LS1 píše:Mohl by tu nekdo povedet strucny navod na ty fotky HDR? V cem to delate? ve fotokramu? a jak?
klasicky HDR zvladne CS3,ZONER 10 apod sračky, pokud chceš jit do extremu tak photomatix3pro apod programy, je jich na netu plno, dej vyhledavat HDR programy a maš to , jinak se spíš HDR využívá více k doladění fotek, na nichž jsou tmavá místa a chceme je vytáhnout na světlo , třeba když fotíš z tmavé uličky ven, v HDR si vyjasníš i tu uličku atd atd , a pak jsou takové extremy že HDR používají na kokotiny typu zkurvit fotku a udělat z ní komix
Mam zoner photo studio, jak tam si pohrat s upravou?
najed si na youtube.com a dej hledat HDR zoner , vesměs potřebuješ 3 obrázky s rozdílem expozic od podexpozice až po přepal min. s +- 1.5EV nebo 1 RAW soubor z kterého si to program vyexponuje sám a pak už jen dát HDR a upravovat dle libosti a vkusu
pro mě bylo photo studio 10 složite jak cip....tak sem si stahnul dynamic - photo hdr a to je uplně jine kafe,jednoduche,přehledné a pěkně se v tom děla
Stáhněte si Photomatix ...pak jednu fotku nakopírujte 9krát...a otevřete v tom programu přes HDR>>Generate...zobrazí se všech 9 fotek s expozicí 0 tak od vrchu změníte expozici na -4 fotku níže na -3 pak na -2 pak na -1 pak 0 pak 1 a 2 a 3 a 4 ...potvrdíte a pak už jen upravujete dle libosti
Dailycar: BMW E60 525iA (218ps)
WeekendCar: VW Golf mk3 VR6
Inprogress: =VW Golf mk2 GTI 12V= (???ps+) Velmi Rychlejch 6 Dost Obrovskejch HrnCů
Jurisek16 píše:Stáhněte si Photomatix ...pak jednu fotku nakopírujte 9krát...a otevřete v tom programu přes HDR>>Generate...zobrazí se všech 9 fotek s expozicí 0 tak od vrchu změníte expozici na -4 fotku níže na -3 pak na -2 pak na -1 pak 0 pak 1 a 2 a 3 a 4 ...potvrdíte a pak už jen upravujete dle libosti
to same je to dynamic photo HDR,stahne se jedna fotka,nakopiruje a pak se da do expozic a dle libosti upravuje
jinak juris pokud děláš HDR z jedné jpeg fotky a pak z ní uděláš softwarově 9 ruzných expozic tak to s kvalitní foto nemá nic společného je to už spíš omalovánka
No pokud mluvíme o tom HDR co jsem tady dal já tak to do omalovánky nemá daleko ale pokud to používáš jen k vytáhnutí stínů atd tak pro to bude asi nejlepší ta RAW kvalitka
Dailycar: BMW E60 525iA (218ps)
WeekendCar: VW Golf mk3 VR6
Inprogress: =VW Golf mk2 GTI 12V= (???ps+) Velmi Rychlejch 6 Dost Obrovskejch HrnCů
tak jsem zkusil ten tvuj dynamic photo, minutový výsledek z jednoho jpeg , je to dobré na omalovanky a apod jednoduse a rychle, u me zatím vyhál photomatix3pro