ŘIDIČI SPOJTE SE PROTI BOD SYSTÉMU
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Re: ŘIDIČI SPOJTE SE PROTI BOD SYSTÉMU
Pridam svuj rychlej nazor nebudu ho nijak vysvetlovat. Jednoznace bodovej system a prisny pokuty za prestupky jak je to nyni je to naprosto nahovno a k nicemu. Zdrzuje to provoz a clovek si pripada jak socka, beru to at udelaj bodovej system, opravej poradne dalnice a na dalnicich daj na rovnych usecich neomezene a akorat spomalovaci useky kde je to nebezpecny. Jako jet poradnym autem po dalnici 130, je neco fakt udesnyho, u moji fabie mi to neva tam dam 110-120 na tempomat osolim muziku zelehnu do sedacek a nemam problem. Nicmene v trosku lepsim aute je to hrozna pruda. A vsadim se, ze na dalnicich bouracek bude vic nez driv, proc. Jednoduse pokud jeden jede 120 a druhej 130 tak se hrozne prodlouzi doba slepiho uhlo a v dnesni dobe kdy lidi vubec necucej kdo je za nima o vas vubec nebudou vedet a pred nima nekdo pojede 115 tak vam to tam fiknou. Pricemz kdyz jedu 200 tak nez staci odbocit uz sem ho projel, pri predjizdeni pripravena svetelna houkacka a klakson a kdyz clovek vidi nakou radu aut a je tam pravdepobnost ze se nepodivaj tak si zatroubi, pokud je auto dobre udelany poradny brzdy a poradny kvalitni pneu nikdy mo nemuze tvrdit ze nakejch 180-200 je na dalnici nebezpecna jizda. Zabit se totiz muzete uplne vklidu i v tech 130.
Ted jedu po okresce siroka na ctyri kamiony, a jedu devadesat, tam kde sem to driv s RSem svihal 160 a vic a nikdy sem nemel jedinej problem tak jedu jak social 90. Vesnice beru uznavam ale dal bych 60 a misto buzerace bych sprisnil technicky stav vozidel. Predjizdeni na zakazu to je taky kravina, znam spoustu okresek kde to vymeslel naprostej kreten, kdyz mate zatacku tak ze do ni vidite sirko daleko nic tak je plna, kdyz je zatacka nebo usek kam nevidite tak je tam prerusovana a stejne nepredjedu, protoze nepojedu nekam kam nevidim.
Ja bych na demonstraci klidne sel, tohle je nejvetsi kokotina co kdo vymyslel, jen skoda ze ODS nevyhrali na plny care snad by sme se dockali a zrusili by nam to.
Ted jedu po okresce siroka na ctyri kamiony, a jedu devadesat, tam kde sem to driv s RSem svihal 160 a vic a nikdy sem nemel jedinej problem tak jedu jak social 90. Vesnice beru uznavam ale dal bych 60 a misto buzerace bych sprisnil technicky stav vozidel. Predjizdeni na zakazu to je taky kravina, znam spoustu okresek kde to vymeslel naprostej kreten, kdyz mate zatacku tak ze do ni vidite sirko daleko nic tak je plna, kdyz je zatacka nebo usek kam nevidite tak je tam prerusovana a stejne nepredjedu, protoze nepojedu nekam kam nevidim.
Ja bych na demonstraci klidne sel, tohle je nejvetsi kokotina co kdo vymyslel, jen skoda ze ODS nevyhrali na plny care snad by sme se dockali a zrusili by nam to.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Laky: s tou plnou a přerušovanou naprostej souhlas, de taky o to ze plno tehle car se navrhlo kdyz škoda 100 bylo nejmodernejsi vozidlo a proste by nepredjelo tak tam dali plnou, ale ze dneska uz by to nebezpecny nebylo to uz nikdo nezkouma 

