Jde o jeden z největších a nezjznámějších průsmyků v Alpách, ležící v Rakousku. Průjezdem Grossglocknerského průsmyku se dá dojet až do Itálie. Cesta z Prahy cca 611km přes Mnichov po dalnících, zpátky jsme jeli přes Dolní dvořiště, cesta sice o 100 km kratší, ale zase míň dálnic...člověk nevybere. Na samotný vrchol vede slepé silniční rameno, které je již z kostek a úhel silnice je dost zátěžový pro auto. Při stoupání (řazení) 1 - max 2, při klesání (řazení) 1 relativně ubrzdí. Po výjezdu na parkoviště smrad spojek a brzd asi na dením pořádku. Spotřeba líbezná 20l, nevěřil jsem. Vynuloval jsem před mýtnou brátnou, za kterou se už jen stoupá a stoupá . Co se týče samotné cesty dolů, bál jsem se trochu o brzdy, ale na konec to motor ubrzdil jen před zatáčkama se prostě muselo brzdit. Časté zastavování na focéní pomáhalo všem

.
Teď už pár fotek na ukázku a video(seskládáno z fotek a video záběrů postupně z celé cesty) :
účastnící zájezdu:
stoupání na vrchol (slepé rameno):
Vrchol
klesání
VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=bq_IzecFM6M" onclick="window.open(this.href);return false;
.