Výfuky - daj se vyrobit za rozumnou cenu?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
bob ash
Kontaktovat uživatele:

Výfuky - daj se vyrobit za rozumnou cenu?

Příspěvek od bob ash »

Máte někdo zkušenosti s výrobou výfuků na zakázku? Potřebuju výfuky na jednu takovou starou plečku a nevím, jestli je nechat udělat tady nebo nechat poslat ze států.
Není potřeba nic počítat a vymejšlet, jako vzor mám k dispozici velmi dobrý vejfuky na stejný auto. Jde jen o to, vzít 3" trubky a udělat z toho vejfuk. Kolik taková sranda může stát (jo ten vejfuk je pochopitelně dvojitej)?

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výfuky - daj se vyrobit za rozumnou cenu?

Příspěvek od Idaho »

kurna jsi z pardubek? mám dílni, cočko a pokud máš vzor a zaplatíš ( případne seženeš matroš ) tak nevidím problém to u mne dát do kupy..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

nechal sem si dělat kopii Borly na Probe V6 a vyšlo to za hodně dobrý peníze, nakoupil sem trubky a kolena, půl dne práce, ale výsledek super ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Marauder: tak to asi zkusím taky tak. Akorát tohle bude kopie TTI :)
Speed kills. Drive Ford and live forever.

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

a já mám jinej problém měl sem slíbeno kontakt na člověka co mi udělá komplet vejfuk ale nějak kontakt neni.....
potřebuju udělat svody k turbu a od turba dozadu....
Kdo mi to udělá?????????? :lol:
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:kurna jsi z pardubek? mám dílni, cočko a pokud máš vzor a zaplatíš ( případne seženeš matroš ) tak nevidím problém to u mne dát do kupy..
Jedna nerez downpipe by bodla :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Taky de o to,aby výfuk nevážil 20kg...jestli je tady někdo schopen udělat třeba 80mm ale i třeba 3" z milimetrové a tenší trubky(sehnat i materiál),tak bych měl taky zájem,pokud stačí 2mm tak můžu doporučit třeba Zapa Tišnov.
Naposledy upravil(a) MarAt dne 10 zář 2006 15:56, celkem upraveno 1 x.
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver píše:
Idaho píše:kurna jsi z pardubek? mám dílni, cočko a pokud máš vzor a zaplatíš ( případne seženeš matroš ) tak nevidím problém to u mne dát do kupy..
tento týden mám v lánu "trošku" uklidit dílnu a začít se stavbou Supry MK3 1/2 :D

přes zimu se počítá i s nerez DP + komplet výfukem na supřiny :D třeba jich sfouknu víc naráz :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:
Beaver píše:
tento týden mám v lánu "trošku" uklidit dílnu a začít se stavbou Supry MK3 1/2 :D

přes zimu se počítá i s nerez DP + komplet výfukem na supřiny :D třeba jich sfouknu víc naráz :D
Co se tyka vyfuku, tak s tim mym nejsem spokojenej diky zminovanym dvema ohybum 90 stupnu. Kopie A'PEXi nebo obdobnyho nerezovyho laufu by se mi jiste zamlouvala mnohem vic, koncovej tlumic bych dodal nejspis z vlastni nabidky, ale potrubi musi svarit nekdo kdo to umi a ma zkusenosti a vybavu (coz ja nemam ani jedno). Downpipe by u me zabila dve mouchy jednou ranou - konecny de-cat zlepsi parametry a odstranit hnusny drnceni, co vydava pre-cat kdyz bubnuje do firewallu.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver : přesne tak :)
muj plan je 80mm prumer.

zatím nevjetší problém ej z meho pohledu práve to koleno na začátku DP - sám víš jak je t a příruba blbe tvarovaná a paradoxne tam je nejužší místo. Já mám origo koleno vevnitř vybroušené a zvetšený "prumer" v jednom směru téměř o 10mm a slo to poznat okamžite na plnicím tlaku. zatím jsem se nezabýval do hloubky ale mám v hlavě trošku jiné řešení než je seriové koleno.....

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:Beaver : přesne tak :)
muj plan je 80mm prumer.

zatím nevjetší problém ej z meho pohledu práve to koleno na začátku DP - sám víš jak je t a příruba blbe tvarovaná a paradoxne tam je nejužší místo. Já mám origo koleno vevnitř vybroušené a zvetšený "prumer" v jednom směru téměř o 10mm a slo to poznat okamžite na plnicím tlaku. zatím jsem se nezabýval do hloubky ale mám v hlavě trošku jiné řešení než je seriové koleno.....
Downpipe s kolenem je k mani, rozhodne bude lepsi nez seriovy koleno a prave tahle by se vyplatila zkopirovat:
http://www.suprastore.com/timomk3do.html

A vyfuk by ve finale mel byt cca tohle.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jj to je v poho, mě jde práve o ten tvar co navazuje a turbo ale jak říkám, zatím jsem se tím hloubeji nezabýval..