No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
jsem platil zatím asi tak 8 pokut a z toho 7 za rychlost...ale za posledních 10 měsíců nic...ale po dálnici jet 130...to si radši dám krajinku po okrskách...
systém jako takový se mi moc nezamlouvá protože v naší republice nemůže fungovat...mělo by se tomu přizbůsobit více věcí...stav vozovek atd...
a jestli je minimální pokuta 2500,- , teď mě opravte jestli kecám, tak aby mi vzali 2 body a tolik peněz za to že budou číhat hned za parkovištěm a já ještě nebudu mít pás...je to i o přístupu policie a ten si myslím nebude úplně OK...
tak jsem všiml že v okolí přestali jezdit uděláné kárky, ale šroty jezdí pořád...
systém jako takový se mi moc nezamlouvá protože v naší republice nemůže fungovat...mělo by se tomu přizbůsobit více věcí...stav vozovek atd...
a jestli je minimální pokuta 2500,- , teď mě opravte jestli kecám, tak aby mi vzali 2 body a tolik peněz za to že budou číhat hned za parkovištěm a já ještě nebudu mít pás...je to i o přístupu policie a ten si myslím nebude úplně OK...

tak jsem všiml že v okolí přestali jezdit uděláné kárky, ale šroty jezdí pořád...
VW Passat Variant Tdi
Suzuki Swišť GTi
Autoúvěry od 6%
Zprostředkování prodeje lehkých užitkových i nákladních aut IVECO a tereních Nissanů
Suzuki Swišť GTi
Autoúvěry od 6%
Zprostředkování prodeje lehkých užitkových i nákladních aut IVECO a tereních Nissanů
PJ: myslenka bodovyho systemu neni spatna, ale ani lidi tady ani stav silnic k tomu este nedospel, to je neco jako s TFSi lidi si to koupej lejou tam N95 a sou hrdy ze maj TFSi pricemz benzin k tomu neni vubec v hodnej udajne tomu moturu uplne nevyhovuje ani Vpower Racing mel by mit benzin pres sto oktanu, aby se vyuzil potencial.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
Ja este dodam zkusenost o karce, me uz 1.7 staveli, nejdriv hafo kecu a zacal menovat mracitka, kaplicka, zrcatka tam sem jen odpovidal Milotec homologace, Matig homologace vse platne pro cr, pak kola mu rikam mam homologaci tak sem na nej vytahnul arch homologacnich papiru a rekl at si to tam najdou ze to tam je. Este me pochvalil tak takhle by to melo bejt akorat me zbuzeroval za znacku za oknem, tak hned druhej den sem pridelal vyngle a znacku jsem dal na naraznik, prekvapive nebuzerovali za podlozky. Jo este chteli buzerovat za listicku RS na okne sem rekl Milotec homologace. A nechali me jet. Takze ja jezdit budu, ted chci zamracit kapotu, keci mit budou ale nikdy nedokazou ze kapota zasahuje do cine plochy slvetla jelikoz nemaj u sebe merak a technickou mam.
No tak já už mam taky první zkušenost, dnes mě zastavil nějakej polda protože sem špatně odbočil (moje chyba - nevšim sem si malování na silnici - svislá značka tam nebyla) a chtěl mi dát pokutu 2500kč + 2 body. nakonec jsem dostal 300 kč pro milého policistu do kapsy
myslim cigara !!!barry píše:myslíš hulej jako že hulej trávu...nebo myslíš cigarety?milosh píše: POKUTOVAT BY SE MELI HLAVNE KOKOTI CO V AUTE HULEJ, TO JE HORSI NEZ MOBIL !!!!!
Huleni je zlozvyk, kdo nedokaze prestat je chudak a uz se tesim az vas krabicka bude stat aspon 2 kila !!!!
ale o tom to není, jak je jednou danej limit tak proste se má dodržovat, to zachvilku budeeme hledat výmluvy proč překračovat tu 50tku.. je to blbost, proste je jednou 90tka tak ji dodržuj...Trhyy píše:Ale u tebe to je něco jinýho u tebe ta krásná, dlouhá rovinka prochází vesnicí, tam bych jel těch 50, já se bavil o těch rovinkách mimo vesniciIdaho píše:taky mám před barákem krásnou , dlouhou rovinku, lemovanou plotem, skrz kterej taky nikdo nemůže probehnout.. Tak proč spomalovat na 50 když je člověk z toho padáčku tak hezky rozjetej..Trhyy píše: No když je někde široká, přehledná rovinka, tak proč se s motorkou courat a jet 90 a vůbec si nevychutnat rychlou jízdu ?![]()
Ono to prostě svádí jet víc než 90 když víš že ti nehrozí nebezpečí že ti tam někdo vběhne, nebo že nejsou na silnici díry
Že se třese barák když mi to devadesátkou kolem prosviští kamion zuřivě brzdící aby vybral esíčko o 50m dále to nemusím říkat, ale divil by ses co dělá s barákem 1,5t težkej osobáček svištící to lehce přes kilčo cca 5 m od baráku.... Taky se pěkně třese.. nemluvě o dalších aspektech.. proste jednou je něco předepsáno tak to dodržuju a když to překročím achytnou mne musím se smířit s tím, že budu za to pykat..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
co se to děje?? to už je jak mor, lidi co věřej že to spasí svět
stejně jako sem ted čet na http://vw-club.cz jak tam jeden jehovista přesvědčuje všechny at se daj na správnou cestu, tak tohle mi to dost připomíná

