Formule 1 - stojí za to vidět tréninky?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
tommmmy

Formule 1 - stojí za to vidět tréninky?

Příspěvek od tommmmy »

Ahoj.
Koncem července pojedeme s kamarádama na VC Maďarska. Ještě nevíme, jak budeme vše stíhat, tak se chci zeptat těch, kteří už na nějaké VC byli, co všechno se dá vidět na tréninku (resp. trénincích).
Samozřejmě předpokládám, že týmy testují nové díly, pnauematiky atd. a jezdí dle potřeby po okruhu, ale zajímalo by mě, jestli je z pohledu fanouška možnost vidět něco dalšího. Např. jestli je v době tréninků "volnější režim" a člověk se může volně podívat podél trati a nakouknout třeba i do boxů.
Předem díky za vaše postřehy.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Formule 1 - stojí za to vidět tréninky?

Příspěvek od Fáboš »

tommmmy píše:Ahoj.
Koncem července pojedeme s kamarádama na VC Maďarska. Ještě nevíme, jak budeme vše stíhat, tak se chci zeptat těch, kteří už na nějaké VC byli, co všechno se dá vidět na tréninku (resp. trénincích).
Samozřejmě předpokládám, že týmy testují nové díly, pnauematiky atd. a jezdí dle potřeby po okruhu, ale zajímalo by mě, jestli je z pohledu fanouška možnost vidět něco dalšího. Např. jestli je v době tréninků "volnější režim" a člověk se může volně podívat podél trati a nakouknout třeba i do boxů.
Předem díky za vaše postřehy.

na F1 jsem sice nebyl, ale předpokládám, že to bude stejný resp přístější než na seriích který fotim (wtcc, GT1 atd)

Treninky určitě za to stojí, nový pneu atd se testuje při test day, při trenincích se testuje nastavení auta na danej okruh. Závodit se sice nebude, ale třeba uvidíš nějaký výlety mimo trať atd. Ale nepočítej, že by jsi se dostal jinam, než máš vstupenku, organizátoři jsou většinou ve stejnym počtu už od prvních volnejch treninků (čtvrtek nebo pátek) a na pitlane se taky určitě nedostaneš, když nebude vstupenka. Ale předpokládám, že se bude moci případně dokoupit vstupenka na pitwalk, ale to je zase jenom ve stanovej čas.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Tukinek

Příspěvek od Tukinek »

Ja jsem byl tenhle rok na VC Spanelska, listek za 50 eur na sobotni trenink. Se vstupenkou na trenink bylo mozne jit i na dopoledni pitwalk, jak v sobotu tak i v patek. Vstupenka byla na urcite sedadlo, ale dalo se dostat uplne na jakoukoli tribunu vcetne cilove rovinky, vubec nikdo to nekontroloval. Pouze kontrola u vstupu na okruh, to bylo vse. Zazitek to byl paradni, jak trenink F1 tak i Porsche Cup, muzu jen doporucit.

tommmmy

Příspěvek od tommmmy »

Díky za sdělení zkušeností z VC Španělska!

Mickael

Příspěvek od Mickael »

Já byl tenhle víkend na Nurburgringu,pouze na zavode,a za sebe musím říct ze zážitek super,ale 1x a stačilo.Miliardy lidi,na Colu (0,3dcl za 3EU)u stánku jsem čekal pul závodu, 20 km trasa z dálnice na okruh trvala hodinu a pul,zpátky po zavode tři hodiny.Neumím si představit,ze bych tohle prozival cely vikend,to bych musel byt fakt kovanej fanda aby me v neděli po celém víkendu bavil zavod.Ale na druhou stranu zážitek úplně jinej než v TV,uz jen ten zvuk!
R33 GTST Mspec2 '97

tommmmy

Příspěvek od tommmmy »

No já s tím trochu počítám - že to bude zážitek (už jen kvůli zvuku a vidět tu rychlost na vlastní oči), ale že to člověku na dlouhou dobu bude stačit (taky nesnášim davy lidí a vše s tím spojené) :-).
Jen mě ještě napadá - jak je to např. s jídlem a pitím - co jsem tak zatím četl jinde, tak to vypadá, že je to na každé VC jiné - někde si pití/jídlo člověk může vzít vlastní (prý Spa, Německo), jinde je to zakázané (Maďarsko):-/. O víkendu má být až 37 stupňů, tak představa, že si tam musím kupovat jejich předražené pití, mi radost nedělá...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“