poraďte mi kola škrtáj o blatníky

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Re: poraďte mi kola škrtáj o blatníky

Příspěvek od maRkus »

TABOO: Ohledne meho casto pouzivaneho.. chce to dolu... lidi co me znaj tak vi ze tohle proste rikame jen tak, na vzhled je to hezky kdyz je auto nazemi ale na pouzitelnost je to mimo. to vi snad kazdej kdo se radikalne rozhodne snizit auto.

To ze obyc podvozek vydrzi cca 10t km to mi jasny a vim to, sleduju to i na mym aute, s tim se nejak pocita, jinac ze musim pri snizeni upravit komplet celou geometrii to vim, a ze trpi vsechno kolem co je na aute a pod autem to mi je jasny taky. ze rizeny, poloosy atd atd je v neprirozeny pozici, nez jakou by melo kdyz je auto na seriovym podvozku, ale nema to cenu rozebirat, mame kazdej jinej pohled na jinou vec, kazdej mame neco co nas bavi a co se nam libi a o tom to je, jinac by na svete byla nuda.

EDIT: TABOO aby nedoslo k nejakymu nedorozumeni nebo konfliktu... co se tyce staveb motoru, podvozku atd, na zavodni nebo rekreacne zavodni ucely tak to co mas v hlave ty je sila, obcas nechapu a obdivuju takovy znalosti, ale proste sou lidi a je jich dost, kteri se smiri s tim ze tlumic v aute je uz skoro jen tyc co drzi pohromade napravu, ale maj auto 2-3 od zeme... je to jista forma postizeni... treba auta wrc se mi libi nejvic v konfiguraci pro beton, nizky profil gum a nizko u zeme... A dnesni svet funguje tak ze vytezi forma nad funkci, takze du s proudem :lol:
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Taboo

Příspěvek od Taboo »

maRkus píše:A dnesni svet funguje tak ze vytezi forma nad funkci, takze du s proudem :lol:
Takhle muze mozna "fungovat" pouze jen tvuj dnesni svet :lol: , ale kazdopadne ne realita at uz WRC anebo beznych produkcnich vozu, kde funkce vzdy byla, je a bude na prednim miste. Ja dokazu tolerovat jakekoliv povrchni kopirovani formy bez funkce - at uz v podobe nejakych nalepek, falesnych nadechu, etc., ale kopirovani formy za soucasne (a vedome) degradace originalni funkce neni jen "jista forma postizeni", ale pouze obycejna debilita. Pokud si nekdo plne uvedomuje, ze prechod z puvodnich 14" kol na mnohem tezsi 19" v kombinaci s derovanymi serivymi brzdovymi kotouci mu prodlouzi brzdnou drahu jeho vozu o 50 metru, ale forma je pro neho i presto dulezitejsi nez funkce, tak se jedna o neomluvitelnou a nezodpovednou debilitu. Velke kola, nizkoprofilove pneumatiky anebo radikalni snizeni WRC zavodnich vozu nejsou v zadnem pripade formou, ale naopak jen nutnou funkci. (Napadlo te treba, proc vozy Formula 1 zadne velke kola a nizkoprofilove pneumatiky nepouzivaji?) Zamenovat funkci za formu je proste naprosto absurdni, protoze forma je v pripade zavodnich vozu jen a pouze dusledkem funkce. Pokud okopirujes funkci, tak dostanes i formu. Pokud ale okopirujes jen formu, tak zdegradujes funkci - a o to tady jde. Jak pote lide z tveho dnesniho sveta, kde vitezi forma pred funkci, dopadaji, muzes videt v jinem tematu sam:
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
:lol:
IQ stylingem nenahradis.

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

ehm... jedna vec... ja mam rad nikzy gumy ale ne velky kola... proste auto zustane skoro seriovy, tedka mam na aute 15" misto puvodnich 13" a uz sou na me moc velky, chci siroky 14".. proste auto jen placnout o zem. ono te to pak donuti jet pomalu a nedostanes pokuty atd atd...

Jinac ohledne wrc, vim ze to je tak ze ty auta sou staveny pro funkci a ne pro vzhled, nejsem manicka.