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Ja zacinam trochu uvazovat o svodech na Octavii 1,6/100, jestli to ma vubec cenu a na kolik by to zhruba vyslo. Odhadem by to ted melo mit nekde kolem 115HP, brzda zatim nebyla. Svody od Supersprintu v CR cca za 15k, z ebaye novy za cca 10k + doprava. A tak sonduju, esli by si nekdo na to netrouf u nas a pripadne za jakej penis, v tomhle pripade malej penis, dobrej penis :lol:

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

krysarr píše:Ja zacinam trochu uvazovat o svodech na Octavii 1,6/100, jestli to ma vubec cenu a na kolik by to zhruba vyslo. Odhadem by to ted melo mit nekde kolem 115HP, brzda zatim nebyla. Svody od Supersprintu v CR cca za 15k, z ebaye novy za cca 10k + doprava. A tak sonduju, esli by si nekdo na to netrouf u nas a pripadne za jakej penis, v tomhle pripade malej penis, dobrej penis :lol:
neím ale u atmosférové "mrdky" s taklhe malým obsahem to že to naohýbám stejně stejně nezaručí že to ten výkon přidá stejně jako ty origo, u truba je to jednoduché... Radši si kup hotové nebo nech u někoho udělat ale to bude to samé jako když udělš kopii, málokdo to skutečně počítá.. Určo bnude kopie lepší jak originál ( puvodní svody ) ale kvalit originál upravených svodu, které fabrika testuje to mít nebude..

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

pardubice, proc ne cajzl? :cry:

Samotny vyfuk je hracka, ale parozi mi nechce nikdo udelat nove :cry: Ani ti manici ve zline (kam jsme se trepali od 6ti rana) se do toho nechteli pustit, jak je to zamotany :roll:
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Idaho píše:
krysarr píše:Ja zacinam trochu uvazovat o svodech na Octavii 1,6/100, jestli to ma vubec cenu a na kolik by to zhruba vyslo. Odhadem by to ted melo mit nekde kolem 115HP, brzda zatim nebyla. Svody od Supersprintu v CR cca za 15k, z ebaye novy za cca 10k + doprava. A tak sonduju, esli by si nekdo na to netrouf u nas a pripadne za jakej penis, v tomhle pripade malej penis, dobrej penis :lol:
neím ale u atmosférové "mrdky" s taklhe malým obsahem to že to naohýbám stejně stejně nezaručí že to ten výkon přidá stejně jako ty origo, u truba je to jednoduché... Radši si kup hotové nebo nech u někoho udělat ale to bude to samé jako když udělš kopii, málokdo to skutečně počítá.. Určo bnude kopie lepší jak originál ( puvodní svody ) ale kvalit originál upravených svodu, které fabrika testuje to mít nebude..
Toho sem se obaval, ze proste jak to nema vykon a ani turbo, tak je to v prdeli. S cipem to je taky, par koni, holt atmosfera. Mno jo no :( Super sprint slibuje 6-8HP jen tema svodama, vim o cloveku co je ma a rika ze to docela znat je, v ramci moznosti samozrejme, ale ze to ma spis kvuli zvuku. Jenze Supersprint je holt docela raketa, asi se plati jmeno. Kdyz sem na jinak neupraveny potrubi dozadu dal Remus, tak to znat bylo. Zadny silenstvi, ale trochu jo, a k tomu to jde lip do otacek. Ale za ty prachy to asi holt nestoji, neni to WRX :D

btw co sportovni katik, ma to cenu, bez ladenejch svodu? :oops:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

krysarr: tak kdyz o nekom kdo ten supersprint ma vis, tak to nech naohejbat podle nej ne, melo by to vyjit lacnejs a funkce by to melo vyjit nastejno
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

PJ píše:krysarr: tak kdyz o nekom kdo ten supersprint ma vis, tak to nech naohejbat podle nej ne, melo by to vyjit lacnejs a funkce by to melo vyjit nastejno
To neni spatnej napad, zkusim ho ukecat, ale znam ho jen z netu a je z druhy strany republiky, tak to nebude jednoduchy :(

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“