Rada: Havarijní pojištění
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Rada: Havarijní pojištění
Chtěl bych se vás zeptat, měl jsem havarijní pojištění, v loňském roce jsem měl škodní událost a totální škodu. Ale s pojišťovnou se to řešení vleklo skoro rok, ne mojí vinou. A teď po mě chtějí doplatit za období, kdy se to řešilo. Vím, že při totální škodě smlouva zaniká, ale k jakému datu? K datu škodní události, nebo k datu uzavření případu? Pojišťovna se mi k tomu nedokáže vyjádřit, tak nevím jestli na to mají nárok, nebo ne? Díky za radu.. 

http://www.spz-help.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zprostředkování činností na MHMP(převody vozidel,ukončení leasingu,technické prohlídky,povinné ručení,atp.)
zprostředkování činností na MHMP(převody vozidel,ukončení leasingu,technické prohlídky,povinné ručení,atp.)
Re: Rada: Havarijní pojištění
Mě když sekli Scouta, tak škoda zanikla ke odcizení. A tak to pokud vim je i ve smluvních podmínkách že smlouva zaniká - úmrtím, zánikem věci nebo výpovědí.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
zaplatíš jenom jeden celej kalendářní rok, kdy se to stalo, žádný další roky už neplatíš.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- kubajzsemily
- Kontaktovat uživatele:
nechci zakladat nove tema tak to šoupnu sem .............. jen se chci optat tatik ma havarijni, povedla se mu menší kolize s květníkem, škoda je minimalní................. když nahlasi škodu na havarijni pojištění ma to vliv i na bonusy u povinýho? aby člověk natom ve finale nebyl huř..... naka spoluučast ( 5% ), minimalni plnění ( 5tis ) plus co by stouplo eventuelně to povinný , moc dik vim že není problem brnkout na linku pojištovny ale není čas to řešit ted, nechalo by se to připadně až po novym roce, moc dik za odpověd
Seat Leon Top Sport
Škoda 120- ukrutnej nářez http://www.stream.cz/video/162708-skoda-120
- http://www.stream.cz/video/11/212473-skoda-zahodit
Jawa 21 Sport- 60ccm, sportovní ojnice, snižená hlava a dalších pár výkonostních vychytávek
Jawa 21 Sport- 60ccm, sportovní ojnice, snižená hlava a dalších pár výkonostních vychytávek
bere se jen z čeho čerpáš, navíc dneska je trh tak nasycenej, že ti malusy téměř ani nedávaj 

VW - Very Wonderful
- kubajzsemily
- Kontaktovat uživatele:
dobra, děkuji, tak nemusi bejt o povinný strach, stoupne připadně jenom havarka
Seat Leon Top Sport
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to plati treba ctvrtletne, zaplatil prvni splatku pak udelal totalku, tak samozrejme musi doplatit jeste zbyle 3 splatky, ale vetsinou si to pojistovna bere z te celkove vyplacene castky, kterou o to ponizi. Jenze z jeho textu neni moc poznat, kdy to bylo...Rudi píše:zaplatíš jenom jeden celej kalendářní rok, kdy se to stalo, žádný další roky už neplatíš.
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.
Nevíte někdo, jakou aktuální cenu může mít Octavie 1 RS '01 pro pojišťovny? Blíží se mi konec POV a pojistky AllRisk(havarijní, proti odcizení, střet se zvěří, živelné pohromy) u České pojišťovny. Momentálně tam je nastavená cena 100tisíc, ale pochybuju, že bych něco takového vůbec dostal
Pak je tu ještě druhá věc, zda má něco takového smysl vzhledem k ceně auta.

a možná i k věku vozu 

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Myslím si, že věk s tím nemá co dělat. Jasně, stářím ta hodnota klesá. Ale pokud to auto ještě nedosáhne takového(kdy už kvůli stáří bude ta hodnota taková, že se to nevyplatí pojistit) věku, tak proč ne
Jsou už pojišťovny, které pojistí auta starší deseti let, viz můj případ. Pokud pojišťovna bere cenu podle normální Octavie 1 '01 a neřeší výbavu RS(respektive neocení ji na takovou cenu, za kterou se prodávají), tak havarijko řešit nebudu.

Jsou už pojišťovny, které pojistí auta starší deseti let, viz můj případ. Pokud pojišťovna bere cenu podle normální Octavie 1 '01 a neřeší výbavu RS(respektive neocení ji na takovou cenu, za kterou se prodávají), tak havarijko řešit nebudu.
- LiberaleMiguel2
Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Když kouknu na bazoš, tak O1 '01 se prodává 50-100tKč
Já za POV+AllRisk(pojištěno na 100tKč)+čelní okno platím necelých 11tKč ročně a v říjnu mi skončí smlouva, takže řeším, jestli má smysl to platit dál 

Ale to je chyba, proti které se můžeš bránit
. Mě E36 IS ocenili jako klasikou 318i, stačilo nemít zavřenou pusu, ozvat se a buala doplatili mi více než 50 procent původní částky, stálo to nějaké nervy, průtah atd.
Ale na to oni spoléhají, většina lidí si to nechá líbit, vemou to co dají a se sklopenýma očima odchází....
Takovou situaci si nemůžeš nechat líbit, oni to jen zkouší a pak si na takových mnou ruce

Ale na to oni spoléhají, většina lidí si to nechá líbit, vemou to co dají a se sklopenýma očima odchází....
Takovou situaci si nemůžeš nechat líbit, oni to jen zkouší a pak si na takových mnou ruce

- LiberaleMiguel2
awaj12: to je taky fakt 
Gooder: na kolik máš auto pojištěné je úplně jedno, vždycky se bere aktuální tržní hodnota ve chvíli, kdy dojde na plnění. Pokud teda částka, na kterou máš pojištěno, není menší... Jinak 11k mi přijde za Octu nějak moc. Já platím komplet 10 a to jsem bez bonusů, po bouračce a "mladý" řidič...

