Turbo ???

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Chuck

Re: Turbo ???

Příspěvek od Chuck »

honza 2.0 16v píše:heh hazim šutr..

taky něco přidám - když sme u odlehčování - vyházej celej interiér- hlavně ty 2cm filcový tlumení pod kobercema zadní sedačky , sedačku spolujezdce, tapecáky ze dveří , muziku, a seš na cca -50až100kg , hodně váží ten filc .... pak sice je auto dost hlučný od motoru a podvozku

když pudeš dál nasaď laminátový pátý vrata a blatníky, a všechny dveře a nárazníky (neboj dělá se to - má to kámošův otec..stálo asi 15000,-) místo skel makrolon a máš dalších -50 kg, ale to už máš auto maximálně na kopec a autocross..

jinak za ty prachy co bys bastlil turbo a pak zjistil ze to nejde tak ja bych si nechal postavit nejakou atmosferu pokud bych chtel bejt vyjmecnej..

zaklad by byla 100PS 1.6 ka z octavky (samozrejmne odlehceny a vyvazeny spodek), na to by se nasadila upravena hlava s udelanejma vackama z 16v golfa GTi , nebo 20v a krmil bys to weberama ver mi ze za zhruba 40000 bys mel motor co by umel takovejch 170PS (sou i se 190-200 , ale tam je moooc dobra vacka..) , sice by trochu pil ale jelo by to dost dobre

tedka zrovna neco podobnyho chysta stavet kamos na autocross
Hezko to sice je, ale to abych za autem tahal cisternu ne??? :D

monty01

Příspěvek od monty01 »

Chuck píše:
monty01 píše:co takhle použít díly z z una turbo-podobnej obsah ,ecu s mapama ,omezit tlak turba na cca 0,5 bar a může to chodit.Podle mě teda 8) .
Jo jen jestli to turbo se hodi. 0.5 by mohlo bejt už v poho. A řidici jednotak se na upravit individualně.
no Uno je 1,5 benzín ,to s 1,6 nebude mít problém a řídící jednotka je hotová -proč se hrabat v škodovácký ,existuje tam celkem reálná možnost udělat chybu a odpálit ten motor.Ty máš Vag-com?

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

uno turbo je maximálně 1.4 to je dost raritka..jinak samý 1.3 ..1.6 bylo max uno novitec s 200PS:-)

monty01

Příspěvek od monty01 »

honza 2.0 16v píše:uno turbo je maximálně 1.4 to je dost raritka..jinak samý 1.3 ..1.6 bylo max uno novitec s 200PS:-)
hádat se nebudu,fiaty mě moc neberou- měl jsem za to ,že starý hranatý uno bylo v turbu s 1,5 -nedávno jsem je viděl ma netu v bazaru bez papírů za 5t ,proto mě to napadlo -jako parametrama celkem odpovídající zdroj dílů.I kdyby to byla 1,4 na tu 1,6 by stačilo trochu zvednout tlak paliva,případně vyměnit palivovou pumpu.

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

hmm to ja sem zarytej do fiatu:))) a proto vim že una v turbu byly jen 1.3 a 1.4 turbo pak akorat par ks 1.6 turbo od noviteca a individualni prestavby na 2.0 l turbo s 300 az 570konmi....

jinak di s tou 1.5 turbo sem http://www.italiancars.org a uvidis:))))

MattiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MattiK »

chucku ty si asi neuvedomujes co to vsechno obnasi oturbit atmosferu, zaprve za to das tak 50 a vic a za druhe musis o tom neco vedet, uvedom si, ze jen spatna mapa v jednotce ti muze zpusobit propaleni pistu atp....
opravdu, i kdyz myslis ze ne, vyjde levneji vzit motor s turbinou nejlepsi je asi pro tvoje ucely 1,8T a nacpat ho tam a vyjde to levneji nez takovahle zasadni prestavba...
chce to spustu zkusenosti a promin, ze to rikam, ale podle tvych prispevku mi neprijde, ze ty je mas....
zkus poslechnout ty lidi, co te od toho odrazujou, vetsina z nich vi, proc to rika a pokud je ani presto neposlechnes, tak nechapu, proc chces tady od nekoho poradit...

