Tlak v hadicích

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Návštěvník

Tlak v hadicích

Příspěvek od Návštěvník »

Mám Toledo 1,9tdi 81kw v chladícím okruhu mám velkej tlak hadice jsou jako šutr j,je to normální nebo mám hledat problém jinde :?

Paolo.n

Příspěvek od Paolo.n »

Funguje pretlakovej ventil na vicku u chladice? Me se zasek a roztrhlo mi to vrsek chladice.

Návštěvník

Tlak v hadicích

ten ventil urcitě nefunguje tlak se odpouští až prí odšroubování cca3 až 4 závitů a to je na hranici kdy mi to namlátí hubu

Návštěvník

Paolo.n píše:Funguje pretlakovej ventil na vicku u chladice? Me se zasek a roztrhlo mi to vrsek chladice.
Ventil nefunguje nebo alespoň myslim.Tlak se začne odpouštět až když je výčko skoro celí otevřený.
Roman

Paolo.n

Příspěvek od Paolo.n »

Teda abych nekecal, nevim jestli to ma Toledo na chladici, ale proste jde o takovou tu zatku, ktera ma na sobe ventil s pruzinou. A prave ta pruzina ma na svedomi ze se ten ventil vysokym tlakem otevre a pretece trochu vody do prepadovy nadobky, a nebo pokud je ta zatka na na expanzni nadobce tak funguje stejne ale jen odfoukne paru.
Pokud mas ohratej motor hned po jizde tak tam samozrejme trochu vyssi tlak bude, to je normalni a radsi bych to neotviral, aby to nevyprsklo.
Vysokej tlak muze zpusobovat i pokud mas v chladicim systemu neco ucpanyho, ale to bys poznal podle toho ze by to melo sklony k prehrivani.

I.C.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I.C. »

Nemuze to treba tlakovat proto, ze mas praskly tesneni pod hlavou a fouka to do vody?

Návštěvník

Bylo to těsnění pod hlavou o víkendu jde dolu tak uvidíme jestli to neodneslai palice to bych nerad.Dával jsem to na čichačku a pro jistotu jsem to nechal za studena a za tepla natlakovat a výsledek byl jasný.

I.C.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I.C. »

Wow, to jsem rad ze byla moje diagnoza dobra. Teda vlastne bych rad byt nemel, protoze to byla ta nejhorsi varianta, co ;-)

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“