distanční podložky 1 nebo 2 milimetr
distanční podložky 1 nebo 2 milimetr
Zdar
chci se zeptat zda existuji distanční podložky pod kola o šíři 1 nebo 2 milimetr
chci se zeptat zda existuji distanční podložky pod kola o šíři 1 nebo 2 milimetr
Re: distanční podložky 1 nebo 2 milimetr
To je vtip?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
treba mu skrta vnitrni strana kola o tlumic. taky potrebuju placicku kolem 5 mm pro kola 10j.. necham si je vypalit nebo se da pouzit starej brzdovej kotouc.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
2mm je na soustruh malo, takovou placicku nech vypalit laserem.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

Proč ale vymejšlí takový blbosti. Prostě kup 0,5cm a neřeš to ......
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
vse lze vysoustruizit popr frezovat... kontaktovat firmu jez se zabejva obrabenim... uz jsem vas chtel zdrbat nez mi doslo ze se bavite o milimetrech a ne palcich jsem nejakej zmatenej... normalne si to nech upichnout doladit na freze... bud ti to chytej magnetem nebo vzduchem...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
podlozku pod 10j, protoze mi pro vysoke ET jde do tlumice. ty strojari, spravnej tunere.

Popsano vyse... neuvedomil jsem si ze se bavite o milimetrech... jinak proto je vhodne volit idealni ET 5mm neni proble soustruzit... a po upichnuti zarovnat celo i na soustruhu i freze... nebo zkontaktuj firmu co dela opravy kol... nemel by bejt problem navarit material a nasleden oprecovat a vytvorit nove ET kol... ale musi to delat profik...AR166 píše:podlozku pod 10j, protoze mi pro vysoke ET jde do tlumice. ty strojari, spravnej tunere.
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
strojari se bavi vzdy v mm. 

Jak kteri ja delam ucpavky pro ropne vrty a bavim se tudiz vzdy v palcich... docvaklo mi to pozdejc... proto jsem se divil ze chcete takove valceAR166 píše:strojari se bavi vzdy v mm.

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
ok 

AR166 píše:ok

a k veci pokud by jsi chtel opravdu tu podlozku vypalit laserem... tak moznost by byla pouzit kvalitni rovnany plech ale 5mm bych neprozival to je bez problemu 1 a 2mm by mozna slo zavolat do firmy jez se zabejva palenim na laseru a zbyde jim tam zbytek rovnaneho nerezu... podle mne ti to borec za flajdu vypali...
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
jojo, tak to mam v planu.. docela jsi me ale nacal s tim navarenim slitiny na disk, ale to bude za ranec.

Nemelo by to bejt tak hrozny... nic na tom neni... ani by se to nemelo pokroutit je to jednodussi operace nez varit koplej disk... jde o to aby to pak soustruznik dobre srovnal... rekl bych tak 1000 az 1500 za kolo... ale nejlepe se stavit do opravny disku a pozeptat se na to...
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
dik

Videl som predavat podlozky ktore maju 3mm, myslim ze to bolo v obchode Halfords, a stali okolo 300KC tusim.
já to právě také někde vidělBono83 píše:Videl som predavat podlozky ktore maju 3mm, myslim ze to bolo v obchode Halfords, a stali okolo 300KC tusim.
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
kus plechu, vrtačka, flexa a trochu pečlivosti při rýsování a následné výrobě...
kolečko z 2-3mm plechu máš vyřízlý flexou za 5 minut, díry vyvrtaný za stejnou dobu, trochu víc zabere odvrtání středové díry, ale pokud máš vykružovák na plechy tak to je záležitost půl minuty - v případě, že se dělá i cca 130mm vykružovák (v sadě mam jen vykružováky od 30mm do 100mm po 5mm) tak ani nemusíš dlouho flexovat ... nejvíc zabere opravdu pečlivý orýsování plechu, aby směl všechny díry pro šrouby tam kde maj bejt
kolečko z 2-3mm plechu máš vyřízlý flexou za 5 minut, díry vyvrtaný za stejnou dobu, trochu víc zabere odvrtání středové díry, ale pokud máš vykružovák na plechy tak to je záležitost půl minuty - v případě, že se dělá i cca 130mm vykružovák (v sadě mam jen vykružováky od 30mm do 100mm po 5mm) tak ani nemusíš dlouho flexovat ... nejvíc zabere opravdu pečlivý orýsování plechu, aby směl všechny díry pro šrouby tam kde maj bejt
honza 2.0 16v píše:kus plechu, vrtačka, flexa a trochu pečlivosti při rýsování a následné výrobě...