monty01

Příspěvek od monty01 »

nee já jsem hondař, já bych tam moc prudil ,mám trochu extremní názor na italský a francouský auta :lol: .Jinak si stojím za tím.že i z tý 1,4 by to šlo . 8)

JonnY

Příspěvek od JonnY »

mi to prijde, ze sa tu teoreticky teoretizuje a nakonec k nicomu nedojde.
pridanie turba - nezmysel, vymena motora - neprejdem cez technicku, uprava atmosfery - bude to moc zrat, odlachcenie - sa v tom nebude dat normalne jazdit....
mozno ti krivdim, ale podla mna sa tu nic nevyriesi. ked tak nejaky jemny tuning stavajuceho motoru.

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

blázen píše:ted přijde ukamenovani
:D LOOOL :D
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Chuck píše:Hezko to sice je, ale to abych za autem tahal cisternu ne??? :D
Takže suma sumárum ty si myslíš že:

1. přidat turbo je ohromná sranda a vůbec to není složitý
2. nebude tě to stát moc peněz, rozhodně míň než celej turbomotor
3. auto ti potom s turbem nebude mít nijak zvlášť vysokou spotřebu
4. sériová převodovka a poloosy to vydrží, takže nic nepotřebuješ
5. tvůj motor je už celej nadrženej na to, aby tam bylo turbo

Pokud to je opravdu tak, potom si blázen. Jestliže budeš montovat turbo, budeš muset minimálně nechat vyrobit svody (nebo si je udělat). Aby to bylo kompletní, budeš potřebovat mezichladič, započítej si ho do nákladů spolu s trubkama a hadicema. To turbo tě bude stát taky celkem dost peněz, pokud nekoupíš nějakou mrdku co bude pouštět olej skrz všechny díry co v něm jsou - pokud navíc koupíš turbo z dýzla, tak hIGGI v jiným příspěvku upozornil, že kompresorová mapa ti vůbec nemusí vyhovovat a turbo nebude efektivní. Kompresní poměr tvýho motoru je optimalizovanej na provoz bez turba, s turbem může vznikat taková teplota, že propálíš písty a s tím turbem ujedeš pár kilometrů. Stejně tak je můžeš propálit až přestane stíhat palivová soustava, takže bys měl zajistit dostatečnou dodávku benzínu (ECU ho bude dávkovat totiž málo, ona netuší že tam nějaký turbo je). Jestli ta směs bude mít správnej poměr zjistíš spolehlivě podle teploty výfukových plynů a na to potřebuješ wideband lambdu a měřák EGT a to taky bude stát dost peněz. Pokud to všechno dohromady pojede a vyrobí to nějakej vyšší výkon, je možný, že spálíš spojku, rozbiješ převodovku nebo ukroutíš při nějakým rozjezdu poloosu. Případně se ti může stát, že motor si to nenechá líbit a zvýšený namáhání ho přidře na klice nebo zlomí ojnice. Nezapomeň, že olej bude potřebovat i turbo - může ti přestat stíhat mazání nebo značně stoupne teplota oleje (budeš to muset pak změřit) a budeš tak dodělávat ještě chladič oleje nebo řešit jak zvýšit účinnost olejové pumpy.

Tohle všechno je pro tebe teda v pohodě a nevidíš v tom problém ?
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

Mám na tenhle nesmyslenj nápad podobná názor jako Beaver. Vím o několika lidech, kteří dělali swap 1.8T do jiného auta (jeden z nich i do Felicie) a pořizovací hodnota motoru byla cca 20-35000 včetně elektriky. Někdy se dá pořídit kolem 35000 i s převodovkou a přední nápravou. Je jasné, že pak musíš předělat elektriku a uchycení motoru, ale to je drobnost oproti problémům s palivem, vstřikama, ECU, spojkou, montáž SPRÁVNÉHO turba na výfukové potrubí a propojení sacího potrubí, měření hodnot teploty výfukových plynů, abys vůbec věděl, co se v motoru děje, když budeš ladit mapy na ECU, atd...

