no proto jsem říkal vzít elektro klapku z nějakého auta. Třeba z Audi Sx RSx apod. Co to ale udělá s tím hliníkem by mě taky zajímalokony5 píše:nějaký laciný servomotor tak blízko na výfuku ty teploty stejně dlouho nevydrží...

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
no proto jsem říkal vzít elektro klapku z nějakého auta. Třeba z Audi Sx RSx apod. Co to ale udělá s tím hliníkem by mě taky zajímalokony5 píše:nějaký laciný servomotor tak blízko na výfuku ty teploty stejně dlouho nevydrží...
neblázni komaxit? nějak si nedovedu představit. použij klasickou vypalovací černou barvu na kamna, je do 700stupnů nebo tak nějak, ve větší vrstvičce ti to uchrání cokoliv. dá se to natírat nebo stříkat. stojí to cca 300kčD´ice píše:nechal jsem si upravit poslední díl výfuku a kat. Chtěl bych vědět jak to teď nejlépe ošetřit proti korozi. Bylo mi navrhnuto komaxit. Já si u komaxu nejsem jistej teplotou, vydrží to? Popřípadě není tu někdo z č. budějovic nebo okolí, kdo by si na to troufnul?
Mel jsem natřeny výfuk barvou na krby a jezdil i v zimě a výfuk ok i po roce,doporučujíBeaver píše:Mám obavu, že barva na krby nebude moc fungovat. Ona je spíš dekorační a má za úkol hlavně vydržet žár. Jinak ale bude dost možná příliš porézní a vlhkost se tak bude dostávat skrz. Podobně jako autoplechy co koupíš bez laku - když to budeš provozovat na autě tak jak jsou, tak shnijou.
bóďa píše:štvou mě neustále zarezlý matky na svodech a kolem turba, tak jsem sháněl poměděný, ale moc se to nedá sehnat. pak mě ale napadlo, byl by nějakej problém, kdybych nechal vyrobit matky i štefty z nerezu? nenadá mě, čemu by to mohlo vadit, vzhledem k přístupu k těm šroubům na autě se ale radši zeptám.
Hmmm...JRD McLAREN píše:priemer "trubky" ci "ovalu" by mal mat minimalnu plochu taku, ako je sucet ploch ventilov.
A není to náhodou 7.06cm2?JRD McLAREN píše:
cize ak mame dva ventily, priemer cca 30mm, co nam da plochu cca 706cm2 na jeden ventil, na dva ventily 1412cm2
tak plocha (prierez) vyfukovenho kanala ci zvodu by mal mat minimalnu plocu tych 1412cm2 ..
Jasný, to jsem pochopil, že je to 706,5 mm2. Problém je, že nevím, jak mám veliký ventil.Libor12 píše:A není to náhodou 7.06cm2?JRD McLAREN píše:
cize ak mame dva ventily, priemer cca 30mm, co nam da plochu cca 706cm2 na jeden ventil, na dva ventily 1412cm2
tak plocha (prierez) vyfukovenho kanala ci zvodu by mal mat minimalnu plocu tych 1412cm2 ..
Jestli jde jen o to, že ta věta nedává smysl, nebo jestli je celé tvrzení chybné.Taboo píše:Hmmm...JRD McLAREN píše:priemer "trubky" ci "ovalu" by mal mat minimalnu plochu taku, ako je sucet ploch ventilov.
...ci nemal by som sa snazit pisat o polnoci "nejake tie mudra" ....Taboo píše:Hmmm...JRD McLAREN píše:priemer "trubky" ci "ovalu" by mal mat minimalnu plochu taku, ako je sucet ploch ventilov.