Naraznik na Tigru a lepena SPZ

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
RudyJames

Naraznik na Tigru a lepena SPZ

Příspěvek od RudyJames »

ide o tento upraveny naraznik na Opel Tigra:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

ako a cim ho opravit? prosim presne rady...

a kam s SPZ? je tam ostranene miesto, kam sa na orig. naraznik Tigry dava SPZ (zozadu vidno, ako to bolo upravovane)... nalepovaciu niekam alebo do strednej diery na nieco pripevnit?

v takomto sa vobec nevyznam, tak ocenim kazdu radu ohladom opravy naraznika a kam a ako s SPZ... dik 8)
I don't speak english... Not a word

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Re: Naraznik na Tigru a lepena SPZ

Příspěvek od AdieuD »

pokud pouzijes jinou SPZ (myslim tim nalepku) nez ti byla vydana na urade, mas pruser. :-) A je jedno, ze bude vypada uplne jako ta opravdova.
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

jojoooo presne tak... ale dost lidi to tak stejne ma... dej ji na tahokov tam to nebude tolik prznit
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

RudyJames

Re: Naraznik na Tigru a lepena SPZ

Příspěvek od RudyJames »

AdieuD píše:pokud pouzijes jinou SPZ (myslim tim nalepku) nez ti byla vydana na urade, mas pruser. :-) A je jedno, ze bude vypada uplne jako ta opravdova.
aj v SR? :twisted: toho som sa bal... a na policii sa to neda vybavit, vymenit? :lol:

RudyJames

Příspěvek od RudyJames »

krulis82 píše:jojoooo presne tak... ale dost lidi to tak stejne ma... dej ji na tahokov tam to nebude tolik prznit
do strednej diery tahokov a nanho pripevnit pevnu SPZ? nad tym som rozmyslal najprv, aj ked to dost rusi, asi ju budem musiet dat tam :( bude vsetko v cervenej, este sa rozhodnut, ci tahokov strieborny alebo cierny... ten cierny je iba nafarbeny, ze? to by asi rychlo opadalo od kamienkov a podobne... :twisted:

jps

Příspěvek od jps »

za samolepku ti to na úřadě vymění jen těžko :sorry:
jinak doprostřed bych ji osobně nedával, jednak bude odhalený to vybrání nahoře a za druhý a to je důležitější - to je jedinej vstup vzduchu na chladič, dát přes něj RZ je blbost..když bude horko, nebo to poženeš, budeš pořád vařit.. :twisted:

jps

Příspěvek od jps »

jo a přečti si topic "LAminování tipy a triky" a s chutí do toho..
viewtopic.php?t=24668 8)

RudyJames

Příspěvek od RudyJames »

JPS: dik.. prehanam ju, takze stred odpada...

to o laminovani som si pozeral vcera, ale sam to aj tak robit nebudem, ide mi iba o rady, co na to pouzit a ako... sam sa radsej do takeho nepustam a ani nemam kde...

"jinak doprostřed bych ji osobně nedával, jednak bude odhalený to vybrání nahoře" - vybrání hore? co si tym myslel? :shock:

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

toho cernyho tahokovu se bat nemusis to se neodre... nebo aspon ja s tim mam dobry zkusenosti...
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

RudyJames

Příspěvek od RudyJames »

krulis82 píše:toho cernyho tahokovu se bat nemusis to se neodre... nebo aspon ja s tim mam dobry zkusenosti...
dik... cierna bude asi menej kricat ako strieborna...

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

blbost, nalepovací spz můžou bejt, stojí to tuším 400 a musíte si pro ni jít někam na úřad, žádný tisknutí u někoho na plotteru, ta spz má shodný rozměry jak normální spz a už i znak eu
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

RudyJames

Příspěvek od RudyJames »

Panda píše:blbost, nalepovací spz můžou bejt, stojí to tuším 400 a musíte si pro ni jít někam na úřad, žádný tisknutí u někoho na plotteru, ta spz má shodný rozměry jak normální spz a už i znak eu
grr, tak co, ked kazdy tvrdi nieco ine? :? takze mi ju normalne na policii zamenia, ked im donesiem normalnu?

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Panda píše:blbost, nalepovací spz můžou bejt, stojí to tuším 400 a musíte si pro ni jít někam na úřad, žádný tisknutí u někoho na plotteru, ta spz má shodný rozměry jak normální spz a už i znak eu
a když mám starou značku ještě bez znaku, tak mi asi nejdřív vydaj nové,ne?

jo a když použiju starou značku je nějak v zákoně ukotveno že musí být v prostředku, nebo jí můžu dát nastranu??
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Velbloud píše:
a když mám starou značku ještě bez znaku, tak mi asi nejdřív vydaj nové,ne?

jo a když použiju starou značku je nějak v zákoně ukotveno že musí být v prostředku, nebo jí můžu dát nastranu??

Podle vyhlášky musí být SPZ umístěná na místě určeném od výrobce - tak bylo totiž auto homologované jako celek.
Např. Alfa Romeo má na umístění SPZ na straně vyjímku.
Honda Civic EG4

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

RudyJames píše:
grr, tak co, ked kazdy tvrdi nieco ine? :? takze mi ju normalne na policii zamenia, ked im donesiem normalnu?
třeba to máte na slvoensku jinak
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

tak tohle jsem netusil.. to se na to musim poptat..