Z Feldy bych buď udělal civilní Kitcar - maximálně odlehčit a poladit motor jako N/A a nebo tam swapni 1.8T - bude to opravdu levnější a pokud něco vyloženě nezprasíš, tak ti bude stačit jeden motor, což se v žádném případě nemůže říct o oturbení 1.6.
Nový e-shop - www.bidrinperformance.com/shop

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

JonnY píše:mi to prijde, ze sa tu teoreticky teoretizuje a nakonec k nicomu nedojde.
pridanie turba - nezmysel, vymena motora - neprejdem cez technicku, uprava atmosfery - bude to moc zrat, odlachcenie - sa v tom nebude dat normalne jazdit....
mozno ti krivdim, ale podla mna sa tu nic nevyriesi. ked tak nejaky jemny tuning stavajuceho motoru.
Tvoje názory jsou racionální. Jediné co z toho může vyjít jako výsledek, je mít tohle auto jenom pro zábavu a na ježdění do práce něco jiného.

Když už by chtěl člověk dělat něco v rámci legality, tak bych prodal Filcku, přišetřil pár Kč (stejně bys je vyhodil z okna za pokusy z přeplňováním) a koupil třeba A3 1.8T - 110 kW v sérii, vydráždíš ji bez úprav na mechanice na 200 - 220 PS, s větším turbem i na 300 PS se sériovou klikou (pár takových motorů jsem už před sebou měl) a ve finále tě to vyjde nesrovnatelně levněji, než ta Felda Turbo.

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

Lukaash píše:tady ho mas za 11kkc ... http://www.autohificlub.cz/index.php?bo ... 8T&begin=0

Vteřinu bych nepřemýšlel a šel do toho, už jenom kvůli dílům!!! Pro jistotu bych ale zkusil s motorem zatočit....

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Chuck píše:
Idaho píše:
Chuck píše:Řečeno toho bylo docela hodně. Někdo psal abych snižil hmotnost o 200 kg- hmm tak třeba abych odstrojil celi auto a mužu rounou vyhodit i motor ne??? :lol: Skvělej napad. Podvozek a brzdy mam už zmakly. Ten motor felicie 1.6 Mpi je dost seškrcenej takže se da vykon zvyšovat dobře aniž bych ho musel celej předělavat. Někdo psal že bych tam chtěl mit tlak 1 bar- copak sem blazen i 0.8 bar je strašně moc. Někdo řikal ať tam dam motor 1.8 t hmm to neni špatnej napada ale finančne to určitě levnějši nebude, nebo ví někdo cenu???? Prodat feldu a koupit něco turbem, hmm to je taky řešeni ale pak už to nebude felicie s turbem. Pokud se někdo zajimate o felicie tak určitě víte že felici s turbem udělaly na slovensku- ale šilenci to nadupaly na 110 kw.
To je pořadnej extrem. A docela to jede.
poridit motor 1,8t , kompletni bude max 20 tis.. poku si spoctes investici do prestavby puvodniho bude to drazsi... jinak odlehceni o 200kg ne; ale i "blbejch" 100kg znamena zmenu kterou pocitis a touz takovy problem neni...

