Ale stejně tak NETVRDÍ, že to je kopie. Prostě je v popisku třeba "volant 320mm" a k tomu fotka, kde je volant a na volantu je napsáno SPARCO. A v tom je právě celé meritum věci.Tuner#2 píše:...ten shop NETVRDÍ, že to origo je...
Speedpro - Fake nebo Originál?
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Speedpro - Fake nebo Originál?
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Ten eshop práve tvrdí, že to je originál tím, že to pod tou značkou prodává. Nikdo nás nemusí vodit za ručičku, stačí takové zboží neprodávat. Ale když je to celé podle Tebe v pořádku, tak to nemá cenu řešit 

jo tak.... diky za screen, predano kamosovi 

AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
Z legalniho hlediska ten shop TVRDI ze se jedna o originalni produkty uz jen samotnym pouzitim jejich chranenych trademarks bez uvedeni, ze se jedna o jejich kopie. A dela to zcela zamerne a za jedinym ucelem: Oklamat a podvest zakazniky. Naprosto stejne, jako kdyz nekdo zamerne pouzije bez tveho povoleni tve jmeno a tvuj podpis k trestne cinosti - a pote nejak tvrdi, ze se nevydaval za tebe.Tuner#2 píše:ten shop NETVRDÍ, že to origo je
Ten shop take nikde netvrdi, ze obrazky toho zbozi nejsou pouze ilustracni a ze se jedna o nove, nepouzite a funkcni zbozi - takze na principu tveho vlastniho argumentu by bylo perfektne OK, kdyby ti misto tech novych originalnich Recaro sedacek poslali propocene a prodrene pouzite cinske kopie. Pokud chces postavit ten argument na tom, co tam ten shop zamerne zatajuje, neuvadi a netvrdi, tak by ti mohli namisto treba origo volantu poslat i ho*no v krabici od bot (protoze nikde netvrdili, ze ti to ho*no namisto volantu neposlou). Stejne tak ten shop netvrdi, ze ty uvedene ceny jsou spravne a konecne, takze by ti na kreditni kartu mohli nauctovat kolik se jim zachce.
Snazis se proste obhajovat neobhajitelne.

IQ stylingem nenahradis.
- LiberaleMiguel2
U nás naštěstí placení online kartami ještě není zcela běžné, jinak by čeští prodejci aji to nějak ojebali 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Tak ještě jednou a naposled. Do diskuze jsem přišel v době, kdy hned druhý den daný link nefungoval (někteří si myslí, že mým přičiněním ač tomu tak rozhodně nebylo). Už na straně 2. jsem dával tento link:
http://www.speedpro.eu/vyprodej-volat-o ... 15332.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kde o Sparcu není ani zmínka a navíc je tam i jiná/poloviční cena. V tomhle já opravdu nevidím problém, obzvlášť po tom kolik shopů nabízí fejkové věci pod znázvem výrobce, kterého kopírujou...
maRkus: Doteď jsi neodpověděl na ty Facet pumpy, Sabelt pásy, atd. atd. atd. Asi se to nehodí do krámu co?
http://www.speedpro.eu/vyprodej-volat-o ... 15332.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kde o Sparcu není ani zmínka a navíc je tam i jiná/poloviční cena. V tomhle já opravdu nevidím problém, obzvlášť po tom kolik shopů nabízí fejkové věci pod znázvem výrobce, kterého kopírujou...
maRkus: Doteď jsi neodpověděl na ty Facet pumpy, Sabelt pásy, atd. atd. atd. Asi se to nehodí do krámu co?
- LiberaleMiguel2
Opravdu ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Tuner: nevsiml sem si ze neco pises a necem jinym, uka 

AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly)
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Tak já nevím... Prostě je tam fotka Sparco volantu a basta... Prostě jasný klamání zákazníka a tečka...
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Těžko něco vysvětlovat člověku co má fejkový OMP a myslí si jaký to má originál
maRkus: Podívej se na 3. a 4. stranu...