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Co jsem se napodles ptala, SPZ ma jen dva typy, klasika a ctvercova, treba na ameriky + motorky. Nalepka preci neni registracni znacka vozidla, nemluve o tom, ze kdyz uz, tak by musela byt reflexni a nevim co jeste.
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

AdieuD píše:
Co jsem se napodles ptala, SPZ ma jen dva typy, klasika a ctvercova, treba na ameriky + motorky. Nalepka preci neni registracni znacka vozidla, nemluve o tom, ze kdyz uz, tak by musela byt reflexni a nevim co jeste.
nedávno tady na to bylo téma, někdo to tam psal a prej ju asi i měl tu značku...

Freeman_TKOZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freeman_TKOZ »

Ano máš pravdu, a při vyjímce může být i lepená a pokud vím tak se o tom nikde nevede záznam, takže pokud si to necháte udělat na ploteru od kamarádá ve stejné velikosti jako origo tak se nic nestane 8)

Kamarádovy ji také dali na úřadě.. 8)

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Pánové, asi před rokem a půl jsem tady na TF a na SAS Brno publikoval tento článek, tak Vám ho dávám znovu k přečtení. Doufám, že se od té doby nic nezměnilo:

Tuning&legislativa no. 1
provedení a umístění RZ na vozidle

Určitě každý z nás alespoň jednou viděl auto, které na sobě nemělo umístěnou státní poznávací značku - SPZ (dnes registrační značka - RZ, rovněž dále v textu jen RZ) buď vůbec, nebo chyběla vepředu, případně byla nahrazena samolepicí fólií prapodivných rozměrů či barev. Určitě jste se v duchu ptali sami sebe, jestli je to v pořádku. A je? Odpověď Vám přinese následující článek, ve kterém jsem se snažil všechno vysvětlit a nastínit...

PROVEDENÍ:

Na úvod bych jen zmínil, že následující článek se bude týkat jen osobních automobilů, protože ty nás zajímají zejména. Osobní auta mají tzv. standardní registrační značku, která je provedena formou prolisování na tabulce, jejíž přesné rozměry (obdélník se zaoblenými rohy s poloměrem zaoblení 10 mm o rozměrech 520 x 110 mm aj.) a přesná identifikace (bílý podklad a černé znaky aj.) jsou upraveny zákonem 243/2001 Sb, o registraci vozidel (dále jen Zákon). Zákon rovněž přesně upravuje rozměry a velikost znaků, které jsou uvedeny na RZ a doplňuje výčet povolených znaků. Předmětem úpravy je rovněž modrý pruh s vyznačením znaku Evropské unie a jiné záležitosti, které pro námi vymezený problém nejsou až tak důležité.

RZ musí být vyrobena ze slitiny lehkých kovů, je v reflexním provedení a je opatřena ochrannými prvky. Po obvodu je vylisován 4mm barevný okraj, jehož barva musí být černá. Každá RZ je dále vybavena kruhovým prostorem sloužícím pro nalepení nálepky STK a emisí. Z tohoto popisu, jak jste si jistě všimli, se tedy vylučují různé nalepovací folie, které nesplňují jak nároky na materiál, mnohdy ani na rozměry a o tvaru a velikosti znaků ani nemluvě.

Snad jen pro úplnost třeba doplnit, že Zákonem je dále předepsána povinnost udržovat RZ v takovém stavu, aby byla zachována její čitelnost. To se týká jak čistoty, tak zákazu různých nápisů či vyobrazení, které by čitelnost snižovaly.

Tímto bych problematiku formy RZ uzavřel a dále se věnoval jejímu umístění na vozidle.

UMÍSTĚNÍ:

Zákon hovoří o umístění RZ vcelku jednoznačně tak, že RZ musí být umístěna do místa určeného konstrukčním řešením vozidla tak, aby nedošlo k její ztrátě. Musí být umístěna vepředu i vzadu! Vepředu musí být umístěna vždy uprostřed, pokud není v technickém průkazu umožněno umístit ji vlevo. Totéž se týká i zadku vozidla. Přesně na centimetry Zákon dokonce řeší i výšku, která musí být mezi 20 až 120 cm nad rovinou vozovky, není-li v TP stanoveno jinak. Jen pro zajímavost nutno zmínit, že STK může pro jiné umístění RZ povolit výjimku, která ale musí být zapsána do schvalovací dokumentace k vozidlu. Z výše uvedeného vyplývá, že RZ je nutno mít jak vepředu, tak vzadu a to v místě, kde RZ má správně být! Tedy ne za oknem a ne nad zpětným zrcátkem, jak je možné často vídat.

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Zase mam recht... :lol:

RZ musí být vyrobena ze slitiny lehkých kovů, je v reflexním provedení a je opatřena ochrannými prvky. Po obvodu je vylisován 4mm barevný okraj, jehož barva musí být černá. Každá RZ je dále vybavena kruhovým prostorem sloužícím pro nalepení nálepky STK a emisí. Z tohoto popisu, jak jste si jistě všimli, se tedy vylučují různé nalepovací folie, které nesplňují jak nároky na materiál, mnohdy ani na rozměry a o tvaru a velikosti znaků ani nemluvě.

Uprime receno, SPZ neni zrovna dvakrat esteticky zazitek, ale tem blbcum, co maji nalepku tu pokutu preju... To je asi jako kdyby si 50ti leta zenska tiskla doma novou obcanku, kde by mela "mladsi" datum narozeni :lol: :lol: :lol:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“