Gooder: na kolik máš auto pojištěné je úplně jedno, vždycky se bere aktuální tržní hodnota ve chvíli, kdy dojde na plnění. Pokud teda částka, na kterou máš pojištěno, není menší... Jinak 11k mi přijde za Octu nějak moc. Já platím komplet 10 a to jsem bez bonusů, po bouračce a "mladý" řidič...
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Když o tom víš hovno, tak sem nepiš sračky....LiberaleMiguel2 píše:Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k
Samozřejmě že pojištovna řeší výbavu vozidla, jsou auta u kterejch výbava dělá rozdíl třeba min. 50 tisíc, např. socka E60 v manuálu, hadru s malou navi apod., bude minimálně o 50tisíc levnější než E60 v mpaketu, s komfortama, dynamic drivem, head-up displayem, aktivním tempomatem apod., vždy se bere obecná cena konkrétního auta v konkrétní výbavě

Pokud si někdo nechal zaplatit za VTI civica jako za obyč, tak je vokurka, pojištovna to na něj zkusila a on se nechal, klasika

MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Já vím, že je právě jedno, na kolik je pojištěné. Proto by mě zajímalo, jestli někdo neví, jakou aktuální hodnotu by RS mohlo mít. Jinak mám 3 roky bonus, mladý řidič a bydlím kousek od Prahy. Ten AllRisk stojí cca 5500Kč, POV cca 4500Kč, okno asi 700Kč.
Mrkni na Tipcars co se tak +- v týdle výbavě a nájezdu pohybujou a udělej z toho nějakej cca průměr 

- LiberaleMiguel2
Jde to říct aji slušněTrhyy píše:Když o tom víš hovno, tak sem nepiš sračky....:LiberaleMiguel2 píše:Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k

A běžná praxe je bohužel taková, jak jsem jí popsal já...

Gooder: oni tu hodnotu berou podle toho, za kolik se ty auta běžně prodávají, třeba na TipCars apod
Ja u kooperativy:
Cena vozu dle inzerce: vzali mi prumernou cenu..Obyc fabie se pohybovala o 50 000niz..
Jinak ja za golfa co se pohybuje o cca 80 000 draz jak octavka platim full havarijko za 10 000....zvol jinou pojistovnu.
Cena vozu dle inzerce: vzali mi prumernou cenu..Obyc fabie se pohybovala o 50 000niz..
Jinak ja za golfa co se pohybuje o cca 80 000 draz jak octavka platim full havarijko za 10 000....zvol jinou pojistovnu.
" www.autowerks.cz "
To mám ještě 40% slevu od pojišťováka
Máte na někoho tip, kde pojistí auto 10let+? 

- LiberaleMiguel2
máš SZ
LiberaleMiguel2 píše:Jde to říct aji slušněTrhyy píše:Když o tom víš hovno, tak sem nepiš sračky....:LiberaleMiguel2 píše:Výbavu pojišťovna neřeší, max při poškození třeba sedaček apod, ale na celkovou hodnotu vozidla vliv nemá, bohužel. A nejde jenom o výbavu, ale aji o motorizaci, jdy třeba Civica 6G VTi ocenili podle "běžných" Civiců na +-30k
A běžná praxe je bohužel taková, jak jsem jí popsal já...
Gooder: oni tu hodnotu berou podle toho, za kolik se ty auta běžně prodávají, třeba na TipCars apod
Běžná praxe je taková co sem popsal já, bere se prostě obecná cena co nejvíc podobného vozidla. Pokud ti někdo tvrdí něco jinýho, tak lže.

To že to pojištovna občas zkusí je samozřejmě normální, ale nemá na to právo a když se budeš dohadovat, tak uspěješ, pokud si někdo nechal zaplatit VTI Civica jako normálního, spokojil se s tim a neřešil to, tak je to blb

- Petr Mareček
- Kontaktovat uživatele:
Taky se to ale bere i vzhledem k věku.
Jinak bych doporučil PP - mají lepší podmínky.
Jinak bych doporučil PP - mají lepší podmínky.
Jsem tu nový. Prodej aut. Financování aut.
K pojišťovnám, doporučuju se zaměřit na srovnávače pojištění. Blesk.cz udělala srovnání srovnávačů pojištění. Tady jsem si srovnal havarijní pojištění (Škoda Octavia 1.9 TDi 2009) a na Allianz, kde jsem byl původně, jsem s radostí zapomněl 

Jo, jenže všechny zde jmenovany jsou vyhlášený firmy na průsery 

Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů
- bejvávalo :/
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů

a ještě je to jistě makléř
mě na ty podobný ceny vyšla dobře koopka...

mě na ty podobný ceny vyšla dobře koopka...
odtah od 7kč/km 731810210
- LiberaleMiguel2
Však to tam píše, že některé pojišťovny srovnávače nevidí a Koopka je nejlevnější
takže makléř z Kooperativy 

určitě bych se zaměřil na nějakou lepší pojištovnu,než která je v tabulce. Pak se nedivím,že odškodnění trvá rok. Já měl peníze doma za 5dní, při pojistné události. A správně jak napsal markus, pojištovna samozřejmě výbavu řeší, co máte navíc, by měla mít na fotkách a sepsáno, při krádeži, nebo škodě by jinak mohl vzniknout konflikt.