--JAK NA LAMINÁT--

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
JEHLIK
Kontaktovat uživatele:

--JAK NA LAMINÁT--

Příspěvek od JEHLIK »

Važení kutilové,už delší dobu si pohravam s myšlenkou že bych skusil něco zbastlit z laminatu.Ale nikdy jsem to nedělal a nikde na inetu sem nenašel PODROBNEJ TECHNOLOGICKEJ POSTUP VYROBY NARAZNIKU s obrazkama.Vym že to neni žadna prdel ale každej nějak začinal.

Tak bych chtěl požadat vas co maji nějake skušenosti jestli byste nepopsali podrobně vyrobu z lamina nejlepe narazniku a pokud možno přiložili i obrazky,ceny surovin a kde se daji koupit,ptřebné nařadí atd....

Diky za :help:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

To je správný téma myslim že to bude zajímat dost lidí (i mě) :wink:
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Koupit se dají na http://www.havel-composites.cz a postup výroby doufám doplní Morpheus, páč ten už prej tvořil nárazník a teďka laminuje audio. By se mohl podělit se zkušenostma.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

vrabi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrabi »

Vyrobit vlastní nárazník z laminátu není žádná legrace. Rozhodně bych začal něčím menším (mračítka) protože nárazník patří k nejsložitějším věcem co se týká výroby a spotřeby materiálu. Koupit musíš pryskyřici (s tvrdidlem a urychlovačem) a vlákno které tomu bude dávat pevnost, jako vlákno se většinou používá sklo, ve fajnovějších případech uhlík nebo kevlar. Pokud nechceš vyrábět hrůzu co je občas vidět na srazech tak musíš začít tím že si vyrobíš model, většinou se dělá tak že se vezme původní nárazník a na něj se "nalepí" z polystyrénu doplňky, případně se zkombinuje víc nárazníků. Když máš model hotový tak se podle něj udělá forma, na jedno použití stačí sádrová. No a pak se forma vylaminuje. Pokud tě to ještě dál zajímá tak se klidně ozvi, ale nárazník není opravdu práce pro někoho kdo nemá s tímhle zkušenosti. :nono: I firmy to většinou dělají tak že když chceš unikátní nárazník tak vezmou více nárazníků z různých aut a ty zkombinují do sebe. Nárazník "Home made" většinou vypadá úděsně a během dvou sezón se začne rozpadat.Myslím si že jsou věci, které se vyplatí zadat firmě a nárazník je jednou z nich. Jediné co se dá jakž takž udělat doma jsou drobné úpravy stávajícího nárazníku (zahlazení linek, otvor přímého sání, ....)

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

No myslim, že vrabi moc lidí nepotěšil :twisted:

vrabi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrabi »

Velmi povedený článek o laminování ve slovenštině: http://tuning.globaltel.sk/_tks_item.ph ... =4&idi=167 8)

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

No mě de o to že mam ruplý nějaký úchyty a vypadá to divně a nechi dávat sériový pač se mi stejně nelíběj a nemyslim si že by na to seděl z jinýho auta a nechat si udělat extra je snad drahý ne?
Jinak sem měl představu že bych to natvaroval z pletiva na králíky(+ pokud sou v origo nějkaý výztuže tak je zalaminovat do novýho) a přes to klad vrstvy do finální podoby +zahladit kitem, ale asi to nebude to pravý ořechový :?:

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:D no to bude ten nárazník mít 20 kilo :oops:
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

PJ píše:No mě de o to že mam ruplý nějaký úchyty a vypadá to divně a nechi dávat sériový pač se mi stejně nelíběj a nemyslim si že by na to seděl z jinýho auta a nechat si udělat extra je snad drahý ne?
Jinak sem měl představu že bych to natvaroval z pletiva na králíky(+ pokud sou v origo nějkaý výztuže tak je zalaminovat do novýho) a přes to klad vrstvy do finální podoby +zahladit kitem, ale asi to nebude to pravý ořechový :?:
Bacha aby si tam nepřibalil i ty králíky :smich: :smich:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Ritchma píše:
PJ píše:No mě de o to že mam ruplý nějaký úchyty a vypadá to divně a nechi dávat sériový pač se mi stejně nelíběj a nemyslim si že by na to seděl z jinýho auta a nechat si udělat extra je snad drahý ne?
Ty mě jednou zabiješ de o to abych chytil ten tvar, myslel sem že by nebyla potřeba forma.Sice to sou asi blbosti ,ale nikdy sem to nedělal tak nevim.
PS:králíky dám dovnitř kam se hrabe flock :smich2:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

PJ píše:
Ritchma píše:
Ty mě jednou zabiješ de o to abych chytil ten tvar, myslel sem že by nebyla potřeba forma.Sice to sou asi blbosti ,ale nikdy sem to nedělal tak nevim.
PS:králíky dám dovnitř kam se hrabe flock :smich2:
Ty jo místo mřížek do nárazníků si dát králíka, to je asi hodně COOL :smich:
A když dobře namíříš uši, třeba to navede i vzduch k brzdám :smich:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

vrabi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrabi »

Tak to co jsi napsal je přesně tem hejhrůznější způsob laminování co může být :sibenice: Jednak nikdy nedoženeš přesný tvar a jednak to bude strašně těžký :( Navíc kit by se měl používat pouze na zahlazení pórů a vyhlazení drobných nerovností (max do 3 mm), pokud si to kitem "vytvaruješ" tak během pár týdnů popraská a začne se loupat. U laminování se musí postupovat tak že vnějšek po zalaminování musí být téměř naprosto hladký. Takže by se měla udělat forma, do té to odlít a pak tam ten kus nalepit tak aby byla spára mezi novým dílem a původním minimální. Plácat na sebe vrstvy plátna lze jen zevnitř na zalepení prasklin, zvenku tam kde je to vidět to nepřipadá v úvahu. Jestli chceš mít pěkný nárazník zak navštiv nějaký tuningový e-shop a kup si hotový výrobek. 8) Cena se pohybuje někde mezi 2-5 000,- podle auta a výrobce.

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“