stejně jako sem ted čet na http://vw-club.cz jak tam jeden jehovista přesvědčuje všechny at se daj na správnou cestu, tak tohle mi to dost připomíná

Ty si taky mrskáš večer klacek a nikdo ti to nevyčítá ... Pokud ti tim druhej neomezuje svobodu tak nevim co ti je po tom ( Já nekouřím ).milosh píše:myslim cigara !!!barry píše:myslíš hulej jako že hulej trávu...nebo myslíš cigarety?milosh píše: POKUTOVAT BY SE MELI HLAVNE KOKOTI CO V AUTE HULEJ, TO JE HORSI NEZ MOBIL !!!!!
Huleni je zlozvyk, kdo nedokaze prestat je chudak a uz se tesim az vas krabicka bude stat aspon 2 kila !!!!
clovece, tobe opravdu nerozumim. 40-50kmh je proste picovina a neda se nikam dojet touhle rychlosti. a 90 je taky uplna nuda. konecIdaho píše:ale o tom to není, jak je jednou danej limit tak proste se má dodržovat, to zachvilku budeeme hledat výmluvy proč překračovat tu 50tku.. je to blbost, proste je jednou 90tka tak ji dodržuj...Trhyy píše:Ale u tebe to je něco jinýho u tebe ta krásná, dlouhá rovinka prochází vesnicí, tam bych jel těch 50, já se bavil o těch rovinkách mimo vesniciIdaho píše: taky mám před barákem krásnou , dlouhou rovinku, lemovanou plotem, skrz kterej taky nikdo nemůže probehnout.. Tak proč spomalovat na 50 když je člověk z toho padáčku tak hezky rozjetej..
Že se třese barák když mi to devadesátkou kolem prosviští kamion zuřivě brzdící aby vybral esíčko o 50m dále to nemusím říkat, ale divil by ses co dělá s barákem 1,5t težkej osobáček svištící to lehce přes kilčo cca 5 m od baráku.... Taky se pěkně třese.. nemluvě o dalších aspektech.. proste jednou je něco předepsáno tak to dodržuju a když to překročím achytnou mne musím se smířit s tím, že budu za to pykat..
Nekteri lidi v tomto threadu jsou jako male deti, ktere si chteji delat cokoliv se jim zachce a breci, ze musi dodrzovat nejake pravidla, za jejichz svevolne poruseni jsou pak potrestany. Nejsmesnejsi jsou ti sebezvani soudci pro ne tech "nelogickych" pravidel, kteri si snad ani neuvedomuji, ze ne kazdy vlastni vuz se zavodnim podvozkem, zavodnimi brzdami a zavodnimi pneumatikami a proto je vetsina silnicnich pravidel - jako treba omezeni maximalni rychlosti - prizpusobena schopnostem prumernych seriovych vozidel vetsiny populace. Ono nejde o to, ze nekdo s upravenym autem si muze dovolit zcela bezpecne projet nejakou zatacku 30 km/h vyssi rychlosti nez nekdo se seriovym autem - a proto by mu to melo byt beztrestne dovoleno, ale o to, aby se o neco podobneho nepokousel nekdo, jehoz vuz na to absolutne nema, cimz by pote mohl ohrozovat ostatni motoristy. Vam muze stacit k zabrzdeni - diky lepsim pneumatikam, podvozku a vetsim brzdam - kratsi draha, nez nekomu, kdo se vas snazi kopirovat a jede se seriovym autem stejnou rychlosti za vama. Bez ohledu na to, jak dobre muze vase vlastni auto v zatackach anebo pri vysokych rychlostech na dalnici sedet anebo jak dobre muze brzdit, tak by jste se asi velice neradi setkali s nekym, koho to v zatacce vyneslo do protismeru anebo skace na dalnici pri 200 km/h ze strany na stranu. Nedivejte se proste na ty omezeni tak, ze nekdo omezuje vas - s temi upravenymi auty, ale naopak ty, kteri ty upravene auta nemaji - a to pro vasi vlastni bezpecnost.

IQ stylingem nenahradis.
- Mosťa
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká omezení rychlosti, souhlasím s tím, co říká Taboo. Ale bohužel tenhle zákon není jen o rychlosti i když díky ní se určitě napěchuje nejedna městská kasa, až měšťáci postaví na půlkilometrovou rovinku na konci obce 30-ku a budou rýžovat. A že znám pár takových, kteří se na to doslova klepou.
Všecko je to o lidech a jak jsou schopní rozumně uvažovat, jak ti za volantem, tak ti v policejní uniformě. Dobří i špatní se najdou na obou stranách.
Všecko je to o lidech a jak jsou schopní rozumně uvažovat, jak ti za volantem, tak ti v policejní uniformě. Dobří i špatní se najdou na obou stranách.
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN
Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!
TUNING CLUB VSETÍN
Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!
ty ses strasne chytrej, ale chtel bych te tady videt. rychlosti do 50kmh se proste nikam nedostanes a merici benga jsou uplne vsude. Pres den se to jeste da. stejne sou vsude zacpy, ale v noci??? To fakt NEJDE jet do padesatkyTaboo píše:Nekteri lidi v tomto threadu jsou jako male deti, ktere si chteji delat cokoliv se jim zachce a breci, ze musi dodrzovat nejake pravidla, za jejichz svevolne poruseni jsou pak potrestany. Nejsmesnejsi jsou ti sebezvani soudci pro ne tech "nelogickych" pravidel, kteri si snad ani neuvedomuji, ze ne kazdy vlastni vuz se zavodnim podvozkem, zavodnimi brzdami a zavodnimi pneumatikami a proto je vetsina silnicnich pravidel - jako treba omezeni maximalni rychlosti - prizpusobena schopnostem prumernych seriovych vozidel vetsiny populace. Ono nejde o to, ze nekdo s upravenym autem si muze dovolit zcela bezpecne projet nejakou zatacku 30 km/h vyssi rychlosti nez nekdo se seriovym autem - a proto by mu to melo byt beztrestne dovoleno, ale o to, aby se o neco podobneho nepokousel nekdo, jehoz vuz na to absolutne nema, cimz by pote mohl ohrozovat ostatni motoristy. Vam muze stacit k zabrzdeni - diky lepsim pneumatikam, podvozku a vetsim brzdam - kratsi draha, nez nekomu, kdo se vas snazi kopirovat a jede se seriovym autem stejnou rychlosti za vama. Bez ohledu na to, jak dobre muze vase vlastni auto v zatackach anebo pri vysokych rychlostech na dalnici sedet anebo jak dobre muze brzdit, tak by jste se asi velice neradi setkali s nekym, koho to v zatacce vyneslo do protismeru anebo skace na dalnici pri 200 km/h ze strany na stranu. Nedivejte se proste na ty omezeni tak, ze nekdo omezuje vas - s temi upravenymi auty, ale naopak ty, kteri ty upravene auta nemaji - a to pro vasi vlastni bezpecnost.
