regulátor tlaku benzínu help pls!
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
regulátor tlaku benzínu help pls!
čest mam takovej malej problém a to ten že nevím kam mám dát sportovní regulátor tlaku na svym coupe
v serii to je celkem debilně řešení , jelikož je regulátor pevně nasazenej na liště. takže v úvahu přicházej dvě varianty
var.1 : podle mě nej jelikož se uškrtí seriovej přepad ze seriovýho regulátoru a závodní regulátor se dá před lištu a před lištou bude i přepad - jediný čeho se obávám, jestli ten tlak bude mít i benzín na konci lišty (myslím si že jo, ale chci si to ověřit...)aby tam nebyl nějakej problém
var.2: regulátor se umístí na přepad za seriovej kterej drží 3b a jse to do závodního , kterej to drží na 4b, takže v celým palivovým systému je tlak 4b. problém je asi v podtlakový regulaci, která by se asi musela zapojit na oba regulátory, aby to bylo funkční...
nic víc mě nenapadá..maximálně sehnat lištu z jinýho(staršího) fiaťáckýho motoru, kterej má regulátor mimo lištu na hadicích... jenže to by zas byla pakárna s těsnícíma gumičkama a sundaváním arozebíráním sání....
pro lepší pochopení mý situace dávám i odkaz na obrázek
http://fiatcoupe.wz.cz/regulator.jpg
v serii to je celkem debilně řešení , jelikož je regulátor pevně nasazenej na liště. takže v úvahu přicházej dvě varianty
var.1 : podle mě nej jelikož se uškrtí seriovej přepad ze seriovýho regulátoru a závodní regulátor se dá před lištu a před lištou bude i přepad - jediný čeho se obávám, jestli ten tlak bude mít i benzín na konci lišty (myslím si že jo, ale chci si to ověřit...)aby tam nebyl nějakej problém
var.2: regulátor se umístí na přepad za seriovej kterej drží 3b a jse to do závodního , kterej to drží na 4b, takže v celým palivovým systému je tlak 4b. problém je asi v podtlakový regulaci, která by se asi musela zapojit na oba regulátory, aby to bylo funkční...
nic víc mě nenapadá..maximálně sehnat lištu z jinýho(staršího) fiaťáckýho motoru, kterej má regulátor mimo lištu na hadicích... jenže to by zas byla pakárna s těsnícíma gumičkama a sundaváním arozebíráním sání....
pro lepší pochopení mý situace dávám i odkaz na obrázek
http://fiatcoupe.wz.cz/regulator.jpg
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Re: regulátor tlaku benzínu help pls!
Já jsem to řešil tak,že jsem si nechal vysoustružit novej "domeček" na lištu místo regulátoru a do něho jsem dal ten novej regulátor...doporučuji bosch,je stabilní.
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
www.marat.cz
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
taky že BOSHe mamMarAt píše:Já jsem to řešil tak,že jsem si nechal vysoustružit novej "domeček" na lištu místo regulátoru a do něho jsem dal ten novej regulátor...doporučuji bosch,je stabilní.

- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
honza 2.0 16v: a neslo by nejak demontovat ten seriovej a hodit to misto nej, ty ostatni zpusoby se mi moc nezdaj. Jinak myslim ze tu budes mit nejaky OT ohledne toho nazvu "sportovni" regulator 

No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Ten domek se i prodává,ale stojí kolem dvou tyček,šikovnej soustružník ti ho udělá za pjéťo. Dal bych sem odkaz na stránky,ale zrovna nějak nefungují. Je to www.brazdil.com,sekce e-shop myslím. Eventuelně mi jeden bosh domek zbyl,jenže je na hondu a nevím,jestli bi ti seděl...
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz
www.marat.cz
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
šlo by to demontovat.. jenže tam je právě ten problém, že by se muselo dělat víčko a na to není už čas... nehledě na cenu při případný celkem složitý výrobě (průměr cca 5 mm a z toho si ved 2 8mm hadice...)PJ píše:honza 2.0 16v: a neslo by nejak demontovat ten seriovej a hodit to misto nej, ty ostatni zpusoby se mi moc nezdaj. Jinak myslim ze tu budes mit nejaky OT ohledne toho nazvu "sportovni" regulator
na OT se*u

tady sem našel něco na způsob mý var. 1 , akorát že má místo , původního regulátoru ucpávku a regulátor před lištou....
http://www.mnmotor.net/obrazky/fiat1995.jpg
kua mimon s eblíží a ještě není elektronika..kua kua kua...
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Estli můžu ot,tak si to kvaltem neposer...zapojení dvou regulátorů do serie nechá regulovat samozřejmě ten s nižším tlakem...
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz
www.marat.cz
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
takže var. 2 nepřichází v úvahu že?MarAt píše:Estli můžu ot,tak si to kvaltem neposer...zapojení dvou regulátorů do serie nechá regulovat samozřejmě ten s nižším tlakem...
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem to tak,že i když ten 4barovej jako první pustí za sebe 4bary,tak ten tříbarovej to sníží na tři(dejmetomu,že pumpa dává 5).Jestliže bude zapojenej nejdřív tříbarovej,projdou za něj zas jen tři bary a pokud se mu zaškrtí odvod,nedokážu jeho chování předvídat.
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz
www.marat.cz
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
no jo jenže já počítám s tím že přepad z toho 3barovýho bude ucpanej... takže ty 4b by tam bejt mohli ne..když bude první 4 barovej a pustí za sebe ty 4b a pak to dojde k tomu 3b - ten to sice pusti taky, ale jen do ty doby nez to narazi na ucpanej prepad.. takze ty 4b by tam meli bejt... s ucpanym prepadem toho 3b by se ten 3b regulator prakticky vyradil z cinnostiMarAt píše:Myslel jsem to tak,že i když ten 4barovej jako první pustí za sebe 4bary,tak ten tříbarovej to sníží na tři(dejmetomu,že pumpa dává 5).Jestliže bude zapojenej nejdřív tříbarovej,projdou za něj zas jen tři bary a pokud se mu zaškrtí odvod,nedokážu jeho chování předvídat.
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty voe proste musis mit ten domecek... Tohle jsou strasny picoviny.
Riskujes motor...

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Neriskoval bych to na tvým místě,kdybych si to aspon nezměřil měřákem.Predikovat chování toho ventilu s ucpaným odpadem si prostě netroufám....
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz
www.marat.cz
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
právě měřák mám.. ale asi to vidím na to že seženu starou lištu , kde je regulátor na hadicích bud na držáku na motoru, nebo na kastli.... ..sice to bude práce na h.... , ale na tipu mi to aspon funguje...MarAt píše:Neriskoval bych to na tvým místě,kdybych si to aspon nezměřil měřákem.Predikovat chování toho ventilu s ucpaným odpadem si prostě netroufám....
no nevim no, mam to uplne stejne jako Ty a o regulatoru sem uvazoval o progresivnim, ze je lista, na ni je pristroubovanej dvouma sroubkama regulator ne pres prirubu ale asi prez trubicku naletovanou na regulatoru + O krouzek, kdyz odmontuju regulator tak mi vyjede ta trubicka s o krouzkem, tak jednoduse kuchnu ten puvodni, udelam z nej jenom komurku a vystup bude vystup nebo taky staci vytahnout tu puvodni pruzinu a zaslepit podtlak