Rada: Havarijní pojištění

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
mex777
Kontaktovat uživatele:

Rada: Havarijní pojištění

Příspěvek od mex777 »

Chtěl bych se vás zeptat, měl jsem havarijní pojištění, v loňském roce jsem měl škodní událost a totální škodu. Ale s pojišťovnou se to řešení vleklo skoro rok, ne mojí vinou. A teď po mě chtějí doplatit za období, kdy se to řešilo. Vím, že při totální škodě smlouva zaniká, ale k jakému datu? K datu škodní události, nebo k datu uzavření případu? Pojišťovna se mi k tomu nedokáže vyjádřit, tak nevím jestli na to mají nárok, nebo ne? Díky za radu.. :)
http://www.spz-help.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zprostředkování činností na MHMP(převody vozidel,ukončení leasingu,technické prohlídky,povinné ručení,atp.)

Globus
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada: Havarijní pojištění

Příspěvek od Globus »

Mě když sekli Scouta, tak škoda zanikla ke odcizení. A tak to pokud vim je i ve smluvních podmínkách že smlouva zaniká - úmrtím, zánikem věci nebo výpovědí.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

zaplatíš jenom jeden celej kalendářní rok, kdy se to stalo, žádný další roky už neplatíš.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

kubajzsemily
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajzsemily »

nechci zakladat nove tema tak to šoupnu sem .............. jen se chci optat tatik ma havarijni, povedla se mu menší kolize s květníkem, škoda je minimalní................. když nahlasi škodu na havarijni pojištění ma to vliv i na bonusy u povinýho? aby člověk natom ve finale nebyl huř..... naka spoluučast ( 5% ), minimalni plnění ( 5tis ) plus co by stouplo eventuelně to povinný , moc dik vim že není problem brnkout na linku pojištovny ale není čas to řešit ted, nechalo by se to připadně až po novym roce, moc dik za odpověd
Seat Leon Top Sport
Škoda 120- ukrutnej nářez http://www.stream.cz/video/162708-skoda-120
- http://www.stream.cz/video/11/212473-skoda-zahodit
Jawa 21 Sport- 60ccm, sportovní ojnice, snižená hlava a dalších pár výkonostních vychytávek

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

bere se jen z čeho čerpáš, navíc dneska je trh tak nasycenej, že ti malusy téměř ani nedávaj 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

kubajzsemily
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajzsemily »

dobra, děkuji, tak nemusi bejt o povinný strach, stoupne připadně jenom havarka
Seat Leon Top Sport
Škoda 120- ukrutnej nářez http://www.stream.cz/video/162708-skoda-120
- http://www.stream.cz/video/11/212473-skoda-zahodit
Jawa 21 Sport- 60ccm, sportovní ojnice, snižená hlava a dalších pár výkonostních vychytávek

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Rudi píše:zaplatíš jenom jeden celej kalendářní rok, kdy se to stalo, žádný další roky už neplatíš.
Pokud to plati treba ctvrtletne, zaplatil prvni splatku pak udelal totalku, tak samozrejme musi doplatit jeste zbyle 3 splatky, ale vetsinou si to pojistovna bere z te celkove vyplacene castky, kterou o to ponizi. Jenze z jeho textu neni moc poznat, kdy to bylo...
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Nevíte někdo, jakou aktuální cenu může mít Octavie 1 RS '01 pro pojišťovny? Blíží se mi konec POV a pojistky AllRisk(havarijní, proti odcizení, střet se zvěří, živelné pohromy) u České pojišťovny. Momentálně tam je nastavená cena 100tisíc, ale pochybuju, že bych něco takového vůbec dostal :D Pak je tu ještě druhá věc, zda má něco takového smysl vzhledem k ceně auta.

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

a možná i k věku vozu 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Myslím si, že věk s tím nemá co dělat. Jasně, stářím ta hodnota klesá. Ale pokud to auto ještě nedosáhne takového(kdy už kvůli stáří bude ta hodnota taková, že se to nevyplatí pojistit) věku, tak proč ne ;)

Jsou už pojišťovny, které pojistí auta starší deseti let, viz můj případ. Pokud pojišťovna bere cenu podle normální Octavie 1 '01 a neřeší výbavu RS(respektive neocení ji na takovou cenu, za kterou se prodávají), tak havarijko řešit nebudu.

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Když kouknu na bazoš, tak O1 '01 se prodává 50-100tKč :lol: Já za POV+AllRisk(pojištěno na 100tKč)+čelní okno platím necelých 11tKč ročně a v říjnu mi skončí smlouva, takže řeším, jestli má smysl to platit dál :?

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Ale to je chyba, proti které se můžeš bránit :wink: . Mě E36 IS ocenili jako klasikou 318i, stačilo nemít zavřenou pusu, ozvat se a buala doplatili mi více než 50 procent původní částky, stálo to nějaké nervy, průtah atd.