V USA jsem byl, jsou tam mista kde se jezdi i min jak 50km/h (30mil/h) ale po dalnici resp. rychlostni silnici se jezdi max. 120 tusim a konecna, ale lidi to dodrzujou, protoze za prekroceni jsou takovy palky ze si to nikdo nedovoli. Tady proste lidi musej porad neco porusovat, bohuzel...
V tomto je kazdy stat samozrejme jiny. Nekde maji i ten bodovy system, ale my ho v Iowe nemame. U nas se ale kazdy muze dopustit jen tri prestupku rocne a za prekroceni maximalniho limitu nad 20 mph (32 km/h) mu muze byt odebran ridicsky prukaz. Vseobecny limit ve meste je 35 mph (56 km/h), na rychlejsich usecich 40-45 mph (64-72 km/h) a v oblasti skol anebo na ulicich s velkym poctem chodcu 25-30 mph (40-48 km/h). Na freeway a silnicich druhe tridy je vetsinou limit 55 mph (88 km/h), na dalnici pak 65 mph (105 km/h).
Ja samozrejme netvrdim, ze vzdy dodrzuji maximalni rychlostni limit. Uprimne, ja ten limit - stejne jako vetsina lidi - prekracuji snad stokrat za den. Proto ale nikdy nebrecim, kdyz mne chytnou a jsem nucen zaplatit nejakou pokutu (ktere u nas nejsou zrovna nizke taky) protoze vim, ze si to zaslouzim a tisickrat predtim jsem za prekroceni maximalni rychlosti nezaplatil nic, protoze mne nikdo nechytil... Samozrejme, ja nesouhlasim s nekterymi maximalnimi rychlostnimi limity na ruznych ulicich taky, ale pohled vlastnika rychleho vozu s dobrymi brzdami, podvozkem a pneumatikami - a naopak nejake starsi pani anebo matky s detmi, ktere tu cestu musi prechazet anebo se neciti bezpecne kdyz pri jizde autem kolem nich svisti jini lide 60 km/h vyssi rychlosti, muze byt uplne jiny.
Ja jsem ale zjistil zajimavou vec... Cim rychlejsi me auto je a cim vice prace (a penez
) v nem mam, tim mensi potrebu se s nim predvadet a hrat si na kazde ulici na zavodnika mam. Ne jen proto, abych nedostal nejakou pokutu, ale hlavne proto, abych to auto nenaboural anebo na nem neco nezlomil. Ja si to opojeni z rychle jizdy na hranici limitaci toho vozu a svych radeji setrim pro zavody o vikendu...

