Jaké pneu?

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jaké pneu?

Příspěvek od Idaho »

Vybírám pneušky pro supřičku.

rozměr 235/45 R17
a koukám na epneu.cz

uvažoval jsem o Dunlopech Sp sport, a ty se dělají v několika verzích - 2000, 9000 a sport Maxx cenově zhruba stejné.. jaké jsou mezi nimi rozdly?
Moc se v těch rychlostních indexech nevyznám..

potřebuju penušky na prdel, co nebudou z moc měkké směsi ( aby mi na té prdeli vydrželi alespon 10tis km.
Zase at nejsou moc tvrdé a mají lepší přilnavost v zatáčkách a zvládají rychlost pro jistotu i 250+ km/h :D

Dnes v noci jsem s epřesvědčil že na 0,5baru zvládá 245km/h celkem hravě :D ( tachometrových.. vzhledem k tomu že poloměr kola je o 12mm větší než originál tak tam tak veliká odchylka dolu nebude.. )..

copak doporučíte?? na předku mám vcelku měkkou směs, a sedí jak přibité, chviklu ještě vydrží, jenže ta samá směs mi na prdeli vydržela cca 1500km :( sice to bylo již trošku ojeté ale i tak ...
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

a ty chceš dávat na předek a zadek rozdílnou gumu (jinou směs) nebo všechny 4 stejný?

Dan Mag

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Dan Mag »

Sport Maxx a 9000 jsou nejvyšší kategorie od Dunlop ve smyslu užití pro sportovní auto. Nedávno na fóru pad odkaz na testy pneu, kde Dunlop Sport Maxx obdrželi 93%.
Podle pneuservisáka u kterého přezouvám tak jsou tvrdší než Pirelli Zero (dávám dál jak jsem slyšel).
Dost tvrdý, s dobrým vzorkem jsou třeba Falken 451. Ale o jejich užití na auto typu supry ??? nevim nevim.
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
Gathering a car-toy information...

bohhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohhy »

Jen tak mimo by me zajimalo proc se tady na foru nikdy nemluvi treba o MICHELIN Pilot Sport 2 nebo MICHELIN Pilot Sport cup?
Je fakt ze na vydrz nepatrej mezi tu nejlepsi volbu ale je to pneumatika na bazi zavodni pneumatiky a z vlastmi zkusenosti neznam prilnavejsi.
Wrangler YJ + BMW M3 E92 + BMW E34 525i + BMW E30 340V8 M3look

Suprista 7M-GTE

Příspěvek od Suprista 7M-GTE »

smazáno
Naposledy upravil(a) Suprista 7M-GTE dne 02 črc 2006 23:05, celkem upraveno 1 x.
8) www.FEW-RABBTIS.com-The spirit of performance tuning 8)
TOYOTA SUPRA MKIII 7M GTE
398PS 400m 13,17s

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no jo jenže já potřebuju kompromis mezi přilnavostí a výdrží..
Takže předek trošku měkčí zadek bych chtěl tvrdší - pokud nekjdo kdo to mu skutečně rozumí myslí že je to špatně, tak přivítám jakékoliv vysvětlení, názor, doposud jsem měl vozy u kterých jsem pneu moc neřešil..

byl bych rád kdyby pneu vydrželi alespon 15tis km, s rozumnou přilanavostí a cena do cca 4tis za pneušku - na roinu čím méně tí, lépe.
V současnosti mám na prdeli Falkeny a za cca 850km mi zmizelo těch 50% vzorku co tam bylo. A to předem říkám že nehrabu, proste jezdím rychleji a občas nějakou tu zatáčku říznu pod plynem ( ne drift Very Happy )
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Dan Mag

Příspěvek od Dan Mag »

Idaho píše:no jo jenže já potřebuju kompromis mezi přilnavostí a výdrží..
Takže předek trošku měkčí zadek bych chtěl tvrdší - pokud nekjdo kdo to mu skutečně rozumí myslí že je to špatně, tak přivítám jakékoliv vysvětlení, názor, doposud jsem měl vozy u kterých jsem pneu moc neřešil..

byl bych rád kdyby pneu vydrželi alespon 15tis km, s rozumnou přilanavostí a cena do cca 4tis za pneušku - na roinu čím méně tí, lépe.
V současnosti mám na prdeli Falkeny a za cca 850km mi zmizelo těch 50% vzorku co tam bylo. A to předem říkám že nehrabu, proste jezdím rychleji a občas nějakou tu zatáčku říznu pod plynem ( ne drift Very Happy )
Pneu Falken mají nadprůměrně tvrdou směs, a když ani ty nevydržej. Tak to bude těžký.
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli

Dan Mag

Příspěvek od Dan Mag »

OT: jestli je teda Supra takový likvidátor pneumatik, tak to se mi líbí, asi si ji pořídim :-)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

hmm spíš já se musím naučit jezdít :D

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

Ja mam ozkouseny dost dobre Pirelli Pzero Nero vydrz nak zatim naresim takze to vam nepovim, nicmene mam je u sebe, na Fabii RS po chipu a na Kokte 1.8T 220PS, tedy 208PS odbrzdenejch a plus dalsi upravy svodu, vyfukovyho potrubi od Sebringu. A pri tachometrovejch 250 se chovaj naprosto vpohode :) i do zatacek z prahy na brno pri dvoukilech to sedi. V nemeckejch testech konci tahle pneu jasne prvni, neprekonatelny vlastnosti na mokru tomu se zadna guma nevyrovna, druhy sou GY F1 ty sou super na suchu ale na vode sou nekde u dna testu. Hned za nima pak Continental s Contaktsport 2 ci 3 a v zavesu Dunlop Continental a Dunlop se vetsinou perou o to treti misto jak kterej test Michelin a zbytek sou az pod prvni ctverici.