Mezi nami co ziskas tim ze budes mit felicii s turbem? budes mit auto co trosku pojede ale v zatackas bude dostavat na prdel pokud neinvestujes dost velkou palku do podvozku - porad to bude felicie, kterou i s tim turbem pojede na statovce 90% dvoulitru a kazda obyc CRX.. halven kvlu spatn erozlozene vaze, tezisti a stabilite auta.. jde o to na co to chces, pokud chces mit unikat , tak to mit nebudes, uz jich jezdi dost, a pokud to chces na to abys machroval ze mas feldu v turbu - moc lidi tim neoslnis a ve finale pokud bys ti penize investoval do jineho auta tak bab zbalis vic :D
Mužeš mi řict od kdy se balej žensky na turbo- kvuli tomu ho tam asi nedavam ne?? A pokud musiš mit hezky auto nato aby si zbalil holku tak to je tvuj problem. :nono: Docela mě zajima odlehčeni o 100 kg, mužem mi to popsat, docela by mě to zajimalo a určitě bych i něco využil. Ty asi nemaš oblibeny auto co- prostě chci upravyt tu moji feldu. Unikat nechci, to bych do ni musel nacpat pořadnej balik. Koukal sem po nějakejch upravach motoru a je to finančně taky dost naročny- takže proč ne rounou turbo než nějaký znižovani hlavy. Prodat feldu se už nevyplati- co bych za ty prachy pořidil??? Mě se felicie libi.
co s etyce ceny motoru a elektriky, nez zacnes rejt vem do ruky annonci - pokud umis cist, nebo projed par vrakovist - castecnou odpoved tu uz mas taky...

Co se tyce baleni holek, pripada mi to jako spis tvuj problem, protoze porste nevim k cemu by byla felda v turbu jak to chces ty - sorry ale tak leda k smichu ostantim soferum co vi o co jde, a nebo k uznalemu pohledu a popalacani po zadech od neznalych Pepiku - sorry sekl js,e se asi ti jde o tohle ..

Pokud by sis pred polozenim takoveto otazky porcetl forum, mozna bys ji nepolozil a takhle se tu neztrapnil, portoze bys vedel vsechno o teto problematice ( no prehanim ale urcite bys vedel vic ne jsi se za dva dny docetl v tomhle threatu ) - anvic bys vedel i o autech ktere mam v oblibe a ktere slechtim a o mych pokusech s oturbenim ( a nejen mych ) a pochopil bys proc je tu tu k takovyhle otazce tak negativni postoj. ale tobe nejde o to ziskat informace a tu pouzit ale spis delat potom v hopsode chytryho ceo vse se musi udelat a jak to neni problem. reknu ti jenu vec, vim na kolik vyjde swap na 1;8T a pokud ty dokazes oturbit tvoji feldu za mene nez 1,5nasobek te ceny a vydrzi jezdit 10tis km tak ti ten rozdil doplatim , beres?? :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

no asi se shodnu s poslednima přizpěvkama. a turbo z diesla sem na benzinovem motoru měl am ja osobně a když sem ho vyndal chtěl sem udělat jedine ,..hodit ho do popelnice. je uplně jinačí než turbo z benzina.
navic si musiš zjistit podle kompresorovych map ktere turbo bude nejefektivnějši pro tvuj motor a ne tam nacpat prvni co koupiš na vrakači.. navic z vrakače ti bude funguvat jen chvili, všecky sou KO. O upravě ECU nemluvě, pokud to má jezdit a vydržet,tak to budeš muset nechat někde někomu odladit, bude mu to trvat bůhví jak dlouho a ty se nedoplatíš,.... dalši problematika=dalši hromady peněz,.... jediná rada upustit od tehle myšlenky a jit na ten swap, navic 1,6atmo ve fel. bude totální bláto proti 1,8t co ti doporučují na swap :wink:
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

blázen píše:no asi se shodnu s poslednima přizpěvkama. a turbo z diesla sem na benzinovem motoru měl am ja osobně a když sem ho vyndal chtěl sem udělat jedine ,..hodit ho do popelnice. je uplně jinačí než turbo z benzina.
navic si musiš zjistit podle kompresorovych map ktere turbo bude nejefektivnějši pro tvuj motor a ne tam nacpat prvni co koupiš na vrakači.. navic z vrakače ti bude funguvat jen chvili, všecky sou KO. O upravě ECU nemluvě, pokud to má jezdit a vydržet,tak to budeš muset nechat někde někomu odladit, bude mu to trvat bůhví jak dlouho a ty se nedoplatíš,.... dalši problematika=dalši hromady peněz,.... jediná rada upustit od tehle myšlenky a jit na ten swap, navic 1,6atmo ve fel. bude totální bláto proti 1,8t co ti doporučují na swap :wink:
to turbo je uplne stejne jen jina otackova charakteristika a jiny uhel a tvar lopatek zpusobi jinou mapu.. ono zalezi jake Dieselove turbo pouzijes na jaky motor, ver mi..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

