Vámi nafocené fotky

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
kubi
Kontaktovat uživatele:

Re: Vámi nafocené fotky

Příspěvek od kubi »

úplně stačí se podívat na název pistole, tam je to pěkně vidět...

FB

Obrázek

Flickr

Obrázek
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

téda, úplně rozdílná kvalita :potlesk: :lol:
...

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

hlavně se vyjádřit k věci že? 8)

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Kubi: Ty fotky nejsou stejne velke, takze nejde uplne o prime srovnani. Jinak FB pri resizu muze ubrat detail (stejne jako kdyz das ulozit jpeg v horsi kvalite=vetsi kompresi) ale nechapu co to komu dela s barvama? Asi to vecer testnu taky v primem srovnani kdyz bude cas.

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

kubi píše:hlavně se vyjádřit k věci že? 8)
k tématu jsem se vyjádřil. Řeší se tu hovna, ještě, že tem fb je, aby se na něj mohlo stále vymlouvat. Kdo je línej to dávat do normální galerie, tak je to jeho problém. Možná to je i záměrem to cpát pořád na fb, protože výmluva je jasná i když fotka beztak stojí za prd 8)
...

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Myslim, že nikoho nezajímají výmluvy typu, FB, monitor atd. Všem jde o výsledek, nic jinýho není důležitý.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

crocjirka píše:fabos: o tom zadna... jenze ja uz si rikam cenu... a proste bud berou nebo ne... jinak ke stylu foceni: zase ber to tak, ze prave v klubech se ti to vse meni.. musis furt laborovat s casama(bohuzel to neni furt jen 1/30 a iso 4000 atd..)ale tak to tobe snad nemusim vysvetlovat.. a taky hodne zalezi na osvetlovaci... napr kdyz jsem fotil v retru, tak mi stacilo iso 800 a cas 1/40, 1/50 a fotky meli hezke pozadi... v duplexu jedu 1/30 iso 4000 a f2.8.... a jeste se tam s tema osvetlovacema hadam, ze proste neni mozny aby mi na pul hodiny zhasli svetlo... a nebo je opacnej extrem, ze mi rozsvitej vse a to zas musim rychle menit..

jinak v specialne v praze je miliarda "fotografu"..ale pak vidis ty vysledky...

kdyz foti nekdo jinej:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 716&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;

a kdyz fotim ja:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 716&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;

až teď jsem se dostal ke kompu a prohlídl jsem si galerie, co jsi postoval. Bez předsudků musím říct, že nevidím nějakej zásadní rozdíl. Jediný v čem vidím rozdíl jsou světlejší a přirozenější obličeje (softbox) jinak kompozice většinou hodně podobný (to je ale pochopitelný, ono toho zase tak moc novýho nejde vymyslet).
Nevim, jaký zadání a jakej výstup (počet fotek) musíš mít, ale upřímně já bych tam tak třetinu nedal (jsou buď měkký, neostrý nebo podle mě špatně zaostřený).

nechci aby jsi to bral nějak zle, ale takhle to vidim já :wink:

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

upřímně mi teda přijde galerka "kdyz foti nekdo jinej" lepsi, cistsi, ostrejsi, barevne vyvazenejsi, ale treba mam spatny oko :wink: 8)
...

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

nevim no, ja kdyz tu na to koukam u sebe tak mi to trhalo oci... ale nejvic se mi libi jak tam foti muj kamarad.. dost si hraje prave s post proccesem... tam pali mnohem vetsi iso a i objektiv, kterym to foti je trosku nekde jinde..a to rad uznam, ze je o level vyse..

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 716&type=3
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

mě třeba osobně se líbí hodně fotky retra - sice pořád střídají fotografa ale tenhle je asi best of: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 9345_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

i když to je fb kvalita, tak je to super. (i když zrovna tahle akce je mázlá celá :-D )

cela galerka: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 939&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
...

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

jj lukas je taky muj kamos a prave treba retro je taky hooodne velkej rozdil... koukni se na fotky prave od lukase nebo davida karase... VS jejich hlavni fotograf stanley... ten vohon uz tam foti jen 450dckem, bez blesku.. vubec nevyuziva ten svetelnej park kterej tam maj nejlepsi v praze... a divim se ze ho jeste nevyhodily... doted to nechapu... ale zrovna treba ta fotka cos poslal mi pridje, ze prave je to omezeni co ma lukas v D90tce s kterou foti.. ma relativne tmave a prazdne pozadi... oproti treba...

treba tohle prave fotil zas milan v retru a prijde mi to lepsi...

