Problém s PC - IRQ?

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Hans
Kontaktovat uživatele:

Problém s PC - IRQ?

Příspěvek od Hans »

Mám problém

Základní deska ECS K7S5A - odešla interní zvuková karta, koupil jsem novou (Genius Sound Maker Value 5.1). Jenže je problém v tom, že když tam dám zvukovku, přestane fungovat síťovka. Resp. načte adresy z DHCP a odesílá pakety, ale nepřijme nic. Ping zkrachuje. Zkoušel jsem karty prohazovat v PCI slotech různě, ale vždy stejný problém. 2x se mi podařilo, že mi fungovalo vše, ale pak jsem restartoval a zase přestala síťovka komunikovat.

V nastavení BIOSu není možné manuálně přiřadit IRQ. Jediné co jsem tam našel je Plug and Play award O/S což jsem nastavil na NO.

Pomůže někdo jak z toho ven? Jak nastavit IRQ ve windows XP? Našel jsem návod na netu (přes správce zařízení - Hardware, kde ta volba sice je ale nejde použít)

Díky za všechny tipy!
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

JonnY

Re: Problém s PC - IRQ?

Příspěvek od JonnY »

vypol si v biose tu onboardnutu? ta tam stale moze robit neplechu

ja som mal podobny problem, odmietal zaroven fungovat sata radic a onboard sietovka. na sieti som bol, pingnut ma bolo mozne, nejake pakety presli, ale nic viac. a nikde sa ziaden konflikt neprejavoval. riesil som to novou sietovkou do pci
aj to by som bral ako alternativu, nova sietovka stoji dve stovky

Hans
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s PC - IRQ?

Příspěvek od Hans »

původní síťovka interní je vypnutá v biosu. Síťovka je PCI - není interní, zkoušel jsem 4 různé PCI síťovky... tohle se mi ještě nestalo a to se v tom hrabu už nějaký pátek... když už byl konflikt, tak to stačilo šoupnout do jiného slotu a byl klid, ale totok :(
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“