Přepis auta - polopřevod od 1.1.2015

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
MartyCZe

Re: Přepis auta - polopřevod od 1.1.2015

Příspěvek od MartyCZe »

habitat3 píše:
MartyCZe píše:Bohajeho to s tou okamžitou evidenčkou a přepisem je strašná pytlovina. Jak to mam asi udělat na polorozebrany motorce, ktery chyběj díly a nejde pomalu ani kloudně naskladat do dodávky?
To zas fakt někdo přemyšlel prdelí...

To je přesně můj případ. :roll:
Stačí na tý evidečce jenom třeba rám? Nebo tam chce i motor?
Přemyšlim, že to prostě zas jak vocas prostě rozeberu do hola, hodin rám do kufru, kterej mu tam pak jenom ukážu a nazdar...
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

MartyCZe:

Obávám se že to neprojde, jednou jsem to taky tak chtěl, že prostě přivezu motorku v krabici s rámem a poslali mě do <>.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

todle se řešilo na AHC a přistál tam tendle odkaz
http://www.registr-vozidel.cz/evidencni-kontrola" onclick="window.open(this.href);return false;
čímž pádem by ten rám projít neměl :roll:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

To je fakt demence...
Za celej život co jezdim na motorkách vždycky kupuju nějaky levny bořeniny ať už sobě nebo kamaradum na naučení a to mu mam jako na stk vysypat po krabicích celou motorku?
By mě zajimalo jak takhle třeba funguji lidi co renovujou veterany s platnyma dokladama, ty musej asi chcát do gatí.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Víš jak, když máš doma veterána za x set tisíc, tak dáš i nějakej ten tisíc za platnou evidenčku, abys měl klid :D
VW - Very Wonderful

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Nejde o x set tisíc. Jsou lidi co maj ty prskolety jako já a potřebujou TP a nebo koupím motorku v krabici s TP, že jí budou během roku renovovat. :kladivo:

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

habitat3 píše:Nejde o x set tisíc. Jsou lidi co maj ty prskolety jako já a potřebujou TP a nebo koupím motorku v krabici s TP, že jí budou během roku renovovat. :kladivo:
Kdyby prskolet, ale ja mam doma už rok rozebranou panelku a velkyho zephyra, motor je u znamyho na komplet repasi. Celej stroj samozřejmě odhlášenej a v depu, aby na to čkp nemohla pač na to nebyl vůbec čas a teď mi místo poklidnyho večerního blbnutí mě čeká totalní znechucení.
Pulka dílů je nepoužitelna za těch 50 let kdy to prošlo korozí a celej stroj je rád, že sedí aspoň na rámu...
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

kony5

Příspěvek od kony5 »

tak to hodit na vozík na rám poskládat par pikčovin a jet na evidenčku ,ja na evidenčku dojel s motorkou zbořenou na voziku a bez keců mi to dali....jednou jsem byl na evidenčce s autem nepojizdným na podvalu a bez keců mi to dali ... taky mám osobák a motorku v depu takže musim na uřad to vyřešit.... ja měl vždy všechno na sebe přepsané i když sem platil nesmyslné výpalné eko...ale prostě sem to chtěl mít v cajku.... (platil sem 3000kč eko i když v kastli už byl dávno jiný motor který by eko určitě splnil :kladivo: )
lidi co to chtěli mít v pořádku to už v pořádku měli...ti co na to serou vtom budou mít bordel pořád a nějaké obstrukce úřadu prostě nepomužou....navíc každý uředník si dělá co chce...když sem koupil auto na organy a eko ho zlikvidoval chtěli po mně 800kč at si to na sebe z odhlášky napíšu a pak že to teprve vyřadí ..... na těch dopravkách jsou přesně typy uředníku co nesnáším.... celýý den lehárko kafíčko sranda a jak dojdeš něco vyřídit tak po tobě chce xy zbytečností i když by to mohl udělat jednoduše... se nedivím že někomu ujede ruka sám mám na mále když tam jdu .... motorku ze švýcarska sem přihlašoval 2 týdny vkuse a ob den chodil na dopravku a nosil jim co si ještě vymyslely.... vrchol všeho byl když mi technik řekl že tu motorku chce vidět !!! to sem ho poslal do prdele a doslova si tam ten techničák vyřval ...

