Nissan Micra 1.0 vs Citroen Saxo 1.1

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Spiral

Nissan Micra 1.0 vs Citroen Saxo 1.1

Příspěvek od Spiral »

Chtel bych se zeptat jeslti mate nekdo zkusenosti z jednim z tehle aut:

http://www.tipcar.cz/nissan/nissan-micr ... 00469.html

http://www.tipcar.cz/citroen/citroen-sa ... 25102.html

u mikry me zajima predevsim jestli nekdo netusi jak to ma z korozi podlah protoze s tim jsme meli problem u starsiho modelu...
a u saxa si nejsem jistej tou panoramatickou strechou... nepotece do toho? nebude to okolo reznout?

jakekoli zkusenosti ocenim... predem diky....
1991 VW Golf GTI

Motor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nissan Micra 1.0 vs Citroen Saxo 1.1

Příspěvek od Motor »

myslim ze s tou strechou budou jednou problemy, staci jak ti ji nejaky ocas na parkingu rozreze.
S microu zkusenost nemam, Saxa bych se nebál. Urcite bych sel radeji do saxa,ale poohlidnul bych se po nejakem jinem.
treba http://autobazar.avizo.cz/citroen-saxo- ... 26198.html" onclick="window.open(this.href);return false;
připadne VTS :D
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid

Spiral

Příspěvek od Spiral »

Motor píše:myslim ze s tou strechou budou jednou problemy, staci jak ti ji nejaky ocas na parkingu rozreze.
S microu zkusenost nemam, Saxa bych se nebál. Urcite bych sel radeji do saxa,ale poohlidnul bych se po nejakem jinem.
treba http://autobazar.avizo.cz/citroen-saxo- ... 26198.html" onclick="window.open(this.href);return false;
připadne VTS :D

VTS by bylo pro me.. tohle je pro tetku a pro tu je i 44kw hodne :D

a s tim vandalstvim bych se az tolik nebal. Precijen u nas v Trutnove jsme dost na vesnici a tohle se tu bezne nedeje. Navic auto bude vetsinu casu stat pred barakem.
1991 VW Golf GTI

Tead

Příspěvek od Tead »

Já mám s microu jen dobrý zkušenosti, jsou teda věci který se na všech serou, ale pokud máš si to nedáš spravit do servisu, ale uděláš doma sám tak no problem a nestojí to prakticky nic, a aspoň tu mojí koroze nějak netrápí 8) mám modelovej rok 97, kdybys pro ní jel a za tu cenu už člověk předpokládá, že všechno bude oukej, tak hlavně zkus stěrače, jestli při cyklovači dojedou do základní polohy, zkus okýnka otevřít a zavřít, jelikož se po nějakej době už je nedrží to lepidlo a vypadávají z kolejniček, jestli ti jde o nějaký eventuelně sehnatelný díly na vrakárně tak nekupuj s touhle barvou(BS9) mám jí i já a je sice krásná, jen,že se na micry dávala rok a půl a moc těch dílů teda není v barvě 8) ještě bych dal pozor na volnoběh a eventuelně při jízdě jestli necejtíš dorbný trhání nad mezi 2000-4000ot/min ..by znamenalo, že se začíná poroučet váha vzduchu
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Spiral

Příspěvek od Spiral »

Tead píše:Já mám s microu jen dobrý zkušenosti, jsou teda věci který se na všech serou, ale pokud máš si to nedáš spravit do servisu, ale uděláš doma sám tak no problem a nestojí to prakticky nic, a aspoň tu mojí koroze nějak netrápí 8) mám modelovej rok 97, kdybys pro ní jel a za tu cenu už člověk předpokládá, že všechno bude oukej, tak hlavně zkus stěrače, jestli při cyklovači dojedou do základní polohy, zkus okýnka otevřít a zavřít, jelikož se po nějakej době už je nedrží to lepidlo a vypadávají z kolejniček, jestli ti jde o nějaký eventuelně sehnatelný díly na vrakárně tak nekupuj s touhle barvou(BS9) mám jí i já a je sice krásná, jen,že se na micry dávala rok a půl a moc těch dílů teda není v barvě 8) ještě bych dal pozor na volnoběh a eventuelně při jízdě jestli necejtíš dorbný trhání nad mezi 2000-4000ot/min ..by znamenalo, že se začíná poroučet váha vzduchu

diky za rady.... s barvou by problem byt nemel. dily snad potreba nebudou... tetka jezdi velmi rozvazne a tak doufam ze hrozi maximalne odreniny z parkovani nikoli vymena celejch dilu....

volnobeh za studena je klasickej nesvar takze na to si dam urcite pozor.... a na tu vahu vzduchu se taky zamerim... diky 8) 8) 8)
1991 VW Golf GTI