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 676&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

a to fotíš jen bukvy na diskotékách nebo i nějaké metalové koncerty s normálníma lidma :? :lol: :lol:

Kuno

Příspěvek od Kuno »

2850_259851-553078228042203-387505761-n.jpg

Sice jsem to nenafotil já...ale musel jsem. :D
Příznivci značka snad prominou. :D
Chysler PT Cruiser,Mitsubishi 3000GT,VW Transporter,Renault Kangoo.
Bylo:R.Megane II 1.9DCI,VW Passat,R.Scenic,R.5,Š.Octavia 1.9tdi,Honda CRX VTEC,VW Vento,Lancia Delta 2000 HF Turbo.....a x dalších aut různých značek. :)))

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

kubi, konciky jsem fotil ze zacatku...

Obrázek
Obrázek
Obrázek

atd atd..

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Pánové neberte mě špatně, ale mě tyhle "Kalba Fotky" nikdy nepřišly jako TEN druh umění, kterým fotografování je. Podle mě to je jen fotoreport/vzpomínka na to, jak se pár lidí šlo zbořit někam do klubu, kde se normální lidi bavěj. Chápu, že si tímhle kluby dělaj reklamu, ale kdybych to měl dělat já tak se tím rozhodně jako "profesionální" nebo "lepší" fotograf neprezentoval.
Moji rodiče to mají jako koníček, ve kterým utopili už neskutečný peníze, nikdy za to nic nechtěli a každý rok od města dostanou pozvánku na výstavu, kde často visí něco od nich, ale i tak když se je zeptáš jestli jsou profesionálové, tak ti sami řeknou, že do toho mají ještě hodně daleko.
Neříkám, že ty crovi fotky jsou špatný, mají skvělou kvalitu, ale kdybych si měl něco pověsit na zeď nebo to někomu doporučit, tak to bude jednoznačně řeknu, že Tunerovi fotky jsou dobrá volba.

btw. třeba fotky s lidma, který jsou opravdu něco jako umění jsou podle mě něco takovýho
Obrázek
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

marty: ja jsem proti tunerovy nerekl jedine slovo... ale kazdej si hrajem na jinem piskovisti... ted ode me par lidi chtelo nafotit svatbu.. a odmintul jsem to, protoze jsem rekl, ze na to nemam zkusenosti tam bejt jako hlavni fotograf.. stejne jako bych nekomu asi nefotil auto za prachy.. vim co umi jini.. treba Bares photography a k tomu bych se chtel treba taky casem priblizit.. jen proste nemam ten cit delal v PS ty postrocessy atd.. ani me to nejak moc neba...takze se na to nespecializuji.. a o svem foceni jsem taky nerekl, ze jsem nejaky umelec.. ale taky to neni prdel dobre naofit party, aby proste nebyly videt jen xichty a za nima cerno atd..

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

kroku už to vzdej - ztrapňuješ se
ještě jsem tady od tebe neviděl pořádnou fotku a zároveň ti tady snad nikdo žádnou fotku ještě nepochválil
prostě ruku na srdce - narvals x desítek tisíc do výbavy, ale chybí ti talent, cit apod, naopak ješitnosti a blbejch výmluv na monitory a fejsbuky ti neschází :roll: :lol: :lol:
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Obrázek :lol: :lol: :lol:

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Stejně jako většina lidí poslouchá radio Impuls a podobné sračky, tak obdobným způsobem se dnes konzumují fotky. Dnes je fotograf každý, kdo má možnost fotit a kvalita se řeší skrz postprocesy, dokreslováním, vykreslování a hledání chyb v tom, který server ti víc "posere" fotku.

Ale co já bych řekl je to, že fotka je buď dobrá nebo ne a je jedno, jestli je focená camerou obscura nebo Nikonem D197600 s bleskem jak brno.

Já sem začínal na aparátu bez expozimetru a byla to prdel, to dnes nikdo nepochopí.

Proto mne už i focení sere, neb to stejně nikdo nevidí, že třeba hodinu hledám pohled, dokud mi třeba strom neroste ze střechy auta. TO je ten rozdíl, ne namlátit 500 000 fotek, pak je doprasit někam a promazat totální hovna.