A ohledne novych aut az na par vyjimek tak vytezi forma nad funkci a to mi nevymluvis..

A fotka tohodle humusu co si sem dal to se me netyka, od toho utikam taky
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

to maRkus: kolik Ti je roků?

Kein

Příspěvek od Kein »

maRkus píše:ehm... jedna vec... ja mam rad nikzy gumy ale ne velky kola... proste auto zustane skoro seriovy, tedka mam na aute 15" misto puvodnich 13" a uz sou na me moc velky, chci siroky 14".. proste auto jen placnout o zem. ono te to pak donuti jet pomalu a nedostanes pokuty atd atd...
Pokaždé, když někdo "plácne auto o zem", tak zemře koťátko.
Obrázek
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Taboo

Příspěvek od Taboo »

maRkus píše:A ohledne novych aut az na par vyjimek tak vytezi forma nad funkci a to mi nevymluvis..
:lol:
To je, s prominutim, naprosta blbost... Prosim, ukaz mi vsechny ty soucasne produkcni automobily s nefunkcnimi podvozky, nefunkcnimi brzdami, nefunkcnimi svetly, nefunkcnim topenim a klimatizaci, nefunkcnim rizenim, nefunkcnim motorem a prevodovkou - a vsechny ty lidi, ktere si je kupuji jen proto, ze vypadaji hezky a mohli je tak jedine obdivovat zaparkovane na ulici - podobne, jako nefunkcni trpasliky v zahradce. Prosim, ukaz mne JEDINY produkcni automobil, kde bylo dano prednost forme, pred jeho zakladnimi funkcemi cinicimi ho pouzitelnym a bezpecnym v kazdodennim provozu. Proc myslis, ze dnesni vozy maji EFI namisto karburatoru, emisni kontroly, ABS brzdy, airbags, klimatizaci, traction a stability control, etc... Snad ne proto, ze neco z toho vypada "hezky"? Pokud jde jen o formu, proc ZADNY z automobilovych vyrobcu neprodava vozy (a to vcetne i tech nejradikalnejsich supersportu) s tvym maximalnim 2-3cm pruzenim? Jednoduse proto, ze kazdy autovyrobce vi, ze vzhledem k pouzitelnosti a bezpecnosti v kazdodennim provozu na beznych komunikacich to je naprosta blbost.
maRkus píše:A fotka tohodle humusu co si sem dal to se me netyka, od toho utikam taky
Ono se te to bude tykat az jednou zpusobis nehodu diky tve prorazene uzasne nizkoprofilove pneumatice anebo vytecenemu oleji z tve prorazene olejove vany v miste, kde lide s tovarnimi pneumatikama a podvozky nemaji sebemensi problemy. :wink:
IQ stylingem nenahradis.

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

Ohledne pneu a kol... kola, et, pneu mam takovy jaky na moje auto dovolil vyrobce z prvovyroby, zadny dopisovani atd., takze tohle se me netyka a vana de upravit tak aby nesla prorazit... ale to je jedno, to ti stejne asi nevysvetlim, protoze mi to neuveris...
A ty to beres jen na auta, ja to beru celosvetove na vsechno... forma vytezi nad funkci, viz dotykovy mobil atd atd... u x aut sou picoviny v ergonomii jen kvuli designu

Taboo

Příspěvek od Taboo »