Ja samozrejme netvrdim, ze vzdy dodrzuji maximalni rychlostni limit. Uprimne, ja ten limit - stejne jako vetsina lidi - prekracuji snad stokrat za den. Proto ale nikdy nebrecim, kdyz mne chytnou a jsem nucen zaplatit nejakou pokutu (ktere u nas nejsou zrovna nizke taky) protoze vim, ze si to zaslouzim a tisickrat predtim jsem za prekroceni maximalni rychlosti nezaplatil nic, protoze mne nikdo nechytil... Samozrejme, ja nesouhlasim s nekterymi maximalnimi rychlostnimi limity na ruznych ulicich taky, ale pohled vlastnika rychleho vozu s dobrymi brzdami, podvozkem a pneumatikami - a naopak nejake starsi pani anebo matky s detmi, ktere tu cestu musi prechazet anebo se neciti bezpecne kdyz pri jizde autem kolem nich svisti jini lide 60 km/h vyssi rychlosti, muze byt uplne jiny.
Ja jsem ale zjistil zajimavou vec... Cim rychlejsi me auto je a cim vice prace (a penez

IQ stylingem nenahradis.
Tak to bys mel videt tady Fabie 1.2HTP s vykonem 40kW jak si myslej ze sou nejvetsi zavodniciTaboo píše:V tomto je kazdy stat samozrejme jiny. Nekde maji i ten bodovy system, ale my ho v Iowe nemame. U nas se ale kazdy muze dopustit jen tri prestupku rocne a za prekroceni maximalniho limitu nad 20 mph (32 km/h) mu muze byt odebran ridicsky prukaz. Vseobecny limit ve meste je 35 mph (56 km/h), na rychlejsich usecich 40-45 mph (64-72 km/h) a v oblasti skol anebo na ulicich s velkym poctem chodcu 25-30 mph (40-48 km/h). Na freeway a silnicich druhe tridy je vetsinou limit 55 mph (88 km/h), na dalnici pak 65 mph (105 km/h).
Ja jsem ale zjistil zajimavou vec... Cim rychlejsi me auto je a cim vice prace (a penez) v nem mam, tim mensi potrebu se s nim predvadet a hrat si na kazde ulici na zavodnika mam. Ne jen proto, abych nedostal nejakou pokutu, ale hlavne proto, abych to auto nenaboural anebo na nem neco nezlomil. Ja si to opojeni z rychle jizdy na hranici limitaci toho vozu a svych radeji setrim pro zavody o vikendu...

Taboo: aj u vas sa stava, ze na rovnom, sirokom, prehladnom useku mimo mesta je bez zjavneho dovodu 40kmh? a ze tam za krickom stoji jedna biela felicia, ktora chyta ludi...
ze po stavebnych pracach zabudnu odstranit znacku znizenia rychlosti a policajti tam meraju.
ja uz som davno pochopil, ze nakupny vozik, alebo off road niesu stavane na rychlu jazdu a podla toho sa k nim spravam. funguju to a s rychlostou ani policiou nemam problem.
ale velka cast tych zakonov nema zmysel.
ze po stavebnych pracach zabudnu odstranit znacku znizenia rychlosti a policajti tam meraju.
ja uz som davno pochopil, ze nakupny vozik, alebo off road niesu stavane na rychlu jazdu a podla toho sa k nim spravam. funguju to a s rychlostou ani policiou nemam problem.
Myslim, ze ne, protoze jednak tam nemaj znacky v km/h a jednak tam nejezdej FelicieJonnY píše:Taboo: aj u vas sa stava, ze na rovnom, sirokom, prehladnom useku mimo mesta je bez zjavneho dovodu 40kmh? a ze tam za krickom stoji jedna biela felicia, ktora chyta ludi...

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Taboo:Jsem rád že aspoň přiznáš že rychlostní limity porušuješ taky,protože to tady vypadá na hon na čarodějnice
Já osobně mám s těma pravidlama ten problém,že jsou fakt krutý...Už dávno nemám chuť s nikým závodit a už vůbec ne někým kdo vypadá na první pohled jako pitomec,radši přibrzdím a pustím ho ať jede do prdele.V normálním provozu a rizikovejch lokalitách (u škol atd. )nemám s ničím problém,přece nepojedu kolem školy jako idiot.Pokud vidím že je takovej provoz že si předjetím nepomůžu,nepředjíždím ani tam kde můžu,proč?Klidně jedu těch 90.Ale když jedu třeba k našim a přes Prahu z5,přičemž zpátky jedu kolem půlnoci po lidupráznejch silnicích,nevidím důvod proč bych nemohl jet rychlejc.Jedu klidně 180 (po dálnici),pakliže vidím jakýkoli jiný auto,prostě dám nohu z plynu a když je pryč zase zrychlím,nikoho tím neohrožuju.Měl jsem za poslední cca 3 roky 3 pokuty za rychlost kolem těch 180ti na dálnici a nebrečím,protože jsem dostal pokutu,jsem si vědom že jsem porušil pravidla,ale nadruhou stranu ty policajti byli rozumný a platil jsem 500 (20usd) choval jsem se k nim slušně a přiznal chybu,ale taky jsem jim řekl že jistě sami vidí že v tomhle provozu jsem těžko mohl někoho ohrozit.
Teď už to takhle nepůjde,prostě rovnou papíry pryč....
Omlouvám se za ten román.
Nemám rád moralisty a tady koukám je mnoho "dokonalejch"