Jirka.Kolouch

Příspěvek od Jirka.Kolouch »

kony5 píše:tak to hodit na vozík na rám poskládat par pikčovin a jet na evidenčku ,ja na evidenčku dojel s motorkou zbořenou na voziku a bez keců mi to dali....jednou jsem byl na evidenčce s autem nepojizdným na podvalu a bez keců mi to dali ... taky mám osobák a motorku v depu takže musim na uřad to vyřešit.... ja měl vždy všechno na sebe přepsané i když sem platil nesmyslné výpalné eko...ale prostě sem to chtěl mít v cajku.... (platil sem 3000kč eko i když v kastli už byl dávno jiný motor který by eko určitě splnil :kladivo: )
lidi co to chtěli mít v pořádku to už v pořádku měli...ti co na to serou vtom budou mít bordel pořád a nějaké obstrukce úřadu prostě nepomužou....navíc každý uředník si dělá co chce...když sem koupil auto na organy a eko ho zlikvidoval chtěli po mně 800kč at si to na sebe z odhlášky napíšu a pak že to teprve vyřadí ..... na těch dopravkách jsou přesně typy uředníku co nesnáším.... celýý den lehárko kafíčko sranda a jak dojdeš něco vyřídit tak po tobě chce xy zbytečností i když by to mohl udělat jednoduše... se nedivím že někomu ujede ruka sám mám na mále když tam jdu .... motorku ze švýcarska sem přihlašoval 2 týdny vkuse a ob den chodil na dopravku a nosil jim co si ještě vymyslely.... vrchol všeho byl když mi technik řekl že tu motorku chce vidět !!! to sem ho poslal do prdele a doslova si tam ten techničák vyřval ...
+1 8)
Ta dopravka je největší zlo. Včera jsem tam byl a co se tam dělo :kladivo: Úřední hodiny od 8:00, takže jsem dorazil už po půl 8, abych nemusel čekat. Nikdo nečekal, tzn. byl jsem první a k okénku si mě přivolali kolem půl 10 (podotýkám, že celou dobu jsem tam čekal jen já, jinak prázdno). Ještě teda po 8 vylezl vedoucí kanclu se slovy "čekáte? Tak to máte celkem blbé, já dneska nehnu ani brvou". A tak to taky bylo... Když už jsem se teda dostal dovnitř, tak smích se slovy "jééé, vy už jste měl být dávno v práci, co?". Ještě teda, že ho poslali do prdele kolegové dřív, než já
Bramborák f paketu s motorem - bejvávalo

Český sen a pár dalších krámů

kony5

Příspěvek od kony5 »

a tohle je náš stát... stát primárně zřízen pro občany...defakto uskupení občanu pro práva občanu... ti lidi tuhle myšlenku kazí.... když zde zbyl povětšinou postkomunisticky povl.. to byla "revoluce" jako blázen .kdo chtěl byt za komanču na uřadě musel byt ve straně.... a po "revoluci" je tam nechaji..defakto se nic nezměnilo takže jaká pak "revoluce" ... jedinou dobrou zkušenost mám na OSSZ kde jdu jednou za rok a vždy mám nějakou slušnou mladou uřednici... která je tak ochotná že mi dá i mobil kdybych něco potřeboval :lol: :D

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

MartyCZe píše:
habitat3 píše:Nejde o x set tisíc. Jsou lidi co maj ty prskolety jako já a potřebujou TP a nebo koupím motorku v krabici s TP, že jí budou během roku renovovat. :kladivo:
Kdyby prskolet, ale ja mam doma už rok rozebranou panelku a velkyho zephyra, motor je u znamyho na komplet repasi. Celej stroj samozřejmě odhlášenej a v depu, aby na to čkp nemohla pač na to nebyl vůbec čas a teď mi místo poklidnyho večerního blbnutí mě čeká totalní znechucení.
Pulka dílů je nepoužitelna za těch 50 let kdy to prošlo korozí a celej stroj je rád, že sedí aspoň na rámu...
v DEPU máš klid, stačí zajít na úřad ohlásit, co s tím dál zamejšlíš, k ničemu dalšímu tě tak nenutěj....
VW - Very Wonderful

deywis

Příspěvek od deywis »

Jeden zdroj rika ze prepis se muze uskutecnit pouze u prodavajiciho, jinde sem zase cetl ze bud u prodavajiciho nebo kupujiciho, jak se domluvi.. Jak to teda je?
OpenWine.cz - jedinečná vína z Chille, Argentiny a Uruguaye dodávaná přímo od výrobce. V případě většího odběru využijte množstevní slevy. Kontaktujte mne prostřednictvím soukromých zpráv.

