Litráž MCHammer

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

Litráž MCHammer

Příspěvek od Michal Puš »

Ahoj nemá někdo tušení jakou má litráž?? MC Hammer Bumper 12 http://translate.google.cz/translate?hl ... rmd%3Divns" onclick="window.open(this.href);return false;
Peugeot 106 1,2i prodán
Peugeot 106 rally 16V 87KW zatím....

Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

Re: Litráž MCHammer

nikdo nic?
Peugeot 106 1,2i prodán

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Tohle by ti měl říct ten kdo woofer vyrobil nebo ten kdo ti ho prodal a měl bys mít k němu manuál. U těchhle krámů se ale cokoliv těžko zjišťuje. Proto furt říkám aby lidi vzali rozum do hrsti a nehleděli jen na cenu. Na druhé straně tento woofer stojí okolo 70 Euro takže to není úplně nejlevnější krám. Nicméně platí, že ani italský výrobce (http://www.mchammer.it/Bumper12.htm" onclick="window.open(this.href);return false;) nebo importér (?) pro jistotu nic neuvádí a ani mně to nepřekvapuje. Zkus se obrátit na někoho kdo to tady prodává. Přeju hodně štěstí.

Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

děkuji za info 8) no já ho koupil za 700 kč
Peugeot 106 1,2i prodán

Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

No přemýšlím ho dát do Plata
Peugeot 106 1,2i prodán

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

To je loterie a je dost pravděpodobné, že to bude hrát blbě. Potřebuješ buď doporučení výrobce ohledně ozvučnice nebo Free Air použití případně potřebuješ výpočet, který ti řekne totéž. K tomu zase potřebuješ TS parametry reproduktoru, které ti sdělí výrobce ... a je to furt dokola jak v té pohádce o kolovrátku.
Osobně to vidím tak, že montáž 12" velkého wooferu do plata je dost velký zásah na to abych ho riskoval. Když to bude hrát blbě nakonec to stejně vyhodíš, v tomto případě i s platem.
Ještě bych měl dotaz. Čím to chceš pohánět?

Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

zesilovač mám Grunch GTR je to obyčejný 2 kanál
Peugeot 106 1,2i prodán

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Ono to bude vypadat, že do tebe reju ale to co máš je celé špatně. Neprohlížel jsem všechny GTR dvoukanály ale ty co jsem prohlédl asi stačí. Nenašel jsem ani jediný, který by uměl můstek se zátěží 2 Ohmy. Jde o to, že woofer, který máš je dvoucívka 2x 4 Ohmy. Pokud s tímhletím zapojíš můstek a cívky dáš paralelně přetížíš zesilovač a ten shoří. Pokud zapojíš cívky do série dostaneš výslednou zatěžovací impedanci 8 Ohmů a to sníží výkon zesilovače na polovinu a to je nejen škoda ale výkon může i chybět a nebude to hrát vůbec.
Pokud tě náhodou napadlo zapojit každou cívku na jeden kanál tak to také není nejšťastnější řešení. Z rádia budeš dodávat stereo signál, který haraje v levém kanálu něco jiného než v kanálu pravém. U nízkých frekvencí to není tak patrné jako u středů a výšek ale rozdíl tady je. Znamená to, že každá cívka bude chtít hrát něco jiného a to s pouhou jedinou membránou. Co z toho asi vyleze? Snad jen kdybys vzal z rádia signál jen z jednoho cinche a ten u zesíku rozbočil na dva. Tak by byl signál stejný na obou vstupech. Takhle se to ale nedělá. Jediné co na to můžu říct je, že volba zesíku a wooferu je minimálně neuvážená a radu na to mám jedinou. Dej pryč woofer, který se pro tvůj zesilovač nehodí a u kterého navíc ani nejde zjistit parametry ozvučnice. Až ho dáš pryč vyber jiný především s ohledem na zesilovač. Pokud toto podstoupíš můžu ti pomoct vybrat jiný basák. Jinak je to všechno co k tomu celému můžu říct. :(

Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

Nereješ do mě :D Já se rád přiučím něco nového.. tímto ti děkuji že to se mnou řešíš
Peugeot 106 1,2i prodán

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“