Rezonátor - vliv na hlučnost

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Krtek

Rezonátor - vliv na hlučnost

Příspěvek od Krtek »

Čus lidi chci se zeptat chtěl jsem na Fávo rezonátor od laityngu a sport koncovej od Soiety a nevím jestli to s tím rezonátorem nebude moc uřvaný. Jakej má vliv rezonátor na hlučnost? Díky

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonátor - vliv na hlučnost

Příspěvek od honza 2.0 16v »

žádnej- je lepší než holá trubka, je to prakticky malej tlumič, takže to trochu uhladí zvuk, kterej na holý trubce tak uhlezenej není - nám po montáži zmizelo střílení do vejfuku ..

Krtek

Jo?

Příspěvek od Krtek »

Takže myslíš že do toho mám jít?

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Re: Jo?

Krtek píše:Takže myslíš že do toho mám jít?
jsou to tvoje peníze a tvoje uši 8)

Krtek

Hm

Příspěvek od Krtek »

Jako takhle jakej bude rozdíl v hlučnosti když k té Soietě dám rezonátor nebo když tam dám střední tlumič?

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

S rezonatorem vice "zvonivy" zvuk. Tlumic tlumi samozrejme lepe, nez rezonator, takze zalezi na tobe. Na mem aute se rezonator projevil vice agresivnejsim zvukem smerem od vyfuku. Se zvukem jsem ja osobne spokojeny byl.
Live4Ride Syndicate

Krtek

Příspěvek od Krtek »

Víš co kdyby to třeba s rezonátorem bylo o 50 procent hlučnější než se středem tak to asi nechci. Ať to nedělá kravál jak blázen a nejede :)

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Na mem D16A9 od cca 5tis otacek vys kraval byl, ale byl zajimavy a dobre vyvazeny. Jde o to, co je kazdy chopny snest, jaky chce, aby mel jeho motor zvuk (kdyz uz ho teda resime, protoze zadnou jinou zmenu ti rezonator neprinese) :lol:. O 50% urcite ne. Taky jsem slysel nazory, ze bude v aute vsechno rezonovat - nesmysl.
Live4Ride Syndicate

Krtek

Příspěvek od Krtek »

Sem otravnej vím dalo by se to nějak procentuálně? (vím asi u každého to bude jinak) No mě to ve fávu asi v 5tis otáčkách moc vadit nebude ono 5tis... :D

ajsik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ajsik »

honza 2.0 16v píše:žádnej- je lepší než holá trubka, je to prakticky malej tlumič, takže to trochu uhladí zvuk, kterej na holý trubce tak uhlezenej není - nám po montáži zmizelo střílení do vejfuku ..
cau tak jak slape volnobeh :)?

jinak ja mel puvodne trubku a konec remus, ted jsem dal original stredni dil (rezonator) a ztichlo to tak o 50% ale spise nez hluk tak neprijemne vibrace a duneni, jinak strilim porad , a to i kdyz radim ze tri na 4ri :) viz to video :) :?:
'05 Peugeot 206sw, 1.4HDi
'01 Peugeot 306cabrio, 1.6i

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

ajsik píše:
honza 2.0 16v píše:žádnej- je lepší než holá trubka, je to prakticky malej tlumič, takže to trochu uhladí zvuk, kterej na holý trubce tak uhlezenej není - nám po montáži zmizelo střílení do vejfuku ..
cau tak jak slape volnobeh :)?

jinak ja mel puvodne trubku a konec remus, ted jsem dal original stredni dil (rezonator) a ztichlo to tak o 50% ale spise nez hluk tak neprijemne vibrace a duneni, jinak strilim porad , a to i kdyz radim ze tri na 4ri :) viz to video :) :?:
volnobeh slape.. vyndali sme cidlo teploty motoru mimo motor a dali do teplu nevodivýho obalu takze drzi si to tech 1200 furt (s cidlem v motoru to pada na 800 a nekdy to chcipne sice ne tak casto, ale z takovejch otacke muzes dat klidne plnej a nez se to sebere.. na to je tech 1200 lepsi zda se ze to i jede, a docela nás překvapilo to, že sme naměřili hlučnost 125db, přitom to ani tak nepřipadne se seriovým koncákem :lol:

na příští rok je rozhodnuto- jde se do nějaký pořádný jednotky a 4 klapkovýho sání se 2ma řadama vstřiků.. ještě aby byla příznivá finanční situace...

Krtek

Příspěvek od Krtek »

Čus lidi řekne mi někdo zhruba o kolik procent hlučnější to bude když místo středu bude rezonátor při zadním sportovním tlumiči?

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“