Já osobně mám s těma pravidlama ten problém,že jsou fakt krutý...Už dávno nemám chuť s nikým závodit a už vůbec ne někým kdo vypadá na první pohled jako pitomec,radši přibrzdím a pustím ho ať jede do prdele.V normálním provozu a rizikovejch lokalitách (u škol atd. )nemám s ničím problém,přece nepojedu kolem školy jako idiot.Pokud vidím že je takovej provoz že si předjetím nepomůžu,nepředjíždím ani tam kde můžu,proč?Klidně jedu těch 90.Ale když jedu třeba k našim a přes Prahu z5,přičemž zpátky jedu kolem půlnoci po lidupráznejch silnicích,nevidím důvod proč bych nemohl jet rychlejc.Jedu klidně 180 (po dálnici),pakliže vidím jakýkoli jiný auto,prostě dám nohu z plynu a když je pryč zase zrychlím,nikoho tím neohrožuju.Měl jsem za poslední cca 3 roky 3 pokuty za rychlost kolem těch 180ti na dálnici a nebrečím,protože jsem dostal pokutu,jsem si vědom že jsem porušil pravidla,ale nadruhou stranu ty policajti byli rozumný a platil jsem 500 (20usd) choval jsem se k nim slušně a přiznal chybu,ale taky jsem jim řekl že jistě sami vidí že v tomhle provozu jsem těžko mohl někoho ohrozit.
Teď už to takhle nepůjde,prostě rovnou papíry pryč....
Omlouvám se za ten román.
Nemám rád moralisty a tady koukám je mnoho "dokonalejch"
JisteJonnY píše:Taboo: aj u vas sa stava, ze na rovnom, sirokom, prehladnom useku mimo mesta je bez zjavneho dovodu 40kmh? a ze tam za krickom stoji jedna biela felicia, ktora chyta ludi...

Ja ti mohu prozradit, ze muj vlastni "rap sheet" je tak dlouhy a zavazny, ze by se mu tady nekdo jen stezi vyrovnal. Na nem je vse od desitek pripadu prekroceni maximalni rychlosti (i o 100 mph), drag racing, exhibition of speed, reckless driving, driving with suspended license, etc. Ja v tech pokutach mam cele tisice dolaru a spoustu hodin jsem uz stravil na dopravnich soudech, v poutech na zadnich sedadlech policejnich vozu a i v celach mistniho vezeni. To vse ne proto, ze bych neco ukradl, nekoho znasilnil anebo zabil, ale jen proto, ze rad jezdim rychle (i presto, ze soucasne i velice bezpecne), mam k tomu vhodne auto (+ motorku) a neustale svevolne ignoruji nektere dopravni zakony. Jedine, cehoz jsem se nikdy nedopustil, je projeti krizovatky na cervene svetlo, nezastaveni na "Stop" znacce a nikdy bych si nesedl za volant pod vlivem alkoholu (anebo cehokoliv jineho). Proste, moralizovat nekoho k tomu, aby vzdy a vsude dodrzoval dopravni zakony by v mem pripade nebylo nijak namistemilonovo píše:Taboo:Jsem rád že aspoň přiznáš že rychlostní limity porušuješ taky,protože to tady vypadá na hon na čarodějnice![]()

