Crash Dummies se vyjadřují k BMW 1 v testu Euro NCAP

Moderátor: T-O-M

Odpovědět
Uživatelský avatar
T-O-M
Příspěvky: 3342
Registrován: 13 úno 2006 12:25

Crash Dummies se vyjadřují k BMW 1 v testu Euro NCAP

Příspěvek od T-O-M »

Obrázek

Crash Dummies:
"Já s manželkou reprezentujeme dospělé pasažéry. Pokaždé nás rozjedou proti zdi rychlostí 64 km/h. Při tomto čelním nárazu jsme v BMW řady 1 byli dobře chráněni v oblasti kolen a stehenních kostí. Zaměstnanci Euro NCAP vyhodnotili ochranu hrudníku jako dostatečnou, ale nepřál bych vám zažít tu ránu. Totéž platí pro případ bočního nárazu. Hlavové opěrky mají jen průměrnou ochranu proti poranění krční páteře v případě nárazu zezadu.

Obrázek

Maximální počet bodů získalo BMW 1 při ochraně dětí ve věku 3 roky. Nedovedete si představit ty nervy, když s námi jedou i děti a my předem nevíme, jak test dopadne. Naše tříleté dítě vykazovalo stabilní polohu v dětské sedačce, která omezovala pohyb hlavy a tím i riziko poranění. Test dopadl výborně, takže našim dětem pak nemusel nikdo opravovat hlavičku šroubovákem.

Maximum bodů získal vůz i v testu ochrany chodců, zejména dětí a to kvůli tvaru kapoty a předního nárazníku, který poskytl výbornou ochranu nohou. Když mě s tímhle autem několikrát přejeli jako chodce, tak zjistili, že ochrana hlavy dospělých chodců byla jen místy dobrá. Žádný bod nezískala samotná hrana kapoty, která poskytla nevyhovující ochranu."

video z crash testu a funkci Advanced eCall + celkové hodnocení testu najdete na http://www.topdrive.cz/clanky/bmw-1-vys ... ezdickami/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „BMW Cars“