upravit z20let nebo koupit jine?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
TemnyMagic

upravit z20let nebo koupit jine?

Příspěvek od TemnyMagic »

Zdravim,
rad bych nazor zkusenejsich.. Mam astru g 2.0T (z20let), 141kw, r.v.2001 145k km najeto, alespon to tak ukazuje (ale jede dobre, takze asi to tak ma)...
uz na ni mam predelane sani (vetsi, nerez, jinak vedeno, zkraceny cesty) , filtr od simoty, vetsi airbox, filtrik na odfouknuti turba od simoty, vetsi IC, jednotka na ethanol, dodelavany vypinac TC.. zbyva cely vyfuk, decat a chip.. Ted nastava otazka, dodelat to a jit rekneme na 260koni (jenze je to predokolka) anebo to prodat a zkusit koupit neco jineho do 130 000kc? Pokukoval jsem po bmw 330ci..? par kousku jsem zahledl do 130 000kc :)
Rad bych nazor, co by jste udelali vy..? :oops:

Je to auto na kterem jezdim 15km do prace a 15km z prace (2 ze 4 dnu (12tky)cesta je vesnice, 3km nic, vesnice, 7km nic, mesto),
ale zaroven je to auto na projizdky a na lehke obcasne "blbnuti" :?:

qpc
Kontaktovat uživatele:

Re: upravit z20let nebo koupit jine?

Příspěvek od qpc »

tohle není špatnej motor,auto je dost čitelné,já bych se nebál si ho nechat....BMW je s tim náhonem do zadu trošku jinak řiditelné a myslim,že na ty tvoje popojíždky zbytečně velkej obsah..Pokud budeš mít cca 240-260hp, budeš mezi 80-160km hod na tom přibližně stejně..
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

pufko

Příspěvek od pufko »

Moj názor je, že taký výkon na prednú hnanú nápravu je na hovno
Dávno by som to pustil do sveta

Lordík

Příspěvek od Lordík »

naprostá hloupost. 260koní má dnes kde jaká předokolka a zvládají to absolutně bez problému, ano nemůžeš s tím házet boky, ale pak takovému rozhozenému třílitrovému bmw ujedeš kdykoliv se ti umane 8) určitě zkusit pokud možno sáhnout i po silnější phase ten motor to vydrží. navíc s turbo motoru si takovéto výkony může vycucat každej doma na koleni tak proč to nemít že? :lol:
Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!

TemnyMagic

Příspěvek od TemnyMagic »

dobre, dekuji, necham si to a mrknu co dal udelat, abych z toho dostal vic, kdyz pisete, ze to vydrzi :potlesk:
Casem dam samosvor a treba to pomuze.. Jeste jednou dekuji moc za reakce :mrgreen:

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Samosvor je něco ,co tam mělo dávno už být! Jeho přínos dodělání výfuku, ani nic obdobného nenahradí. To je u FWD nejlepší tuning, co jde udělat.
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

pufko

Příspěvek od pufko »

Tak ano existuje aj taká cesta ako sypať sypať velké peniaze a v konečnom dôsledku zistiť že to aj tak nemá u FWD zmysel :lol:
A k tomu motoru, to už len bol somár čo vytvoril výfukové potrubie napevno spolu s komorou turba

r0mik

Příspěvek od r0mik »

jak pise anglicak, dej samosvor, a za sebe doporucim lehke pevne kola + poradne pneu polyuretan ulozeni atd :)

To ze FWD s 260+ hp je nesmysl, haha :lol: Je fakt ze s turbolagem oldschool 2.0T a samosvorem mam občas problém hezky vykrojit zatáčku když turbo zacne prilis tlacit a predni pneumatiky se podpali. Ale je to jen o ridici a jeho sžití s vozem 8) Stat se mi to s RWD tak uz jsem několikrát po smrti :-D
Focus RS r.v.2002, 2.0 Turbo 200kW+ =lámač hnátů
Focus ST225 r.v.2006, 2.5 Turbo 166kW+ =na rozstřel
..a ty další Fordi hnoje
www.focus-garaz.cz