maRkus píše:vana de upravit tak aby nesla prorazit... ale to je jedno, to ti stejne asi nevysvetlim, protoze mi to neuveris...
Jiste, ja sam mam olejovou vanu a palivovou nadrz chranenou proti pripadnemu prorazeni (protoze obe dve jsou hlinikove). Kolik z tech velkych zastancu extremniho snizovani to ale tady muze rici? Kolik z nich take patricne napravilo degradaci dynamicke geometrie podvozku anebo aspon vi, co to obnasi? Na tomto foru ani jeden... :lol:
maRkus píše:A ty to beres jen na auta, ja to beru celosvetove na vsechno... forma vytezi nad funkci, viz dotykovy mobil atd atd... u x aut sou picoviny v ergonomii jen kvuli designu
Trochu si pletes formu s funkci. Nikdo si nekoupi nefunkcni dotykovy mobil, nefunkcni televizi anebo auto s nefunkcnim podvozkem bez ohledu na jejich sebehezci formu. U funkcnich vyrobku je a vzdy bude jejich funkce na prvnim miste - a az pote jejich esteticka forma. U zadnych produkcnich aut nejsou zadne "picoviny v ergonomii jen kvuli designu" na ukor samotne ergonomicke funkce. Funkce je vzdy na prvnim miste - a az pote forma, ktera tu funkci nijak nedegraduje. Anebo jsi snad nekde videl produkcni vuz s ocelovymi sedadly posazenymi stovkama ostrych hrotu ve jmenu ojedineleho designu? :lol:
IQ stylingem nenahradis.

crazyape

Příspěvek od crazyape »

Ja nevim co tady porad resite. To je snad jasne ze kdyz koupim jen pruziny na snizeni v ty lepsi variante podvozek za 4 litry tak co nebude zadnej zazrak a zkurvim si tim jizdni vlastnosti.
Ale kazdej clovek co ma alespon trosku znalosti tak mu dojde ze nemuze nahodit komplet podvozek a ocekavat od toho ze uz na to nesahne.... jak uz zde bylo napsano nastupuji dalsi problemy typu sbihavost,priklon,zaklon rejdoveho cepu, odklony ktere u mnohy aut nejdou stelovat.... ale vse se da vyresit ne? Nejde odklon? Tak si vyrobim nebo koupim stelovatelne horni ulozeni pripadne stelovaci spodni cep jde-li to.... Nedava to seriove ulozeni podvozku? Tak koupim polyuretanove ulozeni,unibally.... vse se da resit a je jasne ze...

ze kdyz takhle upravim auto tak uz ztraci na pouzitelnosti...se seriovym autem se dostanes vsude a je naladene na i horsi silnice a diry. S tunerskym setupem tak uz leda na pekny silnice,okruhy,radost,projeti.... a o tom to je ne? Posouvat moznosti..... kdo chce auto na denni pouziti nebude ladit takovehle blbosti.

Diskuze typu prasklej nizkoprofil vs havarka me prijde taky zcestna.... v dnesni dobe uz dava nizkoprofily spousta automobilek i na seriove auta ( napriklad i na Roomster Scout coz zase uz vyvraci pouziti vozu a celkove oznaceni "Scout" ....)

Proste vzdy X pro a X proti... Taky nejsem zastancem plazicich se VW a kdyz dojde na retarder tak musi vytahnout hever a auto prevezt na vozicku :lol: ale razit technologii ze jak dam na auto podvozek tak je hned vse na picu a muzu s tim jezdit akorat na vystavy..... :roll:

elviiis

Příspěvek od elviiis »

SubTera píše:elviis: zkus pochopit to, ze kazdej neni psychopat jako ty, co zkousi projet vsechno pred sebou.
Ja si treba 3 mesice stary auto nicit nechci a tak budu vsechno objizdet, opatrne prejizdet a bude mi u zadku, jestli ty se za mnou budes vztekat jak malej kluk, co si doma (s prominutim) vytunil starou herku a musi vsem ukazat, jak to ma na haku.
Cilem nebylo Te urazit, ale abys pochopil, ze kazdy ke svemu majetku pristupuje jinak. Ty mas doma mozna na zahrade dest dalsich ramen z ruznych vraku, ale spousta z nas takovou moznost proste nema.

