Audi ma ruzny systemy, je fakt, že většinou je to stálej náhon pomocí viscospojky nebo mezinápravovýho diferáku, nebo obojího dohromady, nevim, nejsem žádnej audi znalec, ale myslim ze i ten typyckej haldex u nejakejch aut pouzival, jestli se nepletu.
Haldex neznamena system (jak se vetsina lidi domniva) ale je to nazev firmy, která právě těch systémů už na svět vypustila několik, ale proslavila se tím nejdebilnějším.
Stejne tak quattro, syncro, 4-motion, quadra, AWD, 4WD atd., jsou většinou jen označení automobilek pro pohon 4x4 obecně, ne označení konkrétního způsobu toho pohonu.
Nevim jak passat B2, ale ja psal o B5 a ten haldex (právě ten trapnej, kterej připojuje až po prokluzu předních kol) stoprocentně má a myslím si že dkononce úplně stejnej jako jiný, novější označení 4-motion v B5.5.
EDIT:
Ahá, tak jsem kecal, B5 měla torsen a B5.5 haldex, no každopádně v praxi byl ten torsen (u audin podle mě docela fungující) v B5 nefunkční, aspoň u toho kusu s kterym jsem jezdil, myslel jsem právě že to je právě ten pojebanej haldex, protože se ty kola zadní prostě připojovaly hodně pošahaně.