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

Myslím si, že je to úplně jedno. Principem je, aby vozidlo bylo neustále PROVOZOVANÉ (čili na někoho napsané, kdo za to zodpovídá), nikoli jako doposud V PŘEVODU, kdy majitele nedohledá vůbec nikdo protože existuje x fiktivních kupních smluv.
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

Roménius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roménius »

[quote="deywis"]Jeden zdroj rika ze prepis se muze uskutecnit pouze u prodavajiciho, jinde sem zase cetl ze bud u prodavajiciho nebo kupujiciho, jak se domluvi.. Jak to teda je?[/quot

Přepis vozidla se musí provést na úřadě kde je vedeno, tudíž u prodávajícího. Zde je potřeba doložit zelenou kartu a evidenční kontrolu.
Když prodávající dá kupujícímu plnou moc na úkon, a ten auto nepřepíše do 10 dnů, pak prodávajícímu hrozí pokuta až do výše 50000kč.
Dementní úpravě zákona zdar
Passat 3C kombi,2,0Tdi, DSG
MX5 NB

deywis

Příspěvek od deywis »

takže převedeno do praxe: vyhlídnu si auto na který musím jet 300km. jelikož se nemůžu urvat z práce, musím tam jet o víkendu. auto se mi líbí, koupím ho, sepíše se kupní smlouva, zaplatím ho, odjedu.

varianta 1: hned ho nechám pojistit, v pondělí udělám evidenčku a poštou pošlu prodávajícímu velkej TP, zelenou kartu, papír z evidenčky a mou ověřenou plnou moc. on skočí k sobě na úřad, udělá přepis a pošle mi doklady zpět.

varianta 2 (za předpokladu že platí to co píše flanel) : s autem odjedu, prodávající mi dá svou ověřenou plnou moc, jeho zelenou kartu a všechny doklady co k autu má a já si to pak do 10ti dní (pracovních?) přihlásím sám.

chápu to tak správně nebo je v tom ještě nějakej háček?
OpenWine.cz - jedinečná vína z Chille, Argentiny a Uruguaye dodávaná přímo od výrobce. V případě většího odběru využijte množstevní slevy. Kontaktujte mne prostřednictvím soukromých zpráv.

Svobda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobda »

Už jsem přihlásil dovoz z DE s COC listem za cenu klasické STK + 800kc na značky .

Ale ted mám jinej problém Evo IX z Polska kde bylo registrované a původně je z US . Někdo zkušenosti ? Je to přesun v unii tak by to melo jít jako normál dovoz ,ale polsky TP skoro žádné údaje . Bude to prca
stavitelné podvozky www.DGR-PODVOZKY.cz
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

deywis - mela by platit pouze varianta 1 - prepisuje se na urade prodavajicho. Tvoje reseni je dobre, ale musi vse uspesne klapnout a byt dobra domluva s prodavajicim. Prodejce to ma stizene - dat z ruky velky i maly technicka od auta kvuli evidencce a cekat, ze se papiry vrati postou je riskantni. Uz se nemusi vratit a auto bude jezdit nekde v na 2.strane republiky na "jmeno prodavajiciho". A jeste hrozi prodavajicimu sankce az 50t, kdyz se auto neprepise do 10 dni. To ale nevim, jak budou urady kontrolovat, kdyz se jim prodej nenahlasi :D. Kdyz policie pri kontrole zastavi "kupujiciho", tak on bude mit platny maly technicak u sebe. Policii je burt, jake jmeno je uvedeno v malem technicaku. Takze vse bude na prvni pohled OK. Hotovy kocourkov :lol:

Kupovat auto o vikendu, tak asi v sobotu rano. Udelat v miste prodeje jeste evidencku. Nejake STK funguji i v sobotu. Nechat prodavajicimu overenou plnou moc, evidencku a pojistku. Na zaklade toho prodavajici prepise auto na tebe a vse ti pak zasle postou. Jeste bych si ofotil vsechny doklady od auta a pak bych vyrazil s koupenym autem domu.

dubi

Příspěvek od dubi »

Je to pakárna no :roll:
2. Další změny

Převod vozidla se provádí pouze v registračním místě posledního evidovaného provozovatele. Neprovádí se samostatně odhlášení a přihlášení vozidla. Převod provádí společně původní a nový provozovatel-vlastník. Případná plná moc na zastupování jednoho nebo druhého musí být úředně ověřena.

Technická způsobilost vozidel dovezeného z členského státu EU se neschvaluje (přebírá se stávající původní způsobilost). Vozidla se tedy pouze zaregistrují. Tzv. čistopis se již nevydává.

První technická prohlídka nových vozidel dovezených z členského států EU se nezkracuje.

Možnost vydání značky na přání a třetích značek (nosiče jízdních kol) se odkládá do 1.1.2016.

