galant 93-97, tipy rády, návody na tuning...díky

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
truckercech

galant 93-97, tipy rády, návody na tuning...díky

Příspěvek od truckercech »

zdar chlapci, takže studuju různě tady web ohledně stylingu a tuningu apod, ale zkusím udělát téma, byl bych dosti rád, pokud by se zde našel někdo kdo sem hodí různý odkazy apod co se týče úpravy tohodle japonca, beru všechno kromě debilních keců. děkuji

PS stejně se mi nejvíc líbila starší verze galantu, byl sem hrdým majitelem dynamic GTI 2,0 DOHC 160kw... 4wd 4ws 4abs...to byla parádní kárka, škoda že takových už moc není :(
co udělá dežo po dokončení fylozofické fakulty??
----------------------------------------------
sbalí lešení a přesune se na právnickou :D

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Re: galant 93-97, tipy rády, návody na tuning...díky

Příspěvek od maRkus »

a chces stajlovat nebo delat hardwarove upravy ?
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

truckercech

já chci dělat hodně věcí včetně zmíněných, ale chci si nejlépe pročíést nějaké ty článečky,techniky,možnosti apod než začnu vůbec přemýšlet co kam kde a hlavně JAK....proto se ptám na info, budu moc rád za cokoliv...

jinak soukromě, v této chvíli se motorické části nechci moc dotýkat, poněvadž krmení je tak akorát, ale nějaká ta vzhledná exterier/interier úprava by byla fajn..ale shrnu to asi takto: vše co se týká tohoto galanta BERU!!! :D

díky

edit: přeci jenom zase tak moooc zásadní věci v knížce ,,jak na tuning" nenajdu, hlavně co se případných ,,přesných" postupů týče..já raději 5x měř....:)

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

navrhu padne moc... ale co slusi kazdemu autu tak gumy a nizke gumy, snizit a pak detaily...
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

existuje Galant web,tak můžeš studovat tam..
http://www.galantweb.com/
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

truckercech

blázen: trošku si mě pobavil, znám ten web včetně mitsubishiclubu kde též jsem, a výše je psáno že to není první neznámé auto :D ale jo beru, koneckonců todle téma může být napomocno nejen pro mě žejo....)

maRkus:
co se týče vzhledu tak vpodstatě tak nějak sem si ustálil svůj požadavek (nejsem žádný extremista v podobě airbrashů a filmu rychle a zběsilo, holt zastávám ,,decent-tuning" a ,,low-end-homemade" :D)
takže co se týče vzhledu:
-černá asi mat
-90% zatmavené folie černé
-křídlo buďto nižší co sem měl na starým galantu nebo vyšší ala EVO (ještě si udělám nějaký to VTéčko )
-alu , ty mi stačí tak 15" žádný extrémy v podobě 19" apod, holt tak, abych se nebál patníků, styl hvězdice (opět dle cen a vzhledu)
-přední optika původní asi se zástavbou xenonů, zadní lampy ztmavit (nikoliv zatemnit!!), boční blinkry bílé

-co se týče spojlerů a prahů...asi bych nechal origo jen s úpravou mřížek a osazením origo baňama pro mlhovky no a vodorovným říznutím a snížením, zdaní origo asi říznout a snížit, prahy tak mám kamaráda karosáře který by mi byl schopen navařit klasiky plechy.snížený a dole s jemným vystoupením, žádný plasty co se ulomý, kov jde svařit vždycky a celkově mi to přijde jako ,,origo" matroš, žádný pvc ,,tjůzing" :D

no to by asi tak bylo k tomu vzhledu...jelikož se mi moooc líbí evo ale jelikož právě dokončuji studia tak bude trvat pár let než našetřím, takže proto bych tím křidýlkem barvou a snížením chtěl docílit ,,sportovnějšího" vzhledu ala EVO :)...

jinak co se týče konkrétním autem co mám, nejsem si zcela jist jestli jít do něj, možná bych radši koupil nepojízdnýho ale s dobrou kastlí, tu co mám tak je celá od krup atd, zase motor šlape jak hodinky...

no a co se týče hardwaru...kromě případné rozpěry a filtru (samozřejmě na léto, v zimě to kur*it nebudu ) tak motoru kromě bežných věcí údržby asi dělat nic nebudu (byť mě napadlo vyzkoušet si tolik ,,oblíbenou" dekarbonizaci :) ) no a do třetice (rozpěra filtr) tak decentní exhaust soustavu

co se podvozku týče, asi snížit pružiny a nějaký ten cm a nabarvit je, dále, je to 1,8čka 16V ale vzadu to má bubny tak možná mě semtam bleskne hlavou zástavba kotoučů z dvoulitrových verzí, ale i tak to brzdí slušně, a dokonce minulý majitel minulý rok dělal GO brzd včetně výměn bubnů paken i kotoučů...uvidím..