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Osobně bych začal s investicí do toho diffu. Kámoš má na předku 310hp a je to někdy slušné peklo :lol:
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

pufko píše:Moj názor je, že taký výkon na prednú hnanú nápravu je na hovno
Dávno by som to pustil do sveta

můžeš mě říct,s jakou přemotorovanou předokolkou jsi jezdil,že máš tento názor? já kočíroval na předku 300hp a nebyl s tim vážný problem..
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

TemnyMagic píše:dobre, dekuji, necham si to a mrknu co dal udelat, abych z toho dostal vic, kdyz pisete, ze to vydrzi :potlesk:
Casem dam samosvor a treba to pomuze.. Jeste jednou dekuji moc za reakce :mrgreen:
tak zkušenost je taková,že samosvos Qiufe kurva že pomůže :-) Krásně se to pak celé ztáčí do zatáčky a celá stopa je při průjezdu čistější.. 8)
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

r0mik píše:jak pise anglicak, dej samosvor, a za sebe doporucim lehke pevne kola + poradne pneu polyuretan ulozeni atd :)

To ze FWD s 260+ hp je nesmysl, haha :lol: Je fakt ze s turbolagem oldschool 2.0T a samosvorem mam občas problém hezky vykrojit zatáčku když turbo zacne prilis tlacit a predni pneumatiky se podpali. Ale je to jen o ridici a jeho sžití s vozem 8) Stat se mi to s RWD tak uz jsem několikrát po smrti :-D

souhlas, jak Focus,tak Astra jsou při použití diferáku úplně jiná auta.. :-)
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

pufko

Příspěvek od pufko »

Prenos takého výkonu u FWD je limitovaný podmienkami, trochu zaprší a kolesá sa velmi lahko dostavajú do preklzu. A čo v zime ? O čom je také auto ? Nehovorím ako to ešte žerie predné gumy...
To isté platí aj pre Focus ST a podobné autá. Že s tým niekto zájde nejaký super čas na okruhu mi je fuk, alebo že s tým niekomu natrhne prdel v bežnej premávke.
Mna by hanba fackovala ak by mi pri trochu dynamickejšom rozbehu z križovatky pískali gumy, to je čistá sedlačina

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..ach jaj ... :kladivo:

...........................................

s tymi PHASE pozor, ...
mam dojem ze par chlapcov na astra-g fore meni turba a piesty a opravuje motory...
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

pufko píše:Prenos takého výkonu u FWD je limitovaný podmienkami, trochu zaprší a kolesá sa velmi lahko dostavajú do preklzu. A čo v zime ? O čom je také auto ? Nehovorím ako to ešte žerie predné gumy...
To isté platí aj pre Focus ST a podobné autá. Že s tým niekto zájde nejaký super čas na okruhu mi je fuk, alebo že s tým niekomu natrhne prdel v bežnej premávke.
Mna by hanba fackovala ak by mi pri trochu dynamickejšom rozbehu z križovatky pískali gumy, to je čistá sedlačina

a že hanba nefackuje pubertáky v trojkovém BMW,když jim pískaj gumy\? :-) Píšeš o jízdě v děšti,že je problém? hochu,naopak,v děšti většině zadokolek ujedeš a s jistotou.... a to i silnějšim :-) A gumy(hankook evo) mě najeli 40tis km ,z toho asi 8x plnej ceres na okruhu,kdy byli jak žvýkačky,tak ti nevim,že to jsou jen tvoje doměnky a ne zkušenosti?
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Pufka ignoruj, to je teoretik největšího kalibru :D
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

pufko

Příspěvek od pufko »

Celé Hankook Evo môžu ísť akurát tak vieš kde voči autu ktoré má trvalý pohon...
Ja si to dnes celkom užívam - na západe SK je kalamita, zatial čo sa ostatný trápia či dokonca stoja...

Mne stačí 121kW a zabavím sa viac ako ako trebárs majitel takejto Astry so 141kW a kludne si môže dať aj samosvor, prd mu je platný aj s výkonom ak sú také podmienky ako dnes
V tejto džamahírii to výrobcovia ešte stále nepochopili, čo by sa také len stalo ak by tá Astra mala 4x4 ako kedysi Calibra ?

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“