doporuceni Helix vs. JBL vs. MTX
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
doporuceni Helix vs. JBL vs. MTX
Zdravim,
mam dilema ohledne vyberu repraku.
Misto origo radia planuju 2DIN Clarion CX609, repraky do prednich dveri komponentni, do zadnich coaxialy. (165mm)
Mam 3-4 favority: Helix Dark Blue, JBL GT5 serie (nebo GTO), nebo MTX Audio eventuelne jeste Sinus Live.
Co mi doporucite? Styl hudby: pop, dance (obcas trance)..
Dulezita je kvalita reprodukce i pri nizsi hlasitosti.
Dik!
mam dilema ohledne vyberu repraku.
Misto origo radia planuju 2DIN Clarion CX609, repraky do prednich dveri komponentni, do zadnich coaxialy. (165mm)
Mam 3-4 favority: Helix Dark Blue, JBL GT5 serie (nebo GTO), nebo MTX Audio eventuelne jeste Sinus Live.
Co mi doporucite? Styl hudby: pop, dance (obcas trance)..
Dulezita je kvalita reprodukce i pri nizsi hlasitosti.
Dik!
Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
Re: doporuceni Helix vs. JBL vs. MTX
Před nedávnem jsem zkoušel ve stejných dveřích na stejnou kabeláž a stejné rádio zapojit Helix Dark Blue 62.1 a MTX RTS652. Na nízkou hlasitost mají oboje reproduktory hodně podobný zvukový projev. Helix trochu výraznější výšky, MTX zas spodek. Celkový dojem byl z obou ale hodně příjemný. Při zvýšení hlasitosti se u Helixu trochu projevil nešvar, kdy výškové reproduktory "přeřvávaly" středobas. U max hlasitosti na rádio byl středobas u Helixu uhoněný a už se celkem plácal. Sluší mu ořez kolem 80Hz a pak je klid, nicméně už to není ono. U MTX se mi líbila vyrovnanost, nebylo potřeba jim nějak pomáhat a v pohodě hrály plné pásmo. Helix se v důsledku oproti MTX díky uřvanějším výškám zdají o něco hlasitější, ale za podmínek, že je ořízlý středobas. Pokud bych neořízl středobas, tak v plném pásmu nedosáhnou takové hlasitosti bez zkreslení, jako MTX.
JBL a Sinus Live bych z výběru vyřadil. JBL má reálnou citlivost 88dB, což je na rádio dosti podprůměrné. Sinus Live je známý tím, že bez zesiku je to bída.
JBL a Sinus Live bych z výběru vyřadil. JBL má reálnou citlivost 88dB, což je na rádio dosti podprůměrné. Sinus Live je známý tím, že bez zesiku je to bída.
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124
Dik za odpoved! Mam jedine obavu z tech MTX, totiz u nich pisou RMS 100w, coz se mi zda na to radio Pioneer (udavanych 4x50w) docela dost...nebo se pletu?
Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
Oprava: ted koukam ze maj udavanych RMS 60w.
Takze tve doporuceni zni MTX?
Takze tve doporuceni zni MTX?

Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
Ano, rozhodně bych zvolil je. Věřím, že budeš maximálně spokojen..
Jeste dotaz. Daji se u obou oddelit vysky od svych mrizek? Ja jen, ze to chci dat na misto puvodnich vysek v aute, a tam uz ta mrizka je.
Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
Mám už cca pol roka GT5 set od JBL a hrá to neskutočne dobre (na tie prachy...) :
http://www.spldynamics.sk/product/jbl-gt5-set-141/

- výšky sa dajú rozobrať nakomplet (zvlášť domčeky, krytky, naklápacie koľajničky...)
- hrá to pekne a čisto aj pri nižších hlasitostiach
- je to aj so zosilovačom, takže investícia do budúcna
- na to že v sete nie je subík to má dosť dobré basy
Takže za mňa JBL...
http://www.spldynamics.sk/product/jbl-gt5-set-141/

- výšky sa dajú rozobrať nakomplet (zvlášť domčeky, krytky, naklápacie koľajničky...)
- hrá to pekne a čisto aj pri nižších hlasitostiach
- je to aj so zosilovačom, takže investícia do budúcna
- na to že v sete nie je subík to má dosť dobré basy

Takže za mňa JBL...

MHD
Vcera jsem skocil do Conradu, meli tam instalovana ruzna 2DIN radia a repra. Zkousel jsem JVC KW-XR611 a Pioneer AVH-3200DVD, rozdil mezi nima byl docela markantni (ve prospech Pioneeru samozrejme), repra jsem prepinal mezi MAC audio ProFlat 2.16 a JBL GT5 650c. Zdalo se mi ze MAC ma jemnejsi vysky, ale na druhou stranu chybel stred, byl takovej tlumenej, jen bas+vysky..nic mezi tim. Naproti tomu JBL hral vyrovnaneji v celem pasmu, diky vyraznejsi stredum se mi zdali ze hrajou malinko hlasiteji. Jeste jsem neslysel Helix a MTX, coz je skoda.
Takze pro radio jsem se rozhod pro Pioneer. U repraku stale vaham mezi Helix, JBL a MTX
Zesik nechci, takze prioritou je, aby hrali dobre i na radio.
Takze pro radio jsem se rozhod pro Pioneer. U repraku stale vaham mezi Helix, JBL a MTX
Zesik nechci, takze prioritou je, aby hrali dobre i na radio.
Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
MTXa vsichni vychvaluji uz delsi dobu. Sam do nich chci na jare jit ale zatim byly potreba finance jinde.... Nebal bych se jich
Jeste mi doporucte nejaky dobry free-air woofer prumeru 10" (nebo 12"). Mam origo sub v zadnim platu (sedan) s vlastnim zesikem, ale chtel bych ho nahradit necim kvalitnejsim.
Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
Na free-air subwoofer se vykašli. Pokud chceš udělat kvalitativní skok kupředu, dej tomu trochu místa v kufru a udělej subwooferu ozvučnici. Dostaneš se naprosto někam jinam jak s kvalitou, tak s hlasitostí.
Co na ten subwoofer máš za zesilovač?
Co na ten subwoofer máš za zesilovač?
Seriove daval lexus do toho modelu hifi zn. pioneer, sub pod oknem na platu je 10" s zesikem k tomu (asi taky pioneer).
Kvalitativne jsou nic moc, hlavne na dnesni dobu, proto tam chci dat neco lepsiho. Free-air proto, ze jednak chci zanechat seriovy vzhled, a pak potrebuju kufr, takze nechci ubirat jeste vic. Vim ze s ozvucnici je to neco jineho, ale myslim ze mi bude stacit i ten free-air. Neposloucham hudbu hlasite, spis je pro mne woofer jako doplnek reprodukce.
Kvalitativne jsou nic moc, hlavne na dnesni dobu, proto tam chci dat neco lepsiho. Free-air proto, ze jednak chci zanechat seriovy vzhled, a pak potrebuju kufr, takze nechci ubirat jeste vic. Vim ze s ozvucnici je to neco jineho, ale myslim ze mi bude stacit i ten free-air. Neposloucham hudbu hlasite, spis je pro mne woofer jako doplnek reprodukce.
Lexus GS300
Nissan 200sx S14
Nissan 200sx S14
popripade je na zvazeni jestli se nepodivat po mirne jetych kompech z vyssi rady a cenu novych nizsi rady
http://www.all4sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Vše pro vašeho miláčka.
Vše pro vašeho miláčka.
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
Jbl Gto serie super zvuk