Ale na to oni spoléhají, většina lidí si to nechá líbit, vemou to co dají a se sklopenýma očima odchází....
Takovou situaci si nemůžeš nechat líbit, oni to jen zkouší a pak si na takových mnou ruce :wink:

LiberaleMiguel2

awaj12: to je taky fakt 8)

Gooder: na kolik máš auto pojištěné je úplně jedno, vždycky se bere aktuální tržní hodnota ve chvíli, kdy dojde na plnění. Pokud teda částka, na kterou máš pojištěno, není menší... Jinak 11k mi přijde za Octu nějak moc. Já platím komplet 10 a to jsem bez bonusů, po bouračce a "mladý" řidič...
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

LiberaleMiguel2 píše:Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k
Když o tom víš hovno, tak sem nepiš sračky....

Samozřejmě že pojištovna řeší výbavu vozidla, jsou auta u kterejch výbava dělá rozdíl třeba min. 50 tisíc, např. socka E60 v manuálu, hadru s malou navi apod., bude minimálně o 50tisíc levnější než E60 v mpaketu, s komfortama, dynamic drivem, head-up displayem, aktivním tempomatem apod., vždy se bere obecná cena konkrétního auta v konkrétní výbavě :wink:

Pokud si někdo nechal zaplatit za VTI civica jako za obyč, tak je vokurka, pojištovna to na něj zkusila a on se nechal, klasika :wink: :lol:
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Já vím, že je právě jedno, na kolik je pojištěné. Proto by mě zajímalo, jestli někdo neví, jakou aktuální hodnotu by RS mohlo mít. Jinak mám 3 roky bonus, mladý řidič a bydlím kousek od Prahy. Ten AllRisk stojí cca 5500Kč, POV cca 4500Kč, okno asi 700Kč.

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Mrkni na Tipcars co se tak +- v týdle výbavě a nájezdu pohybujou a udělej z toho nějakej cca průměr :wink:

LiberaleMiguel2

Trhyy píše:
LiberaleMiguel2 píše:Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k
Když o tom víš hovno, tak sem nepiš sračky....:
Jde to říct aji slušně 8)

A běžná praxe je bohužel taková, jak jsem jí popsal já... ;-)

Gooder: oni tu hodnotu berou podle toho, za kolik se ty auta běžně prodávají, třeba na TipCars apod

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Ja u kooperativy:

Cena vozu dle inzerce: vzali mi prumernou cenu..Obyc fabie se pohybovala o 50 000niz..

Jinak ja za golfa co se pohybuje o cca 80 000 draz jak octavka platim full havarijko za 10 000....zvol jinou pojistovnu.
" www.autowerks.cz "

Gooder

Příspěvek od Gooder »

To mám ještě 40% slevu od pojišťováka :shock: Máte na někoho tip, kde pojistí auto 10let+? :)

LiberaleMiguel2

máš SZ

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

LiberaleMiguel2 píše:
Trhyy píše:
Když o tom víš hovno, tak sem nepiš sračky....:
Jde to říct aji slušně 8)

A běžná praxe je bohužel taková, jak jsem jí popsal já... ;-)

Gooder: oni tu hodnotu berou podle toho, za kolik se ty auta běžně prodávají, třeba na TipCars apod

Běžná praxe je taková co sem popsal já, bere se prostě obecná cena co nejvíc podobného vozidla. Pokud ti někdo tvrdí něco jinýho, tak lže. :roll:

To že to pojištovna občas zkusí je samozřejmě normální, ale nemá na to právo a když se budeš dohadovat, tak uspěješ, pokud si někdo nechal zaplatit VTI Civica jako normálního, spokojil se s tim a neřešil to, tak je to blb :)

Petr Mareček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Mareček »

Taky se to ale bere i vzhledem k věku.

Jinak bych doporučil PP - mají lepší podmínky.
Jsem tu nový. Prodej aut. Financování aut.

DanRuc

Příspěvek od DanRuc »

K pojišťovnám, doporučuju se zaměřit na srovnávače pojištění. Blesk.cz udělala srovnání srovnávačů pojištění. Tady jsem si srovnal havarijní pojištění (Škoda Octavia 1.9 TDi 2009) a na Allianz, kde jsem byl původně, jsem s radostí zapomněl :)

Obrázek

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Jo, jenže všechny zde jmenovany jsou vyhlášený firmy na průsery :lol:
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

starter

Příspěvek od starter »

a ještě je to jistě makléř :D

mě na ty podobný ceny vyšla dobře koopka...
odtah od 7kč/km 731810210

LiberaleMiguel2

Však to tam píše, že některé pojišťovny srovnávače nevidí a Koopka je nejlevnější :D takže makléř z Kooperativy :D

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

určitě bych se zaměřil na nějakou lepší pojištovnu,než která je v tabulce. Pak se nedivím,že odškodnění trvá rok. Já měl peníze doma za 5dní, při pojistné události. A správně jak napsal markus, pojištovna samozřejmě výbavu řeší, co máte navíc, by měla mít na fotkách a sepsáno, při krádeži, nebo škodě by jinak mohl vzniknout konflikt.
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Odpovědět

Zpět na „Pokec“