maRkus: Podívej se na 3. a 4. stranu...
- LiberaleMiguel2
Jo jo, chtěl jsi vidět vyřazené Made in Italy a když jsem ti to poslal, tak jsi prohlásil, že Číňani obsplehli už aji to
tobě už holt nic nepomůže 

tak jsem to prelouskal, a nevim co po me chces, myslim ze neni zaklad aby nekdo neznaly v oboru resil co je a neni fejk staci na to upozornit urad a ten se o zbytek postara ne ?
a tydle jsou originál nebo kopie? Nevyznám se v tom, někdo tu tvrdil, že za 5ti bábu nemůžu čekat origo, tak jen abych nekupoval fejk
http://www.speedpro.eu/vyprodej-sparco- ... 15282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.speedpro.eu/vyprodej-sparco- ... 15281.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.speedpro.eu/vyprodej-sparco- ... 15282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.speedpro.eu/vyprodej-sparco- ... 15281.html" onclick="window.open(this.href);return false;
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
[quote="Rudi"]a tydle jsou originál nebo kopie? Nevyznám se v tom, někdo tu tvrdil, že za 5ti bábu nemůžu čekat origo, tak jen abych nekupoval fejk
http://www.speedpro.eu/vyprodej-sparco- ... nt-p-15281" onclick="window.open(this.href);return false;
to už bude kvalitka
a ja blbec dal za nardi 7300 

http://www.speedpro.eu/vyprodej-sparco- ... nt-p-15281" onclick="window.open(this.href);return false;
to už bude kvalitka

Rudi: ...a me jsi se divil, ze na to nemam uz nervy? Kdyby tě znal lépe, tak ti odpoví jako Miguelovi. To že jeho kamarád prodává kopie je OK, protože ty sám určitě něco takového máš na autě.

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Růžena: tak co, bonzáku, kdy dorazíš? Buď měj tolik hrdosti, aby jsi se omluvil (jako já tenkrát, když jsem se od tebe nechal vyprovokovat), nebo přijeď. Ale tohle naťukávání od tebe na AHC je vážně trapný a jen ukazuješ komunistickou náturu, ve které jsi zůstal. 

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Tuner dost mě překvapuješ, ale chápu že ty to bereš u gizmiho apod. kolikrát osobně.
Odpověz mi prosím konkrétně na jednu situaci, zajímá mě na ní tvůj názor. Odprosti se od speedpro:
Na netu jsem si našel boty s nápisem nike za 350Kč, kde je na stránkách nápsano:
Boty nike air s cenou 350Kč... Vypsané parametry boty stejné jako boty ze značkového shopu.
Boty objednáš a místo kožené boty ti přijde ta samá jen koženková.
A teď má otázka:
Obchod se zachoval správně? Je to dle tvého svědomí v pořádku?
Jestli je chytré pořizovat levně drahé věci na tom otázka nestojí, není důležité že kupec by měl problematiku znát apod. Je to o tom že PRODEJCE musí nabízet zboží co prodává, ne nabízet něco jiného než co prodá.
Odpověz mi prosím konkrétně na jednu situaci, zajímá mě na ní tvůj názor. Odprosti se od speedpro:
Na netu jsem si našel boty s nápisem nike za 350Kč, kde je na stránkách nápsano:
Boty nike air s cenou 350Kč... Vypsané parametry boty stejné jako boty ze značkového shopu.
Boty objednáš a místo kožené boty ti přijde ta samá jen koženková.
A teď má otázka:
Obchod se zachoval správně? Je to dle tvého svědomí v pořádku?
Jestli je chytré pořizovat levně drahé věci na tom otázka nestojí, není důležité že kupec by měl problematiku znát apod. Je to o tom že PRODEJCE musí nabízet zboží co prodává, ne nabízet něco jiného než co prodá.
" www.autowerks.cz "
Původně už jsem ani nechtěl reagovat, ale tholisi udělám vyjímku. Tvůj příklad je samozřejmě špatně a nic takové neschvaluji. Kdyby jsi si přečetl celou diskuzi a mé posty, tak celou dobu tvrdím, že to není Sparco a ani to není v popisu u výrobku...
Mě napadl jiný příklad. Bude prodejce, který tomu nebude rozumět (dnes bohužel většina obchodů a personálu - což teda není případ speedpra, kde jsou všichni kluci fandové a danému oboru rozumí) a objedná si přes velký shop v daném segmentu v zahraničí nějaké zboží. Zboží přijde, na faktuře bude daná značka a pod tou značkou to vystaví na české stránky/v obchodě v domění, že prodává originál byť půjde o fake. Když na něj pošlete ČOI, koho bude soudit, když na nákupní faktuře bude to samé co prodejce uvádí?
BTW už začal ten právník řešit ty fejkové Facety, Sabelty, TAKATY apod.? Zřejmě bude asi dost vytížen
Mě napadl jiný příklad. Bude prodejce, který tomu nebude rozumět (dnes bohužel většina obchodů a personálu - což teda není případ speedpra, kde jsou všichni kluci fandové a danému oboru rozumí) a objedná si přes velký shop v daném segmentu v zahraničí nějaké zboží. Zboží přijde, na faktuře bude daná značka a pod tou značkou to vystaví na české stránky/v obchodě v domění, že prodává originál byť půjde o fake. Když na něj pošlete ČOI, koho bude soudit, když na nákupní faktuře bude to samé co prodejce uvádí?
BTW už začal ten právník řešit ty fejkové Facety, Sabelty, TAKATY apod.? Zřejmě bude asi dost vytížen

