M:Plasťáci

Modeláŕství a auta / letadla / lodě na dálková ovládání

Moderátor: Brutus

Odpovědět
Tukinek

M:Plasťáci

Příspěvek od Tukinek »

Ahoj,do tohoto threadu bych chtel davat fota mych plastikovych modelu 1:24.Stavim modely co jezdili LeMans+Skupinu C. Z civilnich bych chtel stavet "klasické" supersporty,jako F40,F50,Miura,Testarossa,Porsche 959 atd.

Zacnu modelem Sauber C9,postavil jsem vůz z roku 1989 s číslem 61,který v závodě LeMans obsadil 2.místo se ztrátou 5 kol na vítěze,Saubera C9 se startovním číslem 63.

PS:Omlouvam se za kvalitu fotek,moc kvalitní fotograf nejsem :D

Obrázek

-----------------------------------------------------------------------------------

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

leeri
Kontaktovat uživatele:

Re: M:Plasťáci

Příspěvek od leeri »

máš to moc pěkný !
Fiat punto f kabru 1.2

Celica_GTI

Příspěvek od Celica_GTI »

moc peknej model..je to tamiya nepletu se? ted sem si od ni objednal Celicu WRC a ted mam rozdelanou corvettu c6 a ceka me Viper srt od revellu :)

Smithy

Příspěvek od Smithy »

Cau, mas to pekny, fotky jsou v pohode. Zanedlouho se chystam koupit Mini Coopera od Tamiye. Cim strikas ty modely ? Nejakyma barvama od Tamiye nebo se muze pouzit i obycejnej lak ve spreji, kterej bezne koupim v barvy/laky apod. ?
500 0,9T

Tukinek

Příspěvek od Tukinek »

Ahoj,ze začátku jsem koupil barvu ve spreji Tamiya,ktera odpovidala odstinu barvy kastle.Urcite se daji pouzit i normalni barvy ve spreji,jako je motip atd.Jinak strikam zatim jen fixirkou od Revellu,musim pockat nez nasetrim na kompresor.Barvy používám Gunze řady C,ktere jsou reditelne jen redidlem,ne vodou jako barvy rady H.Ale je to o zvyku,nekomu vyhovuji barvy Tamiya,jinemu zase Humbrol/Revell.Musí se to vyzkouset

Smithy

Příspěvek od Smithy »

Ta barva treba Tamiya stoji kolik priblizne ? Je potreba jeste zakladni barva nebo staci striknou jenom sprejem ? Driv jsem stavel letadla a lode a ty jsem barvil stetcem, takze o praci se sprejem nevim nic, proto me to zajima. Chci si koupit jednou za cas 1:24 auto treba od Tamiye apod., tak mi jde jenom o to, aby ten lak aspon trochu vypadal, nemusi to byt perfektni, nehodlam se tomu venovat profesionalne.
500 0,9T

GReddy

Příspěvek od GReddy »

D4rkR34p3r píše:Ta barva treba Tamiya stoji kolik priblizne ? Je potreba jeste zakladni barva nebo staci striknou jenom sprejem ? Driv jsem stavel letadla a lode a ty jsem barvil stetcem, takze o praci se sprejem nevim nic, proto me to zajima. Chci si koupit jednou za cas 1:24 auto treba od Tamiye apod., tak mi jde jenom o to, aby ten lak aspon trochu vypadal, nemusi to byt perfektni, nehodlam se tomu venovat profesionalne.
clovece tak to na tom jsme stejne, taky ted zacinam, na rady sem si do zacatku objednal tu fixirku od revellu starter kit za 1100 ta na zacatek staci,kompresor prijde casem..idealni reseni bude pistole s kompresorem od tamiye

Tukinek

Příspěvek od Tukinek »

D4rkR34p3r píše:Ta barva treba Tamiya stoji kolik priblizne ? Je potreba jeste zakladni barva nebo staci striknou jenom sprejem ? Driv jsem stavel letadla a lode a ty jsem barvil stetcem, takze o praci se sprejem nevim nic, proto me to zajima. Chci si koupit jednou za cas 1:24 auto treba od Tamiye apod., tak mi jde jenom o to, aby ten lak aspon trochu vypadal, nemusi to byt perfektni, nehodlam se tomu venovat profesionalne.
Mno,barva ve spreji Tamiya stojí v mpm 165 kč.Já jsem s ní stříkal Toyotu 88C-V,a myslím že to je v pohodě,barvy se vypotřebuje tak 1/4 při 2 vrstvách.Určitě je dobré nejdříve stříknout základní,barva na ni drží lépe a nestéka tolik.Poté je dobré barvu přestříkat lakem(lesklý,matný,pololesklý atd.),barva je odolnější vůči škrábancům.Jinak barva normální,ne ve spreji Tamiya stojí 69kč a Gunze 49Kč(je o trošku menší)

Obrázek

Obrázek

Smithy

Příspěvek od Smithy »

Ok diky za rady, jako svuj prvni projekt jsem si vybral toho Minika od Tamiye: http://tamiya.com/english/products/2423 ... n_mini.htm

Nevite, ve kterem e-shopu se da koupit ?
500 0,9T

GReddy

Příspěvek od GReddy »

toyota nadherna tyhle si chci taky objednat jsou fakt bezvadny

jinak tamiya nektery modely jsou tady
http://www.mpmshop.cz/main.asp?akt=249096

ja bych bral taky naky modely hlavne japonsky vozy jako celica RC Skyline atd...tech je tady bud malo nebo hrozne predrazeny :(

Smithy

Příspěvek od Smithy »

Tak uz jsem toho minika nasel a cena je dobra.

http://obchod.valka.cz/product_info.php ... 7b0ad4088c

Obrázek
500 0,9T

Paja.jede
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja.jede »

D4rkR34p3r píše:Tak uz jsem toho minika nasel a cena je dobra.

http://obchod.valka.cz/product_info.php ... 7b0ad4088c
obchod.valka.cz maj opravdů dobré ceny modelů, a navíc mi zástupcem obchodu bylo řečeno, že jsou ochotní sehnat jakejkoliv model do velkejch výrobců jako Tamiya, Aoshima, Fujimi apod. Sice na tom bude určitě nějaká přirážka, ale i tak je to myslim lepší než třeba spolehát se na MPM...

Kroci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroci »

super :D

Odpovědět

Zpět na „Modelářství“