Co říkáte na to že bych si přivezl motor a veškeré nutné díly z nissana sunny GTIR z německa a postavil bych to do mýho nissan sunny coupe GTI (kastle B12) Uvažoval jsem o tom už dřív.
Jen jsem se zrovna včera rozešel s přítelkyní... jsem sice z toho v prdeli, je to smutný ale díky tomu budu mít těď dostatek financí a času....
Co říkáte mám to realizovat?
Jasné. Mrdni to tam a neser se s tím. Když už, tak už, ale nic nezanedbej, nedělej nic zatím, vše dělej už na ostro a dodělej to dokonce jinak se z toho už nevymotáš Hodně štěstí
Ale jak jsem psal předtím. Nic neber na lehkou váhu a nic neodbývej, pak je to práce na h..o.
Pěkně si s tím pohrej a nespěchej.. Ja si taky jedno auto dělám 8 let a pořádně vklidu, aby to byla pecka..
Takže hodně štěstí kámo
Jirka S2 píše:rabukate:No nevím jestli je to to samé,do Nissanu moc nevidím,ale výkonově mi to nesedí
Co ti nesedí? 200SX(94-99) a GTi-R mají ten samý motor - SR20DET. To vím jistě A že se trochu liší výkony? Každej je prostě jinak nastavenej. 200SX má v sérii 200 koní a GTiR 220 koní. Ten samej motor v Nissan S15 má 240 koní.
Upff. Tak mám konečně v práci trochu času. Díky za podporu
Tohle mám pocit ještě nikdo v čechách neudělal, tak jestli se mi to povede udělat tak to bude šlupa... jen to pár chvil potrvá. K tomu motoru... zjistil jsem si to už před časem že to je SR20DET (jinak nissan 200 s14 a 15 jsou moje vysněný outa), já tam mám teď CA16DET a bomba je že nebude problém ten motor dovnitř napasovat páč by tam měl být stejný způsob uchycení silentbloků. Takový měsíc... dva nechám odpočinout a zregenerovat stav svýho konta a provedu měření, propočítání (k tomu si radši nechám poslat manuál z Haynes.com) a zjistím si co bude vše třeba. No a po novým roce jestli se vše povede tak se do toho vrhnu s plnou parádou (ale asi to bude drahý )
GTi-R kterym jsem jel bylo AWD a myslim si ze predokolkova verze se ani nedelala (nejsem si jistej).
Pokud delat tuto konverzi, tak kompletne (i s AWD drivetrain)
Jestli to mas ted predohrab s CA16DET tak to sice muze pasovat na sebe ale nebyl bych si jist jak dlouho to bude jezdit nez se zacne neco srat.
SR20DET je slusnej motor ze kteryho se da vyzdimat hodne koni, ale ty kone pak musis prenyst pres drivetrain na zem a tam bych se fakt bal ze na originalni prevodovce si moc dlouho nepojezdis...
hIGGI píše:GTi-R kterym jsem jel bylo AWD a myslim si ze predokolkova verze se ani nedelala (nejsem si jistej).
Pokud delat tuto konverzi, tak kompletne (i s AWD drivetrain)
Jestli to mas ted predohrab s CA16DET tak to sice muze pasovat na sebe ale nebyl bych si jist jak dlouho to bude jezdit nez se zacne neco srat.
SR20DET je slusnej motor ze kteryho se da vyzdimat hodne koni, ale ty kone pak musis prenyst pres drivetrain na zem a tam bych se fakt bal ze na originalni prevodovce si moc dlouho nepojezdis...
Je tu ještě možnost použít převodovku z SR20DE, tedy jako Sunny 2.0 GTI. Uchycení by mělo být stejný, ale je otázka jestli snese vyšší výkon než CA16. Sériovou SR20DET by to mělo zvládnout, ale tenhle motor je škoda nechávat jenom na 200 koních
Mám pocit že se dělali GTIR s náhonem na předek ale ještě si na 100pro nejsem jistej, já mám předohráb (a zatím to vypadá že to budu muset koupit se spodkem) Přece jen na téměř 100% nárůst výkonu nemám dělanej podvozek....... No abych to zjednodušil... původní zůstane asi jen kastle s pičičurkama (jo a zatím na hrubý počty, myslím že mě to vyjde 50 - 80 tis jenše jak to zná tak to bude stejně fíc ) Mám naštěstí výhodu že bydlím hned u hranic a známej vozí outa z dojtšlant
GTiR je pouze AWD (4kolka, takze budes potrebovat GTiR prevodovku, poloosy, kardan, zadni napravu atd....)
Nejvhodnejsi/nejlevnejsi mi pripada privyzt celyho Pulsara GTiR z japonska kde pojizdnyho koupis kolem 100 000kc (+20 000 doprava) + 30% clo/dph = cca kolem 150-170 000 a mas to doma.
Pak me napadaji dve varianty - prehazovat drivetrain do tvoji LHD kastle nebo prehazet tvoji palubku a rizeni do original (RHD) kastle.
Jak napsal Higgi GTiR jsou ctyrkolky. Pochybuju ovsem,ze tam das cely pohon AWD protoze ta kastle je (pokud vim) jina, prave kvuli kardanu ke zadnimu diferaku a vyfuku pro kterej je vytvoren tunel. Ten tunel ovsem v normalni verzi nenajdes, takze ja bych to videl jenom na ten motor.
Stejne by cela prestavba pohonu AWD stala hodne $$...lespi reseni je si pockat a privyzt hotovy GTiR z nemec nebo Svycarska.
a nemel bys zapominat na jednu vec...ze funguji SR20DET ktera ti dejme tomu vydrzi alespon 5 tisic...sezenes jen velice tezko za sileny prachy...cili pokud SR20DET tak jedine s tim ze na tom udeals GO...no a to uz radsi nechtej vedet kolik stoji...
lidi co tady pořát řešíte ... už nahoře sem psal, že bajza koupil 200sx s13, takže se žádnej swap nekoná, nehledě k tomu, že sunny coupe nemá se sunny hatchbackem nebo pulsarem gti-r společnýho z hlediska kastle vůbec nic
'89 Nissan 200 SX S13
'99 BMW 530D touring www.200sx.cz