A ty zase celou dobu přehlížíš dva fakty. V popisu bylo jasně napsaáno že je to sparco včetně tipu - jo to majitel smazal. Následně tam bylo napsáno že je to sportovní volant a na fotce volant se značkou SPARCO..
Což teda podle mě furt není OK.. Kupuju volant, na fotce je SPARCO, nepříjde mi normální se ptát prodeje jestli je to SPARCO, to přece po nikom nemůžeš chtít
Což teda podle mě furt není OK.. Kupuju volant, na fotce je SPARCO, nepříjde mi normální se ptát prodeje jestli je to SPARCO, to přece po nikom nemůžeš chtít

jak nekdo muze tvrdit ze je v porakdu prodavat fejky to nechapu - je prece uplne jendo jestli tam napise ze to je fejk nebo nenapise, uz samotnej prodej toho fejku je mimo zakon. Navic tam prave vubec neni napsany ze to neni original - to ej prave ono, pokud tam da fotku, na ktery je volant sparco, tak se proste automaticky predpoklada ze prodava volant sparco. Je uplne jedno jak to zbozi nazve, jak ho popise... neznalej clovek je timhle uvedenej v omyl, protoze on nemuze vedet, ze ten volant neni sparco - to neni povinost kupujicicho tohle vedet, to je povinost prodavajiciho prodavat legitimni zbozi...
Nejen, ze to je teda v zakonech, ale prijde mi to i naprosto logicky, ze proste kdyz nekde vyvesim fotku volantu sparco a napisu "prodavam volant" tak s etak nejak automaticky predpoklada ze prodavam volant znacky sparco - ne cinskej fake... Trochu lepsi je napsat "prodavam cinskou kopii sparco" ale musi se brat v potaz, ze takovej prodej stejne neni legalni...
O etice veci se tady mluvit snad ani neda. je to ukazkovy klamani zakazniku.
Nejen, ze to je teda v zakonech, ale prijde mi to i naprosto logicky, ze proste kdyz nekde vyvesim fotku volantu sparco a napisu "prodavam volant" tak s etak nejak automaticky predpoklada ze prodavam volant znacky sparco - ne cinskej fake... Trochu lepsi je napsat "prodavam cinskou kopii sparco" ale musi se brat v potaz, ze takovej prodej stejne neni legalni...
O etice veci se tady mluvit snad ani neda. je to ukazkovy klamani zakazniku.
už nemám hnujdaj...
AlesiBoss: Ty prostě nechápeš jednu zásadní věc, která rozhoduje.
Prostě se někdo jmenuje Kamil a T#2 mu může zavolat. Už je Ti to jasné?
EDIT: To, že někdo vědomě prodává kopie pod značkou originálu, dokonce to pošle i na faktuře, má to v popisu u každé věci, kterou v obchodě má (kromě toho jednoho volantu, o kterém tady byla řeč a honem to bylo smazáno), je naprosto bezpředmětné, protože prostě Kamil
Prostě se někdo jmenuje Kamil a T#2 mu může zavolat. Už je Ti to jasné?
EDIT: To, že někdo vědomě prodává kopie pod značkou originálu, dokonce to pošle i na faktuře, má to v popisu u každé věci, kterou v obchodě má (kromě toho jednoho volantu, o kterém tady byla řeč a honem to bylo smazáno), je naprosto bezpředmětné, protože prostě Kamil

