Před třemi roky se mi vyskytla výhodná nabídka na koupi kadetta GSi 2,0 8V za pouhých 6tis., auto bylo originál pouze s přemračenou kapotou, v nijak hrozivém stavu ,až na přiměřené množství koroze ,prostě Opel. S autem jsem od první chvíle měl nějaké plány, ale jak už to bývá s postupem prací plánů přibývalo a teď jsou to tři roky a stále není hotovo. Tak teď už snad něco k tomu co se za ty tři roky vše udělalo. Pokud by měl někdo zájem veškeré úpravy rád popíši do podrobna a případně poradím jak na to.
Začalo se podvozkem
Vpředu: repase homokinetických kloubů,nahrazení starého modelu třmenů s značením GM za nově zrepasované ATE + stočené chlazené kotouče z Astry,vyměna brzdových trubek, osazení předku tlumiči Koni a pružinami od V-Maxxe s výsledným snížením zhruba 40mm, hřebenové řízení nahrazeno servo řízením
Vzadu: Bubnová náprava nahrazena kotoučovou z 2,0 16V, vyměněny brzdové trubky za nové, nové orig.tlumiče Monroe, stávající pružiny vyměněny za V-Maxxe s výsledným snížením 20-30mm.
Staré ALU nahrazeny novými OZ Gemini 16“ 7J s novými pneu Toyo 195/45
Další na řadu přišla kastle: zrepasován starý přední nárazník (výrobce neznám) , zakoupení jiné přední haupny, na které jsem zahladil do roviny origo GSi ,,nádechy,, hapna přemračena, přidán pouze desingový nasávač do středu kapoty s průhledy na motor. Přední blatníky vyměněny za nové lehce povytaženy lemy a nadobro spojeny s A sloupkem, dodány laminátové prahy, které byli vpředu i vzadu zahlazeny s kastlí (co bok to jeden kus velice praktické zvlášť při případné bouračce

Motor: Zde se toho zatím moc neudělalo, upravování nějakého výkonu přijde na řadu až bude hotové auto, prozatím jen udělány rozvody, nová vodní pumpa kabely, svíčky a olej. Vyrobena rozpěrná tyč přední nápravy, odstraněn katalyzátor a uděláno kompletně nové výfukové potrubí.
Interiér: Palubní deska kadett nahrazena palubkou z Astry( i s topením), kterou jsem potáhl do černé látky, veškeré plasty a tapeci potaženy latkou v kombinaci černé a červené, přidána kaplička pro 3 budíky na A sloupek, stávací sedadla nahrazena sportovními od firmy Autostyle,předělána elektika pro ovladače z Astry dodáno elektrické stahování oken z téhož vozu, přidán centrál pro odskoky dveří a kufru, elekt. zrcátka, spínací skříňka nahrazene startovacím tlačítkem, v posledních dnech jsem se soužil se zástavbou a zapojením muziky do kufu (ta moc za zmínku nestojí), dodáno elektrické ovládání šíbru z Calibry .
V nynější době čekám na poslední várku červená látky ,abych mohl dodělat zadní sedadla podlahu a zástavbu v kufu. Dále se musí ještě lakovat nějaké plasty , chybí mi ještě nějaké věci do interieru, zadní světla,přední blinkry bych chtěl vyrobit čiré což se mi zatím příliš nedaří, ale co vše chybí bude asi vidět na fotkách. Doufám že je mezi vámi alespoň jeden takový jako já, který sdílí radosti a starosti po tak dlouhou dobu jakou mě připadají ty předešlé tři roky strávené na stavbě tohoto auta. Tak ať nám všem jde práce od ruky. S pozdravem Pepe