zásadní věc je, že nechci nic extrémního, prostě tak aby se dalo i po těch letech na auto podívat a taky aby se do toho nevráželo x desítek tisíc...už jen lak bude stát cca 6000 (jeden známý, ne firma, proto nízká cena :) ) folie jsou kolem 3000kč, křídlo je tak okolo 2000 a to je základní změna vzhledu a už sem někde nad 10000kč a to prosím bez kol natož dalších úprav

jo co se týče interiéru, někdy v budoucnu krom solidního mp3 rádia nic nepotřebuju (jsem to ale skromný že?? :D)

tak a teď jen do mě, pánové :D

PS případné rádce a ochéotné lidi z okolí zlínska rád uvítám mezi 4ma očima naživo :D

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

kridlo na sedan ? pokud nemas evo, nebo rézu tak vubec... zabije to to auto... kola na galanta ??? minimalne 16, spis 17" aby to trochu vypadalo a snizeni, decentni ,rekneme 5 cm ? cerny svetla dopredu, zadni nejak ozivit, placaty vyfuk, schovat aby nemlatil do oci, poradne nalestit a jezdit.... prahy, kridla, a nevim co bych vynechal, maximalne nejaky lizatko dopredu pod naraznik, nebo naraznik z nejaky sportovnejsi verze...

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

jsem rád,že jsem Tě pobavil,taky se bavím nad tím,co z toho chceš vytvořit 8)

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Udělej to jak píše Markus a jak to dělá polovina TF, snížit, pěkný kola, naleštit a případně použít jen nějaké kvalitní doplňky.... ikdyž nevim jak se shánějí věci na Galanta....
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

truckercech

markus:
to co sem psal je hudba budoucnosti, základem pro mě je vpodstatě co píšeš , lak kola folie a ano křídlo, byť né tak markantní ala FnF ale výška tak cca 10 -20cm

blázen:
ne neurážej se nemyslel sem to zle :D jen že to prostě znám

m.artty:
tak ano,zlehka a v klidu jak píšu co sem psal to už je můj finish strop pro tuning auta (tedy v mém případě a v mém vkusu) další věcí je že na tohodle galanta sice něco maličko je, ale je to maličko a jelikož to maličko je seriova vyroba, dává to tam kde jaký tuner, proto sem psal že bych asi nechal původní nárazníky a nadstavením je snížil o těch cca 5cm (a jak píše marku, snížení podvozku o těch 5cm si taky myslím je akorát, jak sem psal, patníčky jsou zlá věc...)

no a aby tady nevzniklo něco jako ,,výsměch" (který, promiň mi to, vyciťuju ze strany blázna) jak udělám to VéTé pro hrubý vzhled, nahodím to sem aby byly lépe pochopeny má slova (protože kolikrát říkám věci tak, že jsou chápány jinak :D, neberte to osobně, to říkám celkově, celý život se s tím v mém okolí setkávám)

truckercech

tak tady dávám nějaký ten rychloVT náhled třeba vzhledu předního nárazníko (origo)..

Obrázek

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

já to taky nemyslím zle :(

truckercech

hele blázne až teď vydím co máš v podpisu, ty máš už toho žraloka nebo ten typ co mám já?

žralok je z finančních možností můj sen, už pomalinku střádám...moc se mi líbí ten vzhled toho auta, ikdyž když sem měl možnost vněm jet, vnitřní prostor zklamal, co se tedy středového tunelu týče, je moc mohutný a oprotu starýmu galošovi je tam mnohem méně místa...ale zadní část sem nezkoušel poněvadž mě moc nezajímá, já v ní nebudu :D:D...jinak sem tak porůznu vyčet že se docela kazý převodovky....ale motoricky je to prostě micu = mnohaletá výdrž

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

mám už ho 4 tý rok..a místa je v něm dost.. narozdíl třeba od octavie A4/A6 atd.. ještě zimu a jde z domu

btw a mám žraloka z 98

DcSpeedi

Příspěvek od DcSpeedi »

galant stačí rozšířit a vypadá 8)
Přílohy
galant.jpg
galant.jpg (26.59 KiB) Zobrazeno 1885 x
Řidič

truckercech

to souhlasím, tak jako tak je v těch autech více místa než v koncernech :)

jinak tak nějak jak vypadá ten červený....je to pro mě nádherný auto, který je i finančně dosažitelný narozdíl od eva žejo :D:D

ale zatím si chci vyzkoušet co a jak na tom co mám, abych si pak nepořídil žraloka a něco na tom špatně nevyved...přeci jen ten kousek co mám doma tam už je to jedno, už je to auto za ,,pár" korun

edit: a na kolik by sis ho cenil? popřípadě teď si ho ceníš na kolik??

