Alpine SWR-1242
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Re: Alpine SWR-1242
No bohužel od alpin Zesík asi jiný neseženu který by vyhovoval parametrům nebo Navrhni který.Proč se Ti teda nelíbi zvuk z techto reproduktorů skreslujou?Nebo v jakých pasažích mají problem?
to ALL: když jsme u těch repro Alpine, co říkáš na repro SPX-177A
Napájel jsem to zatim z rádia CDA-9833R kde sem jel přes aktivní výhybku - výstup přední repro šlo na vejšky a výstup pro zadní repro šlo nastředobasy.
Po krádeži autorádia mam útrum.
Napájel jsem to zatim z rádia CDA-9833R kde sem jel přes aktivní výhybku - výstup přední repro šlo na vejšky a výstup pro zadní repro šlo nastředobasy.
Po krádeži autorádia mam útrum.

Felda forever
Ber to tak, že si nepamatuju úplně přesně jak co hraje. O tomhle si myslím, že obecně řečeno velmi dobré reproduktory. Pokud bych ovšem měl vybírat v této cenové kategorii sáhnul bych velmi rychle po RA16.2 případně Eton nebo DLS MS6 (pokud bych chtěl něco ušetřit).
Pokud jde o tvoje zapojení řekl bych, že je to škoda. Dobrý rádio, obecně dobré reproduktory ale myslím, že je škoda nedát jim adekvátní zesík. Pokud bych chtěl tohleto zapojení šel bych do levnějšch repráků.
Maro: prostě proto, že nehrají tak jak by hrát mohly za tyhle prachy. Neumím popisovat drobné nuance ve zvuku. Bylo to celkově nevyvážené, výšky postrádaly průzračný, čistý detail, jazzové metličky byly těžko identifikovatelné jednotlivě. Jak ale říkám. Popis zvuku mi dělá potíže. Už jsem to napsal několikrát. Nemám nic proti autu v jedné značce. Osobně bych to neudělal z už několikrát uvedených důvodů. Myslím, že i když to všechno z Alpine poskládáš můžeš být dost spokojený. V tomto případě bych se ale vyhnul instalací za podobné peníze udělaných se zřetelem na SQ. Asi bys ten rozdíl dost slyšel. Už jen zopakuju. I s kompletním systémem Alpine budeš spokojený. S jinými asi spokojenější.
Pokud jde o tvoje zapojení řekl bych, že je to škoda. Dobrý rádio, obecně dobré reproduktory ale myslím, že je škoda nedát jim adekvátní zesík. Pokud bych chtěl tohleto zapojení šel bych do levnějšch repráků.
Maro: prostě proto, že nehrají tak jak by hrát mohly za tyhle prachy. Neumím popisovat drobné nuance ve zvuku. Bylo to celkově nevyvážené, výšky postrádaly průzračný, čistý detail, jazzové metličky byly těžko identifikovatelné jednotlivě. Jak ale říkám. Popis zvuku mi dělá potíže. Už jsem to napsal několikrát. Nemám nic proti autu v jedné značce. Osobně bych to neudělal z už několikrát uvedených důvodů. Myslím, že i když to všechno z Alpine poskládáš můžeš být dost spokojený. V tomto případě bych se ale vyhnul instalací za podobné peníze udělaných se zřetelem na SQ. Asi bys ten rozdíl dost slyšel. Už jen zopakuju. I s kompletním systémem Alpine budeš spokojený. S jinými asi spokojenější.
já to měl zapojený na autorádio prozatimně. potřebuju na jaře dát do kupy karoserii a dát novej lak. Zesík sem chtěl koupit, ale zatím neni autorádio, takže mam čas přemejšlet.All píše:Ber to tak, že si nepamatuju úplně přesně jak co hraje. O tomhle si myslím, že obecně řečeno velmi dobré reproduktory. Pokud bych ovšem měl vybírat v této cenové kategorii sáhnul bych velmi rychle po RA16.2 případně Eton nebo DLS MS6 (pokud bych chtěl něco ušetřit).
Felda forever
A co s tím subáčem a zesíkem od Alpine Si spokojen?OXiDE.cz píše:Já mam 10" verzi toho subu a dobrý
Krmim to zesíkem Alpine MRD-M605
Vpředu mam SPX-177A - krmil jsem to z rádia s aktivní výhybkou - CDA-9833R --> teda do tý doby než mi ho nějaká sv*ně ukradla.
Koupil jsem si SONY - obyč za 4000 a hrálo to taky moc pěkně - 10 dní než mi zase ukradli rádio.
Už tam 14 dní nic nemam páč sem pěkně nasranej a šetřim na alarm s pagerem.
Myslím, že nejde o spokojenost obecně ale spíš o účelnost vynaložených financí. Spokojený může být člověk s lecčím alespoň do okamžiku než si poslechne něco jiného za stejné prachy. Pak může být ještě spokojenější ale také může být nasr*ný. Myslím, že jde především o maximum za vynaloženou částku a tady je celá řada možností. Jen zázračně vyjímečně ale od jediného výrobce. Zvlášť pokud vezmu to, že většina výrobců rádií nedělá dostatečně kvalitní reproduktory. Než utratíš prachy navrhuju obrazit pár srazů a poslouchat a poslouchat.
no, já to nemam ještě v tý správný ozvučnici. Líbí se mi to moc jak to hraje - hlasitost dostačuje, nemusim v autě ohluchnout - nezkoušel jsem maximální hlasitost.Maro píše:A co s tím subáčem a zesíkem od Alpine Si spokojen?OXiDE.cz píše:Já mam 10" verzi toho subu a dobrý
Krmim to zesíkem Alpine MRD-M605
Vpředu mam SPX-177A - krmil jsem to z rádia s aktivní výhybkou - CDA-9833R --> teda do tý doby než mi ho nějaká sv*ně ukradla.
Koupil jsem si SONY - obyč za 4000 a hrálo to taky moc pěkně - 10 dní než mi zase ukradli rádio.
Už tam 14 dní nic nemam páč sem pěkně nasranej a šetřim na alarm s pagerem.
Felda forever