IQ stylingem nenahradis.
Technickej stav a upravy je jedna věc...! Ale rychlost a ostaní zas tak neřešitelná není! Neřikam jezdit v obci 90 nebo tak..ale 50km/h je fakt malo..60jede kazdej! Ja si myslim že kdyby se spojili řidiči v jedno..a vždcky když by viděli hlidku někde koused před co projižděli...a blikly sme si ...neni důvod se zas tak moc obavat..! Hm?
Jako nechápu proč se tady debatuje jen a pouze o rychlosti. Pravda,je to nešvar,sám jezdím jak prase,ale nelze nezmínit další úchylné přestupky. Co třeba nedání přednosti chodci na přechodu? Kolikrát totiž jedu a u přechodu stojej dvě krávy a vykecávaj si zobáky takže nikdo nemůže vědět co bude. Brzdit před každým přechodem jak pako,tomu říkám buzerace. A chodci toho pilně zneužívaj,hlavně baby jsou experti na to nerozhlídnout se a skočit pod kola. Navíc - přechody se bůhvíproč umisťují čímdál blíž za zatáčky na křižovatkách takže jsou místa kde prostě nelze hlídat naráz provoz a ještě ty sebevrahy. Dále vozíčkáři. U nás jezdí na takových elektrických vozících - odrazky zasraný jak jetel a ještě totálně serou na nějaký pravidla,jeden nám nedávno vjel pod kola na kruháči v protisměru,měl jsem sto chutí mu jít dát držkovou. A tak lze pokračovat - kolisti jsou kategorie sama pro sebe,co ti dovedou je kolikrát až neuvěřitelný. Jako tenhle zákon je hodně špatnej a měl by být přinejmenším přepracován. Je to opět bič na ty malé s malými platy,ti to poznají nejvíc. Pracháči to zaplatí v klidu,bude se uplácet na úřadech a kupovat si tam body zpět atd. Z lidí co znám jsem jeden ze tří co zatím mají plnej počet bodů,když to takhle půjde dál,za měsíc bude půlka národa bez řidičáku. Fakt neuvěřitelný. Jinak za chlast a drogy bych dával desetinásobek současných pokut a řidičák ihned pryč. Prostě mi tohle hodně vadí,místo prevence se furt řeší represe která stejně k ničemu nepovede. Je fakt že co to platí tak jsem neviděl u nás - dloooooouháááá rovinka - nikoho jet rychle. Ale srážet body za takový kraviny jako světla nebo pásy,to už je buzerace. Náhodou statistiku nehodovosti za ten týden co to platí někdo nemá? Docela by mě zajímalo jak to je v srovnání s minulým rokem a prvním červencovým týdnem. 

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
zlocinec! ja som to vedelTaboo píše:Na nem je vse od desitek pripadu prekroceni maximalni rychlosti (i o 100 mph), drag racing, exhibition of speed, reckless driving, driving with suspended license, etc.

v podstate mas pravdu. a v podstate s tym suhlasim.Taboo píše: Mne jenom zaujalo, jak se nekteri lide v tomto threadu stavi k zodpovednosti za sve ciny - jako kdyby chteli jit do casina a jenom vyhravat a za prohry nechtit platit.
ale na druhu stranu, ked zakazu vjazd aut do mesta, znizia maximalky o polovicu alebo stonasobne zvysia dan za auta (tj dostane sa k moci strana zelenych) tak si tiez povieme, som zodpovedny a podla zakona neekologicke auto necham zosrotovat?
A to ses nepochlubil jeste tim znasilnenim stoparky a vrazdou pomaleho duchodce v obstaroznim BuickuTaboo píše:He, he..JonnY píše:zlocinec! ja som to vedelTaboo píše:Na nem je vse od desitek pripadu prekroceni maximalni rychlosti (i o 100 mph), drag racing, exhibition of speed, reckless driving, driving with suspended license, etc.Yes, I've been a very bad boy
.

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)