Fotoaparat

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
LS1
Kontaktovat uživatele:

Fotoaparat

Příspěvek od LS1 »

Zdravim,
chtel bych se optat mistnich znalcu na to jaky v dnesni dobe vybrat fotak. Toto tema tu mozna jiz bylo, ale nic adekvatnihojsem nanasel. Nejsem zadny super fotograf, ale rad se ucim s technikou, proto bych se nebal digitalni zrcadlovky. Ale jakou vybrat? Stejne ze zacatku bych fotil jen na automatiku. Poradte mi neco, treba starsiho z aukra za prijatenej penis(peníz). Diky moc

padlej

Re: Fotoaparat

Příspěvek od padlej »

Nevím jak to napsat, aby mne tu milion lidí neukamenovalo. Taky sem si nedávno pořídil 10Mpix zrcadlovku Canon EOS 1000D a k tomu 3 objetivy a stativ. Bohužel musím konstatovat, že to byly vyhozené peníze. Manuální režimy používáme jen zřídka, protože na pořádnou kompozici není čas, zvířata a lidi v klidu nevydrží. Takže většina fotek je na automatiku. S objektivama je to tak, že používáme jen jeden a to s ohniskem 18-55. Lituji koupě a raději bych kupoval něco co má jeden objektiv s pořádným zoomem a stabilizací obrazu. Jediná výhoda je, že model EOS 1000D má v manuálním režimu možnost Live view (to znamená , že se dá se fotit přes zadní displej, jinak musíte koukat do hledáčku). Jestli si zvyklej z kompaktů fotit přes zadní displej tak na to u zrcadlovek zapomeň a jestli cheš fotit i manuálně tak doporučuji zrcadlovku s funkcí Live view. Jinak Canon EOS 1000D je to nejlevnější a nejrozumnější co se dá pro začátečníka sehnat. Je to prostě obyčejnej plasťák. Základní setový sklo 18-55 vychází v recenzích docela dobře, jen je bohužel taky plastový. Spousta lidí tu bude namítat, že Nikon je lepší, ale mě je to uplně jedno jestli Nikon nebo Canon. Prostě zrcadlovka je na nic pro toho kdo fotí jen občas nějaký snímky a nechce s tím trávit moc času. Jediná výhoda je, že na jedno nabití baterky nafotím přes 300 fotek a to i s bleskem. Viděl sem nějaký fotky z nějakýho ultrazoomu od Sony a přišly mi lepší než z mojí rádoby zrcadlovky. :)

MOTyLEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOTyLEK »

jo, já taky koupil zrcadlovku, obyčejnýho Nikon D40. Jediná věc, co mi vadí, je absence možnosti nahrávat videa. Zatím fotím jen na automatiku, ale už i pokusy s uzávěkou dopadají vcelku úspěšně. POkud chceš hodně fotit a kvalitně, fotíš pohybující se věci, nechá se fotit, ale člověk musí vědět jak. Třeba pro mě je oříšek noční město, nevím jak na to. Kompakt je dobrej, ale ty musíš vědět, co budeš fotit a podle toho kupovat 8)
Nezáleží na tom co řídíš, ale jak to umíš řídit!
--------------------------------------------
http://pedric.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
opel vectra caravan 1.6 16V
NIKON D40

X-Ray

Příspěvek od X-Ray »

Můžu s klidným svědomím doporučit Panasonic Lumix DMC-TZ5 8) Zatím se mi snad nepovedla rozmazaná fotka. Na super zoom vynikajicí vlastnosti. Optila Leica, 10 x optický zoom a spousta různého nastavení. Dokonce se s ním dá parádně fotit například ohňostroj :)

Ondra.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra. »

EOS 350D, 400D 450D.... podle mě, ani s jedním neudělách chybu :) osobně by mi bohatě stačil 350D

FOG

Příspěvek od FOG »

Ondra. píše:EOS 350D, 400D 450D.... podle mě, ani s jedním neudělách chybu :) osobně by mi bohatě stačil 350D
EOS 5D Mark II :D ;) ;) ;) 8) 8)
štyrykrátštyry tédéí

petr18.vt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr18.vt »

padlej píše:Nevím jak to napsat, aby mne tu milion lidí neukamenovalo. Taky sem si nedávno pořídil 10Mpix zrcadlovku Canon EOS 1000D a k tomu 3 objetivy a stativ. Bohužel musím konstatovat, že to byly vyhozené peníze. Manuální režimy používáme jen zřídka, protože na pořádnou kompozici není čas, zvířata a lidi v klidu nevydrží. Takže většina fotek je na automatiku. S objektivama je to tak, že používáme jen jeden a to s ohniskem 18-55. Lituji koupě a raději bych kupoval něco co má jeden objektiv s pořádným zoomem a stabilizací obrazu. Jediná výhoda je, že model EOS 1000D má v manuálním režimu možnost Live view (to znamená , že se dá se fotit přes zadní displej, jinak musíte koukat do hledáčku). Jestli si zvyklej z kompaktů fotit přes zadní displej tak na to u zrcadlovek zapomeň a jestli cheš fotit i manuálně tak doporučuji zrcadlovku s funkcí Live view. Jinak Canon EOS 1000D je to nejlevnější a nejrozumnější co se dá pro začátečníka sehnat. Je to prostě obyčejnej plasťák. Základní setový sklo 18-55 vychází v recenzích docela dobře, jen je bohužel taky plastový. Spousta lidí tu bude namítat, že Nikon je lepší, ale mě je to uplně jedno jestli Nikon nebo Canon. Prostě zrcadlovka je na nic pro toho kdo fotí jen občas nějaký snímky a nechce s tím trávit moc času. Jediná výhoda je, že na jedno nabití baterky nafotím přes 300 fotek a to i s bleskem. Viděl sem nějaký fotky z nějakýho ultrazoomu od Sony a přišly mi lepší než z mojí rádoby zrcadlovky. :)
klidně ti to vyměním za muj canon s5 is :)

