Poslední návštěva: 25 srp 2019 18:45 Právě je 25 srp 2019 18:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 14:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Tak mě napadlo, jestli tu není někdo, kdo řešil zápis jiného motoru přes Dekru nebo jestli někdo z vás nemá s tím zkušenosti.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 19:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 lis 2004 19:03
Příspěvky: 14358
Bydliště: Split, Croatia
Možná když bys napsal o jaké auto případně jaký motor se jedná, tak by ti někdo poradil fundovaněji a třeba i co vyjde levněji a méně časově náročněji ;-)

_________________
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...


Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 19:39 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 čer 2009 21:23
Příspěvky: 8206
Bydliště: Litvínov
Do Opela nejde zapsat silnější motor. Slabší by šel.... Bavíme-li se o to, že by se to projednávalo přes zastoupení Opelu.

Jak je to přes Dekru nevím.

_________________
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 19:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2011 20:37
Příspěvky: 2117
zrovna dnes sem s panem Stehlíkem řešil zápis jiného motoru u BMW... za cenu 2tis kč + DPH mi na dobírku pošle nový typový štítek a hotovo :-P

_________________
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 19:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 lis 2004 19:03
Příspěvky: 14358
Bydliště: Split, Croatia
to je ten z "helpregu" ? Po mě chtěl tuším 5ku za eko normu. :x

_________________
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...


Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 19:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2011 20:37
Příspěvky: 2117
ano... jenže já ho znám už z doby autecu :-D vždycky mi vyjde bezvadně vstříc :-)

_________________
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 20:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 srp 2011 18:12
Příspěvky: 3052
Bydliště: Havířov
Juraj píše:
zrovna dnes sem s panem Stehlíkem řešil zápis jiného motoru u BMW... za cenu 2tis kč + DPH mi na dobírku pošle nový typový štítek a hotovo :-P


Mi chces rict, ze kdyz nacpu do Coupecka motor z Eva, tak ses schopny mi to za par tisic zlegalizovat ? :D Nebo to jde jenom v urcitych typickych pripadech ?

_________________
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 20:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2011 20:37
Příspěvky: 2117
musi to byt pochopitelne motor z BMW a musi byt koncepcne podobny nebo stejny tomu co se do daneho typu skutecne daval :-)

_________________
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 21:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 kvě 2006 13:24
Příspěvky: 571
Bydliště: V podkérkonoší
S BMW problém není,ale třeba japonci problém je a byl ,kolikrát šlo jen o písmenko v typu motoru (konstrukčně stejný motor pro jiný typ auta) a nešlo to.To samé šádeauto,tam nejde taky nic,ani kola.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 21:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 srp 2011 18:12
Příspěvky: 3052
Bydliště: Havířov
takže změna z 4G63 na 4G63T by byl problém ? :D

_________________
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 21:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 kvě 2006 13:24
Příspěvky: 571
Bydliště: V podkérkonoší
To není ani Honda ,ani BMW takže nevím :lol:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 22:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2010 22:12
Příspěvky: 1694
Bydliště: Praha
no tohle by me take zajimalo prece jen u omegy je 2.5V6 uplne stejne jako 3.0V6 jen se to lisi vykonem, brzdy podvozek, vyfuk proste vse je stejne :roll:

_________________
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 23:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2006 21:25
Příspěvky: 7665
Bydliště: Opava
Všechno jde ale je to tak zapeklité, že bych se na to příště raději vysr.... vyignoroval :lol:

_________________
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 00:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Tohle by určitě nešlo přes Opel, ale pouze přes Dekru. V Corsách hlavně nikdy silnější motor než 1.6 nebyl, já uvažoval nad 1.8 16V z Astry/Vectry/Zafiry, který má stejné držáky motoru.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 05:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2006 07:55
Příspěvky: 1975
Bydliště: Český Krumlov
liberale ... vyleptej kyselinou T a nemusis nic resit :wink:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 05:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 srp 2011 18:12
Příspěvky: 3052
Bydliště: Havířov
Jo a jeste natru neviditelnym naterem turbo a svody :lol:

_________________
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 05:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2006 07:55
Příspěvky: 1975
Bydliště: Český Krumlov
puvodne 4g63 po prestavbe 4g63t s vyleptanym T a proslo to ofiko technickou :wink:
Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 06:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 srp 2011 18:12
Příspěvky: 3052
Bydliště: Havířov
:shock: jako bych nic nerek :?:

_________________
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 06:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 lis 2004 19:03
Příspěvky: 14358
Bydliště: Split, Croatia
Gooder píše:
Tohle by určitě nešlo přes Opel, ale pouze přes Dekru. V Corsách hlavně nikdy silnější motor než 1.6 nebyl, já uvažoval nad 1.8 16V z Astry/Vectry/Zafiry, který má stejné držáky motoru.


pokud řešíš 1,4 16v nebo 1,6 16v vyměnit za 1,8 16 či 2,0 16v, tak bych pouze jak píšou kluci přerazil označení typu motoru ;-)

_________________
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...


Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 06:29 
Offline

Registrován: 21 lis 2005 17:21
Příspěvky: 4642
Kup v unimaxu raznice a přeraž ho a máš pokoj

_________________
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 10:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Já mám v autě právě 1.4 8V. Ten 1.4 16V a 1.8 16V se na první pohled moc neliší, takže tam by problém nebyl. Jenže 8V každý pozná. I když teda v TP mám jako typ vozidla Corsa 1.4 16V a vůbec nevím proč, když mi i přes Opel v Německu zjišťovali, že tam od výroby je 8V. Výkon a kód motoru mi v TP jinak souhlasí :roll:

1.4
Obrázek

1.8
Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 11:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2006 07:55
Příspěvky: 1975
Bydliště: Český Krumlov
tak pokud je v papirech 16v tak neni co resit... prerazit cislo


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 11:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Je i není :D Každopádně to ještě pořádně promyslím, protože jsem se teď dočetl, že X18XE1 je poruchový, že tam odchází ŘJ a zapalovací lišta. Mám možnost mít motor se 180tkm, ale je venku z auta, takže se nedá vyzkoušet :?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 12:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 17 srp 2004 08:01
Příspěvky: 6499
Flinta píše:
tak pokud je v papirech 16v tak neni co resit... prerazit cislo

Zbytečný, stačí nechat udělat výmaz čísla z TP před výměnou. Nicméně pokud nebude sedět typ, tak to bude furt legislativní problém.

_________________
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 12:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 15 zář 2006 12:08
Příspěvky: 5343
Bydliště: Praha 13
menil sem 1.4 16v za 1.6 16v, vyleptal cely kod motoru, tudiz auto je bez kodu motoru, takze se neda zjistit a voala, uz dve technicky bez problemu :lol:

_________________
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 14 čer 2013 22:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2006 07:55
Příspěvky: 1975
Bydliště: Český Krumlov
Beaver píše:
Flinta píše:
tak pokud je v papirech 16v tak neni co resit... prerazit cislo

Zbytečný, stačí nechat udělat výmaz čísla z TP před výměnou. Nicméně pokud nebude sedět typ, tak to bude furt legislativní problém.



samozrejme jsem myslel typ motoru.. moje chyba


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 04 črc 2013 09:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2007 19:08
Příspěvky: 299
Bydliště: Přísečná
ad k tomu 4G63/T - kde mas v TP zapsano, ze auto je preplnovany? zmizi T a je to ten samej motor... ted nedavno MR2 na dovozu sme identifikovali podle napisu rozvoddeklu ;-) na typ se nedalo dostat bez demontaze rozdelovace...

nam tady jezdi uz pet let prestavba polo 6N SDI na STDI :-D je to takova prasarna, ze sem od toho dal ruce pryc a uz dvakrat mu to ofiko proslo...

_________________
Suzuki Swift GTR - AWD ITB, T25 @ 9psi spousta srandy
Lupo 3L


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 04 črc 2013 11:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 říj 2007 13:11
Příspěvky: 471
F.l.a.n.e.l. píše:
to je ten z "helpregu" ? Po mě chtěl tuším 5ku za eko normu. :x

divné, loni mi ekonormu dělal za cca 1200,-


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 11 čer 2017 01:50 
Offline

Registrován: 11 čer 2017 01:47
Příspěvky: 1
a co třeba změna motoru v oktavce I z 1.6 74kw na 1.8T 132kw ?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zápis jiného motoru do TP
PříspěvekNapsal: 11 čer 2017 10:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 17 srp 2004 08:01
Příspěvky: 6499
Zrivna u koktávky to je nesmysl, když to auto jde normálně s 1.8T koupit. Na STK navíc u Škodovky poznají všichni všechno.

_________________
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO
Zpracování osobních údajů