Dobrej joke :lol: jestli je to opravdu tak tak te chci za zakaznika... nove auto je od toho aby jsi se s nim nesral protoze ma zaruku a je potreba aby jsi odhalil vyrobni nebo konstrukcni vady tveho kusu popripade aby jsise v dobe zaruky pokusil odstranit kostrukcni vady cele modelove rady... dam jednoduchu prikla kamaraduv nissan xtrail s motorem sr20de... po 40tis mu zaklepla na klice (problem s ojnicema cele modelove rady motoru) kdyby s tim nejezdil jako hovado tak ten motor nezkurvil a problem neodhalil a v zaruce nedostal novej motor , kterej jiz mnel prolbem odstranen... Moje ochcavka ma jiz najeto 360tis km dostava kapky od ceskych silnic a to auto ma puvodni motor , puvodni turbodmychadlo , puvodni ramena naprav v podstate vse krom beznych silentbloku a jedne poloosy... pokud mas strach ze se tvuj novej vuz rozpadne zvolil jsi pravdepodobne spatne a to ze se v zarucni dobe nechovas k vozu tak je bezne aby jsi nahodou neposkodil nejake dil je jen tvoje blbost a radeji se tim nechlub... to jeko bych si koupil novej telefon a nechal jej v supliku dokud je novej aby se mi neosmatlal :lol:

Jinak moje oktavka je ve 100procentne seriovem stavu krom plastovejch lemu la skaut :lol: a ani moje celi bych rekl ze nefunguje spatne ma jen droben tuningove upravy... pokud kvuli tomu ze mas novej vuz nejsi schopen jet 50km/h v obci 90km/h mimo obec a 130kmh na dalnici nemas na ceste se svym vozem co delat a nemel by jsi mit ridicske opravneni...

neber to jako urazku jen jako konstatovani nekoho kdo najezdi hodne km dojizdenim do zamestnani a opravdu jizdu v beznem provoze neshledavam jako zabavnou ale nutnou a jezdim relatyvne podle predpisu ale pokud potkam vola co jemimo obec ve svem SUV 75km/h a malem mne pri jeho predjizdeni (rychlosti 100km/h tacho takze cca 90) sunda protoze blbec objizdhi hrbolek v dire tak takovym byl dal dozivotni zakaz rizeni a dal jim minimalne rok vezeni aby mu dolso jakej je vul... a tohle dvojnasob plati pro ty co kvuli neodborne uprave sveho pekace nejsou schopni dodrzovat zakonem predepsane rychlosti...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Kein

Příspěvek od Kein »

maRkus píše:A ohledne novych aut az na par vyjimek tak vytezi forma nad funkci a to mi nevymluvis..
FAIL
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

jojo.. nic se tady za ty roky nezměnilo.. prostě kokot vedle kokota s kejnem v čele a taboo hned v závěsu :o)
.slow Obrázek
head&shoulders power...

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

jim, prosimte nemohl by si alespon do sz hodit foto tvyho povozu ??? docela by me to v dobrym, zajimalo....

A KEINa neres... ten clovek je mlejnek na hovna, nic vic.... Taboo alespon stavi motory, podvozky, auta atd, vypada to tak ze alespon necemu rozumi

Beaver

Příspěvek od Beaver »

jim.vw píše:jojo.. nic se tady za ty roky nezměnilo.. prostě kokot vedle kokota s kejnem v čele a taboo hned v závěsu :o)
Co nadelas, kokoti jako jsme my, musi omezovat hovada jako jsi ty, v kurveni jizdnich vlastnosti do te doby relativne dobrych aut. A ne, nemyslim to ze srandy.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

low & slow :lol: muzu te poprosit az nahodou potkas snizeny lupo, blikni, ja ti ukazu ukazkove jak se projizdi retarder, nebo koleje, ju? dekuju :rock:

Nevim co vam tak lezi v zaludku... Proste nekde chce mit auto 3cm od zeme protoze se mu to libi, tak je snad jeho boj kdy, kde a jak pojede... a jestli ti vadi, tak vem svyho 300hp offroada jmenem supra a objed ho, predce na to mas podvozek ne ? :lol:
Naposledy upravil(a) maRkus dne 12 črc 2010 10:29, celkem upraveno 1 x.

crazyape

Příspěvek od crazyape »

jim.vw píše:jojo.. nic se tady za ty roky nezměnilo.. prostě kokot vedle kokota s kejnem v čele a taboo hned v závěsu :o)
:lol: 8)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

maRkus píše:...a jestli ti vadi, tak vem svyho 300hp offroada jmenem supra a objed ho, predce na to mas podvozek ne ? :lol:
Pro tvou informaci, Suprou jsem byl na dovolene, kde se k chate zajizdelo po ceste zhruba kvality polnacky a akorat mi sem tam zasustila trava o diferak nebo prevodovku. Takze nejaky kecy si muzes odpustit, kdyz o tom vis houbelec. Mimo to, debata se tu vedla prevazne o tom, ze tohle snizovani "protoze se mi to libi" nenapravitelne poskozuje dynamickou geomterii a co se tyka tech tvych low&slow brichoplazu, tak zadnyho jsem po dalnici jet pomalu nevidel, zato jsem je videl nekolikrat jak poletovali po pruhu kdyz je pak rozhodily koleje od kamionu.

