chlazení motoru-jak vylepšit
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
chlazení motoru-jak vylepšit
Jak zlepšit chlazení motoru?Větší řemenici na kliku-větší otáčky čerpadla,větší chladič.....Jak to vyřešit?????? 

krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
Já jsem hodil větší chladič, byl z jiného auta, tak se muselo trošku improvizovat... podle toho o kolik si zvedl výkon, taky se dá koupit závodní termostat, otvíra už někde při 75C i dříve, dělá ho firma Sard a ne až po 90C.
VW Passat Variant Tdi
Suzuki Swišť GTi
Autoúvěry od 6%
Zprostředkování prodeje lehkých užitkových i nákladních aut IVECO a tereních Nissanů
Suzuki Swišť GTi
Autoúvěry od 6%
Zprostředkování prodeje lehkých užitkových i nákladních aut IVECO a tereních Nissanů
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
chces to delat na lancce?? radsi bych to resil bud mensi remenici na pumpe - kdyz das vetsi remenici na kliku ,tak se bude tocit rychlejc i altik ..coz nemusi byt dobre ..a za druhy ztizis motru praci..sice to asi ani nepoznas , ale vetsi remenice na klice znamena tezssi prevdpro pohon pumpy a altiku
resil bych to vetsim chladicem , pripadne jeste vetsim olejovym chladicem -pokud teda ma
resil bych to vetsim chladicem , pripadne jeste vetsim olejovym chladicem -pokud teda ma
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
povim ti jedno ..vymnen chladic za novej - ten co tam mas uz je asi zasr... resil sem podobnej problem na mym 2l tipu ..furt se to dost ohrejvalo(90 tam bylo furt, stacilo chvili stat a slo to na 100 a vice) , k tomu mi nespinal vetrak , takze sem musel vyrobit rucni spinani , ale stejne mi to bylo k prdu , protoze jendnou se to v kolone ohralo natolik ze ten chladic bouchnul a ani vetak nepomoh ..po vymnene za novej (3500,-) to ted chladi pekne ..teplota je furt lehce pod 90 v kolone staci jen na chvili vetrak a schladi se to v poho ..ted mi ale odchazi termostat ..chjo , ais jeste udela to spinaci cidlo -je 2 stupnovy , kvuli klime
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Re: chlazení motoru-jak vylepšit
nevim jestli to bude u tebe proveditelne, vyznam se vesmes jen ve vw group, ale kdyz ja klimu nemam - ja ji nemuzu - tak jsem vymenil chladic za vetsi z oktavy, ktery ma dalsi vyrtuli na klimu, a elektrikar zapojil tak, ze obe vrtule spinaji na chlazeni motoru, ted na podzim kdyz venku cca +15 st. pri jizde v kolone pri cca 80-90 km/h po sepnuti vrtuli klesla teplota pod 80 st., jeste neni odzkousene v lete, ale snad to bude fungovat i kdyz to bude dostavat ve 40 st. podlahu.
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
tak teda tím, že zrychlíš pumpu dle mě nic nezískáš, dle mě to chce větší chladič a nebo pořádně vyčistit stávající ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
nebo použít chladič z 2,5TDS ten je větší,respektive tlustší ale nemá vývod na chlazení turba....
Taky sem uvažoval nad tim koupit novej chladič.Mám na chatě saharu z dvěma ventilátorama z nafty.....řešim ale něco jinýho kleklo turbo.......

Taky sem uvažoval nad tim koupit novej chladič.Mám na chatě saharu z dvěma ventilátorama z nafty.....řešim ale něco jinýho kleklo turbo.......

krosmen motorsport .....
chjo koukam jakmile se do toho hrabne zacnese to sypat jaky mas turbo? kdyztak dej vedet potom za kolik se Ti ho podarilo obnovit ja v tom svojom mam mitsubishi TD04 nic blizsiho ale nevim...
Vetsi (hlinikovy) chladic, nizsi termostat a Redline Water Wetter. Pokud je tvuj motor I4 a ma od vyroby "harmonic dampener", v ZADNEM pripade ho nevymenuj za nejakou jednodilnou odlehcenou remenici (pokud se nehodlaz brzo vymenovat loziska klikove hridele).Krosmen píše:Jak zlepšit chlazení motoru?Větší řemenici na kliku-větší otáčky čerpadla,větší chladič.....Jak to vyřešit??????

IQ stylingem nenahradis.
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
když už se tady o tom bavíte, má nějakej smysl vyměnit ten harmonic balancer co mám origo - tj je ze dvou částí, který jsou jako slepený gumou ten stojí asi 50 USD

za nějakej lepší kterej je naplněnej kapalinou a stojí 150 USD

a nebo nějakej ultra ten stojí 350 USD

za nějakej lepší kterej je naplněnej kapalinou a stojí 150 USD
a nebo nějakej ultra ten stojí 350 USD

Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51