Dost se bavím tomu jak lidi řešej full frame a detaily nápisů, jako kdyby zveřejňovali fotky tiskem ve formátu A1 ale stejně je na těch fotkách hovno.

Kubi bejt tebou, tak se taky nesměju.
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Angličák píše:Stejně jako většina lidí poslouchá radio Impuls a podobné sračky, tak obdobným způsobem se dnes konzumují fotky. Dnes je fotograf každý, kdo má možnost fotit a kvalita se řeší skrz postprocesy, dokreslováním, vykreslování a hledání chyb v tom, který server ti víc "posere" fotku.
Nějak tak, od tý doby co Nikon a Canon začaly prodávat první digitální zrcadlovky s cenovkou pod 20 tis., tak se fotografem stal najednou každej kdo si to sehnal a všichni si naivně myslej, že tim udělaj díru do světa. Pak jim dáš do rukou starou zrcadlovku a náčiní, aby si to sami vyvolali a rázem nevěděj která bije a nervujou se "že neviděj v tom sklíčku co vlastně fotěj, že to je hnusný". Přitom opravdu kvalitní fotku, která vypadá opravdu živě uděláš jen se dobře seštolovanou zrcadlovkou a citem
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

Jardafox píše:kroku už to vzdej - ztrapňuješ se
ještě jsem tady od tebe neviděl pořádnou fotku a zároveň ti tady snad nikdo žádnou fotku ještě nepochválil
prostě ruku na srdce - narvals x desítek tisíc do výbavy, ale chybí ti talent, cit apod, naopak ješitnosti a blbejch výmluv na monitory a fejsbuky ti neschází :roll: :lol: :lol:
jenze me se aspon tech x desitek tisic vratilo... ;) a dela mi to slusnej bocni prijem ;) takze asi tak ;) kdyby to co fotim bylo tak hrozne nahovno, tak bych porad nedostaval nabidky na foceni ne? ;)

uldy

Příspěvek od uldy »

Crocjirka nemá úžasné fotky, ale to co dělá je pořád koukatelné, a kolik z vás rejpalů si dokáže vydělat slušné peníze za focení na výbavu? V galeriích bych mu taky promázl nějaké méně povedené fotky a nechal jen to nej. Od Tunera jsem taky neviděl žádnou bombici nad kterou bych uslint. Na to jak se tu prezentuje bych řekl, že fotí minimálně 10 let. Jeho nároky na fotku jsou trošku jinde než zvládá.Např. fotit skoro jen na iso 100 atd. jinak je to hnus zašumělej, je úsměvné. Však on z toho vyroste až bude fotit dýl. Pěkné fotky na které rád koukám dělá např Fáboš atd.. Nechci se nikoho nějak dotknout a neberte to nějak vážně, ale během focení se člověk stále vzdělává a posouvá svoje "umění" pořád dál a zjišťuje co jak udělat líp. Některým jedincům ani drahá zrcadlovka a léta focení stejně nepomůžou. Pokuste se spíš si navzájem pomáhat a posouvat se dál, než remcání nad tím že je fejs, monitor a výbava na hovno. Spoustu dobrých fotografů fotí i s např. C450D a lezou z toho nádherné fotky, když to někdo umí.
Na závěr přeju všem dobré světlo a spoustu zábavy u focení. :-)

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Mně se povedlo to co by si přál asi každej z nás, z koníčka se stala práce. Momentálně mě focení živí, ikdyž jiný, než to co tady prezentuju (prohlídky firem pro Google mapy) + další kšefty (rodinky, firemní akce atd). Abych byl upřímnej, tak se stejně nepovažuju za fotografa, jelikož jich pár opravdovejch znám a vím, že se jim nemůžu rovnat.

Co se týče kinofilmu, tak tím jsem si taky neprošel, ikdyž mě to mrzí. Ale nemyslím, že by to mělo člověka nějak degradovat. Taková je prostě doba, člověk vývoj nezastaví. Nemám zapotřebí fotit nějaké rádoby umělecké fotky (neodsuzuju) na kinofilm.

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

MartyCZe a uldy: Tady je krásně vidět rozdílný pohled na věc u každého jedince. Jeden mou práci vyzdvihne, druhý pohaní a o tom to i je. Mě se taky líbí práce jednoho fotografa a kamarád by na jeho výstavu rozhodně nešel...