Ale pokud chcete fakt zavodni gumu tak od BridgeStone nebo od Pirelli ty polosliky, ktery sou schvaleny pro beznej provoz. Pul gumy je slick a pul gumy je klasickej vzorek. No ale ta cena je fakt zajima heh, tu bych si asi nekoupil.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

H-Vtec

Příspěvek od H-Vtec »

Mno a má to cenu probírat jaký pneu když stejně schořej? :lol:
Fiat Panda 1.3T....185Ps.......402m: 12,515s

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

H-Vtec: nema staci zajit do pneu jakyhokoli a tam si vybrat sjety a muzou horet na tuny
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

MichalF

Příspěvek od MichalF »

Pzero Nero mam taky stejne jako Laky a nemuzu vynachvalit !!! Nej pneu co sem kdy mel !!!
If everything seems under control, you're just not going fast enough.

Stick your head between your legs and kiss your ass goodbye.

Pinky

Příspěvek od Pinky »

a co Uniroyal rain sport?

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no jde mi to ž eproste potřebuju pneu .. radši nové, jeté mám na týden max dva a pokud dám za jeté jednu 700-1000 kč tak se mi to trošku nevyplatí..

Na druhou starnu nechci vyhazovat prachy za supersportovní pneu.. proto se ptám na optimum cena / užitek.. jedna guma za 8tis je mi k ničemu..

Dan Mag

Příspěvek od Dan Mag »

Já bych volil ty Dunlopy,je to kvalitní pneumatika za dobrou cenu v porovnání s Michelin, Pirelli aspol.

http://cgi.ebay.de/235-45-R17-97W-SOMME ... dZViewItem

Dan Mag

Příspěvek od Dan Mag »

Franus

Pneu FALKEN

Příspěvek od Franus »

Jake mate zkuseosti s pneumatikami FALKEN?

Franus

Příspěvek od Franus »

Nikdo nic?

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Dan Mag píše:
Idaho píše:no jo jenže já potřebuju kompromis mezi přilnavostí a výdrží..

Pneu Falken mají nadprůměrně tvrdou směs, a když ani ty nevydržej. Tak to bude těžký.
Moje emko má na to jinej názor :D

Firearms

Příspěvek od Firearms »

Dunlopy akorat mensi mam tedka na eclipsakovi a zatim spokojenost... nejsou teda novy asi 75% ale i tak v pohode... 8)
DSM Team
Obrázek

StreetFighter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StreetFighter »

jestli ještě řešíš cenu, zkus http://www.pneunet.cz

sám od nich občas beru, poštovní zdarma a zatím vše bez problémů 8)
Radši budu druhej než mrtvej!

Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine

Franus

Jaký rozměr sliků?

Příspěvek od Franus »

Uvazuji o koupi sliku a take chci k nim koupit disky, tak bych rad vedel, ktery rozmer je nejrozsirenejsi a jak lehce se shani treba ojete. V uvahu pripadaji 3 rozmery a to 13" , 14" , 15"

Franus

Re: Jaký rozměr sliků?

Příspěvek od Franus »

Franus píše:Uvazuji o koupi sliku a take chci k nim koupit disky, tak bych rad vedel, ktery rozmer je nejrozsirenejsi a jak lehce se shani treba ojete. V uvahu pripadaji 3 rozmery a to 13" , 14" , 15"
:?: to tu neni zadny zavodnik?

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Pokud chceš tvrdší,zkus Wanli :D Vzorek Dunlop a směs made in china :D A jsou za super cenu.

Franus

Příspěvek od Franus »

Franus píše:Uvazuji o koupi sliku a take chci k nim koupit disky, tak bych rad vedel, ktery rozmer je nejrozsirenejsi a jak lehce se shani treba ojete. V uvahu pripadaji 3 rozmery a to 13" , 14" , 15"
:?

Ladislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladislav »

Franus píše:
:?: to tu neni zadny zavodnik?
Hledej šmudlo v inzerátech :D : http://www.berg-trophy.cz, nebo http://www.speedpro.cz/catalog/index.ph ... 3dd109c427

Franus

Příspěvek od Franus »

Neboj, hledal jsem. A nejsnadneji sehnatelne se tvari 14" gumy, ale me zajimaly zkusenosti ostatnich.... Navic tu muze byt nekdo kdo ma pristup k mene dostupnym rozmerum, lepsim zdrojum, pripadne cenam...

Ladislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladislav »

Franus píše:Neboj, hledal jsem. A nejsnadneji sehnatelne se tvari 14" gumy, ale me zajimaly zkusenosti ostatnich.... Navic tu muze byt nekdo kdo ma pristup k mene dostupnym rozmerum, lepsim zdrojum, pripadne cenam...
Jezdime vrchy na Matadorech 175/550 -14 a stačí to. :wink: Napiš uživateli mikiVTS pokud je chceš .

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“