Chuck by si měl přečíst nejdřív třeba tohle:

http://www.e30.cz/technika/turbo.html

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

taky myslim ze to je zadarmo, ikdyz nakupem motoru to samozrejme nekonci...spis zacina :-D

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

já měj z baworáka 525TDS a lopatky byly opravdu uplně jine, hovno to jelo

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

blázen píše:já měj z baworáka 525TDS a lopatky byly opravdu uplně jine, hovno to jelo
jj ale to neznamena ze z zadneho TD by ti neslo, co jsem se koukal na prubehy, tak pokud sches pouzit dieselove musis do trosku vyssi rady... aby tlacilo trosku vice, potom je jeste problem s nabehem, ale to uz jsou ruzne trimy,,,

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

já ho nechtěl použit,nejsem debil, koupil sem auto a už to tam bylo,.. to víš auto kdysi stálo v jednom nejmenovanem bazaru,, :wink: tam to taky zbastlili.. já bych to tam nikdy nedal,ani kdyby bylo nove a zadarmo

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

uprimne? kdyby bylo nove a zadarmo, tak bych to zkusil, abych vedel jak se to chova :) nez bych sehnal to co tam ma jit :)

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

ja ne na pokusy s turbama nejsem , ta robota ho tam nacpat apak zjistit že to bylo kničemu,,.. a zas ho vytahovat,..repas je hotovy max za tyden.. to za to nestoji. navic ten vysledek nebude nikdy lepši než s takovym turbem ktere bude efektivni...ja bych ho asi prodal :lol: někde mam fotku lopatek z dieslaka vedle benzinu skusim ji pohledat

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

blázen píše:ja ne na pokusy s turbama nejsem , ta robota ho tam nacpat apak zjistit že to bylo kničemu,,.. a zas ho vytahovat,..repas je hotovy max za tyden.. to za to nestoji. navic ten vysledek nebude nikdy lepši než s takovym turbem ktere bude efektivni...ja bych ho asi prodal :lol: někde mam fotku lopatek z dieslaka vedle benzinu skusim ji pohledat
jj to s ebude lisit kus od kusu... jinak robota?? co s roboutou , budiky mas stejne, xte; WGtaky, ja bych do toho sel, jedina investice - na plazme za dve flasky udelat priruby me by to treba za trosku expu stalo :)

hIGGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hIGGI »

Jedno takovy mame vyrobeny, compressor+CHRA z neceho? nevim ceho :o) napasovana stock FC3S turbine housing.....sem zvedav co to bude delat ;o)
Cryogenic treatment
http://www.cryo-centrum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

nejhorši robota je ho tam instalovat víte pane, je tam přistup jak do řiti :mad:

hIGGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hIGGI »

njn, tak si na to vyndas motor, na silvi to je razdva
Cryogenic treatment
http://www.cryo-centrum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

no proto tam nebudu cpat žadny bastl ajen to co by mělo dobře fungovat :D

Chuck

Příspěvek od Chuck »

uznavam že ten napad je trochu šilenějši, ale je realizovatlnej. Teď ten motor 1.8t to je z tt??? No ale neni tam řidící jednotka, jak to napasuju na tu moji převodovku??? A tenhle motor ma asi pořadnej vykon, takže zřejmě poloosi pudou do haje, spojka pude dohaje, a kdoví co ještě. A jak se tam vejde vubec velikostně???
Cena to je supr šel bych do toho, ale nekoupimpřeci něco když nevím jestli to tam dam.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“