Co se týče mého focení... Je mě 35 pryč, začínal jsem na kinofilmu, kde jsem volil kompromis mezi focením venku/uvnitř 200vkou filmem, ale když jsem věděl, že vše budu fotit jen venku, tak jsem kupoval jednoznačně 100vku od Fuji. Táta měl doma z jednoho pokoje i fotokomoru, do okna se dala deska a byla tam úplná tma. To mě jako malého děsně bavilo. Takže nějaký ten základ mám, po srazech a focením aut se zabývám někdy od roku 2001 a s tím ISO 100 jsem to myslel tak, že je to nejideálnější jak z hlediska minimálního šumu, tak i z hlediska největšího dynamického rozsahu a barevné škály. Samozřejmě jsou situace kdy větší ISO použít musíš to je jasné snad každému kdo s focením přišel do styku... A ač mám v podpisu dneska obligátní photography, tak za fotografa v tom pravém slova smyslu se nepovažuju.

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

no mně se zase fotky od Tunera líbí snad všechny - sice je tam často nějakej postproces páč i ten hever stlučenej z pár trámků vypadá hezky, ale hlavně je mně sympatický, že pokud mu to někdo nepochválí tak to v tichosti přejde a nemá milion keců jak krokjirka - to je na posledních 20 stránkách furt dokola - jednou fb, pak monitor, pak novej foťák neměl sem čas nastavit, pak sem línej si udělat flickr
prostě je tady pak tuna keců a žádný fotky
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

jardafox: sry.. ale to s tim monitorem byla diskuze.. a to ze kazdej monitor ma jinak bilou to je proste fakt...

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Projížďka po bouřce :)
Foceno mobilem
Obrázek
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Jardafox: Budeš se divit, ale u té kozičky z trámků moc postprocesu neproběhlo. Respektive přesně tolik kolik dělám v podstatě u každé fotky co za to stojí (většinu momentek nechávám tak jak vypadala v JPEGu) a to transport z RAWu s mírným zvýšením dynamického rozsahu/případně vyvážení bílé a posléze zmenšení na šíři 1920pix a doostření. Nic víc, základ je udělat dobrou fotku a ne to pak tahat v postprocesu.

Konec konců zde si to můžete posoudit sami: http://ulozto.cz/xpubfYPv/na-net-zip" onclick="window.open(this.href);return false;

Jsou tam tři fotky. První je origo JPEG z foťáku, druhé je úprava z RAWu a třetí je to zmenšení a doostření. Můžete sami posoudit, zda je to zásah velký či nikoliv.

crocjirka: Nejen bílou...

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Angličák píše:Stejně jako většina lidí poslouchá radio Impuls a podobné sračky, tak obdobným způsobem se dnes konzumují fotky. Dnes je fotograf každý, kdo má možnost fotit a kvalita se řeší skrz postprocesy, dokreslováním, vykreslování a hledání chyb v tom, který server ti víc "posere" fotku.

Ale co já bych řekl je to, že fotka je buď dobrá nebo ne a je jedno, jestli je focená camerou obscura nebo Nikonem D197600 s bleskem jak brno.

Já sem začínal na aparátu bez expozimetru a byla to prdel, to dnes nikdo nepochopí.

Proto mne už i focení sere, neb to stejně nikdo nevidí, že třeba hodinu hledám pohled, dokud mi třeba strom neroste ze střechy auta. TO je ten rozdíl, ne namlátit 500 000 fotek, pak je doprasit někam a promazat totální hovna.

Dost se bavím tomu jak lidi řešej full frame a detaily nápisů, jako kdyby zveřejňovali fotky tiskem ve formátu A1 ale stejně je na těch fotkách hovno.

Kubi bejt tebou, tak se taky nesměju.
Nerozumim? Já si fotím jen tak pro radost páč mě to baví, pro sebe a s výbavou za pár korun. Nebo jsem nepochopil souvislost?

Bobek: super fotka, čím je to focené? Třeba by to mohlo mému HTC vysvětlit, jak vypadá ostré foto :)

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Kubi: Xiaomi Mi2, http://www.miui.cz/index.php?sid=95e5f7 ... 9ddbf0b4dd

Jediný co, tak jsem zapnul HDRko :) ten telefon fotí naprosto božsky a z číny ho seženeš do 6 litrů i s poštovným a za týden ho máš doma :)
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

Odpovědět

Zpět na „Pokec“