FOG

Příspěvek od FOG »

padlej píše:Viděl sem nějaký fotky z nějakýho ultrazoomu od Sony a přišly mi lepší než z mojí rádoby zrcadlovky. :)
Hm, to bude asi tím, že fotíš právě na tu automatiku, používáš ten setovej objektiv a celkově máš asi málo času na "pořádnou" kompozici. :mrgreen:
štyrykrátštyry tédéí

Ondra.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra. »

FOG píše:
Ondra. píše:EOS 350D, 400D 450D.... podle mě, ani s jedním neudělách chybu :) osobně by mi bohatě stačil 350D
píše cenově dostupnej foťák :D ne foťák dražší jak auto :lol: :P

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Nevim, jak je na tom TZ5ka, ale mame cca rok a pul TZ2 a fotky jsou z toho horsi nez z Olympusu FE-330, kterej jsem koupil pred mesicem v akci na foceni veci k prodeji a popr. kdyby se mi stal dopravni nehoda (vozim ho sebou)...z fotek jsem za ty prachy nadsenej. Treba u TZ5 udelali pokrok dopredu.

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Ondra. píše:
FOG píše:
píše cenově dostupnej foťák :D ne foťák dražší jak auto :lol: :P
Třeba to pro něj cenově dostupné je... To je totiž hodně široký pojem. Nedávno si kámoš kupoval foťák, že si rád hraje s fotkama a chtěl by se naučit pořádně fotit a chtěl taky něco za rozumnou cenu...pak z něj vypadlo, že na něho má 5000 :lol: Myslím, že by nebylo špatné napsat aspoň cenovou relaci, popř. cenový strop, což? :wink:
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

FOG píše:

nechci tě podceňovat ale nejsem si jistej, jestli by jsi dokázal naplno využít FF, když i mooc poloprofíků používí cropy (40D, 50D)
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

FOG

Příspěvek od FOG »

Fáboš píše:
FOG píše:

nechci tě podceňovat ale nejsem si jistej, jestli by jsi dokázal naplno využít FF, když i mooc poloprofíků používí cropy (40D, 50D)
Já? Jestli bych to dokázal plně využít? To ne. Plně určitě ne, čas od času mám tu možnost zkusit si s tím něco vyfotit, ale chce to, si o tom nejprve něco přečíst, něco nafotit, s někým promluvit a až pak se do něčeho pouštět... :) Navíc to bylo myšleno jako vtípek. Jestli to někoho urazilo tak se omlouvám 8)

Jinak kdyby jsi se nakonec nechtěl rozhodnout pro zrcadlo, tak Canon G10 dělá moc hezký obrázky aspoň podle mé malé zkušenosti.
štyrykrátštyry tédéí

Ondra.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra. »

G10je super, hlavně ten hledáček je velká + oproti třeba SX1/SX10, které mají hledáčky formou malých display :nono:

spyker
Moderátor

Příspěvek od spyker »

Já se donedávna rozhodoval mezi Sony A200 a nikonem D40x jenže sonyho zdražily o 3 tisíce a D40x se u nás moc neprodává :roll:
spyk eR a taky mame Goofy cabRio dost

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Až si ho koupíš, tak s nim hlavně nechoď v Jihlavě do ZOO :D :D

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... hrade.html
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

LS1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LS1 »

Oteviram znova tema, co rikate na EOS 400D od canonu? Desi me ze, to nemas stabilizaci obrazu, da se i se setovym objektivem fotit bez stativu predpokladam? Konkretne se mi libi tento kousek http://www.mp.cz/cze/katalog-zbozi/zboz ... /techInfo/" onclick="window.open(this.href);return false;

jestli mate nejake zkusenosti, tak prosim sem s nima, dekuji.

LS1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LS1 »

UP! Prosim poradte konretne tento typ? ma vyznam? Podle Ondry uvedl ze ano, ale chtel bych dalsi komenty prosim.

LS1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LS1 »

tak nic, tan teda nedík

xenon04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xenon04 »

LS1 píše:Oteviram znova tema, co rikate na EOS 400D od canonu? Desi me ze, to nemas stabilizaci obrazu, da se i se setovym objektivem fotit bez stativu predpokladam? Konkretne se mi libi tento kousek http://www.mp.cz/cze/katalog-zbozi/zboz ... /techInfo/" onclick="window.open(this.href);return false;

jestli mate nejake zkusenosti, tak prosim sem s nima, dekuji.
nějak nevím co tě děsí? canon má stabilizaci v objektivu (jak kterym :D ty co mají jsou značený "IS") a ne v tělě...
pokus chceš stabilizovaný tělo, koukej po pentaxu :wink: - tam je ale zas menší výběr v objektivech...
HONDA Civic Sedan - 1.5 VTEC TURBO MT

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“