regulátor tlaku benzínu help pls!

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

regulátor tlaku benzínu help pls!

Příspěvek od honza 2.0 16v »

čest mam takovej malej problém a to ten že nevím kam mám dát sportovní regulátor tlaku na svym coupe

v serii to je celkem debilně řešení , jelikož je regulátor pevně nasazenej na liště. takže v úvahu přicházej dvě varianty

var.1 : podle mě nej jelikož se uškrtí seriovej přepad ze seriovýho regulátoru a závodní regulátor se dá před lištu a před lištou bude i přepad - jediný čeho se obávám, jestli ten tlak bude mít i benzín na konci lišty (myslím si že jo, ale chci si to ověřit...)aby tam nebyl nějakej problém

var.2: regulátor se umístí na přepad za seriovej kterej drží 3b a jse to do závodního , kterej to drží na 4b, takže v celým palivovým systému je tlak 4b. problém je asi v podtlakový regulaci, která by se asi musela zapojit na oba regulátory, aby to bylo funkční...

nic víc mě nenapadá..maximálně sehnat lištu z jinýho(staršího) fiaťáckýho motoru, kterej má regulátor mimo lištu na hadicích... jenže to by zas byla pakárna s těsnícíma gumičkama a sundaváním arozebíráním sání....
pro lepší pochopení mý situace dávám i odkaz na obrázek

http://fiatcoupe.wz.cz/regulator.jpg

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Re: regulátor tlaku benzínu help pls!

Příspěvek od MarAt »

Já jsem to řešil tak,že jsem si nechal vysoustružit novej "domeček" na lištu místo regulátoru a do něho jsem dal ten novej regulátor...doporučuji bosch,je stabilní.
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

MarAt píše:Já jsem to řešil tak,že jsem si nechal vysoustružit novej "domeček" na lištu místo regulátoru a do něho jsem dal ten novej regulátor...doporučuji bosch,je stabilní.
taky že BOSHe mam :D , ale právě ten domeček se mi děšlat nechce.. , navíc tam není místo an nějaký experimenty...

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

honza 2.0 16v: a neslo by nejak demontovat ten seriovej a hodit to misto nej, ty ostatni zpusoby se mi moc nezdaj. Jinak myslim ze tu budes mit nejaky OT ohledne toho nazvu "sportovni" regulator :o)
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Ten domek se i prodává,ale stojí kolem dvou tyček,šikovnej soustružník ti ho udělá za pjéťo. Dal bych sem odkaz na stránky,ale zrovna nějak nefungují. Je to www.brazdil.com,sekce e-shop myslím. Eventuelně mi jeden bosh domek zbyl,jenže je na hondu a nevím,jestli bi ti seděl...
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

PJ píše:honza 2.0 16v: a neslo by nejak demontovat ten seriovej a hodit to misto nej, ty ostatni zpusoby se mi moc nezdaj. Jinak myslim ze tu budes mit nejaky OT ohledne toho nazvu "sportovni" regulator :o)
šlo by to demontovat.. jenže tam je právě ten problém, že by se muselo dělat víčko a na to není už čas... nehledě na cenu při případný celkem složitý výrobě (průměr cca 5 mm a z toho si ved 2 8mm hadice...)

na OT se*u :lol: .... je jedno jestli sportovní nebo závodní.. on ten můj motor je taky něco napůl :roll: ... ale tenhle regulátor se používá třeba ve sk A , SP atd.. pokud je povolen.... a na motoru mam taky úpravy něco mezi tím a tím...

tady sem našel něco na způsob mý var. 1 , akorát že má místo , původního regulátoru ucpávku a regulátor před lištou....
http://www.mnmotor.net/obrazky/fiat1995.jpg

kua mimon s eblíží a ještě není elektronika..kua kua kua...

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Estli můžu ot,tak si to kvaltem neposer...zapojení dvou regulátorů do serie nechá regulovat samozřejmě ten s nižším tlakem...
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

MarAt píše:Estli můžu ot,tak si to kvaltem neposer...zapojení dvou regulátorů do serie nechá regulovat samozřejmě ten s nižším tlakem...
takže var. 2 nepřichází v úvahu že?

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Myslel jsem to tak,že i když ten 4barovej jako první pustí za sebe 4bary,tak ten tříbarovej to sníží na tři(dejmetomu,že pumpa dává 5).Jestliže bude zapojenej nejdřív tříbarovej,projdou za něj zas jen tři bary a pokud se mu zaškrtí odvod,nedokážu jeho chování předvídat.
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

MarAt píše:Myslel jsem to tak,že i když ten 4barovej jako první pustí za sebe 4bary,tak ten tříbarovej to sníží na tři(dejmetomu,že pumpa dává 5).Jestliže bude zapojenej nejdřív tříbarovej,projdou za něj zas jen tři bary a pokud se mu zaškrtí odvod,nedokážu jeho chování předvídat.
no jo jenže já počítám s tím že přepad z toho 3barovýho bude ucpanej... takže ty 4b by tam bejt mohli ne..když bude první 4 barovej a pustí za sebe ty 4b a pak to dojde k tomu 3b - ten to sice pusti taky, ale jen do ty doby nez to narazi na ucpanej prepad.. takze ty 4b by tam meli bejt... s ucpanym prepadem toho 3b by se ten 3b regulator prakticky vyradil z cinnosti

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Ty voe proste musis mit ten domecek... Tohle jsou strasny picoviny. :( Riskujes motor...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Neriskoval bych to na tvým místě,kdybych si to aspon nezměřil měřákem.Predikovat chování toho ventilu s ucpaným odpadem si prostě netroufám....
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

MarAt píše:Neriskoval bych to na tvým místě,kdybych si to aspon nezměřil měřákem.Predikovat chování toho ventilu s ucpaným odpadem si prostě netroufám....
právě měřák mám.. ale asi to vidím na to že seženu starou lištu , kde je regulátor na hadicích bud na držáku na motoru, nebo na kastli.... ..sice to bude práce na h.... , ale na tipu mi to aspon funguje...

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

no nevim no, mam to uplne stejne jako Ty a o regulatoru sem uvazoval o progresivnim, ze je lista, na ni je pristroubovanej dvouma sroubkama regulator ne pres prirubu ale asi prez trubicku naletovanou na regulatoru + O krouzek, kdyz odmontuju regulator tak mi vyjede ta trubicka s o krouzkem, tak jednoduse kuchnu ten puvodni, udelam z nej jenom komurku a vystup bude vystup nebo taky staci vytahnout tu puvodni pruzinu a zaslepit podtlak

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“