmínky pro provoz kvuli neschváleným ble ble ble....

atd takže ty případy jsou a je třeba dávat pozor.
Realita je taková, že na STK nepoznají že tam máš dodelané turbo ( což ale neznamená že to není legální a nekdo se potobe nemuže kdykliv začít vozit ). Oni ta STK to tiž nepoznají ani rozdíl mezi NA a bitrubem :D ale to už není o legálnosti ale o tom zda jsou to lidé na svých místech.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ivan píše:
blázen píše:tak sem to zjistil.. legální to není,ale údajně si toho nevšimnou,protože jim tam každý den nejezdí auta s doinstalovaným přeplnováním, jedině bys tam na STK narazil na koníčkáře. Nezávislý závěr je že v TP to není (ikdyž je to součást označení motoru si myslím já) ,že projdeš,..je to závěr pracovníka jedné STK. Takže klidně přeplnuj..prostě projdeš.. a pokud narazíš na koníčkáře a neprojdeš..projdeš na jiné STK..

spíš řeš emise
Díky za potvrzení, o tom jsem celou dobu mluvil.
já mluvil celou dobu o tom,že projde STK.. a bylo mi potvrzeno,že pokud nenarazí na koníčkáře tak projde..

Shark

Příspěvek od Shark »

nprojde, zapis s stk se zada do databaze a na opakovacku MUSIS jet tam co te vyhodily, ne jinam, a technik vi za co si neprosel a ver mi ze si nikdo neriskne to prehlidnout.....

fiat12PMR

Příspěvek od fiat12PMR »

a tenhle by s turbem prosel na STK??? :lol: :lol: :lol:

Obrázek

neberte tu otazku vazne... spis jen tak pro ukazku :-)
porsche 944

ladis.biker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladis.biker »

fiat12PMR píše:a tenhle by s turbem prosel na STK??? :lol: :lol: :lol:

Obrázek

neberte tu otazku vazne... spis jen tak pro ukazku :-)
Proč by neměl, vždyť to je ventilátor od topení 8)
http://www.falcon-racing.cz - Měření výkonu
http://www.facebook.com/pages/Falcon-Ra ... 5952217077
Ford Sierra 2,0 Turbo 150kw, 290Nm

TF

Příspěvek od TF »

Ventilátor od topení :lol:
A kde má motor? Nějak ho tam nevidím.

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

[quote="Idaho"]vím sou to stylingové blbiny ale bavil sjem se s pojistovákem práve o tomhel a on říkal že je o dost nespravedlivé že už zažil chlapa co šel sedet za brzdovej kit - vbehl mu ožrala do cesty, on ho zabil a při expertýze zjistili že má D2 racing kit brzd a i když podle experta ten kit snížil brzdnou dráhu vozu tak finální vyjádření soudu bylo že vuz nesplnoval podmínky pro provoz kvuli neschváleným ble ble ble....
quote]

tak tohle mi docela vyrazilo dech.Nezbejvá než doufat, že se nic nestane...
V tomhle státě jsou obyčejní lidi bezbraní.Mělo by tu bejt STK na způsob německýho TÜV...
svět dospělých je pro mne záhadou......

jagy

Příspěvek od jagy »

Napr. u Nissanu, motory maji na bloku jen radu a obsah. Takze napr. SR20, GA16, CA18.. takze pokud das treba do Sunnyho/Primery SR20DET, misto SR20DE N/A tak ti na to nikdo rict nemuze. Ani v TP neni o tom zminka. Takze zrovna tady by to slo v pohode. U jinych znacek nevim. Emise bych jako problem nevidel, ty budou stejne, kdyz nechas stock vyfukove potrubi. Ale i tak neni problem neco vyresit nakou stoveckou. :D

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jagy píše:Napr. u Nissanu, motory maji na bloku jen radu a obsah. Takze napr. SR20, GA16, CA18.. takze pokud das treba do Sunnyho/Primery SR20DET, misto SR20DE N/A tak ti na to nikdo rict nemuze. Ani v TP neni o tom zminka. Takze zrovna tady by to slo v pohode. U jinych znacek nevim. Emise bych jako problem nevidel, ty budou stejne, kdyz nechas stock vyfukove potrubi. Ale i tak neni problem neco vyresit nakou stoveckou. :D
přesne tak to ají i toyotky, takže pokud nekdo má "ušmudanou " 4A-FE muže kdykoliv swapnnout teřba za 20V 4AGE neo pokud chce neco extrenějšího i za kompresorovou 4A-GZE.

Obdobne je to i se Suprou - motor je 7M nebo 2JZ - koncovky nikoho nezajímaj :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“