vdyt to bude pak házet ne??
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
bóďa píše: vdyt to bude pak házet ne??
2-3mm na tak malým průměru - relativně k velikosti kola, není zas tak hrozný, obzvlášť pokud to děláš pečlivě z rovnýho plechu...
viděl jsem i 5mm podložky nahrubo vypálený, který byly hrbatý jak nevím co ( popsal bych to, jako by jsi kružnici dělal klepající se rukou a ne podle kružítka..) a jezdily bez problémů a bez citelnejch vibrací na lancii dedře integrale...
nemyslel jsem do boku, ale spis kvuli tomu, ze to bude sisaty... i kdyz je to ma malej obvod, ale stejne... jako nevim, vsechno je mozny, jednou kdyz jsem sundaval na cizim aute kolo tak jsem neveril svym ocim, ze na dvou sroubech ze ctyr byly mezi kolem a kotoucem prachobyčejný podložky pod šroubyhonza 2.0 16v píše:bóďa píše: vdyt to bude pak házet ne??
2-3mm na tak malým průměru - relativně k velikosti kola, není zas tak hrozný, obzvlášť pokud to děláš pečlivě z rovnýho plechu...
viděl jsem i 5mm podložky nahrubo vypálený, který byly hrbatý jak nevím co ( popsal bych to, jako by jsi kružnici dělal klepající se rukou a ne podle kružítka..) a jezdily bez problémů a bez citelnejch vibrací na lancii dedře integrale...

3x Renault Safrane Hartge Biturbo
mno nezapomente ze jaka koliv desetinka milimetru se na tom velkem prumeru dosti projevi viz logaritmicke funkce... jakalov rozdilnost sirky plechu udela dost... navic pokud bude ten plech zkroucenej jak odshadnes utahovaci momet aby se ti pri zmenen teploty pad ten plech "nesrovnal" a kola nepovolily... pokud by to byl plech s tvrdeho materialu tak ho jen tak standartnim momentem nenarovnas pokud bude mi 2mm... pokud to bude asteniticka ocel tak si torufam rict ze dokud se to kolo poradne nerozehreje tak se ten kus plechu ani nehne ale potom... rozhodne bych tam nedal nic co neni opravdu rovnobezne... prumer 130sirka 1mm neni problem soustruzit napr prave z nejake austeniticke oceli jako je napr 316 nebo duplex... pak staci podlozku chytit na mahnet nebo na vzduch a orovnat ji na freze nebo brusce... rekl bych ze to ti udelaji kdekoliv kde maji i treba starou nastrojarskou frezu nebo brusku... pokud to budesdoma pyzlat flexou a vrtat vrtackou tak to pak moc rovny nebude...
Ted sem koukal na satelit (závody v tuningu) a tam dávali asi 2 mm podložky takže existuji jen je sehnat.
Jednou sem zkusil dát centimetrové podložky na předek ale kolo v určité rychlosti vybrkovali a tak sem je dal pryč.
Jednou sem zkusil dát centimetrové podložky na předek ale kolo v určité rychlosti vybrkovali a tak sem je dal pryč.
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
cca 3mm podložky používaj starší fiati už z fabriky...problém je, že jak auta měnily majitele, tak se většinou podložky někam ztratily...
pak je řešení použít starej kotouč a ten upíchnout.. takhle mam vyrobeno několik sad podložek s tloušťkou 5-8mm (podle toho jetsli to bylo z předku, nebo ne) a žádnej problém
pak je řešení použít starej kotouč a ten upíchnout.. takhle mam vyrobeno několik sad podložek s tloušťkou 5-8mm (podle toho jetsli to bylo z předku, nebo ne) a žádnej problém
mám podložky (redukce?) kvůli šroubům (orig náboj 4x100) a podložky mě dávaj 5xnevím co..
jde mě o to, že mě škrtaj kola o podběh a potřebuju zjistit jestli je nějaká daná min. míra (šířka),
která to udrží.. takže buď sjedu ty podložky (teď jsou asi 8mm), nebo je prodám aji s kolama
a koupím origo kola s 4x100..
nevím co je menší zlo, ale ty kola co mám teď, tak ty tomu sluší a radši bych si je nechal / 17 na e30 /
Vím, že tady budu za blba / jak jinak
ale třeba někdo pochopí a poradí..
peace to all
jde mě o to, že mě škrtaj kola o podběh a potřebuju zjistit jestli je nějaká daná min. míra (šířka),
která to udrží.. takže buď sjedu ty podložky (teď jsou asi 8mm), nebo je prodám aji s kolama
a koupím origo kola s 4x100..
nevím co je menší zlo, ale ty kola co mám teď, tak ty tomu sluší a radši bych si je nechal / 17 na e30 /
Vím, že tady budu za blba / jak jinak

peace to all

jestli to chceš opravdu rovně, tak řezat vodním paprskem a ani to teplotně neovlivní
např.http://www.awac.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
a do 2mm tloušťky to ani nemusí být rovnané nebo broušené, ten plech si disk krásně dorovná proti dosedací ploše
5mm bych už nechal přejet na magnetce
např.http://www.awac.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
a do 2mm tloušťky to ani nemusí být rovnané nebo broušené, ten plech si disk krásně dorovná proti dosedací ploše
5mm bych už nechal přejet na magnetce
vzdělání není zárukou inteligence
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem dával pod kola 5mm podložky vypálené laserem z černýho plechu a dobrý. Jen jsem odjehlil hrany. Na magnetku nemusely..