Váš názor - aukce pro opravu aut
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Váš názor - aukce pro opravu aut
Myslíte si, že by v ČR mohla být užitečná nová internetová služba - aukce pro opravu automobilů? Vyvinul jsem novou službu http://www.spravmikaru.cz" onclick="window.open(this.href);return false;. Aktuálně zatím do ní nemám zapojené žádné autoservisy ani zákazníky. Moc rád bych obdržel Vaše názory a návrhy.
- Motor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Váš názor
myslim, ze lidi maji uz sve mechaniky, servisy, ze to nebude zadne terno. myslenka je pekna,ale nejake zkusenosti s rozjizdenim internetovych projektu mam, a vim, ze nez se to dostane mezi lidi, nez nasbiras dostatecny pocet firem, ktere se zapoji, tak se z toho oprcas. Ve finale na tom ani nezbohatnes. predpokladam, ze servisy budou platit za zarazeni do databaze...
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid
Re: Váš názor - aukce pro opravu aut
Taky si nemyslím, že by to byl zrovna skvělej nápad. Podobně jako píše Motor...
P.S.: Dovolil jsem si upravit název threadu, aby bylo hned jasné o co jde
P.S.: Dovolil jsem si upravit název threadu, aby bylo hned jasné o co jde
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
Kravina, protoze vzij se do role zakaznika. Potrebuji opravit auto, dam ho tam a ozve se kdo? Ten co zaplatil? Takze ty prachy bude chtit zpet na "moji oprave". Navic to nerika nic o jeho kvalitach, atd. Vetsina lidi dava auto znamemu, nebo autorizak, nebo v miste bydliste..
vyhozeny cas, penize, snaha
vyhozeny cas, penize, snaha

Já bych teda nedal auto jen tak do neznámýho servisu jenom kvůli ceně. Když už, tak bych šel po referencích a nějak si nedokážu tu aukci představit, když se může vykurvit ještě x věcí kolem, kvůli kterejm se pak navyšuje cena. Dle mě projekt absolutně k ničemu...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle systém by se dal možná použít u běžné údržby, tj. výměna oleje, výměna desek, kotoučů... Kde je z 90% na první pohled jasné, kolik je to práce a jak dlouho to bude trvat. Vezmi si ale takovou závadu typu "ztrácí se mi chladící kapalina", u podobných oprav předem cenu nestanovíš ani kdyby ses na hlavu stavěl.
Nehledě na to, že auto dát do úplně cizího servisu... no nevim nevim. Co znám lidi, co si servisují auta v servisech, tak většinou nějakým způsobem znají mechanika nebo si sháněli v okolí reference a podle toho si vybrali a zůstali věrní. Neznám snad nihoko, kdo by jezdil s každou věcí do jiného servisu.
Tenhle systém může fungovat u jiným služeb, třeba např. u kopírovacích služeb (myšleno ve velkém, ne s dvěma papírama). Prostě tam, kde je předem daná cena a netvoří se v průběhu práce.
Edit: Ještě jedna věc, rozjíždět tento způsob hned pro celou ČR... Spíš si myslím, že kdyby tohle by bylo vhodné zkusit neprve lokálně.
Nehledě na to, že auto dát do úplně cizího servisu... no nevim nevim. Co znám lidi, co si servisují auta v servisech, tak většinou nějakým způsobem znají mechanika nebo si sháněli v okolí reference a podle toho si vybrali a zůstali věrní. Neznám snad nihoko, kdo by jezdil s každou věcí do jiného servisu.
Tenhle systém může fungovat u jiným služeb, třeba např. u kopírovacích služeb (myšleno ve velkém, ne s dvěma papírama). Prostě tam, kde je předem daná cena a netvoří se v průběhu práce.
Edit: Ještě jedna věc, rozjíždět tento způsob hned pro celou ČR... Spíš si myslím, že kdyby tohle by bylo vhodné zkusit neprve lokálně.
Naposledy upravil(a) m.artty dne 27 led 2014 12:35, celkem upraveno 1 x.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
když už, tak se vysrat na aukci a udělat to jako "katalog" založený na referencích od reálných uživatelů
to si pak i firmy klidně zaplatí, ale musí vidět, že ten portál funguje a jede. Takže ze začátku nějaký testování, sehnat kontakty, servisy zadarmo registrace, apod. Hodně investovat do marketingu, psát články, blogy, sociální sítě, ať se to dostane do podvědomí, protože buď se ti stane, že máš nabídku ale firmy budou otrávený, že přes tvůj portál něchodí zákazníci, nebo naopak bude poptávka, ale nebude nabídka servisů..