Jinak pokud potkam snizeny Lupo, tak ho budu ignorovat, mne lupy nezajimaji :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

zvlastni.... ja vcera dojel po polnacce ke kamosovi na chatu taky.... a nou problem... skrtalo to sice taky, sem tam se ozval nejakej sutr ale dojel sem tam i zpet... stacilo pak umejt... a koleje od kamionu ? nevim, s tim sem nikdy nemel problem... takze neco mam na aute asi spatne, protoze i presto ze ho mam snizeny a dost, tak s nim jezdim denne a krom prejizdeni retarderu a podobnych picovin na silnici jezdim s provozem bez problemu. 8)

Proste nechapu jedno, proc vam lidi jako my tak lezi v zaludku.. ??? sere se nekdo do vas ze mate takovy a takovy veci na aute ktery sou podle me uplnej nesmysl. ??? ale tobe to tak vyhovuje... za minulej rok sem s autem najezdil 35t km a uplne v pohode, oukej nevyjedu na patnik a pod, ale s tim se da normalne zit....

Linkisek

Příspěvek od Linkisek »

Nerad bych se někoho dotkl, ale podle mně se tu budeme zbytečně přít o to co je dobré a co ne, protože potřeby všech uživatelů aut jsou trochu odlišné, myslím že z momentálního poblouznění snižováním aut je potřeba vyrůst :hlazeni ... Přiznám se, že i já nadšeně slintám nad fotografií kdy se hrana blatníku nenasytně zakusuje do co jak nejužší pneu na co jak nejširším disku, ale tady je potřeba si uvědomit, že většina takto upravených aut má vzduchový podvozek a majitel si to podle potřeby přizvedne, ale pokud chce někdo zastávat názor, že se jedná o "amatéry" protože praví "borci" jezdí na pevno, vymlouvat mu to rozhodně nehodlám :mavani: ...

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

elviiis píše: neber to jako urazku jen jako konstatovani nekoho kdo najezdi hodne km dojizdenim do zamestnani a opravdu jizdu v beznem provoze neshledavam jako zabavnou ale nutnou a jezdim relatyvne podle predpisu ale pokud potkam vola co jemimo obec ve svem SUV 75km/h a malem mne pri jeho predjizdeni (rychlosti 100km/h tacho takze cca 90) sunda protoze blbec objizdhi hrbolek v dire tak takovym byl dal dozivotni zakaz rizeni a dal jim minimalne rok vezeni aby mu dolso jakej je vul... a tohle dvojnasob plati pro ty co kvuli neodborne uprave sveho pekace nejsou schopni dodrzovat zakonem predepsane rychlosti...
zakon neudává jakou minimální rychlostí máš jet v obci, mimo obec vždyť je jedno jestli pojedu v obci 40 nebo 50 a pokud ti to vadí nebude chyba na mojí strane
zákon udává maximální povolenou rychlost a ta se muže svislou dopravní značkou měnit v rozsahu +-20km/h
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Tohle mne opravdu rozesmalo... :lol: :lol: :lol: Ocividne, tvuj nedostatek inteligence ti nedovoluje si uvedomit, ze ve srovnani se mnou jsi jen nevzdelany hlupak, ktery nic nedokazal a o autech vi naproste hovno. Pravdu mas ale v tom, ze se tady za ty roky nic nezmenilo. Ze svym osudem se budes muset smirit.
IQ stylingem nenahradis.

teabe

Příspěvek od teabe »

8)
Obrázek
Chipforum.cz OII RS TDI | 210PS

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“