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to problém toho obchodníka/překupníka - on má mí ve svém oboru znalosti aby si to kontroloval. Mě když na stavbu přivezou jiné železo (třeba jinak naohýbané) a já to přeberu a podepíšu, tak jde taky průser za mnou. Do stavby to dát nemůžu a ocelárnu to taky zajímat nebude, protože jsem to přebral... to, že o tom budu vědět hov*o a přebral jsem něco jiného je můj problém.Tuner#2 píše:Mě napadl jiný příklad. Bude prodejce, který tomu nebude rozumět (dnes bohužel většina obchodů a personálu - což teda není případ speedpra, kde jsou všichni kluci fandové a danému oboru rozumí) a objedná si přes velký shop v daném segmentu v zahraničí nějaké zboží. Zboží přijde, na faktuře bude daná značka a pod tou značkou to vystaví na české stránky/v obchodě v domění, že prodává originál byť půjde o fake. Když na něj pošlete ČOI, koho bude soudit, když na nákupní faktuře bude to samé co prodejce uvádí?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
To mě připadá jak ta hláška z filmu dej si pohov kámoši."to je pravá imitace kůže" 

Ale když je prodejce tvůj kámoš, tak je to v pořádku to takhle inzerovat? Otevři oči a řekni nám tu všem, že to, jak jedná tvůj kámoš, co nabízí fejkový věci, je prostě drzost a nemělo by to tak být.Tuner#2 píše:Původně už jsem ani nechtěl reagovat, ale tholisi udělám vyjímku. Tvůj příklad je samozřejmě špatně a nic takové neschvaluji. Kdyby jsi si přečetl celou diskuzi a mé posty, tak celou dobu tvrdím, že to není Sparco a ani to není v popisu u výrobku...
VW - Very Wonderful
Rudi: Špatně. Když si někdo koupí fejk v obchodě, tak je to kokot, protože nad tím nestrávil 586 hodin studování, ale chtěl jen origo věc, navíc z obchodu "kde tomu rozumí, protože to jsou fandové". ALE! Když ten obchod, který se na to specializuje, koupí fejk ze zahraničí a prodává jako origo, nemůže za to nebo dokonce kupuje fejky schválně, schválně prodává jako origo, ale jmenuje se Kamil, tak je to v pořádku, jelikož je to fanda a rozumí tomu.
walish: dobre napsano
Alespon je videt, ze i kdyz tu nekdo hodi Ruzene dukaz, tak se stale chova jako spravny soudruh a vse popre

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Pánové, slušně tady překrucujete fakta a to co jsem tady napsal na 2. a 3. straně.
Možná by to chtělo před přispíváním si přečíst všechny moje posty, než hodíte do placu nějaký blábol a walish by se s gizmíčkem mohli chytit za ruce a odtáhnout prudit na AHC tak jako to dělali doposud...
Víc nemám co dodat, já napsal vše již na zmínených stránkách...
Možná by to chtělo před přispíváním si přečíst všechny moje posty, než hodíte do placu nějaký blábol a walish by se s gizmíčkem mohli chytit za ruce a odtáhnout prudit na AHC tak jako to dělali doposud...

Víc nemám co dodat, já napsal vše již na zmínených stránkách...
V tom s Tebou naprosto souhlasím, napsal už si tady toho dost a každý si obrázek udělal. A nevím, co tady zase taháš AHC. Kde jsem Tě tam zmínil nebo na Tebe reagoval? Konečně si vytáhni pindíka z výfuku a začni se zase chovat jako běloch.