...
Bohužel, vubec se mi nezda ze by tohle mohlo fungovat, K tomu abys vedel cenu prece potrebujes to auto videt, nejses prece vestec... A jak ho po internetu prohlednes?
už nemám hnujdaj...
- LiberaleMiguel2
Ale srovnávač, něco jako Heureka, by nebyl špatný. Uživatelské zkušenosti, otevírací doby, ceny běžných úkonů, atd. Vyhledávání podle krajů, měst, cen, hodnocení
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Je to blbost migueli. Každej má svého "známeho" mechanika u kterého má prostě "svoje" ceny, s tím nic neuděláš. Todle nikdy nebude porovnatelné. Jediné porovnávat oficiální servisy dle značky.
Hodne mistnich clenu to dokaze...AlesiBoss píše:Bohužel, vubec se mi nezda ze by tohle mohlo fungovat, K tomu abys vedel cenu prece potrebujes to auto videt, nejses prece vestec... A jak ho po internetu prohlednes?

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Já myslím že to není štastný nápad. Nedovedu si představit jak by ty aukce probíhaly a také nevím jestli bude nějaký majitel servisu sedět u PC a nabízet nižší cenu než někdo jiný.
Proč?
V naší slavné banánové republice je cena serv. prací při běžných opravách automobilů silně podhodnocena oproti ceně náhr.dílů na opravy použitých. Nikde jinde v Evropě tomu tak není a přibývá stále více zákazníků kteří požadují opravu ve stylu "hlavně aby to moc nestálo"
Proto by mne jako opraváře už z principu taková aukce nezajímala a než bych dělal ještě za nižší cenu než ted (a takové aukce by k tomuto trendu nevyhnutně vedly) tak raději budu sedět a houpat nohama.
Navíc-dělat "tendr" na zakázky okolo 3-30 tis kč mi přijde...
Proč?
V naší slavné banánové republice je cena serv. prací při běžných opravách automobilů silně podhodnocena oproti ceně náhr.dílů na opravy použitých. Nikde jinde v Evropě tomu tak není a přibývá stále více zákazníků kteří požadují opravu ve stylu "hlavně aby to moc nestálo"
Proto by mne jako opraváře už z principu taková aukce nezajímala a než bych dělal ještě za nižší cenu než ted (a takové aukce by k tomuto trendu nevyhnutně vedly) tak raději budu sedět a houpat nohama.

Navíc-dělat "tendr" na zakázky okolo 3-30 tis kč mi přijde...

Chysler PT Cruiser,Mitsubishi 3000GT,VW Transporter,Renault Kangoo.
Bylo:R.Megane II 1.9DCI,VW Passat,R.Scenic,R.5,Š.Octavia 1.9tdi,Honda CRX VTEC,VW Vento,Lancia Delta 2000 HF Turbo.....a x dalších aut různých značek.
))
Bylo:R.Megane II 1.9DCI,VW Passat,R.Scenic,R.5,Š.Octavia 1.9tdi,Honda CRX VTEC,VW Vento,Lancia Delta 2000 HF Turbo.....a x dalších aut různých značek.

a nebo by nekdo vsechny podhodil a pri oprave by uz to srouboval nahoru aneb "tady toto bylo taky nutne vymenit a bude to pripocteno navic" 

Focus RS r.v.2002, 2.0 Turbo 200kW+ =lámač hnátů
Focus ST225 r.v.2006, 2.5 Turbo 166kW+ =na rozstřel
..a ty další Fordi hnoje
www.focus-garaz.cz
Focus ST225 r.v.2006, 2.5 Turbo 166kW+ =na rozstřel
..a ty další Fordi hnoje
www.focus-garaz.cz