Vybrace při 130Km/H
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Vybrace při 130Km/H
Mám problém a prosím o radu,nevím čím to může být.Dělalo mi to když sem tam měl 14" a pak 15" kola,říkal jsem si to nic,kola jsou stará budou špatně vyvážená nebo poničená,ale když sem koupil úplně nová kola 17" a nechal je samozřejmě i vyvážit říkal jsem si a je po problému,tak sem to jel odskoušet a hele problém přetrvává,nevím co s tím.Může to být že tam mám 2,5cm podložky???Nebo že jsem tam nasadil ojeté pneu???
Honda Civic 1,6 ESi
Re: Vybrace při 130Km/H
chyba gumy, nevyvazene kolo, zla podlozka, vadne lozisko....
1) si ve špatný sekci....
2) pokud vyloučíš problém s podložkami(předpokládám že sou tam pořád i když tam byly 14" a pak i další kola)-při použití podložek dochází k razantnějšímu opotřebení uložení....
Tak klidně může bejt problém v poloosách kde můžou být volné klouby a nebo uložení.Klidně by mohl být i problém v kotoučích....prostě a jednoduše jít a vylučovat.....
PS: pokud si šel z 14" kol na 17" si blázen......
nejen že ztráta výkonu bude razantní tak i brzdá dráha bude větší,jízdní vlastnosti budou na .....
2) pokud vyloučíš problém s podložkami(předpokládám že sou tam pořád i když tam byly 14" a pak i další kola)-při použití podložek dochází k razantnějšímu opotřebení uložení....
Tak klidně může bejt problém v poloosách kde můžou být volné klouby a nebo uložení.Klidně by mohl být i problém v kotoučích....prostě a jednoduše jít a vylučovat.....

PS: pokud si šel z 14" kol na 17" si blázen......

nejen že ztráta výkonu bude razantní tak i brzdá dráha bude větší,jízdní vlastnosti budou na .....
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
jak psal jonny,ja bych typl ty podlozky,je to dost neodpruzeny hmoty navic...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
- Ilegaltuner
- Kontaktovat uživatele:
byl jsi na geometrii??? a tlumice jsou v pohode?Civi píše:Omlouvám se za to že jsem v jiné sekci,podložky tam mám až u 17" kol.Podložky jsou dělany přesně na kolo,kotoučema to asi nebude protože jsem tam dával nové a dělalo to i před něma,dával jsem i nové čepy řízení.
Mazda MX3 1.8l V6@2.5l V6 -> Mondeo 2002 2.0TDDI -> Mondeo 2009 TDCI TitaniumX, Fiesta XR2i 1.6 @ 130Hp, Fiat 126RR bambino rapido prototipo, Fiat 126P retro style, Ford Transit 2.5D a už bych chvilu neměl další krám kupovat, zatím stačí 

PS:o kolik myslíš že by 17" mohly snížit výkon?Nejspíš jak u kterého auta,ale nemyslím že by to bylo nějak razantní.Proč myslíš že to bude hůř brzdit??Když jsem tam měl 15" s pneu 195/50 a teď 17" s pneu 215/40, ta je přece plocha která se dotýká vozovky u těchto kol o dost větší a tím pádem větší plocha která brzdí,tak by měla být brzdná dráha kratší,ne??A když je auto rozšířené a je i širší pneu tak by auto mělo lépe sedět na silnici,ne???
Honda Civic 1,6 ESi
pretoze maju vecsi polomer a su skoro urcite tazsie.
a co takto si kupit kola s inym ET a nezatazovat napravu zbytocnou podlozkou?
viz viewtopic.php?t=40810
kurnik zase pozdě........JonnY píše:pretoze maju vecsi polomer a su skoro urcite tazsie.

krosmen motorsport .....
Sakryš a já šel z 15" na 17"Krosmen píše:1) si ve špatný sekci....
Tak klidně může bejt problém v poloosách kde můžou být volné klouby a nebo uložení.Klidně by mohl být i problém v kotoučích....prostě a jednoduše jít a vylučovat.....![]()
![]()
![]()
PS: pokud si šel z 14" kol na 17" si blázen......![]()

AR147 1,9JTD
Jenze na vizualni efekt to nejezdiCivi píše:Ztráta 3% výkonu není zas tak moc s porovnáním vizuaního efektu 17" kol.Navíc když se to dá za nějakej ten peníz dohnat a nahnat ještě o nějakej ten koník víc,i když to může někomu připadnout jako zbytečnej výdaj.Spíš by mě zajímala ta brzdná dráha.