Při převodu vozidel registrovaných v ČR se nevyžaduje platná technická prohlídka.

http://www.hradeckralove.org/urad/zmeny ... source=rss" onclick="window.open(this.href);return false;
Ex: lOo ==vw== oOl G1 --> //// Punto --> Corsa B --> G3 TDI --> G4 Zender Concept -->Insignia SportsTourer
Now: Calibra C20XE & GV GTI MTM

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Svobda píše:Už jsem přihlásil dovoz z DE s COC listem za cenu klasické STK + 800kc na značky .

Ale ted mám jinej problém Evo IX z Polska kde bylo registrované a původně je z US . Někdo zkušenosti ? Je to přesun v unii tak by to melo jít jako normál dovoz ,ale polsky TP skoro žádné údaje . Bude to prca
vim, že to tady teď psal i dubi, takže jestli jsem pochopil správně, dneska už stačí opravdu cena technický + 800KČ úřadě značky, dřív se platila 1500 ještě technická způsobilost. Aspoň jedno pozitivum 8)
VW - Very Wonderful

Svobda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobda »

U nás to ted funguje tak ,ze na STK je úkon co se jmenuje Prohlídka před registraci +emise normál . Obojí stojí cca to co obyčejná . Vyjede da se říct stejnej protokol jako při bezne stk . Problém je akorát to ,ze cz technicaky maji snad nejvíce údajů ze všech . A to je problém pokud to je auto bez coc listu kde je vzít . Jedna z možnosti je ze technik napíše do poznámek chybějící údaje a některé úřady to akceptují a rovnou to přihlásí na tebe jen za 800 Kč. Pokud tohle neudělá tak klasika dovozová kde doda potřebné údaje .
U skoro nových aut s coc listem by mela stačit i dovoz evidencka kde zůstává STK ze členského státu.Ale ta u nás je dráha .

Mám tu ted vice aut tak se to různé vyzkouší . Jen jsem zvedavej jak se postaví k mysakovi .

Co me sere ze není cistopis zákazníkovi jsem to hodil na něj s prevozkama a mohl odfrcet . Takto mu to budu muset dovezt na plato jen s udelanou STK a zajde si na úřad . Opruz ,čas a náklady navíc no zas se neco ušetří na STK a schvaleni tech zpusob
stavitelné podvozky www.DGR-PODVOZKY.cz
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut

VWG

Příspěvek od VWG »

Hanuš píše:deywis - mela by platit pouze varianta 1 - prepisuje se na urade prodavajicho. Tvoje reseni je dobre, ale musi vse uspesne klapnout a byt dobra domluva s prodavajicim. Prodejce to ma stizene - dat z ruky velky i maly technicka od auta kvuli evidencce a cekat, ze se papiry vrati postou je riskantni. Uz se nemusi vratit a auto bude jezdit nekde v na 2.strane republiky na "jmeno prodavajiciho". A jeste hrozi prodavajicimu sankce az 50t, kdyz se auto neprepise do 10 dni. To ale nevim, jak budou urady kontrolovat, kdyz se jim prodej nenahlasi :D. Kdyz policie pri kontrole zastavi "kupujiciho", tak on bude mit platny maly technicak u sebe. Policii je burt, jake jmeno je uvedeno v malem technicaku. Takze vse bude na prvni pohled OK. Hotovy kocourkov :lol:

Kupovat auto o vikendu, tak asi v sobotu rano. Udelat v miste prodeje jeste evidencku. Nejake STK funguji i v sobotu. Nechat prodavajicimu overenou plnou moc, evidencku a pojistku. Na zaklade toho prodavajici prepise auto na tebe a vse ti pak zasle postou. Jeste bych si ofotil vsechny doklady od auta a pak bych vyrazil s koupenym autem domu.
v sobotu můžeš snad udělat tu evidenčku, ale uż stejně nestihneš udělat pojistku a hlavně ověřit plnou moc..., takže stejně nezbyde nic jiného, než si posílat papíry poštou...

s tím kupujícím je to riziko, ale přinejhorším mu pohrozím, že si udělám duplikát tp a vyřadím auto z evidence, když nebude spolupracovat...
Seat Toledo II. 1.9 TDI Signo

Joyride

Příspěvek od Joyride »

když už udělali tuhle debilitu, tak by mohli povolit to, co tu řešíte - resp. možnost přehlásit auto KDEKOLIV! A ne jen v místo prodávajícího! Je sice nádherný, jak je všechno "propojený", ale tohle je zásadně nejslabší část tohohle novýho systému.

Modelová situace - jedu pro auto v sobotu. Zaplatim, odvážim všechny doklady a nechám si podepsat plnou moc od prodávajícího. Následně v pondělí (velmi nerad) dojdu na evidenčku, přihlásim si ho (u sebe) -> naskenuju přepsanej TP a pošlu prodávajícímu.

Já vim, ještě by se prodávající (a oprávněně) nesměl bát mi všechno dát najednou :lol:

Joyride

Příspěvek od Joyride »

dubi píše:
Při převodu vozidel registrovaných v ČR se nevyžaduje platná technická prohlídka.
Pokud se dá přehlašovat auto bez STK, tak to teprve začíná bejt zajímavý :mrgreen: .
Osobně se mi to ale moc nezdá :wink: .

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Bez STK se dalo už před tím, to není žádná novinka (tj. koupit nepojízdné auto např.). Bez evidenčky to samozřejmě furt nejde ani teď.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

VWG - v sobotu dopoledne si muzes zaridit overenou plnou moc na pobockach posty, kde maji Czechpoint. Hlavni posty ve mestech maji otevreno. A pojistku si udelas on-line pres internet. Pak jen posles email prodavajicimu a on bude mit tvoji zelenou kartu. Takze v sobotu to lze zaridit, ale casove je to hodne na kvap podle oteviraci doby.
Ale vsechno toto obihani jsou jen dalsi klicky v hnojni, ktery vznikl. Nekde jsem cetl prohlaseni soucasneho ministra dopravy, ze on sam chtel od 1.1. zavest moznost prepis auta na jakemkoliv magistratu v CR. Jenze vsechny potrebne dokumenty nejsou on-line, takze je teprve davaji do systemu. Novelizace je planovana okolo letnich prazdnin, ale jestli to stihnou, tomu neverim :D

VWG

Příspěvek od VWG »

Hanuš píše:VWG - v sobotu dopoledne si muzes zaridit overenou plnou moc na pobockach posty, kde maji Czechpoint. Hlavni posty ve mestech maji otevreno. A pojistku si udelas on-line pres internet. Pak jen posles email prodavajicimu a on bude mit tvoji zelenou kartu. Takze v sobotu to lze zaridit, ale casove je to hodne na kvap podle oteviraci doby.
Ale vsechno toto obihani jsou jen dalsi klicky v hnojni, ktery vznikl. Nekde jsem cetl prohlaseni soucasneho ministra dopravy, ze on sam chtel od 1.1. zavest moznost prepis auta na jakemkoliv magistratu v CR. Jenze vsechny potrebne dokumenty nejsou on-line, takze je teprve davaji do systemu. Novelizace je planovana okolo letnich prazdnin, ale jestli to stihnou, tomu neverim :D
no bylo by to hodně náročný, to abys to auto přijel kupovat tak v 6.ráno, abys to stihnul neż zavřou :-)

pokud bych to jako kupující mohl přihlásit až na svém úřadě, asi by to bylo jednodušší, ale to zatím nejde...

Ono asi hodně záleží na jakého narazíš prodávajícího, jaká s ním bude domluva. Rozumní lidí se nějak vždy domluví a od neochotnejch radši auto nekupovat... každopádně tenhle systém nic zjednoduší, spíš naopak. Časem asi přijde nějaká novela, ale já potřebuju koupit auto zrovna teď :cry:
Seat Toledo II. 1.9 TDI Signo

woodys

Příspěvek od woodys »

Kluci, řešíte tu jak koupit auto a přepsat. Vžijte se do role prodávajícího, vy by jste dali někomu plnou moc na přepis? Co když to ten kupující nepřepíše a bude z druhého konce republiky. Vy ho neseženete a auto nebude do 10 dnu přepsane a vy dostanene pade pokuty? Ano nemusí se na to přijít, ale to budete někomu platit pojistku? Pokud ne, vy jste majitel a tedy váš problém.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Jak už tu někdo psal, todle bude důležitá podmínka do smlouvy, za kterou tam navrhnout smluvní pokutu a ve finále auto bude pořád tvoje, tak ho můžeš dát do depozitu :D
VW - Very Wonderful

woodys

Příspěvek od woodys »

No nevím, no. Za ty problémy by mi to určitě nestálo. Já bych to prodal jen ihned s přepisem.
Kdo ví jak by to bylo s pokutou a jak ji pak po někom vymáhat.

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

no a jak se teda řeší, když je auto v polopřevodu, to se musí přehlásit v místě posledního "oficiálního" majitele, anebo v místě toho na kterýho je to v TP odhlášený?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Odpovědět

Zpět na „Pokec“