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

A co opravdu maličko silnější saxo? Spotřeba bude podobná možná i nižší a výbava bude trošku jinde -
http://www.sportovnivozy.cz/14833-citro ... ka-trebova" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportovnivozy.cz/13908-citro ... s-novy-bor" onclick="window.open(this.href);return false;
Zkušenost s timhle sice nemam, ale co čtu a znám spoustu lidí ze saxoclubu tak kromě některých 16v jsou to docela spolehlivý auta a dostupnost a cena dílů je v pohodě.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Spiral

Příspěvek od Spiral »

Ritchma píše:A co opravdu maličko silnější saxo? Spotřeba bude podobná možná i nižší a výbava bude trošku jinde -
http://www.sportovnivozy.cz/14833-citro ... ka-trebova" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportovnivozy.cz/13908-citro ... s-novy-bor" onclick="window.open(this.href);return false;
Zkušenost s timhle sice nemam, ale co čtu a znám spoustu lidí ze saxoclubu tak kromě některých 16v jsou to docela spolehlivý auta a dostupnost a cena dílů je v pohodě.

jak rikam byt to pro me tak nevaham. ale je to pro tetku. jde hlavne o nizke povine ruceni a malou spotrebu ktera pri stylu jizdy jakym tetka jezdi bude nizsi u maleho obsahu.... proste a jednoduse 44kw je dostatecnej vykon na to k cemu ma byt to auto vyuzivano ;)
1991 VW Golf GTI

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

netušim jakej je rozdíl v pojistce, ale spotřebu můžeš počítat u 1,1;1,4 a tou slabší 1,6 stejnou. Všechno to jezdí mezi 5 a 6 litrama a když jezdíš opravdu slušně, tak za 6 umí jezdit i 16v kterej už je ale pro tetku nevhodnej. A co 1,5d? Ten jezdí za čtyři...
Function > Form

Spiral

Příspěvek od Spiral »

Ritchma píše:netušim jakej je rozdíl v pojistce, ale spotřebu můžeš počítat u 1,1;1,4 a tou slabší 1,6 stejnou. Všechno to jezdí mezi 5 a 6 litrama a když jezdíš opravdu slušně, tak za 6 umí jezdit i 16v kterej už je ale pro tetku nevhodnej. A co 1,5d? Ten jezdí za čtyři...

mel jsem 106 gti takze vim ze to umi za sest ale to se mi povedlo jen jednou :D kdyz jsem opravdu moc chtel jet na spotrebu :) a verim tomu ze 1.1 a 1.4 budou mit dost podobnou spotrebu... ale rozkaz znel jasne.. .neco s co nejmensim obsahem :) a rozdil v pojistce bude tipuju nejakych 500 za rok....

1.5d? no fuj... nafta mi do baraku nesmi :D :D :D
1991 VW Golf GTI

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

náhodou ta nafta neni špatná a hlavně ty motory vydrží věčnost, vim že ho na saxoclubu někdo měl hrozně dlouho a mělo to přes 300 a pořád to v pohodě jezdilo dál... Ale to byl jenom návrh. Víc už nevim :lol:
Function > Form

Spiral

Příspěvek od Spiral »

Ritchma píše:náhodou ta nafta neni špatná a hlavně ty motory vydrží věčnost, vim že ho na saxoclubu někdo měl hrozně dlouho a mělo to přes 300 a pořád to v pohodě jezdilo dál... Ale to byl jenom návrh. Víc už nevim :lol:

vsech navrhu si cenim.. dneska to jedu zkouknout primo po bazarech jaka je nabidka zkusim neco projet a budu moudrejsi ;)

nafta sic vydrzi vse to je fakt. ale nedokazu si predstavit kolikrat bych musel resit vypusteni nadrze nebo naredeni benzinu naftou kdyz by bylo spatne natankovano nez by se to naucila ze se tam leje nafta :D :D navic tu u nas mame docela tuhe zimy a je potreba startovat bezproblemu i v zime. proste benzin je v tomhle pripade jasna volba.

kazdopadne dik :wink:
1991 VW Golf GTI

Spiral

Příspěvek od Spiral »

Ritchma píše:netušim jakej je rozdíl v pojistce, ale spotřebu můžeš počítat u 1,1;1,4 a tou slabší 1,6 stejnou. Všechno to jezdí mezi 5 a 6 litrama a když jezdíš opravdu slušně, tak za 6 umí jezdit i 16v kterej už je ale pro tetku nevhodnej. A co 1,5d? Ten jezdí za čtyři...

tak mozna dojde nakonec na tvoje slova :)

moc se mi zalibila v jednom bazaru :
http://peugeot.autobazar-pracharna.cz/P ... -8948.html
1991 VW Golf GTI

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“