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
znizeny komfort pruzenia, zvysene namahanie naprav, znizena akceleracia, predlzena brzdna draha.... vsetko jedno, hlavne ze je to pekne 
a obavam sa, ze u teba budu tie straty este vyraznejsie. vzhladom na o cca 5% vacsie polomer kolies....

a obavam sa, ze u teba budu tie straty este vyraznejsie. vzhladom na o cca 5% vacsie polomer kolies....
tak skus dat dole tie podlozky, a prejet sa s tym...
Ale jezdí mu to stejně a ještě to líp vypadáBeaver píše:Jenze na vizualni efekt to nejezdiCivi píše:Ztráta 3% výkonu není zas tak moc s porovnáním vizuaního efektu 17" kol.Navíc když se to dá za nějakej ten peníz dohnat a nahnat ještě o nějakej ten koník víc,i když to může někomu připadnout jako zbytečnej výdaj.Spíš by mě zajímala ta brzdná dráha.

Tak to je problém,ty kola mají jinačí rozteč,kterou jsem řešil podložkama se změnou rozteče.Pro ty co by mi chtěly nadávat že jsem blbej že jsem koupil kola s jinačí roztečí tak chci říct že ty podložky tam byly v plánu i kdyby byly kola se stejnou roztečí,Když jsem ty kola chtěl se svou roztečí tak bych musel čekat 2 měsíce než je dovezou a na to jsem neměl čas tak jsem bral ty co měly na skladě.
Honda Civic 1,6 ESi
Nebudu ti nadavat, ze jsi blbej, protoze jsi koupil kola s jinou rozteci, zato bych ti mohl rict, ze jsi bblej, protoze jsi koupil kola s nevhodnym ETCivi píše:Tak to je problém,ty kola mají jinačí rozteč,kterou jsem řešil podložkama se změnou rozteče.Pro ty co by mi chtěly nadávat že jsem blbej že jsem koupil kola s jinačí roztečí tak chci říct že ty podložky tam byly v plánu i kdyby byly kola se stejnou roztečí,Když jsem ty kola chtěl se svou roztečí tak bych musel čekat 2 měsíce než je dovezou a na to jsem neměl čas tak jsem bral ty co měly na skladě.

Jinak pokud neni problem s vibraci v kotoucich (treba jsi ty novy zkurvil, spatne jsi je zajel a zkroutil, je to taky jedna moznost), loziskama, cepama nebo gumama (kola predpokladam vyvazeny mas), pak je jeste riziko, ze je v tahu vnitrni homokineticky kloub. Ten se projevuje vibracemi hlavne pri zrychlovani.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
nebo nejezdi po dálnici a nemusíš řešit vybrace ve 130:lol:
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
podložky mohou být dělané přesne na kolo a kolo může být dobře vyvážené a přesto to nemusí znamenat že to nezpusobují práve podložky. Krome dalších možností bych ověřil vyvážení kola s nandanou podložkou a hlavně zkontrolovat a dukladne očistit obe dosedací plochy podložky, vím co delali podložky mě, stačilo je sundat, i když bylo vše čisté tak to přejet ocelovým kartáčem a dát je zpet a hend to bylo OK. bud jsme je dal jinak, nebo tam nějaké nečistoty byly.. prověř tohle, je to asi nejlevnejší zpusob a byla by to první věc po které bych šel, potom bych řešil kotouče atd atd.. proste vše co tu psali..Civi píše:Omlouvám se za to že jsem v jiné sekci,podložky tam mám až u 17" kol.Podložky jsou dělany přesně na kolo,kotoučema to asi nebude protože jsem tam dával nové a dělalo to i před něma,dával jsem i nové čepy řízení.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz