na co si dat pozor po 3 letech nehybnosti
na co si dat pozor po 3 letech nehybnosti
Zdravim, koupil jsem dve ibizy. Obe bourane (celne a druha na bok) proto se mi hodi dily z obou a slozim si jednu. Ale obe staly asi 2 respektive 3 roky. Na co si mam dat pozor? Motor jsem jeste neslysel bezet, mam neco nejriv zkontrolovat, nez ho zkusim nastartovat? Prosim o rychlou odpoved.
Re: na co si dat pozor po 3 letech nehybnosti
1) Určitě bych vyměnil olej a filtry (palivový, olejový a vzduchový)
tím se nic nezkazí
2) chtělo by to propláchnout nádrž ... (ne vodou :- ))
3) zkontrolovat kotouče , jestli nejsou zatuhlý ... popřípadě rozhýbat a znovu ovzdušnit
4) zkontrolovat chladič, jestli někde neteče...
CO se týče oleje, tak je dobré dávat minerální 15w 40... Kvůli ventylům... Jsou samoštelovací podle vizkozity oleje.... 4ím řídčí olej, tím hůř se naštelujou a dlouho při startu trvá, než přestanou klapat, takže proto ten minerál....
Jinak, pokud bys měl zájem prodat nějaké ND, tak se ozvi... Mám v čudu motor a převodovku (1,5 i) motor bere olej, takže výměna oleje je tak po 2 tis km
607 539 118
tím se nic nezkazí
2) chtělo by to propláchnout nádrž ... (ne vodou :- ))
3) zkontrolovat kotouče , jestli nejsou zatuhlý ... popřípadě rozhýbat a znovu ovzdušnit
4) zkontrolovat chladič, jestli někde neteče...
CO se týče oleje, tak je dobré dávat minerální 15w 40... Kvůli ventylům... Jsou samoštelovací podle vizkozity oleje.... 4ím řídčí olej, tím hůř se naštelujou a dlouho při startu trvá, než přestanou klapat, takže proto ten minerál....
Jinak, pokud bys měl zájem prodat nějaké ND, tak se ozvi... Mám v čudu motor a převodovku (1,5 i) motor bere olej, takže výměna oleje je tak po 2 tis km
607 539 118