truckercech

tak můžete porovnat jak auto vypadalo (prostřední obrázek) a jak auto vypadá teď
http://www.mitsubishiclub.cz/graphics/o ... rozdil.jpg

náhled lehké opravy a úpravy zadní části

zde můžete mrknout na boční profil auta...

auto bylo celkově v blbém stavu, já se snažil ty škrábance apod odstranit, ale nezamýšlím s autem nic dělat poněvadž je celé oťukané od krup atd...jen budu kitovat zrezlá místa okolo předních světel...

tak a pište jak se vám to líbí nebo nelíbí...a pište co a jak...jo ještě bych rád mrknul na klapku a pročistil ju, určitě to nikdo předtím nedělal...

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

Kola minimalne 17", lehnout na zem, udelat lak, optiku a vic nic....
Org. naraznik je hezci nez tvuj VT. Kridla etc bych neresil...spis pores prasklou zadni lampu a pres zadni svetla dej tmavsi folii, kdyz chces mit black auto 8)
http://www.facebook.com/djdoemixx

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

doe - todle asi nebude ten případ. Na todle tak max. hodit kola a JOM a konec, jen jezdit :lol:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

truckercech

no mám v merku jedno auto použil bych ho na nd, na výměnu těch ťukanců...

co se týče světel, nevím o jaké folii je řeč :oops: ale je to stříkaný zatmavovacím sprejem a je to udělaný jednak aby to trochu skrylo prasklý lampy a jednak to byl zbytek od kamaráda, druhý lampy časem,uviodím jak dopadne druhý auto,jinak co se kol týče, ano, časem by to chtělo, rád bych auto zafolioval a měl ho v černé barvě...

jenže je tu další věc, já bych místo tohodle měl radši lancera...a tam bych dal výše zmiňoavné (lak,křídlo, alu atd)

a co se týče přední optiky...přemýšlel jsem nad xenonama..kamarád je má v mazdě mx3 a jsou moc pěkný..

rád bych o víkendu pročistil vzducháč a klapku hádám že to nikdo nedělal, dále bych pak rád mrknul pod kola a trochu zbavil rzi brzdiče..

ale jak říkám, uvidím jak se vyvine situace a co bude s druhým galantem, a dle peněz...no ono je toho trochu více v nabídkách no...těžko říct, ještě záleží co doma...

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Jestli dáš do stávajících předních světel xenony, tak nasereš dost lidí.... ono to celkem oslňuje, když se do světla kam patří žárovka dá xenonová výbojka. Nehledě na problémy na STK a s policií.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

truckercech

neboj, jednak nejsou přebytečný love a jednak bych nechal asi to co mám, používám ty ,,úžasný" modrý h4 a celkem se mi líbí že to ve světle vypadá že to svítí bíle a ne žlutě jak klasický h4...a parkovačky tak do těch si dávám bílé/modré ledky...

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Proboha proč si začerňoval zadní světla které máš prasklá? Kdyby si na vrakáči, nebo někde sehnal nepoškozená originální a jen je pořádně vyleštil bylo by to mnohem hezčí. Místo blbnutí s nárazníkem (dle VT nic moc) bych si našetřil pár stovek na rozleštění a mytí a uvidíš jak to auto prokoukne.. Nějaké pikačoviny jako navařenej plech jsou jen rychlá cesta ke korozi.. Pokud by si měl radši lancera tak proč do toho rveš víc než potřebuje? Nechápu lidi co k autu nemají vztah nebo z něho chtějí dělat něco co není.. Z galanta lancera neuděláš :wink: Buď ho vkusně uprav a měj ho rád, nebo na to ser jezdi a šetři na lancera..
" www.autowerks.cz "

truckercech

tak začernil to z nudy kamarád a trochu se ty praskliny schovali....a ano lancera bych měl možná raději ale tohle je už můj třetí galant, a mám v nabídce jednoho kasatlově zachovalého takže uvidím jak to dopadne....

a to vt...berte s rezervou, a jak píšeš, já jen jezdím...a mimochodem, to elštění tomu nepomůže, ta kastla je vsude doťukaná jak prase....jen tím to neopravím...

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“